geoal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 Χαιρετω τους παντες και ερχομαι στο ζουμι του προβληματος μου.Χθες λοιπον παω να ανοιξω το PC παταω το ΟΝ και περιμενω... βρε περιμενα να αναψει το PC αλλα που επειτα απο 10 λεπτα περιπου o controller του prometeia πεταξε αλαρμ και εγω εμενα να με ζωνουν τα φυδια θυμομενος παλιες κακες αναμνησεις.Λεω ψυχραιμια θα κανουμε πατεντα ωστε να μπω στα windows και να δω θερμοκρασια evaporator.Κανω λοιπον clear CMOS στην μητρικη γιατι τα 4.25GHz ειναι βαρια και βαζω το compresser να ξεκινησει βγαζω γρηγορα το καλωδιακι που στελνει σημα στην μητρικη να ξεκινησει και βραχυκυκλωνω τα ποδαρακια στη μητρικη και αυτη ξεκινα κανονικα.Μπαινει στα Windows ανοιγω το hardware monitor της ABIT και με ανακουφιση βλεπω οτι η θεμοκρασια επεξεργαστη ειναι κατω απο -30 και δεν διχνει τιποτα N/A λογικο γιατι στα 4,25 ειχα -29 idle και καμια φορα Ν/Α δηλαδη κατω απο -30.Ανοιγω μετα και το prometeia control centre και βλεπω θερμοκρασια evaporator +80 και φυσικα καταλαβα γιατι δεν ανοιγε το PC.Το κλεινω γρηγορα και λυνω τις μονωσεις απο τη σωληνα να δω τι γινετε με τους αισθητηρες κεφαλης.Δεν βρηκα κατι και βγαζω το connector απο τον controller και το ξαναβαζω.Παω μετα να βαλω το prometeia στην πριζα και μετα απο μερικα δευτερολεπτα αναβουν τα εξης λεντακια το πρασινο μονιμα (και οχι να αναβοσβηνει οπως θα επρεπε) το δευτερο led (πορτοκαλι) ειναι σβηστο (αυτο ειναι σωστο για idle κατασταση) το τριτο led (πορτοκαλι) ειναι μονιμα αναμενο (αυτο ειναι προβλημα για idle κατασταση) και το κοκκινο led αναβοσβηνει (αυτο φυσικα σημαινει προβλημα).Τωρα ο συνδιασμος αυτων των led τι σημαινει δεν ξερω αν καποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ.Παντως καταλαβαινω οτι κατι παιζετε με τον controller.Παλι καλα που εχω και το μικρο PC για το Internet και τουλαχιστον μπορω να ζητρησω βοηθεια απο εσας.Ευχαριστω και καθε γνωμη ευπροσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 16, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Γιατι δεν ριχνεις μια ματια στο manual του προμι, να δεις τι σημαινουν τα λεντ?Κι αν δεν αναφερει τα led erros, ψαξε στο γουγλη, εχει manual του προμι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Μάρτιος 16, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Το manual γραφει σε αυτες τις περιπτωσεις να επικοινωνησω με αυτον που το αγορασα. Δηλαδη φεξε μου και ... Παντως εγω πιστευω οτι κατι παιζεται με τον controller οποτε αν καποιος ξερει απο PLC ισως μπορει να βοηθησει.Παντως θα ριξω και μια ματια στο google Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάρτιος 16, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 λογικά μόνο ο Hipro μπορεί να σε βοηθήσει... εμένα δε μου έχει κάνει το παραμικρό πρόβλημα (φτου φτου φτου)... φαίνεται να δίνει λανθασμένη ένδειξη θερμοκρασίας και να σε μπλοκάρει ε? αλλάζουν οι θερμοκρασίες "ασφαλείας" από το πρόγραμμα? είμαι στο λάπτοπ αλλού τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Μάρτιος 17, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Τελικα επειτα απο ψαξιμο βρηκα οτι το προβλημα ειναι ο σενσορας της κεφαλης.Το ιδιο προβλημα εχουν αρκετοι ανα τον κασμο κατοχοι prometeia και αλλοι το αφηνουν εκτος λειτουργιας καμια-δυο βδομαδες και φτιαχνει μονο του αλλοι το εστειλαν για επισκευη. Απο οτι ειδα ο σενσορας ειναι βραχυκυκλωμενος και δινει αντισταση 0 στον controller.Εγω δεν εχω display prommie και μονο απο τον συνδιασμο των led μπορω να βγαλω ακρη αν ειχα θα μου εδειχνε sensor failure.Ευτυχως σε καποιο φορουμ που διαβασα εχτες καποιος εγραψε τον συνδιασμο των led και ειναι ιδιος με αυτον που εχω και εγω.Αρα το προβλημα ειναι κατασκευαστικο και προφανως ειναι απο την υγρασια που βραχυκυκλωνει τον σενσορα οταν το συστημα δεν δουλευει.Μαλλον δεν τον μονωσανε καλα και τα τραβαμε ολα αυτα.Το περιεργο της υποθεσης ειναι οτι σε εμενα εκανε 2 περιπου χρονια να εμφανιστει αυτο ενω αλλοι ηταν πιο 'τυχεροι' και τους το εμφανισε την πρωτη εβδομαδα-μηνα.Μια προσωρινη λυση ειναι να βαλω μια μεταβλητη αντισταση στη θεση του σενσορα να παρει μπροστα το compresser και μετα απο ενα λεπτο να αυξησω την αντισταση μεχρι να δωσει σημα στη μητρικη να ανοιξει το PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.