UltraB Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2016 Καλησπέρα σε όλους, τη τελευταία εβδομάδα έχω περίπου 5 αποσυνδέσεις ανά ημέρα. Από το 2007 που έχω internet στον ΟΤΕ να σημειώσω ότι ποτέ μα ποτέ δεν είχα αποσυνδέσεις ή κάποιο πρόβλημα με τη γραμμή. Πριν περίπου δύο βδομάδες άλλαξα από το TD-W8970 στο Asus DSL-N14U διότι στο δεύτερο μπορώ να πειράζω στο SNR. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Στο Asus, με το ελάχιστο δυνατό SNR δεν είχα καμία αποσύνδεση! Η γραμμή έφτανε στα μέγιστα, δηλαδή 1.84Mbps download. Μάζευε χιλιάδες errors αλλά δεν είχα αποσυνδέσεις! Την τελευταία εβδομάδα όμως (ίσως και λίγο παραπάνω) παρατηρώ και μου κάνει αρκετές αποσυνδέσεις και δε μπορώ να βρω άκρη. Ήμουν σε κλειδωμένο προφιλ στα 12Mbps (διότι τόσο πάει η περιοχή), ζήτησα να με ξεκλειδώσουν ώστε να μπορώ να επωφεληθώ το Asus και έτσι έγινε. Από τα 12Mbps με πείραγμα του SNR έπαιζα στα 15-16 (για να μη μαζεύω errors) χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Σήμερα πήρα στον ΟΤΕ και δήλωσα βλάβη και ζήτησα να μη μου αλλάξουν προφίλ ώστε να με ξανακλειδώσουν! Αμ δε, τώρα μόλις έλαβα μήνυμα και είδα ότι με κλείδωσαν ξανά. Τι μπορώ να ελέγξω για αρχή να διαπιστώσω αν το πρόβλημα είναι δικό μου ή του ΟΤΕ; PS: Να σημειώσω ότι πριν μερικές μέρες είχα ξαναπάρει τηλέφωνο σε αποσύνδεση και με ενημέρωσε το αυτόματο μήνυμα που έχουν ότι είχε πρόβλημα η περιοχή. Στατιστικά γραμμής: TP-Link, ξεκλείδωτη γραμμή: http://i.imgur.com/a384tGA.png TP-Link, κλειδωμένη γραμμή: http://i.imgur.com/6LlqbIA.png Asus, στα settings που έπαζα: http://i.imgur.com/DSroDgC.png Asus, maximun speed: http://i.imgur.com/xAQAhwf.png Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 12, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2016 Το πιό σύνηθες πρόβλημα είναι χαλασμένο φίλτρο/splitter. Για αρχή, βγάλε τα όλα από τη γραμμή, αποσύνδεσε όλα τα τηλέφωνα και δες τι κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 12, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2016 (edited) Δεν είναι αυτό, από χθες που με ξανακλείδωσαν βλέπω ότι παίζει μια χαρά. Προφανώς κάτι πήραξαν και έγινε πιο ασταθές η γραμμή με αποτέλεσμα εκεί που δε μου έκανε ποτέ αποσυνδέσεις, ακόμα και με το ελάχιστο SNR που μου έδινε 19Mbps, να μου κάνει με τα 15-16 που έπαιζα στο Asus. Πριν με κλειδώσουν την είχα ρίξει και στα 14 κάτι αλλά καμία διαφορά... Τώρα στα 12Mbps, τι αποσυνδέσεις να κάνει εφόσον μπορεί να πάει έως 15 τουλάχιστον χωρίς πρόβλημα; Έστω πριν γίνει όλο αυτό. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 12, 2016 από UltraB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 12, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2016 Και πάλι δοκίμασε τα φίλτρα του. Το ότι αποσυνδέεται, σημαίνει ότι δεν περνάει σωστά το σήμα του συγρονισμού στη γραμμή. Αφού λες ότι έχεις περιθώριο, μπορεί το φίλτρο/splitter να σου κάνει ζημιά όταν παίζεις οριακά και όχι στα 12 που είναι χαμηλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 12, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2016 Δεν έχω φίλτρο γιατί δεν έχω τηλέφωνο μαζί με το modem / router. Δε νομίζω να φταίνε τα άλλα φίλτρα. Τέλος πάντων, δεν έχει και πολύ σημασία τι φταίει καθώς με κλείδωσαν στα 12Mbps όπως προείπα γιατί