dpetka2001 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2005 γεια σας παιδια...σκεφτομαι να αγορασω ενα dvd-recorder...θα ηθελα να μου προτεινετε συσκευες συμφωνα με τις παρακατω προτεραιοτητες: 1) ποιοτητα αντιγραφης2) συμβατοτητα με δισκακια3) αντιγραφη γνησιων δικων μου παιχνιδιων για κρατημα backup (Safedisc κτλ.)4) καποιο αλλο χαρακτηριστικο που μου διαφευγει ειτε δεν το γνωριζω...ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gel Μάρτιος 17, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Από τη στιγμή που δεν αναφέρεις περιορισμό τιμής, τότε θα σου πρότεινα το Plextor 716Α...Είναι από τα καλύτερα που μπορείς να αγοράσεις..!Υποστηρίζει και autostrategy για καλύτερη ποιότητα εγγραφής! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Μάρτιος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Εγώ θα έλεγα 1. Plextor 716Α 2.NEC 3500A 3.NEC 3520A Εγώ έχω ένα παλιό ΤΕΑC αυτό της υπογραφής μου εδώ και κοντά 3 χρόνια και δεν μου έχει κάψει τίποτα,και είναι συμβατό με όλα τα δισκάκια Τώρα η 3η προτερεότητα που δίνεις στο μηχάνημα που θα αγοράσεις δεν νομίζω να εξαρτάται από το Drive:wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpetka2001 Μάρτιος 17, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...περιμενω και αλλες αν καποιος εχει τη διαθεσει να μοιραστει τη γνωμη του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 17, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από moriusΤώρα η 3η προτερεότητα που δίνεις στο μηχάνημα που θα αγοράσεις δεν νομίζω να εξαρτάται από το Drive:wassat: Κάνεις μέγιστο λάθος.Επειδή τα καλά δισκάκια πλέον έχουν πέσει πολύ σε τιμή, δε θα με ανυσηχούσε τόσο η συμβατότητα με πολλά δισκάκια. Είναι προτιμότερο να γράφεις πχ. με ΤΥ ή ritek και να είσαι σίγουρος παρα να κυνηγάς τα 3 ή 5 cent ανα δίσκο με φτηνά και αμφίβολης ποιότητας media. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Μάρτιος 17, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 22:45] Κάνεις μέγιστο λάθος. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνω λάθος αυτό εξαρτάτε από που θα το περάσει μέσα στο pc!!!!!Τι θα πάει να κάνει copy to DVD????? :wassat: :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 17, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Το reader πρέπει να διαβάσει σωστά το αυθεντικό δισκάκι μαζί με τη προστασία του και το recorder να μπορεί να το γράψει σωστά (=πιστά). Πολλές φορές η προστασία είναι με τη μορφή λάθων πάνω στο δίσκο και μέρος αυτής χάνεται από το μηχανισμό διόρθωσης του drive κατα την ανάγνωση/εγγραφή. Παίζει ακόμα ρόλο σε τι reader θα διαβάσει το αντίγραφο. Τα dvd recorder δεν είναι και τόσο σπουδαία για αυτή τη δουλειά, ούτε υπάρχει ένα καλύτερο από όλα για όλα τα κλειδώματα.Πχ. το LG 4163 μου φάνηκε καλύτερο από το nec 3520 για safedisc 2.80 (generals) που έκανα backup, το αντίγραφο από το 4163 παίζει. Αλλά γενικώς με τα dvdrw δε το έχω ψάξει, το καλύτερο είναι να ψάξεις στα φόρουμ αν το συγκεκριμένο "καφτήρι" που σε ενδιαφέρει τα καταφέρνει με τη τάδε προστασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morius Μάρτιος 17, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 23:22] Το reader πρέπει να διαβάσει σωστά το αυθεντικό δισκάκι μαζί με τη προστασία του και το recorder να μπορεί να το γράψει σωστά (=πιστά). Πολλές φορές η προστασία είναι με τη μορφή λάθων πάνω στο δίσκο και μέρος αυτής χάνεται από το μηχανισμό διόρθωσης του drive κατα την ανάγνωση/εγγραφή. Παίζει ακόμα ρόλο σε τι reader θα διαβάσει το αντίγραφο. Τα dvd recorder δεν είναι και τόσο σπουδαία για αυτή τη δουλειά, ούτε υπάρχει ένα καλύτερο από όλα για όλα τα κλειδώματα. Πχ. το LG 4163 μου φάνηκε καλύτερο από το nec 3520 για safedisc 2.80 (generals) που έκανα backup, το αντίγραφο από το 4163 παίζει. Δεν κατάλαβα κάτι,αφού το recorder γράφει ότι του δώσεις,το θέμα μάλλον πρέπει να είναι αν διαβάζει καλά(αν είναι καλό reader) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 17, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Το recorder δε γράφει πιστά πάντα πχ. στο safedisc 2.x που χρησιμοποιεί EFM weak sectors (Eight to Fourteen Modulation = EFM). Κάθε ακολουθία 8 bit πριν γραφτεί στο δίσκο, "μεταφράζεται" σε 14 bit από το recorder. Υπάρχουν ακολουθίες που ξεγελούν κάποια recorder και γράφει άλλα από αυτά υπήρχαν. Τα δεδομένα υπάρχουν αλλά η προστασία αντιλαμβάνεται την αλλαγή. Στο net αναφέρονται ως one sheep (από το clone cd) τα recorder που γράφουν μεχρι safedisc 2.51, two sheep μέχρι 2.9.x και ελάχιστα και 3.xπερισσότερα για το EFM @ cdrinfoΥπάρχουν οδηγίες εδώ http://www.petemoore.pwp.blueyonder.co.uk/guides/pc-cdrom/sheeptest.htm για να κάνει ο καθένας τις δοκιμές του.Μη ξεχνάμε το safedisc είναι απλά μια από τις προστασίες και το έφερα ως παράδειγμα γιατί περί αυτού γνωρίζω περισσότερα. Οτι γράφει καλά safedisc δε σημαίνει οτι γράφει καλά και κάποια άλλη πχ. tages. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 17, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Πω πω ... εχει προχωρησει η τεχνολογια... Θυμαμαι παλια που μονο τα LiteOn (cd-r) διαβαζαν σωστα τα κλειδωματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.