Jump to content

FIFA 17

GFFermari

Recommended Posts

FIFA 17 Announced, Abandons Existing Engine for Battlefield's Frostbite

FIFA 17 will be powered by Frostbite, the same engine used in recent years by many of EA's other franchises including BattlefieldMirror's EdgeNeed for SpeedDragon Age, and Star Wars Battlefront. Recent FIFA entries, like other EA Sports series, used the Ignite engine. EA has been working for several years toshift all of its games to Frostbite.

http://www.gamespot.com/articles/fifa-17-announced-abandons-existing-engine-for-bat/1100-6440499/

• Like 2

• 4 weeks later...
  • 2 months later...

Παιζοντας το DEMO:

Αρκετα καλυτερα γραφικα, φαινονται επιτελους λιγο ρεαλιστικοτερα τα προσωπα, οι κινησεις και ο φωτισμος ημερας/νυχτας (αν και της νυχτας παλι δεν θα ελεγα οτι ειναι επαρκης). 

Απο gameplay , βλεπω τις αμυνες by default να εχουν παλι προβληματακια , αν και βγαινουν πιο συχνα στη μπαλα (δουλευει το aggression του καθενα γενικοτερα).

Ειδα ορισμενους παικτες να εχουν την δικη τους -σχεδον- κινηση (πχ robben). 

Ειδα τους τερματοφυλακες να ειναι dumb για αλλη μια φορα. Πχ επανηλθε αυτο που επιθετικος πιεζει τον αμυντικο , και ο τερματας δινει την μπαλα στον αμυντικο και ετσι γινεται ευκολα το λαθος. Ελεος  ρε συ ΕΑ... Αν κατι ειχε διορθωθει στο 16, ηταν αυτο.  

Επισης πολλες φορες μενουν αγαλμα, αλλα εχει και αρκετα εντυπωσιακες αποκρουσεις. Ορισμενες φορες ομως , στα replay, μοιαζουν λες και τους τσιμπησε μυγα και απεκρουσαν την μπαλα :hehe: (εκτινασσονται με εναν τελειως μη ρεαλιστικο τροπο - αλλά δε περιμενα πολλα παραπανω εδω).

Το gameplay του ειναι εμφανως πιο "αργο" , και το pace δεν ειναι σε επιπεδα 15 ή 16 που οι παικτες ετρεχαν σαν αλογα στον ιπποδρομο.

Οι παικτες αναλογα τα στατιτστικα τους πανε, τουλαχιστον αυτο εχω αντιληφθει στο λιγο που ασχοληθηκα. Επισης παρατηρησα πως, οταν χανουν την μπαλα , δε τρεχουν ασκοπα να την προλαβουν, σταματανε πολυ πιο γρηγορα απ'οτι συνεβαινε στο 16.

Εχει επισης να προσποιηθεις στο πλαγιο αουτ. Δεν εχω βρει ακομη ολες τις εξτρα κινησεις, αλλα οκ, εν καιρω.

Δεν εχω παιξει με φιλο μου ακομη για να δω κατα ποσο μπορεις να παρεις εναν παικτη και να περνας αμυνες. Παντως παιζοντας στο τελευταιο επιπεδο δυσκολιας, κατορθωσα να κερδισω 1-0 την ρεαλ (εχοντας γιουβε) , και να χασω απο την tigres με 4-1. Αυτο λεει οτι δεν το εκανα master καθολου γρηγορα, οτι τα αποτελεσματα μπορουν να ποικιλουν και οτι θα παιξει και ρολο το ομαδικο παιχνιδι (ποσο το ελπιζω αυτο το πραγμα , τουλαχιστον στο ονλαιν κομματι του παιχνιδιου... ). Η δυσκολια ειναι στα ιδια επιπεδα με το 16 θεωρω. 