τόσο παίζει η περιοχή... Απλά ξέρω ότι η μπορούσε να παίξει στα 19Mbps χωρίς αποσυνδέσεις (με αρκετά errors αλλά όχι αποσυνδέσεις) και τώρα είμαι στα 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Σήμερα ήρθε τεχνικός στο σπίτι γιατί δε πήγαινε άλλο με τις αποσυνδέσεις. Έλεγξε τη γραμμή (εντός σπιτιού) και την βρίσκει εντάξει ( ? ) ... Μου έδωσε ένα Speedport Entry 2i διότι οι γραμμές τους θα αλλάξουν σε VoIP όπως μου ανέφερε. Απλά δε θα χρειάζεται να συνδεθούν πάνω στο Router. Μένει να δούμε αν έφυγαν οι αποσυνδέσεις ή όχι. Το ΚΑΦΑΟ από τις 300 γραμμές που μπορεί να δεχθεί έχει 300! ενεργές. Επίσης μπορεί να δώσει VDSL (30) σε πολλούς αλλά το έχουν κλειδωμένο από τα κεντρικά. Μπορώ να δουλέψω με κάποιο τρόπο το Asus N14U ή το TD-W7970 επειδή το Speedport Entry 2i έχει αίσχος UI; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 27, 2016 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Μια δοκιμή θα σε πείσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Παραδόξως το Speedport κοντεύει ώρα που είναι Uptime και δεν έχει κάνει αποσύνδεση. Θα τρελαθώ αν τα Asus & TP-Link έχουν αποσυνδέσεις και δεν έχει αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 27, 2016 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Δοκίμασες τα Asus μετά την επίσκεψη του τεχνικού; Ρωτάω, γιατί μπορεί να είπε ότι είναι όλα καλά, αλλά να αλλάξανε κάτι χωρίς να το αναφέρουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Όχι αλλά θα το κάνω. Θέλω να δω αν έχω αποσυνδέσεις με το Speedport ή όχι. Μου αλλάξανε προφιλ στα 16Mbps (μόλις ήρθε) και αμέσως ακούς από την κοπέλα στον τεχνικό "εεμ, αυτή η περιοχή στα 12Mbps μπορεί να παίξει" Μετά ξαναπήραμε τηλέφωνο για να μου βάλει δοκιμαστικά VDSL 30 και πάλι η κοπέλα "Συγνώμη αλλά αυτή η περιοχή δεν υποστηρίζει VDSL". Ναι κοπέλα μου λέει ο τεχνικός, δοκιμαστικά θέλω να δω, δες αν σου δίνεται η επιλογή για VDSL. Εεε τελικά δεν είχε καρτέλα VDSL στην οδό μου και δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Πάντως το γνωρίζουν ότι η περιοχή έχει πρόβλημα αλλά δε μπορούν να κάνουν κάτι. Επίσης πέφτω στα σύνορα και δυστυχώς είμαι στο γεμάτο ΚΑΦΑΟ και όχι σε αυτό με τις 120 γραμμές Απλά αναφέρω αυτά με την κοπέλα για να δείτε πόσο στενά είναι τα πράγματα και ότι και αυτοί δεν έχουν πολλές επιλογές. Άσε που στα τηλεφωνικά κέντρα κάνουν πρακτική και όσο ναι... Τώρα μόλις ξανά αποσύνδεση την ώρα που χτυπούσε το τηλέφωνο... Ωραία πράματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Μάϊος 27, 2016 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Γιατί δεν το κοιτάς περισσότερο εφόσον σου έκανε αποσύνδεση την ώρα που χτυπούσε το τηλέφωνο;; Τόσο τυχαίο λες να'ναι; Επίσης, αν δεν κάνει αποσυνδέσεις με το speedport, δοκίμασε να το βάλεις σε bridge mode (αν γίνεται) και δώσε το routing στο asus. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 πριν 7 λεπτά, το μέλος Delijohn έγραψε: Γιατί δεν το κοιτάς περισσότερο εφόσον σου έκανε αποσύνδεση την ώρα που χτυπούσε το τηλέφωνο;; Τόσο τυχαίο λες να'ναι; Επίσης, αν δεν κάνει αποσυνδέσεις με το speedport, δοκίμασε να το βάλεις σε bridge mode (αν γίνεται) και δώσε το routing στο asus. Τώρα που ήταν σε VOiP. Πριν δεν είχα παρατηρήσει αλλά δε θυμάμαι να άκουγα τηλέφωνο όταν γινόντουσαν οι αποσυνδέσεις. Δηλαδή αν αλλάξουν σε VOiP, πάλι πρόβλημα παίζει να έχω μετά... Αυτό θα κάνω λογικά, απλά είναι περιορισμένος ο χώρος και εφόσον και το Asus, αλλά και το TP-Link είναι και modem, δε θα το θέλα άλλο για modem. Άσε που μου φαίνεται αρκετά παράξενο να είναι πιο σταθερό το Speedport από τα άλλα δύο. Ξέρω ότι το Asus δε τα πάει το ίδιο καλά με το TP-Link με τα δίκτυα του ΟΤΕ (τα τσιπακια τους), γι αυτό και συγχρόνιζε χαμηλότερα αλλά είναι δυνατόν να είναι καλύτερο και από το TP-Link που κάνει 50+; Εκ κατακλείδι εμένα με προβληματίζει πως από τη στιγμή που η γραμμή έπαιζε χωρίς αποσυνδέσεις στα 15 - 16Mbps σταθερά κάθε μέρα, και μάξιμουμ 18+, να καταλήγει να έχει αποσυνδέσεις στα 12Mbps... Γίνεται να με επηρεάζει τόσο πολύ ένας γείτονας πχ; Μου είπε ότι μπορεί να έβαλε γείτονας νέα γραμμή και εκεί να οφείλονται τα προβλήματα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 27, 2016 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 47 minutes ago, Delijohn said: Γιατί δεν το κοιτάς περισσότερο εφόσον σου έκανε αποσύνδεση την ώρα που χτυπούσε το τηλέφωνο;; Τόσο τυχαίο λες να'ναι; Επίσης, αν δεν κάνει αποσυνδέσεις με το speedport, δοκίμασε να το βάλεις σε bridge mode (αν γίνεται) και δώσε το routing στο asus. On 5/12/2016 at 8:00 AM, Wizard! said: Το πιό σύνηθες πρόβλημα είναι χαλασμένο φίλτρο/splitter. Για αρχή, βγάλε τα όλα από τη γραμμή, αποσύνδεσε όλα τα τηλέφωνα και δες τι κάνει. Τα έχεις κάνει αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 πριν 40 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε: Τα έχεις κάνει αυτά; Ναι, έχουν αλλαχτεί τα φίλτρα και στα δύο τηλέφωνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Μάϊος 27, 2016 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 (edited) πριν 5 ώρες, το μέλος UltraB έγραψε: Ναι, έχουν αλλαχτεί τα φίλτρα και στα δύο τηλέφωνα. το πιο δύσκολο αλλά αναγκαίο, να βάλεις καρφωτά πάνω το μόντεμ στην πρίζα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ τηλέφωνο κ χωρίς φίλτρα κλπ κλπ κλπ το έχεις κάνει; Τότε έχεις αποσυνδέσεις;;; Ξέρω ότι είναι δύσκολο να έχεις ένα σπίτι χωρίς τηλέφωνο, αλλά για δοκίμασε να έχεις (αν μπορείς) μόνο το μόντεμ στην πρίζα (χωρίς splitter) και χωρίς φίλτρα ή συσκευές σε οποιαδήποτε άλλη γραμμή. Επίσης, το μόντεμ το έχεις στη κεντρική πρίζα του σπιτιού ή δεν ξέρεις ποια είναι; Τέλος, ο τεχνικός σου μέτρησε τη γραμμή κάτω στο κουτί; Μπορεί π.χ. να έχει θέμα η γραμμή σου από το κουτί εκτός σπιτιού μέχρι μέσα στην πρίζα σου. υ.γ.: είναι φυσιολογικό να παίζει το μόντεμ τους πιο σταθερά και σωστά, σε σχέση με τα δικά σου... τα προφίλ είναι φτιαγμένα για εκείνο. Έγινε επεξεργασία Μάϊος 27, 2016 από Delijohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Μόλις τώρα έβαλα το Asus: Spoiler Με το Speedport αν εξαιρέσουμε την αποσύνδεση που μου έκανε σε VOiP μια φορά όταν χτύπησε το τηλέφωνο, δεν είχα το παραμικρό. Βέβαια το Asus κλείδωσε παραπάνω (λόγο SNR, για κάποιο λόγο στα 6.5) και δεν έχει μέχρι τώρα κανένα CRC (0/0). Μεγάλο θετικό αυτό καθώς το Asus μάζευε τα σφαλματάκια του. Τι γίνεται όμως ρε παιδιά; Ο τεχνικός κούμπωσε το μηχανάκι σπίτι, έλεγξε τη γραμμή στη πρίζα που είναι συνδεδεμένο το modem και άλλαξε 1-2 προφιλ. Τίποτα άλλο. Πως γίνεται να έφτιαξε (αν