Jump to content

Γ@Μ. ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΕΣ

Dj_Seps

Recommended Posts

Ρε παιδια πως ειναι δυνατον να μου βγαζει ο υπολογιστης μου μπλε οθονες συνεχεια στα καλα καθουμενα?Δεν εχω εγκαταστησει καινουριο hardware και ουτε φορτωμενος ειναι μπορω να πω!Εχει μονο τα βασικα προγραμματα,antivirus firewall players και το visual studio που το χρειαζομαι για την σχολη μου!Μπορει να με βοηθησει κανενας απο εσας?

:mad: :mad: :mad: :mad:

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Dj_Seps

Ρε παιδια πως ειναι δυνατον να μου βγαζει ο υπολογιστης μου μπλε οθονες συνεχεια στα καλα καθουμενα?Δεν εχω εγκαταστησει καινουριο hardware και ουτε φορτωμενος ειναι μπορω να πω!Εχει μονο τα βασικα προγραμματα,antivirus firewall players και το visual studio που το χρειαζομαι για την σχολη μου!Μπορει να με βοηθησει κανενας απο εσας?

:mad: :mad: :mad: :mad:

Τι σου λεει στην μπλε οθονη??Ποσταρε φωτο η γραφτο...

Ολα ειναι default!Δεν εχω κανει καθολου overclock!Δεν προλαβαινω να δω τι γραφει γιατι κανει αυτοματα restart και οσο για την μνημη πριν απο λιγο τελειωσα ενα τεστ με το windws memory diagnostic που το κατεβασα απο τα tools και δεν βρηκε κανενα σφαλμα!Ετρεξε 47 τεστ και δεν βρηκε τιποτα!Δεν ξερω τι αλλο να κανω!Το μονο που μου μενει ειναι να τον βαψω μπλε και να τον πεταξω στην θαλασσα!!!:devil:

Δεν ξλερω κατα πόσο είναι αξιόπιστο αυτό το πρόγραμμα. Κατέβασε το Memtest86 και τρέξ'το με όλα τα tests. Εγώ συνήθως το αφήνω μια δυο ώρες. Τώρα αν έχει τέτοιο πρόβλημα μάλλον θα στο βγάλει από το πρώτο pass...

Απο την εμπειρία μου το μπλε βγάζει μάτι. Καλύτερο το πράσινακι ή μαύρο αν το ρίξεις σε βράχια.

Στο κάνει στα καλά καθούμενα ή κάνεις κάτι συγκεκριμένο. Bad clusters; Μήπως πεθαίνει κάτι;

Οκ θα δοκιμασω και το memtest και θα δω!Ρε φιλε nobig δεν ξερω τι να σου πω!Το βγαζει ετσι στα καλα καθουμενα!

( Εχεις δικαιο για το μπλε!Θα λαβω υποψην μου και τις προτασεις σου!! ) :D :D

Λοιπον κατέβασα το memtest!Μπορείτε να μου πείτε τι κάνω μετά?Απλως αντιγράφω τα αρχεία που είναι μέσα στο zip σε μια δισκέτα και μετά κάνω boot απο την δισκέτα?

Αυτο ακριβως κανεις φιλε μου.Μια δικη μου περιπτωση παντως παλιοτερα που ειχε προβλημα το ενα απο τα δυο dimm,το memtest δεν εβρισκε τπτ.Ειχα bsods,data corruption,κλπ.Παντως το προβλημα για μνημη ακουγεται οντως..

Αρχική απάντηση από Dj_Seps

Ολα ειναι default!Δεν εχω κανει καθολου overclock!Δεν προλαβαινω να δω τι γραφει γιατι κανει αυτοματα restart και οσο για την μνημη πριν απο λιγο τελειωσα ενα τεστ με το windws memory diagnostic που το κατεβασα απο τα tools και δεν βρηκε κανενα σφαλμα!Ετρεξε 47 τεστ και δεν βρηκε τιποτα!Δεν ξερω τι αλλο να κανω!Το μονο που μου μενει ειναι να τον βαψω μπλε και να τον πεταξω στην θαλασσα!!!:devil:

Απενεργοποιησε το αυτοματο ρεσταρτ....αν και λογικα irq_not_less_or_iqual θα σου πεταει απο οτι φανταζομαι...

