env0y Δημοσιεύτηκε Μάϊος 29, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 29, 2016 Παρακαλώ τα φώτα σας. Τον τελευταίο μήνα έχω παρατηρήσει αδικαιολόγητα υψηλές θερμοκρασίες στον i7 4770k 4.4Ghz ξεκινώντας με 40 °C και φτάνει στους 50 °C όταν παίζω Overwatch. Αντικατέστησα την πάστα με πολύ ανώτερη και διαφορές δεν βλέπω. Έχω ένα δεύτερο PC στον χώρο μου με ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή στα 4.4 Ghz και με μια απλή αερόψυξη της Cooler Mater και idle είναι 29°C και δεν πάει πάνω από 35°C. Πολύ φοβάμαι ότι η αντλία δεν δουλεύει σωστά γιατί ίσα που την ακούω και είμαι έτοιμος να επικοινωνήσω με την Corsair. Για να μην γίνομαι κουραστικός αποφάσισα να κάνω κάποιες αλλαγές τώρα που έρχεται το καλοκαίρι και πείτε μου αν έχω επιλέξει σωστά. Η Corsair H100i θα αντικατασταθεί με την Noctua NH-D15S http://noctua.at/en/nh-d15s.html Οι δύο μπροστινοί 140mm ανεμιστήρες του Corsair 540 air θα αντικατασταθούν με δύο Noctua 140mm NF-P14s-redux-1500-PWM http://noctua.at/en/nf-p14s-redux-1500-pwm.html Και τέλος θα προσθέσω δύο ανεμιστήρες στο πάνω μέρος του κουτιού με δύο Noctua 120mm NF-S12B-redux-1200 http://noctua.at/en/nf-s12b-redux-1200-pwm.html Δεν γνωρίζω αν θα κερδίσω κάτι από θερμοκρασίες αλλά ευελπιστώ να μειωθεί ο θόρυβος. Εσείς τι λέτε; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 29, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2016 Καλησπέρα ! Μέρα που είναι και ώρα , μόνο μια ερώτηση , για τα άλλα ... επιφυλάσσομαι ! Λες ότι πιστεύεις ότι η αντλία δεν δουλεύει σωστά γιατί .... και επιπλέον δεν την ακούς ... Την ΑΙΟ την έχεις συνδέσει με το Corsair Link για να την ελέγχεις? Αν την έχεις συνδέσει, μπορείς να δείς τις στροφές της αντλίας και να την ρυθμίσεις σε δυο επίπεδα (Performance και Quiet) . Αν δεν της έχεις συνδέσει, υπάρχει περίπτωση η αντλία να έχει μείνει μόνιμα στο Quiet , αν αυτή ήταν η επιλογή λειτουργίας της την τελευταία φορά που συνδέθηκε στο Corsai Link! Οπότε για πες αυτό και αν θες πρόσθεσε και τη χρήση του PC και τι θέλεις από ησυχία ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Μάϊος 31, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Την έχω συνδέσει σωστά και την βλέπω στο Corsair Link . Έχω δοκιμάσει όλα τα επίπεδα και διαφορές δεν βλέπω για αυτό υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Μάϊος 31, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Παλια δλδ εβλεπες χαμηλοτερες θερμοκρασιες; Αν ναι, ποσο χαμηλοτερες; Εμενα προσωπικα οι 50 βαθμοι κατα τη διαρκεια gaming δεν μου φαινονται και τοσοι πολλοι ειδικα τωρα που εχουν σφιξει και οι ζεστες, αλλα δεν εχω και εμπειρια πανω στις aio... Σε σχεση με το αλλο συστημα τωρα, μηπως ειναι σε καλυτερο κουτι με καλυτερο airflow και αεριζεται καλυτερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Μάϊος 31, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Καλά δεν το συζητάω! Σε idle η CPU στα 4.4Ghz ξεκινούσε 28 και έφτανε βαριά στους 35. Τώρα με το καλημέρα μου λέει 40. Ακόμα δεν είναι κάτι ανησυχητικό αλλά μήπως και προλάβω το κακό. Θα το αγνοούσα τελείως αν δεν έβλεπα το άλλο PC με το ίδιο setup και αερόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasmao Μάϊος 31, 2016 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Εγω πιστευω πως αν ειχε παραδωσει πνευμα.. θα βαραγε 70+ στα παιχνιδια.. Μηπως δεν παταει καλα πανω στη cpu?? Υπηρχαν με την Η100i καποια θεματακια... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Μάϊος 31, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Το σκέφτηκα για το πάτημα αλλά όλες φορές την έχω τοποθετήσει εγώ. Αν είχε θέμα κατασκευής θα φαινότανε από την αρχή. Λέω να κουμπώσω την NH-D15S απόψε και να δω διαφορές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Μάϊος 31, 2016 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Φαντάζομαι το radiator το έχεις καθαρό ε? Οι θερμοκρασίες που δίνεις είναι "απόλυτες" έτσι ? Για πες και μια πόσες στροφές διαβάζεις ότι στρέφεται η αντλία και που παίζουν οι ανεμιστήρες της. Φυσιολογικά η αντλία είναι αθόρυβη (~33,5dB(A) στο Performance και ~30,2 dΒ(Α) στο Quiet. Δες εδώ για περισσότερα. Αν έχεις τρόπο να μετρήσεις τις θερμοκρασίες εισόδου και εξόδου του radiator, δες αν αυτές έχουν διαφορά ( Rd ) με κάποια αναλογία με αυτές που ακολουθούν: 1. High airflow @ 350Watt & Pump=Performance >>>> Rd= 5,6 oC 2. High airflow @ 350Watt & Pump=Quiet>>>> Rd= 10,5 oC 3. High airflow @ 240Watt & Pump=Performance >>>> Rd= 4,1 oC 4. High airflow @ 120Watt & Pump=Performance >>>> Rd= 2,1 oC Όσο για τις θερμοκρασίες , παιδιά καλό είναι να είναι χαμηλές, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας! Μια CPU δεν πρόκειται να πάθει τίποτε στους 60 ή στους 70 βαθμούς, (Θυμίζω ότι οι πιο πολλές έχουν όριο τους 95 βαθμούς για BSOD και πολλές το ξεπερνάνε κιόλας στη πράξη) απλά περιορίζεται κάπως ο χρόνος ζωής της, αλλά τόσο λίγο -για τους βαθμούς που είπα- που θα έχει γίνει "αρχαία" πριν δείξει πρόβλημα! Κοίτα και μήπως κάτι επηρεάζει το air flow στο κουτί σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Μάϊος 31, 2016 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Νορμαλ τις βρισκω... σημερα ειμαι στους 35-39 idle και 53 max σε παιχνιδια... οπως παντα δλδ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Μάϊος 31, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2016 Αν αφήσω το PC ανοιχτό για κανα 5άωρο πάει 47 χωρίς παιχνίδια. Θα πάω σπίτι και θα κάνω αυτά που έγραψε ο @Seafalco αλλιώς θα κουμπωθεί ή Noctua 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
env0y Ιούνιος 1, 2016 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2016 Καλημέρες! Χτες το βράδυ έβαλα την αντλία να δουλεύει στο full με τέρμα τους ανεμιστήρες από το fan conrtoller και είχα τα παρακάτω αποτελέσματα: Παρεμπιπτόντως μετά από 10 λεπτά χρειάστηκα ασπιρίνη από τον θόρυβο. Μόνο με headphones παλευότανε. Μετά πήρα τα εργαλεία στα χέρια και αντικατέστησα τους ανεμιστήρες και ψύκτρα με Noctua και είχα τα παρακάτω αποτελέσματα: Τώρα από άποψη αισθητικής το κουτάκι έγινε κάπως έτσι: Δεν ξέρω αν θερμοκρασίες αυτές είναι απόλυτες γιατί ακόμα η πάστα είναι φρέσκια αλλά ο θόρυβος πλέον δεν υπάρχει. Τέρμα οι Noctua είναι για stealth builds. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Ιούνιος 4, 2016 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2016 Αν εχεις τα λεφτά, πάντα πας για noctua ,λίγα προϊόντα μπορείς να πάρεις έτσι με κλειστά μάτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts