Jump to content

LG G4 Γενικο Thread

tommybertsen

Recommended Posts

Με αφορμη την προτροπη του @jpavly για νεα θεματα οπου κρινεται απαραιτητο, καθως και την ελλειψη αυτονομου νηματος για το LG G4 , ξεκινω λοιπον αυτο το thread! Σε αυτο το thread ευελπιστω οι κατοχοι του κινητου, να γραψουν τις αποριες,προβληματα, καθως και οποιαδηποτε περιστατικα εχουν προκυψει κατα την διαρκεια της συμβιωσης τους με το LG G4. Ειτε αυτα ειναι με το service , ειτε οχι (θα προτιμουσα περιπτωσεις με το γνωστο θεμα bootloop να γραφονται στο σχετικο thread που ανοιξα ωστε να διαχωριζουμε τις περιπτωσεις και να βοηθιεται ο κοσμος που θελει να βρει κατι συγκεκριμενο). Και φυσικα ας γραψουν και οσοι ειναι απολυτα ευχαριστημενοι απο το κινητο!  Ας μη γινει ενα ακομη θεμα το οποιο θα ειναι Android Vs iOS Vs WP vs ξερωγωτιαλλο! Ουτε ενα ακομη thread που θα τονιζει μονο τα προβληματα του κινητου (αν και συνηθως τα φορουμ , αυτο το σκοπο εξυπηρετουν , ας μη γελιομαστε! ).

Κανω την αρχη λοιπον. Ειμαι κατοχος του κινητου 3 μηνες ακριβως. Η συμβιωση μου με το κινητο ειναι σε πολυ καλα επιπεδα. Θα ελεγα σε αριστα, αλλα καποια μικροπροβληματακια , δε μου το επιτρεπουν.

Τα pros , ειναι οτι η καμερα του ειναι απλα εξαιρετικη. Νομιζω πως μονο το LG G5, Galaxy S7/edge και δε ξερω ποιο αλλο κινητο (ισως καποιο απο τα iPhone αλλα ειπαμε, δε θελω Vs, please) να την ξεπερνανε. Πολυ καλες φωτογραφιες, ακομη και σε νυχτερινη ληψη, και με λιγο πειραγμα στο manual mode, εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα. Good job για καμερα κινητου (ειδικα σε αυτο το price range ~300€).

Smooth παντου, δε κολλαει πουθενα και στους 3 μηνες που το εχω , το μονο hard reset που εκανα ηταν στην αρχη, οταν περασα αμεσα το Android 6.0. Το οποιο ειναι ελαφρως κατωτερο απο το Lollipop, αλλα για ενα μεσο χρηστη , δε κανει καμμια διαφορα.

Αψογη οθονη,  ευτυχως, χωρις θεματα στο δικο μου κινητο.

Δυστυχως εχουν αναφερθει περιστατικα burn in , καθως και image retention ,και οχι μονο σε αυτη τη συσκευη, αλλα και στα G5, V10 ... Υπαρχει και σε αλλα brandnames αλλα δε ξερω σε τι συχνοτητα. 

Η μπαταρια του κινητου κινειται σε μετρια επιπεδα. Καθολου σταθεροι χρονοι. Σιγουρα εξαρταται απο τη χρηση, ομως εχω παρατηρησει σε ιδια ακριβως χρηση, να εχω υπερβολικα διαφορετικους χρονους screen on time. Για παραδειγμα 40-50 λεπτα διαφορά, το λες και τεραστια διαφορά για ιδια ακριβως χρηση σε 2 σερι ημερες. Σε γενικες γραμμες, δεν εχω παρατηρησει να μενω χωρις μπαταρια, και στο android 6.0 γινεται αψογη διαχειριση οταν το κινητο ειναι σε deep sleep. Με βολευει αυτο , γιατι λογω δουλειας, το κινητο ειτε θα ειναι προεκταση του χεριου μου για ομιλια, ειτε θα ειναι idle για πολλες πολλες ωρες. Μπορει να ξεκλειδωσει 2-3 φορες σε μια μερα, για τοσο idle μιλαμε. Και σε ολο αυτο το διαστημα να εχω χασει 4-5% at most. Μου ετυχε να κανω 4 ημερες να το φορτισω, σπανιο πραγμα για εμενα (και για πολλους με τετοια κινητα με average μπαταρια).

