La_MoRt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2016 (edited) guys καλησπέρα, έχω το εξής θέμα: στα ξαφνικά τελείως κάποιες φορές ο υπολογιστής της δουλειάς σταματάει να λειτουργεί με μαύρη οθόνη και μετά πετάει ένα μήνυμα ότι τα γραφικά σταμάτησαν να λειτουργούν. Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές φορές να αλλάξω τους drivers με ddu και safe mode, αλλά η κατάσταση δε διορθώθηκε. Κάπου διάβασα και για μια διαδικασία αλλαγής ενός αρχείου μέσα από το system32 αλλά και αυτό δε λειτουργήσε μάλιστα όταν το έκανα σταμάτησαν να λειτουργούν τελείως οι drivers και αναγκάστηκα να ξανά κάνω ddu και εγκατάσταση απο την αρχή. Αυτή τη στιγμή φοράει τους τελευταίους όχι τους beta αλλά τους 15.7.1 ..Σκέφτηκα μήπως και ήταν πρόβλημα θερμοκρασιών και κατέβασα και ένα HWINFO να βλέπω τι γίνεται γιατί έχει παθητική ψύξη. Η κάρτα είναι αυτή:https://www.skroutz.gr/s/2771755/Asu...450-512MB.html Σύστημα: http://www.dell.com/ed/business/p/optiplex-3020-desktop/pd ( core i3, 16GB RAM, SSD 256GB, 2 οθόνες )Καμία ιδέα;;; Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 17, 2016 από La_MoRt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 17, 2016 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 Καθάρισε τους drivers με το εργαλείο του atiman. Θα βρεις την τελευταία έκδοση στην υπογραφή του. Δουλεύει καλύτερα με τους drivers της AMD. Μετά, μπες στο site της Dell και κατέβασε τον driver που δίνουν εκεί. Πολλές φορές μου έχει τύχει να χρειάζεται τον συγκεκριμένο για να δουλέψει σωστά κι όχι απλά τον νεώτερο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
La_MoRt Ιούνιος 17, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 (edited) πριν 5 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε: Καθάρισε τους drivers με το εργαλείο του atiman. Θα βρεις την τελευταία έκδοση στην υπογραφή του. Δουλεύει καλύτερα με τους drivers της AMD. Μετά, μπες στο site της Dell και κατέβασε τον driver που δίνουν εκεί. Πολλές φορές μου έχει τύχει να χρειάζεται τον συγκεκριμένο για να δουλέψει σωστά κι όχι απλά τον νεώτερο. Έχω δοκιμάσει εκτός από DDU και αυτό το εργαλείο πάλι δε λειτούργησε...Από το site της Dell δε μπορώ να κατεβάσω τους συγκεκριμένους drivers γιατί η κάρτα τοποθετήθηκε μετέπειτα δεν ήταν προεγκατεστημένη μέσα στο site έχει μόνο drivers για προεγκατεστημένο HW. Έχω δοκιμάσει μέχρι και αυτόματα προγράμματα εύρεσης drivers τα οποία δε λειτουργούν σωστά ως γνωστό. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 17, 2016 από La_MoRt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 17, 2016 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 Οκ. Θυμάσαι ποιός ήταν ο τελευταίος που δεν είχες πρόβλημα; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
La_MoRt Ιούνιος 17, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 Όχι η κάρτα είναι στο μηχάνημα σχεδόν ένα χρόνο και ανα τακτά χρονικά διαστήματα το πρόβλημα παρουσιάζεται παρόλα τα updates των drivers. Δε ξέρω αν το πρόβλημα είναιi θέμα HW ή είναι κάποιο θέμα ασυμβατότητας της κάρτας με το μηχάνημα, γιατί το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε την ίδια κάρτα γραφικών και έχουν ακριβώς το ίδιο setup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 17, 2016 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 Είχα το ίδιο πρόβλημα με nVidia και διορθώθηκε με συγκεκριμένη έκδοση driver. Όμως, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να το κάνει. Στην πράξη, χάνει την κάρτα για κάποια στιγμή, οπότε ο driver κολλάει και χάνεται. Μπορεί να είναι ασυμβατότητα (chipset, drivers chipset), θερμοκρασία (αν και θα είχες artifacts λογικά), πρόβλημα στα sleep modes (S1, S3 αν είναι ενεργοποιημένα), μικρή παροχή ρεύματος από τη μητρική ή το τροφοδοτικό. Είναι αρκετά που πρέπει να ψάξεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
La_MoRt Ιούνιος 17, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 Σύμφωνα με το παρακάτω link οι κάρτες που είναι συμβατές με το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι αυτές, άρα από άποψη τροφοδοσίας είμαι σίγουρα καλά γιατί η 5450 είναι πολύ πιο λίγο ενεργοβόρα από ότι αυτές που αναφέρονται. http://www.dell.com/support/article/us/en/04/SLN152041/en#OptiPlex_3020 Όσο για τη θερμοκρασία έχω κατεβάσει software για αν τη παρακολουθήσω την επόμενη φορά που θα το παρουσιάσει. Το πρόβλημα που αναφέρεις στα sleep modes πως μπορώ να τσεκάρω τι γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 17, 2016 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 Τα κάνεις disable από το BIOS και κλείνεις τελείως και το sleep από τα Windows. Βάλε το performance mode στα power options. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
La_MoRt Ιούνιος 17, 2016 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2016 (edited) Έκανα disable s3, s4,s5 θα το παρακολουθήσω και θα σου πω νεότερα, ευχαριστώ για το χρόνο. Έβαλα και το performance mode και θα δούμε. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 17, 2016 από La_MoRt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts