pontium Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2005 Σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο πισί μου αλλά είμαι στο μεταίχμιο μεταξύ της καινούργιας σειράς των 64άριδων intel και των athlon64......Να πω οτί ποτέ δεν έχω ασχολιθεί με amd (μόνο σε έναν Κ6 366ΜHz) και όλα τα πισιά που έχω φτιάξει μέχρι τώρα είχαν επεξεργαστή intel και δεν ξέρω τι ρόλο βαράει η άλλη κονσόλα.Πρόσφατα πήρε ένας φίλος έναν 3500+ και μου άρεσε αλλά δεν νομίζω οτί έχω πολλά κριτήρια για να κατασταλάξω σε συμπέρασμα αγοράς.Βοήθεια please!! Υ.Γ=Μην γράφετε σκέτο amd ή intel κλπ αλλά και τον λόγο που το "ψηφίσατε". Κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ εκ των προτέρων:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Μάρτιος 16, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Μπορεις να βρεις καποια reviews Εδω & Εκει και να κρινεις μονος σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Μάρτιος 16, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 ειμαι κατοχος p4 3.2 640 em64t εδω και καμποσες μερες και ολα μου φαινονται μια χαρα.το θεμα ειναι και ποσα λεφτα θα διαθεσεις. ο p4 ειναι μια καλη λυση πιστευω.για εφαρμογες ειναι ανωτερος κι ολας!Υ.Γ.:ολα θα ''παιχτουν'' στα windows 64bit!εκει θα δουμε ποιος κραταει τα λουρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Μάρτιος 16, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Athlon64 3500+, καλύτερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάρτιος 16, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads ειμαι κατοχος p4 3.2 640 em64t εδω και καμποσες μερες και ολα μου φαινονται μια χαρα.το θεμα ειναι και ποσα λεφτα θα διαθεσεις. ο p4 ειναι μια καλη λυση πιστευω.για εφαρμογες ειναι ανωτερος κι ολας!Υ.Γ.:ολα θα ''παιχτουν'' στα windows 64bit!εκει θα δουμε ποιος κραταει τα λουρια! ^^word!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Μάρτιος 16, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_K ^^word!!!!! τι εννοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Μάρτιος 16, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 fANiS_K τι ειναι τουτο?Γνωμη μου ειναι αν εχεις χρηματα να παρεις intel,αλλιως οικονομικα με ΑΜD3200+ νομιζω εισαι οκ.Καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο για τα καινουρια stepping Ε,αλλα αυτο εξαρταται κι απο σενα."Υ.Γ.:ολα θα ''παιχτουν'' στα windows 64bit!εκει θα δουμε ποιος κραταει τα λουρια!"Την ιδια γνωμη εχω κι εγω..και πιστευω οτι οι διαφορες θα ειναι μικρες!Ο καθενας στο ειδος του..οπως λεει και η διαφημιση του Λουμιδη.Σε καποια θα υπερεχει ο ενας και σε καποια ο αλλος,παντα ετσι ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Μάρτιος 16, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 pontium εκανες τη λαθος ερωτηση στο λαθος μερος....Αφου βρε εχεις δει τι γινεται μολις πεσουν τετοιες ερωτησεις.... ΣΦΑΓΗ...Υπολογιζω στην 3η σελιδα να πεσει lock....μακαρι να βγω ψευτης :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάρτιος 16, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads τι εννοεις? Συμφωνω στο παραπανω ποστ..σε οτι αναφερεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Μάρτιος 16, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Εξαρτάται τι θες να κάνεις. Αν είσαι οverclocker τότε intel 640 με 1000 αφού κλοκάρουν πολύ. Αντίθετα οι cpu της amd λίγο ανεβαίνουν και λίγα κομμάτια με τα υπάρχοντα stepping, αν και στο 3d τα πάνε τέλεια για τόσο χαμηλό χρονισμό. Μακάρι στο μέλλον η amd να βγάλει πιο overclockable κομμάτια Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάρτιος 16, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 μην τα θελουμε και ολα δικα μας...βελτιωσεις της ταξεως του 20-30% δεν ειναι σοβαρες?....