Αρχική απάντηση από Dj_Seps [Σήμερα, στις 13:27]

Επειδη δεν καταλαβα τι πρεπει να αλλακσω και τι οχι ,και επειδη η registry ειναι λαβυρινθος μπορεις να βαλεισ μια φωτο? :flower:

Στο Run γράψε regedit. Μετά ακολούθησε αυτά που σου είπε ο deadlock7 και όταν φτάσεις στο Auto Reboot με δεξί κλικ καν'το modify από 1 σε 0.

Επίσης μπορείς να το κάνεις και με δεξί κλικ στο My Computer --> Properties --> Advanced --> StartUp and Recovery (settings) και ξετικάρεις το Automatically Restart

Οκ το εκανα!Την επομενη φορα που θα μου βγαλει (αν και δεν το ευχωμαι) θα δω τη λεει!Επισης εχω προσεξει πως το κανει μονο οταν ειναι γεματος ο σκληρος π.χ με μνημη 256 mb και σκληρο κατω απο 500mb ελευθερα!Μηπως πρεπει να βαλω μνημη η και αλλο σκληρο?

Λοιπον εχουμε και λεμε!Μου ξαναπεταξε μπλε οθονη και μαλλον βρηκα τι φταιει!Το σφαλμα ελεγε πως το προκαλεσε ενα αρχειο :ati... . dll!Μαλλον ειναι οι οδηγοι της καρτας γραφικων ΑΤΙ και γι'αυτο εσβησα τους οδηγους (5,2) και ξαναεβαλα τους οδηγους της καρτας απο το cd(4,9)!Μακαρι να ειναι μονο αυτο αλλιως :rip: ο υπολογιστης!

Mπορει να ειναι και IRQ sharing, για να το δεις πας

Start

Programs

Accessories

System Tools

System Information

kανεις expand (αριστερο click) εκει που λεει Hardware resourses

μετα Conflict/Sharing

και κοιτας στο δεξι παραθυρο αν η καρτα γραφικων σου ειναι εκει και μοιραζετε τον ιδιο αριθμο IRQ με καποιο αλλο κομματι Hardware πλην του AGP controller, που ειναι λογικο.

Αν δεις οτι οντος μοιραζετε καποιο IRQ με αλλη συσκευη, πχ καρτα ηχου η κατι παρεμφερες, τοτε δοκιμασε να αλλαξεις θεση στη μητρικη σου της εν λογο καρτας.

Καλη τυχη.

Τα windows 2000 και κάθε λειτουργικό με ACPI μοιράζει τα irq σε διάφορες συσκευές. Στον υπολογιστή μου μοιράζεται το 9 με AGP on board audio modem usb controller και παρόλα αυτά παίζει μια χαρά. Με το να αλλάξεις θέση σε κάποια κάρτα δεν αλλάζει τίποτα απο την εμπειρία μου. Μόνο αν κάνεις τον υπολογιστή σου standard pc απο system->computer αλλά τότε μπορεί να έχεις χοντρά προβλήματα, αυτά.

Αν τέλος πάντων ούτε έτσι βγάλεις άκρη ένας καλός τρόπος είναι να βάλεις κάποια διανομή λίνουξ και να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα στρεσαρίσματος όπως το πολύ καλό και ελληνικότατο System Stability Tester και να δεις εκεί αν σου βγάζει πρόβλημα (οπότε εκτός και αν έχεις βάλει ασταθή πυρήνα θα φταίει σίγουρα το σύστημα)

Φίλε κάνε ένα φορματ να ησυχάσεις. Και εμένα μου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα από τους drivers της Nvidia.Νόμιζα ότι έφταιγαν οι μνήμες μου, η μητρική μου η κάρτα γραφικών μου ,ο κακός μου ο καιρός κτλ.Τελικά Έκανα φορματ και ησύχασα.

Στο κάτω κάτω να έχεις κανόνα, πάντα να κάνειw format πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια για Hardware.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.