Jump to content

ΣΥΝΔΕΣΗ ISDN

skarkchr

Recommended Posts

θα βάλει το κακλώδιο utp με την προυπόθεση οτι έχει το ίδιο μεγεθος με τη θύρα του netmod σε μια απο τις υποδοχές SO που βρισκονται το αριστερό κάτω μέρος του netmod.

ναι αλλά με ποια συνδεσμολογίά; Επίσης αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ένα καλώσιο που είχε το μόντεμ έχει μέσα 4 καλωδιάκια και όχι 8

τι ενοοέις με πια συνεσμολογία? τη μια άκρη του καλωσίου τη βάζεις στο Modem και την άλλη στο netmod. έαν το καλώδιο που έχει το modem μπαινει στο βύσμα του netmod είναι οκ. Αν δε δουλεύει πηγαινε σε ένα κατάστημα ηλέκτρονικων να σου φτιαξουν ενα καλώδιο που να ταιριάζει απο τη μία στο Modem και από την άλλη στο netmod. Το έχεις δοκιμάσει και δε δουλέυει?

To netmod αν θυμάμαι καλά έχει δυο αναλογικές (PSTN) και δυο ψηφιακές (ISDN) εξόδους. Οι ISDN είναι σε RJ45 (4ζεύγη). Λοιπόν, θα τραβήξεις ένα UTP 4ζευγών από τη μια ISDN έξοδο στην είσοδο του modem και λογικά θα παίξει... Τώρα αν έχει RJ11 (3 ζεύγη) το modem σου... No problem! Τα RJ11 βύσματα κάθονται άνετα στα θυλικά RJ45.

Ωραία όλα αυτά που μου λες, αλλά με ποια σειρά μπαίνουν τα καλώδια; Δοκίμασα την απλή σύνδεση pc hub και τίποτα.

E; Τι ενωείς με ποιά σειρά; Αν κατάλαβα καλά θες:

Πρίζα τοίχου(Καλώδιο UTP)-->Netmod(Καλώδιο UTP)-->Modem(USB)-->PC

Δεν βρίσκω κάποια δυσκολία για να μην μπορείς να το καταλάβεις... :(

δεν καταλαβα... pc hub???

με μια σειρα μπαινει και είναι 1 καλωδιο... η μία ακρη στο Modem και η άλλη netmod....!

η συνδεσμολογία που σου λέω είναι:

άσπρο πρτοκαλί

πορτοκαλί

άσπρο πράσινο

μπλε

άσπρο μπλε

πράσινο

άσπρο καφέ

καφέ

μήπως γνωρίζεις κάτι άλλο;

ρε συ εσύ φτιαχνεις τα καλώδια? βασικα σε ενδιαφέρουν τα δυο μεσαια του RJ11 οτι χρωμα και να είναι.

πρωτο post

καλως ηρθα και καλως σας βρηκα :) :) :)

αλλαζω λιγο το σεναριο του skarkchr

ενα νετμοντ intracom (που λειτουργει μια χαρα) θελω να το συνδεσω με ενα router ωστε να μοιρασω τη συνδεση σε 2 pc

τα pc "βλεπουν" τον router (εκανα ping) αλλα οχι τι νετμοντ και συνεπως το δικτυο παραπερα

υποθετω οτι φταιει το καλωδιο απο router σε netmod. και σε αυτη την περιπτωση χρειαζεται το ιδιο καλωδιο ,UTP 4 ζευγών?

δυο αφελεις ερωτησεις

1)ο "μαστορας" που αρχικα εκανε το "δικτυο" εχεο κολησει με το χρωμα που καλωδιου. εγω ξερω οτι δεν εχει σχεση. μηπως δεν τα ξερω καλα και τελικα εχει σημασια αν ειναι ασπρο ή μαυρο ??

2)το καλωδιο UDP γραφει πανω ethernet?

Καλωσήρθες!

Για καν'τα λίγο πιο λιανά... Τι ενωείς θες να το συνδέσεις σε router ωστε να μοιράσεις τη σύνδεση; Αν κατάλαβα καλά έχει γραμμή ADSL πάνω από ISDN, έτσι; Τότε δεν χρειάζεται να συνδέσεις το router σου με το netmod. Απο το splitter, ένα καλώδιο πάει στο netmod για τα τηλέφωνα και ένα στο router για την ADSL.

1) Ποιό χρώμα ενωείς; Του καλύματος του καλωδίου; Ουδε μία σχέση έχει... Επίσης και τα μικρά καλωδιάκια δεν παίζουν ουσιαστικά ρόλο. Το συμαντικό είναι ένα καλώδιο που φεύγει από το pin1 του ενός jack να καταλήγει στο pin1 του δεύτερου jack και πάει λέγοντας.

3) Τα καλώδια UTP δεν έχω παρατηρήσει αν γράφουν Ethernet ή όχι (μάλλον οχι) ωστόσο εσένα σε νοιάζει αν είναι UTP 4ζευγών (8 καλωδίων). Δεν υπάρχουν ειδικά καλώδια για ethernet. Όλα κάνουν... Απλοί ηλεκτρικοί αγωγοί είναι...

για τα 1) και 2) ευτυχως που πηρα αυτες τις απαντησεις γιατι πλεον κοντευω να ξεχασω και τα λιγα που (νομιζω οτι) ξερω

τα δεδομενα εχουν ως εξης

dsl δεν υπαρχει. απλο isdn ειναι .....

το netmod αντι να συνδεθει με pc , απο το S0 παει καλωδιο στον router (ο οποιος εχει υποδοχη rj45 που ευδιακριτα γραφει ISDN) και εκει κουμπωνουν τα δυο pc για να μοιραζονται τη συνδεση.

το ολο συστημα το βλεπω το λιγοτερο αδοκιμο. το λογικο θα ηταν μια συνδεση dsl (που θα ηξερα να κανω και δυο πραγματα). εδω εχω χασει λιγο το τοπι...

δεν ειναι δικο μου το συστημα. σημερα μου το "φορτωσαν" για να βγαλω ακρη.

ως router μου το παρουσιασαν και δεν το εψαξα.... λες να εκανα λαθος ?

θα το τσεκαρω .....

Γιατί δε δίνεις το νέτμοντ στο ένα μηχάνημα και από εκεί μέσω δικτύου να παίρνει και το άλλο?

Βασικα παιζει να ειναι adsl modem/router για γραμμη isdn.Τετοιοι ρουτερς εχουν ειδικη λειτουργεια οταν πεφτει η dsl συνδεση,να κανουν αυτοματα κληση και να συνδεονται με κανονικη dial-up.Εξ ου και η υπαρξη θυρας isdn.Τσεκαρε το να σιγουρευτεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.