Τα στημενα μοιαζουν πολυ καλυτερα φτιαγμενα. Μου αρεσε ο τροπος που εκτελουνται. Στο online κομματι θα ειναι σημαντικο να πρεπει να εχεις απολυτα οργανωμενη αμυνα για να μη τρως ευκολα γκολ απο τα στημενα. Τωρα αν θα παιξω διπλό με ενα φιλο στο ιδιο μονιτορ, ενταξει , νομιζω πως θα εχει την πλακα του να προσπαθει να ακολουθησει :p 

Οι διαιτητες, δινουν παλι καποια ευκολα φαουλ και καρτες. Θα ελεγα οτι (δυστυχως) ειναι στα ιδια επιπεδα. Επισης αυτο με το offside... Που ενω δεν κανεις κινηση προς τη μπαλα, το δινει ετσι και αλλιως... Ξερει κανεις κατι που δε ξερω ρε παιδια; :p 

Τωρα το the journey... Ενταξει , καλη φαση φαινεται να ειναι, αλλα really, εισαι στον παγκο με Ιμπραιμοβιτς , βασικος ειναι ο "Γκαρεθ Γουοκερ" , και οταν εισαι στο 1-1 με την Τσελσι ,γινεται αλλαγη ο Γουοκερ για να μπει ο...."Αλεξ Χάντερ" ; :hehe::rofl: (και δε σηκωνεται ο Ιμπρα να τα ρημαξει ολα :p ). Φαινεται οτι θα ειναι ομως ενδιαφερον το "ταξιδι", δε νομιζω οτι εχουμε ξαναδει κατι παρομοιο, οπου φαινεται να διαμορφωνεις εντος και εκτος του αγωνιστικου χωρου τη γνωμη του προπονητη αλλα και των φιλαθλων, γυρω απο το ονομα σου! (ενταξει , εννοω σε ποδοσφαιρακι , οχι σε μανατζερ :p )  

Σιγουρα ολο και κατι παραπανω θα βρω για να πω αν το λιωσω αρκετα! Αυτες ειναι οι πρωτες εντυπωσεις. Μου φαινεται κινηση προς τη σωστη κατευθυνση.

• Like 3

Απλά δε παίζεται με πληκτρολόγιο. Ότι αλλαγές και να κάνω στα πλήκτρα, δε δέχεται τη κοντή πάσα και το τζαρτζάρισμα στο ίδιο πλήκτρο και μου είναι αδύνατο να το συνηθίσω. Οι default συνδυασμοί, classic, alternate και two button είναι αστείοι τουλάχιστον.

Δεν έχω το xbox one controller μαζί μου για να το δοκιμάσω.

Κατά τα άλλα, ωραία γραφικά από την οπτική του γηπέδου αλλά όχι τα κοντινά. Σαν ταριχευμένοι είναι οι παίχτες χρωματικά. Στα συν οι θεατές.

Το animation των παιχτών είναι για σεμινάριο, εκτός του τερματοφύλακα στις χαμηλές βουτιές.

Μόλις τώρα, το μέλος GFFermari έγραψε:

δε δέχεται τη κοντή πάσα και το τζαρτζάρισμα

Δηλαδη αν πας και κανεις αλλαγη στα offense-defense πληκτρα δε το αλλαζει; Αν και παντα με βολευε το "D" για Σουτ και τζαρτζαρισμα, καθως το "S" για κοντη πασα, το Α για σεντρα κλπ... (απο εποχες fifa 2000 :hehe:  ).

Εγω που εχω κοντρολλερ (ενα logitech chilstream) και παιζω με το πληκτρολογιο,  ποσο ανωμαλος; :p Παντα keyboard, ανωμαλια στο φουλ λεμε :rofl: 

Καλα εννοειται πως οι default συνδιασμοι που εχει ειναι αστειοι...

πριν 2 λεπτά, το μέλος GFFermari έγραψε:

εκτός του τερματοφύλακα στις χαμηλές βουτιές.

Μαλλον αυτο ειναι που λεω παραπανω για τα τελειως μη ρεαλιστικα replay ! :)  

• Like 1

Αλλάζω τα πλήκτρα όπως τα θέλω στο attack βάζοντας Q,W,E,A,D,X. Μαγικός συνδυασμός για ανώμαλους και μόνο. Όταν πηγαίνω στο defence tab έχει ήδη αλλάξει τις αντίστοιχες κινήσεις που το παιχνίδι έχει προκαθορίσει με τα δικά μου X,A,D κλπ κλπ. Αν τολμήσω και τα αλλάξω, πχ το τάκλιν το θέλω στο Α, θα μου αλλάξει διαδοχικά και τα πλήκτρα στο attack tab.

Δυστυχώς έχει προκαθορισμένες κινήσεις στο ίδιο πλήκτρο. Νομίζω πως έχει το τζαρτζάρισμα με το σουτ όταν εγώ το θέλω με τη κοντή πάσα.

