Seeker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 Σήμερα έγινε για λίγο διακοπή του ρεύματος στην περιοχή μου και παρατήρησα το εξής: με το που ήρθε το ρεύμα ο υπολογιστής άνοιξε μόνος του. Αυτό το κάνει και αν κλείσω και μετά ανοίξω το τροφοδοτικό απο το διακοπτάκι.Επίσης απο τότε που πήρα τον υπολογιστή έχω ένα ακόμα πρόβλημα. Αν κόψω την παροχή ρεύματος στον υπολογιστή (είτε να τον βγάλω απο την μπρίζα , είτε απο το διακοπτάκι του τροφοδοτικού) όταν ανοίξω τον υπολογιστή μου λέει: CMOS Checksum error - Defaults loaded. ’λλαξα μπαταρία αλλά τίποτα.Σε λίγες μέρες θα πάρω καινούριο PSU, λέτε να λυθούν τα προβλήματα με αυτό? Τι άλλο μπορεί να φταίει? Τι άλλο μπορώ να κάνω?
haris1984 Μάρτιος 16, 2005 #5 Μάρτιος 16, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Seeker Σήμερα έγινε για λίγο διακοπή του ρεύματος στην περιοχή μου και παρατήρησα το εξής: με το που ήρθε το ρεύμα ο υπολογιστής άνοιξε μόνος του. Αυτό το κάνει και αν κλείσω και μετά ανοίξω το τροφοδοτικό απο το διακοπτάκι. εχει μια επιλογη μεσα στο βιος state after power loss και εχει υποεπιλογες: on,off,auto(νομιζω)...βαλτο στο off...και ισως δουλεψει σωστα...
Seeker Μάρτιος 16, 2005 Author #6 Μάρτιος 16, 2005 Δεν είναι μόνο το auto-on (που έτσι κι αλλιώς δεν με πείραζε) αλλά κυριως το γεγονός πως κάνει reset στο BIOS όταν για κάποιο λόγο όταν κοπεί η παροχή ρεύματος.
soki Μάρτιος 16, 2005 #7 Μάρτιος 16, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Vagouridis Μηπως εχεις μητρικη ASUS? Vaggoura τι ειναι αυτα που λες?
Sakis Μάρτιος 16, 2005 #8 Μάρτιος 16, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Seeker Σήμερα έγινε για λίγο διακοπή του ρεύματος στην περιοχή μου και παρατήρησα το εξής: με το που ήρθε το ρεύμα ο υπολογιστής άνοιξε μόνος του. Αυτό το κάνει και αν κλείσω και μετά ανοίξω το τροφοδοτικό απο το διακοπτάκι.Επίσης απο τότε που πήρα τον υπολογιστή έχω ένα ακόμα πρόβλημα. Αν κόψω την παροχή ρεύματος στον υπολογιστή (είτε να τον βγάλω απο την μπρίζα , είτε απο το διακοπτάκι του τροφοδοτικού) όταν ανοίξω τον υπολογιστή μου λέει: CMOS Checksum error - Defaults loaded. ’λλαξα μπαταρία αλλά τίποτα.Σε λίγες μέρες θα πάρω καινούριο PSU, λέτε να λυθούν τα προβλήματα με αυτό? Τι άλλο μπορεί να φταίει? Τι άλλο μπορώ να κάνω? Δοκιμασες βιος update;
ison Μάρτιος 17, 2005 #9 Μάρτιος 17, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Seeker Σήμερα έγινε για λίγο διακοπή του ρεύματος στην περιοχή μου και παρατήρησα το εξής: με το που ήρθε το ρεύμα ο υπολογιστής άνοιξε μόνος του. Αυτό το κάνει και αν κλείσω και μετά ανοίξω το τροφοδοτικό απο το διακοπτάκι.Επίσης απο τότε που πήρα τον υπολογιστή έχω ένα ακόμα πρόβλημα. Αν κόψω την παροχή ρεύματος στον υπολογιστή (είτε να τον βγάλω απο την μπρίζα , είτε απο το διακοπτάκι του τροφοδοτικού) όταν ανοίξω τον υπολογιστή μου λέει: CMOS Checksum error - Defaults loaded. ’λλαξα μπαταρία αλλά τίποτα.Σε λίγες μέρες θα πάρω καινούριο PSU, λέτε να λυθούν τα προβλήματα με αυτό? Τι άλλο μπορεί να φταίει? Τι άλλο μπορώ να κάνω? Το ιδιο ειχα παθει και εγω και εφταιγε το τροφοδοτικο ocz 600...δες το thread που λεει dfi sudden death κανε search...
Seeker Μάρτιος 17, 2005 Author #10 Μάρτιος 17, 2005 ison είχα παρακολουθήσει απο την αρχή όλο το thread σου ( ) Να δούμε τι θα κάνει και με το καινούριο τροφοδοτικό...
ison Μάρτιος 17, 2005 #11 Μάρτιος 17, 2005 Παράθεση Αρχική απάντηση από Seeker ison είχα παρακολουθήσει απο την αρχή όλο το thread σου ( ) Να δούμε τι θα κάνει και με το καινούριο τροφοδοτικό... Προς το παρον μια χαρα αλλα δεν εχω αφησει το τροφοδοτικο στο ρευμα ενω ειμαι εκτος σπιτιου ακομα...καμια μερα θα το αφησω να δω τι θα γινει...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.