Jump to content

Γ@Μ. ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ

Dj_Seps

Recommended Posts

Εμένα μου συνέβαινε παρόμοιο πρόβλημα τον τελευταίο καιρό όταν είχα τις μνήμες σε Dual channel. Δεν λύθηκε με format. Κι εγώ στην αρχή υποψιαζόμουν τους drivers. Τελικώς έβαλα τις μνήμες σε single channel και ησύχασα!

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Dj_Seps

Λοιπον εχουμε και λεμε!Μου ξαναπεταξε μπλε οθονη και μαλλον βρηκα τι φταιει!Το σφαλμα ελεγε πως το προκαλεσε ενα αρχειο :ati... . dll!Μαλλον ειναι οι οδηγοι της καρτας γραφικων ΑΤΙ και γι'αυτο εσβησα τους οδηγους (5,2) και ξαναεβαλα τους οδηγους της καρτας απο το cd(4,9)!Μακαρι να ειναι μονο αυτο αλλιως :rip: ο υπολογιστης!

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Εμένα μου συνέβαινε παρόμοιο πρόβλημα τον τελευταίο καιρό όταν είχα τις μνήμες σε Dual channel. Δεν λύθηκε με format. Κι εγώ στην αρχή υποψιαζόμουν τους drivers. Τελικώς έβαλα τις μνήμες σε single channel και ησύχασα!

Δοκιμασε μεσω Bios να ριξεις το agp σε 4χ ή 2χ(η μειωση σε επιδοσεις ειναι αμελητεα)....απενεργοποιησε τα fast writes...και επισης οταν κανεις απεγκασταση οδηγων χρησιμοποιησε το driver cleaner...γιατι παντα μενουν καταλοιπα που μπορει να δημιουργησουν προβλημα...

Βαλε τους drivers που ειχε η καρτα στο κουτι .....τι καρτα εχεις εδω που τα λεμε??

ΜΠΟΡΕΙ να φταιει και το τροφοδοτικο...ή κακη ψυξη επεξεργαστη-καρτας γραφικων εχε υποψη...

Τωρα οσο για τα irq πιστευω πως η φωτο θα σας λυσει την απορια!Τοσες συσκευες και μοιραζωνται μονο 1!Μαλλον κακο αυτο!Οσο για την λυση του ποντιφικα -Οχι ρε φιλε απο φορματ ειναι ο υπολογιστης(και μαλιστα 2 γιατι ειχα ξεχασει πανω μια μοντεμ χαλασμενο και εσκασε η εγκατασταση!)!- δεν θα αντεξω να κανω και αλλο!Λετε να δοκιμασω να αλλακσω της συσκευες?Η καρτα γραγικων ειναι μια ασυς 9600σε

post-1530-1416071776,2718_thumb.jpg

Κοιταξε αν το θες πραγματικα το συστημα δεν εχω προβλημα!:D

Θα γλητωσω και απο το πρηξιμο!Κρατιεμαι ακομα και δεν το εχω πεταξει στην θαλασσα!!

:D :D :D

Αρχική απάντηση από Dj_Seps

Τωρα οσο για τα irq πιστευω πως η φωτο θα σας λυσει την απορια!Τοσες συσκευες και μοιραζωνται μονο 1!Μαλλον κακο αυτο!Οσο για την λυση του ποντιφικα -Οχι ρε φιλε απο φορματ ειναι ο υπολογιστης(και μαλιστα 2 γιατι ειχα ξεχασει πανω μια μοντεμ χαλασμενο και εσκασε η εγκατασταση!)!- δεν θα αντεξω να κανω και αλλο!Λετε να δοκιμασω να αλλακσω της συσκευες?Η καρτα γραγικων ειναι μια ασυς 9600σε

Oντος στο 11 γινετε πανικος, δοκιμασε να αλλαξεις θεση στη καρτα ηχου μιας και στη Creative δεν αρεσει να μοιραζετε IRQ. Mπες και στο ΒΙΟS και απενεργοποιησε οσες συσκευες δε χρησιμοποιεις, οπως το Firewire (IEEE 1394) κ.α.

irq9xq.th.jpg

Επισης δοκιμασε τον ακολουθο οδηγο, για απεγκατασταση και εγκατασταση των drivers της καρτας

1) Uninstall the current ATI control panel in Add/Remove Programs.

2) Reboot up into Safe Mode.

3) Uninstall both display devices show in Device Manager. Then DO NOT reboot.

4) Using Windows Explorer, locate and delete any ATI folders found in C: and also those in C:\Program Files. DO NOT reboot yet.

5) In the Registry delete any ATI folders and keys found in the HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE section.

6) Close all open windows and reboot while pressing F8 so you can get to the menu where you can select to boot up in Standard VGA mode and do so.

7) Install new driver. Reboot.

8) Install new ATI Control Panel. Reboot.

Γενικα ειναι κανονας, συσκευες που κανουν συχνη χρηση των resources, oπως καρτες γραφικων/ηχου κτλ δεν πρεπει να μοιραζοντε IRQ, γιατι 'παλευουν' μεταξυ τους για το priority και ετσι διμηουργουντε προβληματα.

Σύμφωνοι αλλά για πέσμου πως θα αλλάξεις εσυ τα irq στα χρ;;; Και αλλού να βάλεις την κάρτα ήχου πάλι το ίδιο irq θα έχει. ΑΥτό σε όσες εγκαταστάσεις και να έχω κάνει win2000 με διαφορετικά configurations

Eγω οσες φορες αλλαξα θεση σε καποια καρτα, αλλαζε και το ΙRQ επισης αλλαξα και ορισμενα μεσο του ΒΙΟS, oπως εκεινο του COM port γιατι ειχε προβλημα στο 4 και το εβαλα στο 7.

Δε θα σε κραξω επιδι δε ξερεις κατι, για ονομα του θεου, κανεις δε γεννηθηκε με ολες τισ γνωσεις στο μυαλο του.

θα σε κραξω ομως επιδι πριν κανεις την ερωτηση δεν εριξεσ μια ματια στο google που σαν πρωτη απαντιση δινει αυτο

http://www.webopedia.com/TERM/I/IRQ.html

ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ :p

Αυτό είχα ροτίσει εγώ τον καθηγητή στο σχολείο γιατί ήθλεα να βάλω 2 κάρτες ήχου και δεν μου τις διάβαζε

IRQ απ'ότι θυμάμαι είναι ένας αριθμός που σου δείχνει σε ποια ακριβώς θέση είναι κάποια κάρτα,Σωστά:D ?????

Αν το IRQ 2 καρτών είναι ίδιο,ή δεν την αναγνωρίζει καν,ή κάνει ψιλόπροβληματάκια:D

Όσον αφορά το δικό μου πρόβλημα (με τις 2 κάρτες ήχου) δεν δούλευε η μία,όχι λόγο IRQ αλλά λόγο του ότι είχε καεί:p :P :p :P :p :P :p :p :p :p :p :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.