*Στο Fifa 2016 το alternate mode στα πλήκτρα ήταν όμοιο με αυτό του PES, πράγμα που με βόλευε καθώς μόνο τα γράμματα άλλαζα και ήμουν οκ.

Έγινε επεξεργασία από GFFermari
  • Like 1

Δε το προσεξα αυτο που λες γιατι καθε φορα με βολευει το τζαρτζαρισμα στο σουτ (στη σεντρα ειναι το τακλιν ). Κακο ομως... 

Επισης, να συνεχισω αναφεροντας ποσο ιδια με περσι ειναι η αναμεταδοση. copy-paste πραγματικα. Ελαχιστα νεα πραγματα. 

Να πω επισης πως η εναλλαγη παικτων , ειναι λιγο προβληματικη. Πολλες φορες δε καταφερνω να παρω τον παικτη κοντα... Για να το κανεις αυτο θελει να εχεις σεταρισμενα τα πληκτρα που ειναι για τις ντριμπλες και τους συνδιασμους (αυτα τερμα κατω - τα εχω στα shift,z,x,space αντιστοιχα -αλλη ανωμαλια απο δω :hehe: )  και φυσικα με το keyboard ειναι δυσκολακι... Ελπιζω να διορθωθει στο τελικο προιον.

Η αμυνα συμπεριφερεται λιγο στην τυχη... Ναι μεν βγαινουν περισσοτερο πρωτοι στη μπαλα, ομως το να μαρκαρεις καποιον , ειδικα απο world class και πανω, ειναι αρκετα δυσκολο. Σε περνανε ευκολα. Βεβαια αυτο θα το συνηθισουμε για περισσοτερο σωστη αμυνα, γιατι ειναι νεο το game και λιγο οι κινησεις διαφερουν. Σαν κινηση οι παικτες παντως νομιζω οτι ειναι πολυ πιο αληθινοι. Περσι ειτε ειχες τον Μεσσι , ειτε ειχες τον Πίου, το ιδιο πραγμα ηταν. Ολοι γυρνουσαν με χαρακτηριστικη ευκολια, η μπαλα κολλουσε λες και ειχε uhu, και λαθος στο κοντρολ γινοταν μια στις 500. Εδω ειναι αρκετα πιο συχνο το φαινομενο.

*Απουσιαζει επισης και το μενου εκεινο με τα user + cpu configurations, που μπορουσες να κανεις τους παικτες να τρεχουν σαν τον flash gordon :p 

**Σε συνεχεια αυτου που λεω για την αμυνα, εννοω οτι καλυπτουν την μπαλα πολυ ευκολα και παιρνουν πλεονεκτημα οι επιθετικοι , δυσκολα τους την αποσπας.

***Στις ψηλες μπαλιες εγω προσωπικα εχω δει μια καλυτερη συμπεριφορα των αμυντικων. Αντιθετα στις καθετες πολλες φορες κανουν διστακτικες κινησεις και παιρνει πλεονεκτημα ο επιθετικος. 

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen

Το δοκίμασα χθες με το xbox controller. Έπαιξα καμιά 10αριά παιχνίδια για να συνηθίσω.

-Τελικά δεν είναι κ τόσο τραγικός ο συνδυασμός σουτ-τζαρτζάρισμα στο ίδιο πλήκτρο. Στο gamepad δε σου κάνει καμιά διαφορά, σε αντίθεση με το πληκτρολόγιο που λόγω θέσης των πλήκτρων (A-Q-W-E-D-X και Z-C οι δευτερεύοντες κινήσεις) είναι σαν να προσπαθείς να πιάσεις το Φα Ματζόρε για πρώτη φορά με κλειστά μάτια.

-Υπάρχει ένα θέμα με τις πάσες. Αν και η αναλογική κατεύθυνση των παιχτών και η στόχευση δίνει τρομακτική ελευθερία στο παιχνίδι, πολλές φορές γίνεται λάθος στις πάσες-κυρίως στις εγκάρσιες ως προς την οπτική του γηπέδου.

-Το να αμυνθείς με gamepad ήταν, είναι και μάλλον θα είναι μια τραγικά δύσκολη διαδικασία. Η ελευθερία στη κίνηση λόγω του αναλογικού περισσότερο με δυσκολεύει στο τομέα αυτό παρά με διευκολύνει.

