TsO_Panos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15, 2005 Γεια σας παιδιά. Τα φώτα σας περί των εξετάσεων που δίνουν οι Έλληνες του εξωτερικού για εισαγωγή στα ελληνικά πανεπιστήμια. Λοιπόν, μια φόρμα που έχω εδώ με τα απαραίτητα του δικαιούχου αναφέρει τα εξής 4 απαιτούμενα:1. Απολυτήριο λυκείου2. Βεβαίωση φοίτησης κατά τα τελευταία 2 χρόνια στο σχολείο3. Βεβαίωση ότι ένας από τους δυο γονείς είναι Έλληνας (από πρεσβεία)4. Ταυτότητα η διαβατήριο υποψηφίουΤα 1, 2 και 4 νομίζω πως τα έχω. Το πρόβλημα βρίσκετε στο 3. Η μητέρα μου λοιπόν είναι Ελληνίδα αλλά το διαβατήριο της έχει λήξει εδώ και μερικές δεκαετίες. Δεν μπορεί να το ανανεώσει λόγω έλλειψης κάποιων απαραίτητων εγγράφων. Να αναφερθεί ακόμα πως δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα. Η μόνη απόδειξη που έχουμε είναι αυτό το διαβατήριο. Λέτε να με δεχτούν ως δικαιούχο των εξετάσεων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 εχει την ελληνικη ιθαγενεια η μαμα σου? αν ναι δε νομιζω να υπαρξει προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
TsO_Panos Μάρτιος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 ναί, ο πατέρας της ήταν έλληνας. Το πρόβλημα όμως είναι η έλλειψη αποδείξεων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TsO_Panos Μάρτιος 15, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω που να απευθυνθώ? Πήρα την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο αλλά μου στείλανε απαισιόδοξα μηνύματα. Βασικά μου είπανε το ευαγγέλιο και χίλια δυο πράγματα που πρέπει να κάνω, τόσα πολλά που δεν θυμάμαι τπτ. Αφού στη φόρμα που μου έχουνε δώσει 4 πραγματάκια είναι απαραίτητα, δεν καταλαβαίνω. Δεν αρκεί για απόδειξη το διαβατήριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 15, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από TsO_PanosΒασικά μου είπανε το ευαγγέλιο και χίλια δυο πράγματα που πρέπει να κάνω, τόσα πολλά που δεν θυμάμαι τπτ. Σε τέτοια (γραφειοκρατικά) θέματα, θα πρέπει να είσαι ακριβής στα χαρτιά που θα παρουσιάσεις. Σου συνιστώ να πας από κει και να λύσεις όλες σου τις απορίες, όσον αφορά τα απαιτούμενα έγγραφα. Α, και να κρατάς στυλό και χαρτί Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 15, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 ζητα μια λιστα των ενεργειων που πρεπει να κανεις ωστε να γινουν αυτα που θελεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TsO_Panos Μάρτιος 16, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Έχω πάει από εκεί, και τελικά για απόδειξη είναι αναγκαίο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κλπ. Αυτά(τα έγγραφα) έχουν πάει από τη Σμύρνη(τόπος καταγωγής του παππού μου) στη Χίο. Και αυτά ΑΝ υπάρχουν. Τελικά θα δώσω κανονικά προεισαγωγικές με την ελπίδα ότι θα σας κατέβω στην Ελλάδα σε κανένα καλό πανεπιστήμιο. Thx anyways παιδιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.