Jump to content

PCI Express slot δεν αναγνωρίζει gpu

Klausx

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

Μητρική: ASUS M5A78L-M/USB3 (έχει εγγύηση)

Σήμερα το μεσημέρι η gtx 560 άρχισε να κάνει artifacts και να κολλάει τον υπολογιστή  την αντικατέστησα προσωρινά με μια παλιά (nvidia 7600gs)
και μετα απο 5-6 ώρες βλέποντας μια ταινία ο υπολογιστής έκανε restart και γύρισε στην integrated κάρτα γραφικών (δεν είχε σήμα η οθόνη μετά το restart και έτσι άλλαξα το vga βύσμα)

Η επιλογή στο Bios είναι GFX0-GPP-IGFX-PCI

Επίσης δοκίμασα και μια άλλη nvidia 7600GT (2 κάρτες σε μία μέρα θα ήμουνα υπερβολικά γκαντέμης) το αποτέλεσμα το ίδιο ξεκινάει με την integrated κάρτα.

Το ανεμιστηρακι της κάρτας γραφικών δουλεύει.

Λέτε να τα έπαιξε η pci slot;

Την έχω αγοράσει από το e-shop και γενικά δεν έχει τύχει να γυρίσω ποτέ κάτι ελαττωματικό σε εγγύηση κτλ
Εαν όντως είναι πρόβλημα της pci slot πρέπει να τους πάω μόνο την μητρική πίσω και την στέλνουνε στην Asus για έλεγχο;
Γιατί να τους πάω όλο το PC δεν παίζει θα μου το "γαργαλίσουν" χειρότερα.

Δοκίμασα και cmos reset βγάζοντας την μπαταρία το bios τρέχει με default options όπως ήταν και πριν δεν είχα πειράξει κάτι.

Όχι τπτ άλλο βαριέμαι να ξανά βάζω πάστες κτλ :p

Έγινε επεξεργασία από Klausx

Για PCIe slot δείχνει το πρόβλημα και θα σου έλεγα να μην δοκιμάζεις κάρτες πάνω σε αυτό, διότι ενδέχεται να αποκτήσεις μικρά ωραία κάδρα για τον τοίχο.

Τώρα με το e-shop.... καλή τύχη...

Έγινε επεξεργασία από yanni

Έβαλα στο bios να ξεκινάει με pci slot πρώτα και έκανε 1 μπιπ διακοπή και μετά άλλα 3  χωρίς οθόνη freezaran  τα πάντα κτλ.

Στο e-shop τι προτείνεις να τους πάω μόνο την motherboard στο κουτί της;

Λέω να δοκιμάσω ένα σπρέι επαφών χωρίς λάδι μήπως έχει πάει κανα σκουπαδάκι .... τι έχω να χάσω :)

Πάρε τηλ. στο e-shop και ρώτα τους. Απλά βγάλε και καμιά φώτο την μητρική πριν την πας, για την περίπτωση που στραβώσει κανένα πυκνωτής στα καλά καθούμενα. Πάντως πριν τρομάξεις, είχα πριν 6-7 χρόνια πολύμηνη ταλαιπωρία με το support τους, οπότε ίσως απλά να γίνομαι λίγο παρανοϊκός. Τότε τους άρεσε να χάνουν πελάτες. Ίσως τώρα να έχουν στρώσει. Δεν ξέρω, ούτε σκοπεύω να μάθω.

Ελπίζω πάντως να μην έχεις χάσει μία 560 και δύο 7600 από την ιστορία με την PCIe.

Επέστρεψα μόνο την μητρική και θα την ελέγξουν δεν θα πω ακόμα κάτι απλά περιμένω.

Έβαλα τώρα την asrock conroe945g-dvi με έναν pentium D να κάνω την δουλειά μου...

Δοκίμασα και τις δύο nvidia 7600GS/GT δεν τις αναγνωρίζει ξεκινάει κατευθείαν με intergrated.

Πρέπει να ζητήσω αποζημίωση από την Asus μου "έφαγε" την συλλογή μου :p

Ωραία καρτούλα η 7600GT όταν είχε βγει. Η μόνη κάρτα που είχα πάει και την είχα αγοράσει λίγο μετά την κυκλοφορία της. Αλλά τότε το Πλαίσιο είχε ακόμα νορμάλ τιμές.

Είπα να δοκιμάσω ένα καθαρισμό στα pin της 7600 gs με οινόπνευμα την έβαλα και δούλεψε λες να είχε κολλήσει τίποτα από την Asus; :amen:

Και να κάνει το ίδιο και στην 7600 gs και gt  λες να είχε αφήσει τίποτα υπολείμματα πάνω η θύρα της asus;

Μάλλον η gtx πέθανε, κοίτα αν δεν ήταν σε εγγύηση δεν πρόκειται να την πήγαινα  για επισκευή έλεγχο κτλ.
Απλά εφόσον η Nvidia 7600 gs δούλευε και το pc ήταν σε λειτουργία και με auto-restart γύρισε σε integrated και με Force PCI-E  έκανε τα χαρακτηριστικά Beeps σίγουρα κάτι παίζει με την μητρική .

Αρκεί να τους κάνει το ίδιο πρόβλημα στις δοκιμές τους ώστε να γίνει καμία αντικατάσταση , κατά την γνώμη μου η μητρική αυτή δεν είναι αξιόπιστη πια.
(Και να μην μου την γυρίσουν λες και είχε πάει στην Κορέα....)

• 3 weeks later...

Μια ενημέρωση

Όλα καλά με την μητρική δεν είχε κάποιο θέμα έγινε και bios update χωρίς κάποια χρέωση.

Τελικά ήμουν απλά γκαντέμης  η gtx 560 είχε καιρό artifacts κτλ (οπότε υπάρχει εξήγηση)
και η 7600GS μετά από μια μέρα λειτουργίας με άφησε και αυτή - ξεκινάει το pc κατευθείαν με Onboard και αν ρυθμιστή απο το bios force pci express κάνει κάποια beeps που σύμφωνα με την asus είναι gpu issue.

Αυτή την στιγμή λειτουργεί κανονικά με την 7600GT.
Έγινε και ένας έλεγχος από εμένα στο τροφοδοτικό με πολύμετρο τα Volt ήταν οκ.

Απλά με έχει φάει η περιέργεια γιατί να χάλασε η 7600gs (8-9 χρονάκια είχε δουλέψει :P)