Απο προβληματακια, μου'χει παρουσιασει ενα θεμα που ειχαν πολλοι... Κατα την διαρκεια μιας κλησης, συμβαινει καποιες φορες, εαν ο συνομιλητης δε την τερματισει, να μη μπορεις ο ιδιος να κανεις τερματισμο της κλησης, εαν δε κανεις επανεκκινηση του τηλεφωνου. Αυτο συνεβη μολις 3 φορες σε εμενα. Τη μια παντως ηταν αρκετα "υπουλο". Η κληση ειχε παει στο background ,και το καταλαβα μονο οταν πατησα τον dialer για να κανω μια κληση , σε ατομο απο το οποιο περιμενα κληση. Το αστειο ειναι οτι, οσο η κληση ηταν κολλημενη (εγραφε το κοντερ των λεπτων- χωρις να χρεωνομαι βεβαια), εγω δε δεχομουν κλησεις, αλλα με καλουσαν και χτυπουσε κανονικα σε αυτους. Σημαντικο προβλημα αν το τηλεφωνο το θελεις για....τηλεφωνο. Καποια αλλη φορα το προβλημα ηταν οτι , μου εκανε καποιος αναπαντητη για να λαβω το νουμερο του, το κινητο χτυπουσε επ'απειρον (το ειδα κανα 40λεπτο μετα), και δεν εκανε τιποτα, δεν μπορουσα να κινηθω εντος του κινητου, παρα μονο μετα απο restart, το οποιο εξαφανισε τον αριθμο που με καλεσε για να τον αποθηκευσω. Doing! 

Προσωπικα ηταν το μονο προβλημα που ειχα, αλλα ειναι προβλημα λογισμικου, η LG θαρρω πως με καποιο update θα το λυσει , αν και δε φημιζεται για τη συχνοτητα με την οποια δινει security fixes κλπ η LG ..

Εδω καπου τελειωσα την δικη μου εμπειρια με το κινητο. Για το γνωστο θεμα bootloop, παρακαλω πατηστε εδω (εκανα αυτονομο thread με δημοσκοπηση). 

Περάσαν από τα χέρια μου 2 g4. Το μονόκαρτο και το δίκαρτο (h818p). Το μονόκαρτο έμεινε 2 μήνες το δίκαρτο 5 μήνες. Άριστα και τα 2. Δεν είχα ποτέ κανένα θέμα. Ίσως το δίκαρτο λίγο καλύτερη μπαταρία (περίεργο αλλά όντως...) Πριν από αυτά είχα s6 note 4 s5. Γινόταν σύγκριση με το s6 που το είχα 6 μήνες. Το multitasking στο s6 ήταν απλά ανύπαρκτο. Στο g4 υπήρχαν εφαρμογές που μετά από 3-4 μέρες ήταν στο σημείο που τις είχα αφήσει και δεν είχαν κλείσει. Πλέον κάτοχος v10 dual (h961n). Ένα g4  βελτιστοποιημένο όπως θα έπρεπενα είναι. Πλέον δεν σκέφτομαι για κάτι άλλο.

• Like 1

Το V10 , αν και με ιδιο soc , ενα κλικ πιο πανω απο το G4 θαρρω. Πολυ λιγοτερες αναφορες για προβληματα. Προσφατα ενας φιλος το αγορασε, και του εκατσε image retention. Πολλη ατυχια, ειχε και burn in στο G4 που ειχε προηγουμενως. Γκαντεμης ρε παιδι μου :p 

Χαιρομαι που τα G4 σου ηταν αριστα αμφοτερα :D 

• Like 1