partatora Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2016 Καλησπερα κ συγγνωμη για το χαβά μου!!! Δεν εχω τι να κανω αυτον τον καιρο κ σκεφτηκα να παω απο XP σε 8.1 σε αυτην την Motherboard (Kudoz 7 Via apollo Kt 266). CPU Athlon XP 1700 + Ram 3gb Gpu Ati 3450 HD 1gb Εχει κανενας καμμια ιδεα που μπορω να τσεκαρω να βρω αν υπαρχουν drivers; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάϊος 19, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Επίσημους drivers Windows 8.1 για τέτοια μητρική (chipset VIA Apollo KT266) δεν νομίζω να έχει βγάλει κανένας κατασκευαστής. Μπορείς αν θες να αφήσεις τα Windows να βάλουν οδηγούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
partatora Μάϊος 19, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Αυτο θα εκανα ουτως ή αλλως. Σκεφτομαι να αδειασω εναν σκληρο απο τους 3 που εχω επανω κ να απομονωσω τους αλλους κ να κανω εκει την εγκατασταση κ οτι βρει. Απλα για κανεναν αλλον "περιεργο" οπως εμενα εψαχνα που να ειχε μια εμπειρια. Ευχαριστη ή μη!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Μάϊος 19, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 εννοειται 32 bit ε? Βασικα θα σε προτεινα περαν της ολης φασης να δοκιμασεις και Vista. Eχω στης υπογραφης και παει απιστευτα τελεια για βιστα και τετοιο παλιο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάϊος 19, 2016 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Σε τόσο παλιό Hardware δεν νομίζω να δεις καλύτερη απόδοση με τα 8.1 (από XP). Για drivers για την κάρτα γραφικών (αν είναι με θύρα AGP όπως υποψιάζομαι) μπορείς να πάρεις από εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
partatora Μάϊος 19, 2016 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 (edited) Vista;;;;;;;;; Σε διπυρινο που τα ειχα εκλαιγα!!! Λες να ειναι τοσο καλυτερα σε τοσο παλιο PC; Θα το δοκιμασω. Θα σε ακουσω μιας κ εχω ενα back up 13 dvd απο το laptop μου κ μετα θα ενημερωσω. Οποτε 8.1 ή 7 TopCLR; Έγινε επεξεργασία Μάϊος 19, 2016 από partatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάϊος 19, 2016 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 (edited) Για 8, 8.1, 10 δεν γνωρίζω (και ούτε θέλω ακόμα). 7αρια σε τόσο παλιό δεν έχω δει. Έχω δει σε Celeron μονοπύρηνο 2.800Mhz (socket 775) με 1,5GB RAM και δεν ενθουσιάστηκα. Αν έχεις χρόνο να το ψάξεις, κάνε το. Αν όντως σε ενδιαφέρει να δουλεύει κάλα, γνώμη μου είναι τα XP. Είναι "συνομήλικα" με το hardware που ανέφερες. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 19, 2016 από TopCLR Link to comment Share on other sites More sharing options...
partatora Μάϊος 19, 2016 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Αυτα εχω επανω εδω κ χρονια, απροβληματιστα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάϊος 19, 2016 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Άποψή μου είναι πως σε μονοπύρηνο παλιό καλύτερα είναι τα XP. Αν υπάρχουν παραπάνω πυρήνες, προσπερνάς τα Vista και πας σε 7. Για νεότερα λειτουργικά δεν ξέρω (όπως ανέφερα παραπάνω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Μάϊος 20, 2016 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Vista μόνο σαν ανέκδοτο θα τα έλεγα, αντί για vista βαζεις 7αρια αν είναι ,αυτά ειναι θέματα λυμένα πριν πολλά χρόνια . Για ότι αξίζει, σε παλιό netbook αυτά τα άθλια που έδιναν στους μαθητές κάποτε, έβαλα 8αρια και αναστήθηκε, πιο ελαφριά απο xp και 7αρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Μάϊος 20, 2016 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Ποντιακο ανεκδοτο κιολας.. 8αρια βαζω σε ολα τα μηχανηματα που περνανε απο τα χερια μου απλα δεν τα προτεινα μηπως παιδευοταν τα βρει 32bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάϊος 20, 2016 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 QDI Kudoz.... τι μου θυμησες. VIA chipset και αναθεμα αν έπαιζε πάντα σωστά το ultraDMA Συμφώνω, τα πιο ελαφριά ειναι τα 8/8.1 και τα 10αρια, πέτα του και καναν απλό ssd. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 20, 2016 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 (edited) Μία ώρα πριν, το μέλος lefteriz έγραψε: πέτα του και καναν απλό ssd. Στις IDE θα τον συνδεσει; Παντως οτιδηποτε πανω απο ΧΡ το κοβω δυσκολο να εχουν αποτελεσμα αν και τα 3GB ραμ δινουν μια ελπιδα. Ριξε κανα Lubuntu να τελειωνεις Για κατι τετοια legacy συστηματα εχουν drivers σχεδον παντα. Μεχρι και για μια Sb live 1024! βρηκα drivers Έγινε επεξεργασία Μάϊος 20, 2016 από tommybertsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Μάϊος 20, 2016 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Χωρίς να διαφωνώ με κατι απο τα παραπάνω , στο netbookακι που προανέφερα, δούλεψαν οι drivers καπάκια ,με των windows . Τώρα σε παλιό μηχανάκι δεν το γνωρίζω ,αλλά θα άξιζε μια δοκιμή, αν παίζουν τα 8αρια (οχι ότι ειναι fan, εγώ 7 έχω ) θα γλυτωνες πολυ ιστορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάϊος 20, 2016 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 πριν 12 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε: Στις IDE θα τον συνδεσει; Παντως οτιδηποτε πανω απο ΧΡ το κοβω δυσκολο να εχουν αποτελεσμα αν και τα 3GB ραμ δινουν μια ελπιδα. Ριξε κανα Lubuntu να τελειωνεις Για κατι τετοια legacy συστηματα εχουν drivers σχεδον παντα. Μεχρι και για μια Sb live 1024! βρηκα drivers Υπάρχουν μια χαρά PCI SATA controllers γύρω στο 15ευρω αν θέλει να δώσει ενα boost σε επιδόσεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 20, 2016 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Ξερω , εχω παρει τετοιο σε παλιο μηχανημα, απλα ειναι τοσο παλιο που δε ξερω αν αξιζει να δωσεις περιπου 50-60€ για τετοιο συστημα! Εκτος και αν εχει την τρελα, παω πασο τοτε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάϊος 20, 2016 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Το είπα πιο πολύ σε φάση αν του χει ξεμείνει κανας 40-80αρης SSD απο 'παλιά' , με εναν controller πανω θα παρει μια ανάσα Μπορει να ειναι και συναισθηματικά δεμένος με το μηχάνημα ;p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάϊος 20, 2016 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Oπως εγω με τον P4 Prescott (για το χειμωνα για θερμανση ) , που αρνειται να πεθανει Παρολα αυτα δεν εχει ξεμεινει κατι, παιζει με IDE Maxtor 200GB ο οποιος μετα απο τοσα χρονια δεν εχει αρχισει να τραγουδαει. (lubuntu εχει πανω). Για τα windows 7 θα ψηφιζα αν και τα 8.1 ισως να πατησουν καλυτερα. Για drives δυσκολευομαι να πιστεψω οτι θα βρεθουν απο τα windows! Μια δοκιμη θα πεισει τον φιλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts