skarkchr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 Μήπως γνωρίζει κανείς πώς μπορώ να συνδέσω ένα isdn μόντεμ με το νετμοντ του ΟΤΕ με καλώσιο utp;
panoc Μάρτιος 16, 2005 #2 Μάρτιος 16, 2005 θα βάλει το κακλώδιο utp με την προυπόθεση οτι έχει το ίδιο μεγεθος με τη θύρα του netmod σε μια απο τις υποδοχές SO που βρισκονται το αριστερό κάτω μέρος του netmod.
skarkchr Μάρτιος 16, 2005 Author #3 Μάρτιος 16, 2005 ναι αλλά με ποια συνδεσμολογίά; Επίσης αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ένα καλώσιο που είχε το μόντεμ έχει μέσα 4 καλωδιάκια και όχι 8
panoc Μάρτιος 16, 2005 #4 Μάρτιος 16, 2005 τι ενοοέις με πια συνεσμολογία? τη μια άκρη του καλωσίου τη βάζεις στο Modem και την άλλη στο netmod. έαν το καλώδιο που έχει το modem μπαινει στο βύσμα του netmod είναι οκ. Αν δε δουλεύει πηγαινε σε ένα κατάστημα ηλέκτρονικων να σου φτιαξουν ενα καλώδιο που να ταιριάζει απο τη μία στο Modem και από την άλλη στο netmod. Το έχεις δοκιμάσει και δε δουλέυει?
Makis Hourdakis Μάρτιος 16, 2005 #5 Μάρτιος 16, 2005 To netmod αν θυμάμαι καλά έχει δυο αναλογικές (PSTN) και δυο ψηφιακές (ISDN) εξόδους. Οι ISDN είναι σε RJ45 (4ζεύγη). Λοιπόν, θα τραβήξεις ένα UTP 4ζευγών από τη μια ISDN έξοδο στην είσοδο του modem και λογικά θα παίξει... Τώρα αν έχει RJ11 (3 ζεύγη) το modem σου... No problem! Τα RJ11 βύσματα κάθονται άνετα στα θυλικά RJ45.
skarkchr Μάρτιος 16, 2005 Author #6 Μάρτιος 16, 2005 Ωραία όλα αυτά που μου λες, αλλά με ποια σειρά μπαίνουν τα καλώδια; Δοκίμασα την απλή σύνδεση pc hub και τίποτα.
Makis Hourdakis Μάρτιος 16, 2005 #7 Μάρτιος 16, 2005 E; Τι ενωείς με ποιά σειρά; Αν κατάλαβα καλά θες: Πρίζα τοίχου(Καλώδιο UTP)-->Netmod(Καλώδιο UTP)-->Modem(USB)-->PC Δεν βρίσκω κάποια δυσκολία για να μην μπορείς να το καταλάβεις...
panoc Μάρτιος 16, 2005 #8 Μάρτιος 16, 2005 δεν καταλαβα... pc hub???με μια σειρα μπαινει και είναι 1 καλωδιο... η μία ακρη στο Modem και η άλλη netmod....!
skarkchr Μάρτιος 16, 2005 Author #9 Μάρτιος 16, 2005 η συνδεσμολογία που σου λέω είναι:άσπρο πρτοκαλίπορτοκαλίάσπρο πράσινομπλεάσπρο μπλεπράσινοάσπρο καφέκαφέμήπως γνωρίζεις κάτι άλλο;
Makis Hourdakis Μάρτιος 16, 2005 #10 Μάρτιος 16, 2005 Δεν χρειάζονται αυτά. Ένα straight UTP καλώδιο 4ζευγών ζήτα. Αν είναι cross θα το λέει πάνω.
panoc Μάρτιος 16, 2005 #11 Μάρτιος 16, 2005 ρε συ εσύ φτιαχνεις τα καλώδια? βασικα σε ενδιαφέρουν τα δυο μεσαια του RJ11 οτι χρωμα και να είναι.
fabio Μάρτιος 17, 2005 #13 Μάρτιος 17, 2005 πρωτο post καλως ηρθα και καλως σας βρηκα :) αλλαζω λιγο το σεναριο του skarkchr ενα νετμοντ intracom (που λειτουργει μια χαρα) θελω να το συνδεσω με ενα router ωστε να μοιρασω τη συνδεση σε 2 pc τα pc "βλεπουν" τον router (εκανα ping) αλλα οχι τι νετμοντ και συνεπως το δικτυο παραπερα υποθετω οτι φταιει το καλωδιο απο router σε netmod. και σε αυτη την περιπτωση χρειαζεται το ιδιο καλωδιο ,UTP 4 ζευγών? δυο αφελεις ερωτησεις 1)ο "μαστορας" που αρχικα εκανε το "δικτυο" εχεο κολησει με το χρωμα που καλωδιου. εγω ξερω οτι δεν εχει σχεση. μηπως δεν τα ξερω καλα και τελικα εχει σημασια αν ειναι ασπρο ή μαυρο ?? 2)το καλωδιο UDP γραφει πανω ethernet?
Makis Hourdakis Μάρτιος 17, 2005 #14 Μάρτιος 17, 2005 Καλωσήρθες!Για καν'τα λίγο πιο λιανά... Τι ενωείς θες να το συνδέσεις σε router ωστε να μοιράσεις τη σύνδεση; Αν κατάλαβα καλά έχει γραμμή ADSL πάνω από ISDN, έτσι; Τότε δεν χρειάζεται να συνδέσεις το router σου με το netmod. Απο το splitter, ένα καλώδιο πάει στο netmod για τα τηλέφωνα και ένα στο router για την ADSL. 1) Ποιό χρώμα ενωείς; Του καλύματος του καλωδίου; Ουδε μία σχέση έχει... Επίσης και τα μικρά καλωδιάκια δεν παίζουν ουσιαστικά ρόλο. Το συμαντικό είναι ένα καλώδιο που φεύγει από το pin1 του ενός jack να καταλήγει στο pin1 του δεύτερου jack και πάει λέγοντας. 3) Τα καλώδια UTP δεν έχω παρατηρήσει αν γράφουν Ethernet ή όχι (μάλλον οχι) ωστόσο εσένα σε νοιάζει αν είναι UTP 4ζευγών (8 καλωδίων). Δεν υπάρχουν ειδικά καλώδια για ethernet. Όλα κάνουν... Απλοί ηλεκτρικοί αγωγοί είναι...
fabio Μάρτιος 17, 2005 #15 Μάρτιος 17, 2005 για τα 1) και 2) ευτυχως που πηρα αυτες τις απαντησεις γιατι πλεον κοντευω να ξεχασω και τα λιγα που (νομιζω οτι) ξερω τα δεδομενα εχουν ως εξης dsl δεν υπαρχει. απλο isdn ειναι ..... το netmod αντι να συνδεθει με pc , απο το S0 παει καλωδιο στον router (ο οποιος εχει υποδοχη rj45 που ευδιακριτα γραφει ISDN) και εκει κουμπωνουν τα δυο pc για να μοιραζονται τη συνδεση. το ολο συστημα το βλεπω το λιγοτερο αδοκιμο. το λογικο θα ηταν μια συνδεση dsl (που θα ηξερα να κανω και δυο πραγματα). εδω εχω χασει λιγο το τοπι...
Makis Hourdakis Μάρτιος 17, 2005 #16 Μάρτιος 17, 2005 Κάτσε λίγο... Αφού δεν έχεις ADSL τι το θες το router; Μήπως θες να πείς switch; Έχει διαφορά...
fabio Μάρτιος 17, 2005 #17 Μάρτιος 17, 2005 δεν ειναι δικο μου το συστημα. σημερα μου το "φορτωσαν" για να βγαλω ακρη. ως router μου το παρουσιασαν και δεν το εψαξα.... λες να εκανα λαθος ? θα το τσεκαρω .....
schumifer Μάρτιος 17, 2005 #19 Μάρτιος 17, 2005 Γιατί δε δίνεις το νέτμοντ στο ένα μηχάνημα και από εκεί μέσω δικτύου να παίρνει και το άλλο?
Shadow KnighT Μάρτιος 17, 2005 #20 Μάρτιος 17, 2005 Βασικα παιζει να ειναι adsl modem/router για γραμμη isdn.Τετοιοι ρουτερς εχουν ειδικη λειτουργεια οταν πεφτει η dsl συνδεση,να κανουν αυτοματα κληση και να συνδεονται με κανονικη dial-up.Εξ ου και η υπαρξη θυρας isdn.Τσεκαρε το να σιγουρευτεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.