Jump to content

LG G4 και Bootloop issue συζητηση.

tommybertsen

Έχετε παθει Bootloop ;  

9 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Σε αυτο το θεμα θα υπαρχει συζητηση μονο για το bootloop. Οποιος το'χει παθει ας ψηφισει. Καθως και οποιος δε το εχει παθει. Εχω συμπεριλαβει ολες τις πιθανες περιπτωσεις! Η δημοσκοπηση ειναι ενδεικτικη, δεν αποτελει σε καμμια περιπτωση αποδειξη για το ποσο συχνο ειναι το φαινομενο. 

Για οσους ειναι κατοχοι , αλλα δε γνωριζουν για το bootloop, ειναι ενα φαινομενο το οποιο παρατηρειται σε καποιες συσκευες, οπου το κινητο κολλαει στο λογοτυπο της LG και δεν ανοιγει. Στις τελευταιες παρτιδες, ακουγεται οτι το θεμα λυνεται με hard reset (συνδιασμος πληκτρων vol down + power πατημενα για να μπει στο μενου οπου επιλεγεις το hard reset). Αυτο θα διαγραψει βεβαια, ολα τα δεδομενα που ειναι στη μνημη του τηλεφωνου (οχι στην καρτα sd , αν υπαρχει). 

Το προβλημα , τεινει να διαχωριστει σε hardware, και software bootloop, οπου στην πρωτη περιπτωση , και στις παλαιοτερες παρτιδες, το Hard reset δεν ελυνε το προβλημα, και χρειαζοταν αλλαγη πλακετας (Παρτιδες 505-512, οπου το αρχικο "5" , σημαινει το ετος [2015] και τα 2 επομενα νουμερα, τον μηνα [05 Μαιος- 12 Δεκεμβριος] , 603 πχ , Μαρτιος του 2016. Αυτο μπορει να το δει ο καθενας στο Serial number του κινητου , το οποιο αναγραφεται στο κουτι του, και ειναι τα 3 πρωτα νουμερα του. ).

Μετα απο πολλες επισκεψεις σε forum και διαβαζοντας πολλες αποψεις, υπαρχει η υποψια οτι μετα τις 6χχ παρτιδες, το προβλημα ειναι Software related, αλλα η LG η ιδια, δε γνωριζει να απαντησει , και προτεινει να μην βαζουμε τον Google λογαριασμο μας για να επαναφερουμε τις εφαρμογες μας στο κινητο (να το σεταρουμε δηλαδη σα νεο τηλεφωνο) , και οσοι εχουν την εκδοση 5.1 του android , να μην αναβαθμιζουν στην 6.0. Κοινως φαινεται οτι εχει προβληματικη 6.0 , που δημιουργει το προβλημα σε ανυποπτη στιγμη.

Προσωπικα ειμαι 3 μηνες με την 6.0. Κανενα bootloop. Απο τη μια με εκνευριζει ολος αυτος ο ντορος, απο την αλλη δε ξερω τι να περιμενω απο το κινητο.

Συνεπως οσοι το παθατε, ψηφιστε και αν εχετε καποια εμπειρια με το service της LG (καλή ή κακή ) , μοιραστειτε την μαζι μας! :) 

Μερικα χρησιμα Links για (πολυ ) διαβασμα:
1

2

Spoiler

Στο 1ο , καπου μετα την 50-60 σελιδα, υπαρχουν καποιες αναφορες για κατι που εγραψα στο διπλανο thread (κανω self quote αυτουσια) :

Spoiler

πριν 23 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Αν και ειναι αρκετα της υπερβολης εκει, υπηρχαν 3 περιπτωσεις οπου τους ειπαν πως εχουν κανει ρουτ τα κινητα τους (απαραδεκτο ). Δε τα ειχαν κανει τα παιδια και ψαχνανε να βρουν ακρη, με τον ΣτΚ καποιοι. Υστερα , το αλλο το κουλο ειναι οτι τους λενε πως δεν εχουν αποθεματα υλικων αντικαταστασης, σε μια συσκευη μεχρι πριν 2 μηνες εν ενεργεια ναυαρχιδα της εταιρειας στη σειρα G (εξαιρειται το V10). Και νομιζω οτι το κραξιμο που ριξαμε μαζικα στο Fb (απο τις λιγες φορες που μπορει να φερει και αποτελεσμα), παιζει να τους θορυβησε, εστω και λιγο, λιγοστεψαν τα κρουσματα περι ρουταρισμενων κινητων. Αλλα πραγματικα ενω ηταν το καλυτερο service , αρχισε να αρβατιζει επικινδυνα. 

Απολαυσε το κινητο σου, μεχρι να σβησ....παθει bootloop :p 

πριν 22 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Φιλε @mer , εχει γινει ομως. Καλο θα ηταν να το πιστεψεις. Σε 3 ατομα τουλαχιστον. (δε λεω παραπανω γιατι υπηρξαν και 2 που εξαφανιστηκαν απο το φορουμ).

Ο ενας μαλιστα ηξερε ΠΑΡΑ πολυ καλα τι εστι ρουτ. Ρουτ στην 6.0 του G4 δε γινεται χωρις ξεκλειδωτο bootloader. Πραγμα που δεν ειχε κανει το παιδι, ακριβως επειδη ηταν με φοβο bootloop. Και μαλιστα του ειπανε το εξης κορυφαιο: " μπορει μια εφαρμογη απο το play store να σας εκανε root τη συσκευη" (κλαιω με μαυρο δακρυ) .

Ζητησε να δει πως ανακαλυψαν οτι ειναι ρουτ και αρνηθηκαν να του δωσουν εξηγησεις και ο τεχνικος δεν εβγαινε να μιλησει μαζι του. Εγω δε νομιζω οτι το βγαζουν απο το μυαλο τους τα παιδια, και εχω την εντυπωση οτι εκει στο σερβις τους, κατεβαζουν το unlock.bin απο της LG τους server για να βγαλουν αυτοματα εκτος εγγυησης το κινητο (ξερεις , κανουν developer account στο αντιστοιχο site απο το οποιο παιρνεις το αρχειο για να φλασαρεις και να ξεκλειδωσεις- δε χρειαζεται ομως να το φλασαρεις, με το που το κατεβασεις, εισαι εκτος εγγυησης). Makes real sense, right? Αν βαλεις στην εξισωση την "ελλειψη" ανταλλακτικων (ακους εκει ελλειψη, ειναι δυνατον;),τοτε καταλαβαινεις οτι μπορει να το κανουν για να αποφυγουν τις επισκευες, να ειναι εντολη απο την ιδια την LG ή δε ξερω εγω τι αλλο. Σε επικοινωνια με την LG Hellas , το ιδιο το παλικαρι , ελαβε αλλη μια κορυφαια απαντηση. " Αφου το λεει το service , δεν εχουμε λογο να το αμφισβητησουμε". 

Τα ιδια λεγανε και για το G3 , σε μικροτερο βαθμο, οσον αφορα τα ανταλλακτικα.

Ξερω οτι κανω εικασιες, αλλα πως στην ευχη τους λενε οτι ειναι root το κινητο με τοσο φτηνες (αστειοτατες ) δικαιολογιες, λες και ειναι ολοι τερμα ασχετοι οι χρηστες; Ασε τις μαρτυριες ατομων που πηγαν στο σερβις και ειχε ουρες απο ατομα με G4... Σιγουρα βγαζει πολλα θεματα, σε εμενα δεν εχει βγαλει , αλλα μιλαμε για μεγαλο fail απο πλευρας LG... 

πριν 12 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Δυστυχως δεν ειναι ενας αλλα 3 στο θεμα που αναφερω, θελει λιγο ψαξιμο στο σχετικο θρεντ του myphone , εχουν γραφτει πολλα απο τοτε ομως. Δεν εχω λογο να μη τους πιστεψω. Σκεφτειτε μονο οτι ειναι 3 σε ενα φορουμ , και ποσοι ακομη που δεν εχουν ιδεα απο φορουμ , και δεν εχουμε ιδεα τι τους λενε στο service της LG . Σιγουρα τα περιστατικα ειναι μεμονωμενα (εικαζω λογω ελλειψης ανταλλακτικων και πολλων κρουσματων bootloop, τους ειπαν οτι τους κατεβηκε ή οτι συνεννοηθηκαν με την LG ). Οσον αφορα το ρουταρισμα, εγω ας πουμε γνωριζω οτι το κινητο μου δε θα ρουταριστει στα κοντα (δεν υπαρχει κανενα low effort root στην marshmallow). Αν μου πουνε κατι τετοιο σε περιπτωση bootloop , πως θα το αποδειξω εδω μεσα; @mer εσενα ρωταω φιλε μου. Να ηχογραφησω την συνομιλια μου μαζι τους και να την ανεβασω; Νομιζω ειναι παρανομο. Να βαλω τα στοιχεια του κινητου μου; Επιφοβο. Θα πρεπει να αρκεστειτε στα λεγομενα μου (δε θα εχω λογο να πω ψεματα). Ετσι πιστευω για τους 2-3 που επαθαν το προβλημα αυτο , και ειχαν τετοια αντιμετωπιση.

