Jump to content

Ο/C Σε INTEL D915 και mobo ASUS P5K

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες εχω ενα intel D915(2.8 MHz) πανω σε ASUS P5K.Θελω να κανω o/c.Στην προσπαθεια μου αυτη καταφερα να αλλαξω το FSB απο 200 σε 214 να φτασει τα 3.0MHz(εχει πολ/στη 14)και να δουλεψει σταθερα.Αλλα αυτο δεν μου αρκει μιας και δεν ειναι και τιποτα το ιδιαιτερο!Οταν πηγα να το κανω 3.2ΜΗz δεν ανοιγε windows και η οθονη δεν αναβε καν.Εδωσα παραπανω ταση στο CPU αλλα παλι τιποτα.Υποπτευομαι πως με κοβει η RAM(pc5300 1GB 667MHz).Τι λετε;Πρεπει να αλλαξω ram,και αν ναι ποια να βαλω;Μηπως φταιει κατι αλλο;Περιμενω τις απαντησεις σας.Κατι ασχετο:μεσω speedfan βλεπω τιμη AUX 125 κελσιου.Τι ειναι το AUX και δευτερον ειναι λογικη η θερμοκρασια;

Με την Stock είσαι?

Δοκίμασε να παίξεις και τις μνήμες 1:1 για να σιγουρευτείς ότι δεν φταίνε αυτές.

Πως τις παω 1:1;Δεν ειναι πολυ 1.3V ταση για μολις 3.1GHz;(Μαμα ειναι 2.8GHz)Επισης στο τεστ αυτο που ειναι παραπανω εχω ταση στη ραμ 1.9(απο 1.8)και northbridge 1.4(απο 1.25V)

Kαι κατι ακομη:οταν αλλαξω τον FSB στο ΒΙΟS δεν δουλευει το internet!!!

Πως τις παω 1:1;Δεν ειναι πολυ 1.3V ταση για μολις 3.1GHz;(Μαμα ειναι 2.8GHz)Επισης στο τεστ αυτο που ειναι παραπανω εχω ταση στη ραμ 1.9(απο 1.8)και northbridge 1.4(απο 1.25V)

Kαι κατι ακομη:οταν αλλαξω τον FSB στο ΒΙΟS δεν δουλευει το internet!!!

Eχε υποψην οτη στην συγκεκριμενη μητρικη υπαρχει Droop στο Voltage του Vcore.

Δλδ εσυ δινεις 1.3 αλλα σε load καταστασεις αυτη δινει πολυ λιγοτερο.Οποτε δοσε λιγο παραπανω.

Στης RAM μην δωσεις πανω απο 2.1-2.2V.

Tην ταση στο Νorthbridge δεν νομιζω οτι χρειαζεται να την πειραξεις και πολυ..γιατι η μητρικη το FSB που βαζεις το εχει για την πλακα...

Tα Timings βαλτα By SPD.

Οριστε και μια εικόνα για το 1:1 στης μνήμες.

Θα πρέπει εκει που λέει DRR2 - XXXX το ΧΧΧΧ να είναι FSB*2 για να δουλεύεις 1:1.

[ATTACH]3116[/ATTACH]

post-196-1414343141,4164_thumb.jpg

Ο λεγόμενος διαιρέτης των μνημών. Η ο λόγος της συχνότητας του fsb προς τη συχνότητα των μνημών, πχ fsb (400) : dram (800). 1:1 (μιας και της ram τα mhz μετρώνται διπλά σαν ddr (double data rate)).

Στο dram frequency το ρυθμιζεις. Ο μικρότερος διαιρέτης που θα παιζει σε εσένα θα είναι ο 1:2 λογικά, δλδ πχ fsb 200 : ddr 800. Ειδικότερα με στοκ ταση στις μνήμες, διάλεξε τη μικρότερη επιλογή (θελεις να μην υπερβαίνει την στοκ συχνότητα, δλδ 667) και παίξε πρώτα με το cpu για να δεις που τερματίζει. One step at a time ;)

Σε ευχαριστω πολυ.Θα το δοκιμασω.Ειναι πολυ κατατοπιστικο!

Να στο πω ποιο λιανά ακόμα:

Πρέπει να ισχύει DDR Frequency=FSB*2 για να είναι οι μνήμες 1:1.

Οι μνήμες σου μπορούν να δουλέψουν χωρίς λάθη μέχρι 333Μhz,δλδ οπός είπε και ο φίλος Σταύρος από πάνω : DDR2- 667.

Όποτε αν βάλεις τις μνήμες 1:1 θα μπορείς να βάλεις το FSB μέχρι 333 Mhz...και θα είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε κόβουν οι μνήμες.

Το 333 FSB,η μητρική που έχεις το έχει για πλακά (πληροφοριακά σου λέω ότι μπορεί να παίξει και πάνω από 500 σταθερά).

Όποτε επικεντρώσου στο CPU.

Τα 3.2 ακουγονται ευκολα,για παραπανω δεν ξερω απο θερμοκρασιες πως πας.Καλο ειναι να μην ξεπερνας τους 65+ σε load.

vtbs8gtgczjvvbrbb65u.jpg

Λετε να φταιει η ραμ για το crash,στην προκειμενη περιπτωση;Τωρα καταλαβα,βαζω ραμ 1:1 Volt σε stock (1.8V)και παιζω μονο με CPU FSB

hd86glvjcuflu7bc09pl.jpg

Ανεβασα τη CPU στα 3.5GHz.Oι μνημες ειναι 1:1 με 1.8V!Παλι βγαζει σφαλμα.Τι κανω λαθος;

Για δώσε παραπάνω ρεύμα στον CPU...1,4 πχ .

Το Aux δεν σε ενδιαφέρει. Μάλλον θα είναι κανένας άκυρος Sensor της μητρικής σου.

ΟΚ το δοκιμαζω και γραφω τι γινεται.Απο θερμοκρασιες ειμαι ενταξει;

Τρεξε Small FFTs να δουμε αν ειναι σταθερος ο cpu και μετα θα μιλησουμε και για αυτες.:D

Στο bios το cpu voltages einai sto 1.4 αλλα στο cpu-z ειναι 1,288V!!!Τι απο τα 2 ισχυει;
Eχε υποψην οτη στην συγκεκριμενη μητρικη υπαρχει Droop στο Voltage του Vcore.

Δλδ εσυ δινεις 1.3 αλλα σε load καταστασεις αυτη δινει πολυ λιγοτερο.Οποτε δωσε λιγο παραπανω.

Αν βγάλει 2-3h εκεί Small FFTs ειναι ΟΚ.

Βαλλε και ενα φανακι να φυσάει τιν ψήκτρα του ...να πεσεις λιγο σε load και εισαι αρχηγος.

Δοκιμασε και για τα 3600 δεν εχεις τπτ να χασεις.

EDIT: Την ψυκτρα του CPU.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.