-Στην επίθεση το gamepad κάνει παπάδες. Όχι μόνο επειδή μπορείς να χρησιμοποιείς τα LB-RB-δε ξέρω πως τα λένε και να κάνεις κολπάκια στα σουτ (τσιμπίματα, λόμπες, fake shoot κλπ), στις σέντρες (πάλι τσιμπίματα, συρτές κ δυνατές, rabonna κλπ) , στις πάσες αλλά η αναλογική στόχευση δίνει άπειρες επιλογές επίθεσης. Για να γίνει αισθητή η διαφορά, καλό είναι η δοκιμή να γίνει με καλή ομάδα και με ταρζάν στην επίθεση. Η Chelsea είναι ιδανική. Μπορείς να πετάς την μπάλα από οπουδήποτε προς οπουδήποτε μπροστά και ο Diego Costa αναλαμβάνει. Είτε ψηλή, είτε χαμηλή, είτε δυνατή και συρτή σέντρα, πάντα μια ταρζανιά θα την έχει έτοιμη για να σπρώξει τη μπάλα προς το τέρμα.

**Η μόνιμη διαφορά που βλέπω μεταξύ των FIFA & PES είναι το μέγεθος του γηπέδου. Ενώ στο PES, ακόμα και με την Εθνική Ελλάδος ή τον Παναθηναϊκό του 2007-8 το γήπεδο σου φαίνεται ευμεγέθες και άνετο. Στο FIFA ακόμα και με τη Real Madrid, το γήπεδο μοιάζει σαν 5Χ5.

• Like 2

Στο μεταξυ δοκιμασε κανεις το Journey? 2 στις 6-7 φορες που επαιξα, δεν εδειχνε τα stats του παιχτη πανω δεξια αλλα ουτε και στα μενου. Λαμβανω το παρακατω:

fifa17_demo_2016_09_17_11_52_59_799.jpg

Τι στην ευχη; Αν βγω και ξαναμπω, διορθωνεται. Ελπιζω να ειναι bug μονο του DEMO. 

Ελα ντε :hehe: Επειδη ηθελα μια φορα να κερδισω στο Legendary! Ολο Χ εφερνα :p 

Στο full game θα το εξετασω περισσοτερο! Θα περιμενω να πεσει λιγο η τιμη του και μετα θα το τσιμπησω οπως προβλεπω! 

• Like 1

4 hours ago, GFFermari said:

Δεν είναι κακό το PES. Απλά είναι διαφορετικό. Ίσως καλύτερο από πλευράς gameplay. Αλλά χάνει σε όλα τα άλλα. Γραφικά, δικαιώματα, interface, κλπ κλπ.

Κακό μπορεί να μην είναι αλλά η έκδοση στο pc είναι επιεικώς χάλια σε σχέση με τις εκδόσεις των κονσολών

Μηδενικο respect στους pc gamers η κοναμι. Και 1$ να κοστιζε , δε θα το αγοραζα το PES. Ουτε απο τον θειο θα ξοδευα bandwidth (το ανεκδοτο , οτι εχει denuvo το παιχνιδι , το ξερατε; :hehe: ).

Ακομη και το gameplay ειναι καλυτερο σε κονσολες, οποτε το ελαφρυ improvement που δεχτηκε , για μενα ειναι ψιλα γραμματα, οταν σου δειχνουν καταμουτρα οτι δε τους νοιαζει αν θα το αγορασεις στο pc. 

Στο PES υπαρχει huge διαφορα. Δες μονο οτι παιζει με DX9 στο pc , και νομιζω καταλαβαινεις, τουλαχιστον graphicswise.

Το ιδιο ακριβως και με το PES16. Το ειδα σε Ps4 και το δοκιμασα και στο pc. Λες και επαιζα αλλο παιχνιδι απο ΚΑΘΕ αποψη. 

Στο fifa δε κοβω και το κεφαλι μου οτι εχουν διαφορες. Οπτικα ειναι παρομοια ισως και ιδια (παλι fifa 16 δοκιμαζοντας, δεν ειδα διαφορες), και στο gameplay μαλλον παιζει ρολο με τι κοντρολλερ παιζεις για να καταλαβεις την παραμικρη διαφορα.

Αν καποιος δοκιμασει Fifa σε ps4/xb1 , και pc , και βρει διαφορες υπερ του ενος ή του αλλου,  ας πει. 

Στο PES16 ηταν σαν παρωδια η εκδοση του pc! Το ιδιο συμβαινει και στο PES17 , αρκει να δεις και τις κριτικες στο steam.