Jump to content

[HELP] Εξετάσεις απόδημων Ελλήνων για εισαγωγή στα ΑΕΙ

TsO_Panos

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Τα φώτα σας περί των εξετάσεων που δίνουν οι Έλληνες του εξωτερικού για εισαγωγή στα ελληνικά πανεπιστήμια. Λοιπόν, μια φόρμα που έχω εδώ με τα απαραίτητα του δικαιούχου αναφέρει τα εξής 4 απαιτούμενα:

1. Απολυτήριο λυκείου

2. Βεβαίωση φοίτησης κατά τα τελευταία 2 χρόνια στο σχολείο

3. Βεβαίωση ότι ένας από τους δυο γονείς είναι Έλληνας (από πρεσβεία)

4. Ταυτότητα η διαβατήριο υποψηφίου

Τα 1, 2 και 4 νομίζω πως τα έχω. Το πρόβλημα βρίσκετε στο 3. Η μητέρα μου λοιπόν είναι Ελληνίδα αλλά το διαβατήριο της έχει λήξει εδώ και μερικές δεκαετίες. Δεν μπορεί να το ανανεώσει λόγω έλλειψης κάποιων απαραίτητων εγγράφων. Να αναφερθεί ακόμα πως δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα. Η μόνη απόδειξη που έχουμε είναι αυτό το διαβατήριο. Λέτε να με δεχτούν ως δικαιούχο των εξετάσεων?

Καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω που να απευθυνθώ? Πήρα την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο αλλά μου στείλανε απαισιόδοξα μηνύματα. Βασικά μου είπανε το ευαγγέλιο και χίλια δυο πράγματα που πρέπει να κάνω, τόσα πολλά που δεν θυμάμαι τπτ. Αφού στη φόρμα που μου έχουνε δώσει 4 πραγματάκια είναι απαραίτητα, δεν καταλαβαίνω. Δεν αρκεί για απόδειξη το διαβατήριο?

Αρχική απάντηση από TsO_Panos

Βασικά μου είπανε το ευαγγέλιο και χίλια δυο πράγματα που πρέπει να κάνω, τόσα πολλά που δεν θυμάμαι τπτ.

Σε τέτοια (γραφειοκρατικά) θέματα, θα πρέπει να είσαι ακριβής στα χαρτιά που θα παρουσιάσεις. Σου συνιστώ να πας από κει και να λύσεις όλες σου τις απορίες, όσον αφορά τα απαιτούμενα έγγραφα.

Α, και να κρατάς στυλό και χαρτί :)

Έχω πάει από εκεί, και τελικά για απόδειξη είναι αναγκαίο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κλπ. Αυτά(τα έγγραφα) έχουν πάει από τη Σμύρνη(τόπος καταγωγής του παππού μου) στη Χίο. Και αυτά ΑΝ υπάρχουν. Τελικά θα δώσω κανονικά προεισαγωγικές με την ελπίδα ότι θα σας κατέβω στην Ελλάδα σε κανένα καλό πανεπιστήμιο. Thx anyways παιδιά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.