και ολα αυτα με την στοκ ψυκτρα? εγω συγκεκριμενα εχω παει μεχρι 2650 prime stable...αυτο ειναι βελτιωση πανω απο 32%...δλδ ποσο θα επρεπε να ανεβει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάρτιος 16, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 μην τα θελουμε και ολα δικα μας...βελτιωσεις της ταξεως του 20-30% δεν ειναι σοβαρες?....και ολα αυτα με την στοκ ψυκτρα? εγω συγκεκριμενα εχω παει μεχρι 2650 prime stable...αυτο ειναι βελτιωση πανω απο 32%...δλδ ποσο θα επρεπε να ανεβει? Εσυ μπορει να πηγες,αλλοι αλλαξαν 3 cpu για να πανε εκει ομως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seeker Μάρτιος 16, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Ναι αλλά ας μην ξεχνάμε πως η αντιστοιχία MHz δεν είναι ίδια. Αν έχεις αύξηση +670MHz σε AMD είναι περίπου σαν να έχεις αύξηση +1GHz με Intel.Φίλε μην το σκέφτεσαι, πήγαινε για τον 3500+ μην σε μπερδεύει το οτι οι Pentium έχουν μεγαλύτερη L2 Cache, είναι πιο αργή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Μάρτιος 16, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 17:07] pontium εκανες τη λαθος ερωτηση στο λαθος μερος....Αφου βρε εχεις δει τι γινεται μολις πεσουν τετοιες ερωτησεις.... ΣΦΑΓΗ...Υπολογιζω στην 3η σελιδα να πεσει lock....μακαρι να βγω ψευτης :flower: Δεν νομίζω πάντως ότι θα πέσει lock,άλλοστε δεν άνοιξα κάποιο thread που να παίρνει σβάρνα όλη την οικογένεια των amd και των intel......για επιλογή ενός νέου επεξεργαστή το άνοιξα,ετσι και αλλιώς γι 'αυτό υπάρχουν και τα φόρουμ.....Αν θα ήθελα να το βάλω στην "μαύρη τρύπα" θα του έβαζα τον τίτλο "amd vs intel....ελάτε να τα πούμε ένα χεράκι".Θα παρακαλέσω πάντως μιας και έριξε την άποψη του ο Zarras να μην καταστρέψουμε το thread:flower: Α!!Διαθέτω γύρω στα 400 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάρτιος 16, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από pontiumΑ!!Διαθέτω γύρω στα 400 βαλε αλλα 100 και σου δινω τον fx53 μου....χε!χε!χε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 16, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Βασιλης βαλε αλλα 100 και σου δινω τον fx53 μου....χε!χε!χε! μπα εχει εμπειρια απο ΤΟΠ επεξεργαστες , αν δεν κανω λαθος εχει ΕΕ ο ποντιουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Μάρτιος 16, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka μπα εχει εμπειρια απο ΤΟΠ επεξεργαστες , αν δεν κανω λαθος εχει ΕΕ ο ποντιουμ και τι σχεση εχει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Μάρτιος 16, 2005 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Δεν έχω πολλές ώρες δουλειάς με τον intel ακόμη και δεν μπορώ να πω με σιγουριά στα δύσκολα τι πιάνει, για τον AMD όμως γενικά συμφωνώ με τους προηγούμενους και για να είμαι σαφέστερος είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με όλους τους 64αρηδες AMD που έχω βάλει μέχρι τώρα.Οσο για τις συγκρίσεις των κορυφαίων νομίζω οτι οι επιδόσεις θα μοιραστούν και οι διαφορές είναι μικρές οπότε προτείνω να δείς και την πλατφόρμα + mobo + τιμές και να αποφασίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Μάρτιος 17, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 δεν εισαι καθολου περιεργος να δεις τι "παιζει" απο την αλλη μερια?στην θεση σου θα επαιρνα Α64. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontium Μάρτιος 17, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Χθες, στις 22:02] μπα εχει εμπειρια απο ΤΟΠ επεξεργαστες , αν δεν κανω λαθος εχει ΕΕ ο ποντιουμ Και δεν είδα να σου πω και την τρελή την διαφορά,καλά έκανα που τον έδωσα,πιο πολύ μου αρέσει η βάρκα που πήρα με τα λεφτά αυτά.....Δίνω 400 αλλά να πάρω και μαμά μαζί(λέω για μια DFI nF4 Ultra) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.