@acct Τα παιδια δε ρουταραν (ο ενας ηξερε πολυ καλα τι ειναι ρουτ και οτι θελει ξεκλειδωμα για να ρουταρει). Να πανε ρουταρισμενο κινητο στο service , θα ηταν χαζο in the first place - ξερουμε οτι χανεις εγγυηση, ποσο μαλλον οταν ξεκλειδωνεις bootloader (απαιτειται για android 6.0 στο G4). Ενας ειχε ανεβασει βιντεο και το κατεβασε γιατι φαινοταν το ΙΜΕΙ του. Ζητησε λοιπον να του πουνε, με ποιο τροπο "ανακαλυψαν" οτι εγινε root το κινητο του, και του ειπαν το εκπληκτικο , οτι "μπορει να εγινε απο εφαρμογη του playstore". Really Now ? Αυτο το εχουν πει σε ολους που δηθεν ρουταραν τα κινητα τους. Ποια εφαρμογη ειναι αυτη που ρουταρει και ξεκλειδωνει και το bootloader?

Ποιο λογο εχω να μη πιστεψω τα παιδια αυτα; Η αμφιβολια θα υπαρχει παντα, αλλα οπως γραφουμε πολλοι τα προβληματα μας στα φορουμ , ετσι εκαναν και αυτα τα παιδια. Αν ειναι 3 μαζεμενοι για να κανουν την LG και το σερβις της να φαινονται τραγικα, δε το ξερω και αμφιβαλλω παρα πολυ οτι θα μπαινανε στον κοπο. Ο ενας ειχε νομιζω στειλει και την απαντηση που του εστειλαν απο τον ΣτΚ, αλλα θα σε γελασω. Σιγουρα ειχε στειλει γραπτη συνομιλια απο LG Hellas που του ελεγαν οτι "εμεις πιστευουμε το σερβις" ουσιαστικα.

Αυτα και συγγνωμη αν εγινα κουραστικος. Αν θελει mod, ας τα μεταφερει σε νεο θεμα :) Αλλιως θα κανω καποια στιγμη εγω για το G4. 

Καλησπερα σε ολους!

Δεδομένου ότι η LG έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση, που παρέθεσε κάποιος στο προηγούμενο θέμα, προτείνω να μην ξεκινήσουμε και αυτό με "μαγιά" την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί όλον αυτόν τον καιρό, από όταν ο κόσμος δεν είχε δεδομένα και προσπαθούσε να βγάλει συμπεράσματα για το πρόβλημα.

Η δική μου αίσθηση είναι ότι δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο (τουλάχιστον πια) και θα πρέπει να απολαύσουμε το κινητό μας χωρίς τη Δαμόκλειο σπάθη να αιθωρείται συνέχεια.

Επιπλέον, χωρίς να υποβαθμίζω την αρνητική εμπειρία που ανέφεραν κάποιοι με την αντιπροσωπεία, η δική μου εμπειρία με την Procordia ανέκαθεν είναι θετική, και θέλω να πιστεύω ότι εάν παρ' ελπίδα πέσω στην περίπτωση θα συνεχίσουν να είναι συνεννοήσιμοι.

Για την ιστορία, η ανακοίνωση της LG στις αρχές του χρόνου:

LG Electronics has been made aware of a booting issue with the LG G4 smartphone that has now been identified as resulting from a loose contact between components. Customers who are experiencing booting issues with their LG G4s should contact their local carrier from where the G4 was purchased or a nearby LG Service Center (www.lg.com/common) for repair under full warranty.

Customers who purchased their G4 devices from non-carrier retailers should contact an LG Service Center with the understanding that warranty conditions will differ. LG Electronics is committed to providing the highest standards of product quality and customer service and apologizes for the inconvenience caused to some of our customers who initially received incorrect diagnoses.

• Like 1

Αυτο οπως ειπες και εσυ , ειναι απο την αρχη του χρονου. Η LG εκτοτε, απλα εκανε αντικατασταση πλακετας, δεν γνωριζει ποιο ειναι το προβλημα, και τα bootloop συνεχιζονται σε παρτιδες 6χχ. Ειναι fact, δε μπορεις να το παραβλεψεις. Ουτε εγω θελω να πιστευω οτι ειναι συχνο το φαινομενο, αλλα ας μη ξεχναμε κατι πολυ πολυ σημαντικο. Οτι βασιζομαστε μονο στα φορουμ και , ειναι παρα πολλοι αυτοι που δε ξερουν καν να μπαινουν στα φορουμ και να γραφουν, εχουν ενα κινητο απλα για την καμερα του, για να κανουν τη δουλεια τους, και δε τους νοιαζει να δωσουν feedback (ή δε γνωριζουν).

Συνεπως δε ξερουμε σε καμμια περιπτωση σε τι επιπεδα κυμαινεται το προβλημα. Δε ξερει ουτε η LG ποιο ειναι το προβλημα , εμεις απλα κανουμε speculation.

Και εγω με procordia ειχα καλη εμπειρια. Αυτο δε σημαινει οτι επειδη εγω και εσυ ειχαμε καλη εμπειρια , καποιοι αλλοι δε μπορει να ειχαν κακιστη ή οτι αυτοι οι λιγοι , λενε ντε και καλα ψεματα στα φορουμ! ;) 

Ευχομαι ποτε κανεις να μη το ξαναπαθει και οι 605/606 να ειναι με λυμμενο το προβλημα!

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

Ο ξάδερφος μου το έχει πάθει, το έστειλε για επισκευή και του άλλαξαν την μητρική υποτίθεται. Έκανε επαναφορά τα data του το έπαθε ξανά. Οπότε έκανε hard reset και μετά από προτροπή του service της LG δεν επανέφερε τα data του. Η ομαλή λειτουργία κράτησε για κάνα 2μηνο όπου πάλι το ξαναέπαθε. Τώρα το κινητό βρίσκεται πάλι στο service. Είναι στην παρτίδα 506. Και τις τρεις φορές το bootloop γίνεται trigger με το που συνέεται σε κάποιο WiFi.

• Like 1

Μία ώρα πριν, το μέλος mer έγραψε:

Και εμένα το έπαθε μια φίλη μου! Ντροπή στην lg ουυυυυ απαράδεκτη. Σα δε ντρέπεται. Αυτή αυτή φταίει για όλα. Να καεί η κ*λοlg.

Ρε μαν ,γιατι ειρωνευεσαι; Εμενα το επαθε φιλαρακι απο αγορα μεταχειρισμενου που το ειχε ξαναπαθει. Μετα δε το ξαναπαθε, και το πουλησε εν τελει. Ενταξει, συμβαινει. Η LG δε κανει τιποτα , απο τοτε που παραδεχτηκε το προβλημα, απλα αλλαζει πλακετες, κατι για να το διορθωσει ομως ,δε κανει. Εχει αφησει το τηλεφωνο στη μοιρα του. ΑΝ ισχυει οτι το bootloop σε 6χχ ειναι software related, τι περιμενει για να το διορθωσει; 

πριν 8 ώρες, το μέλος tragikos έγραψε:

Ο ξάδερφος μου το έχει πάθει, το έστειλε για επισκευή και του άλλαξαν την μητρική υποτίθεται. Έκανε επαναφορά τα data του το έπαθε ξανά. Οπότε έκανε hard reset και μετά από προτροπή του service της LG δεν επανέφερε τα data του. Η ομαλή λειτουργία κράτησε για κάνα 2μηνο όπου πάλι το ξαναέπαθε. Τώρα το κινητό βρίσκεται πάλι στο service. Είναι στην παρτίδα 506. Και τις τρεις φορές το bootloop γίνεται trigger με το που συνέεται σε κάποιο WiFi.

Τι να πω, γκαντεμια χοντρη. Και αλλους εχω δει να το παθαινουν ξανα και ξανα. Τελικα αμφιβαλλω αν οντως ειναι θεμα πλακετας... Ομως οτι και να πουμε , ειναι εικασιες απλα..

Και αυτο με το wifi το εχω δει πολλακις! Κατι παιζει με την κεραια του κινητου εαν τελικα ειναι hardware? Κατι με το android 6.0 που εδωσε η LG ? (τεραστιο ποσοστο εχουν παρατηρηθει στην 6.0 , και απειροελαχιστα στην 5.1) 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

Εγώ σοβαρά μιλάω. Και μόνο και μόνο που δεν μπορεί να το διορθώσει ένα τέτοιο πρόβλημα δείχνει πόσο σκ**α εταιρεία είναι. Και αυτό που λένε κάνε Reset δεν είναι λύση.. Ασόβαρη εταιρεία είναι που δεν μπορεί να δώσει μια οριστική λύση.

Νομιζα οτι το λες ειρωνικα. Το θεμα ειναι οτι δυστυχως δεν ριχνει μια αχτιδα φωτος για οσους ταλαιπωρουνται. Και για εμας που ας πουμε το εχουμε στην ακρη του μυαλου. Και τα θεματακια για τα οποια εισαι (δικαιολογημενα) δυσπιστος, παιρνει 0 για μενα. Αλλα τελος παντων... Μακαρι να βρεθει λυση!