έφτιαξε) που έτσι φαίνεται μέχρι τώρα; Το να φταίει το Interleaved δε παίζει καθώς με είχαν ξαναβάλει και πάλι είχα αποσυνδέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Μάϊος 27, 2016 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Ψάχνεις βελόνα στα άχυρα, μυρίζοντας τα νύχια σου. Αν συνεχίζει να παίζει χωρίς αποσυνδέσεις, όλα καλά. Αν όχι, βάλε του ΟΤΕ κ αποδέξου την κατάσταση. Το ότι δούλευε κάποτε, δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ έτσι. Μια λίγο πιο δυνατή βροχή μπορεί να μούσκεψε σε ένα σημείο το καλώδιο παραπάνω ή να πέρασαν κι άλλοι γείτονες πλάι στο καλώδιό σου και να'χεις "θόρυβο". Μην το ψάχνεις, δεν αξίζει... κοίτα να μην έχεις αποσυνδέσεις και τα 2mbps είναι αστεία διαφορά. Ακόμα κ κάτω από το 20 συνολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #18 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Όταν για τα επόμενα χρόνια έχεις αυτή τη γραμμή, καλός ή κακός, ναι, και αυτά τα 2Mbps παίζουν το ρόλο τους. Μεγαλύτερη σημασία όμως είναι να είναι σταθερή και χωρίς αποσυνδέσεις, ούτε καν στιγμιαίες. Αν δε μπορούν να μου τα προσφέρουν αυτά, παίρνω τα μπογαλάκια μου και πάω σε άλλο πάροχο. Γι αυτό πληρώνω τον ΟΤΕ, για την υποστήριξη, όχι για το όνομα. Δεν είμαι ο μέσος όρος χρήστης του ιντερνετ που να συμβιβάζομαι με την ταχύτητα που μου προσφέρουν, επομένως κυνηγάω το μέγιστο δυνατό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Μάϊος 27, 2016 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να σου φέρνει internet χωρίς συνεχείς αποσυνδέσεις ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΜ.. μια στο τόσο, φυσιολογικό είναι να συμβούν. Από εκεί κ πέρα, δεν έχουν καμία υποχρέωση να σου παρέχουν αυτά τα 2mbps που ψάχνεις ή να δώσουν το κάτι παραπάνω, επειδή το είχες κάποτε. Όταν κι άμα προσφέρουν vdsl, πας εκεί. Ως τότε, ίσως να ασχολήθηκαν κ πολύ.. π.χ. αν δεν έχεις συνεχώς αποσυνδέσεις, δε νομίζω να ξανάρθουν. Εφόσον αυτός με τις μετρήσεις που έκανε δεν είδε κάτι, δεν θα το ψάξουν άλλο. Αν δεν στα προσφέρουν, να πας σε άλλο πάροχο. Θεωρητικά, θα στα προσφέρει εκείνος.. (εδώ γελάμε) Άλλωστε αν ήσουν σίγουρος πως θα στα προσφέρουν, θα'χες πάει ήδη. Θα πλήρωνες κ λιγότερα. Τέλος, θεωρώ πως είσαι ο μέσος χρήστης, μιας κ παλεύεις όπως το 90% για κάτι λίιιιιγο καλύτερο. Το οποίο θέλει να το βλέπει μια στο τόσο κατεβάζοντας ένα torrent. Όοοοοο,τι κι αν κάνεις, 2mbps σε download δεν προσφέρουν τίποτα. Απολύτως. Είναι απλά ένα νούμερο. Πόσο μάλλον όταν το αναζητάς κι ας μαζεύει λάθη το μόντεμ σου, πράγμα που σημαίνει ότι κατεβάζεις κ "σκουπιδάκια" κι ότι στην ουσία δεν ισχύει το νούμερο που βλέπεις. Να'ταν το παράπονό σου το latency επειδή δε μπορείς να παίξεις online games, να το καταλάβω. Αν δεν πας σε vdsl, αισθητή διαφορά δε θα δεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Μάϊος 27, 2016 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 27, 2016 Επειδή είδα διαφορά από τα 12 που ήμουν κλειδωμένος στα 15-16 που έπαιζε το Asus, άσε με να προσπαθώ, κάτι θα ξέρω Επίσης από τη στιγμή που τους δίνω τα λεφτά μου, είναι υποχρεωμένοι να μου παρέχουν ίντερνετ σταθερό και χωρίς αποσυνδέσεις. Άλλωστε, δεν τους φώναξα για την ταχύτητα αλλά για τις αποσυνδέσεις. Και το θέμα είναι ότι το παραδέχονταν και οι ίδιοι. Τέλος, κάθε μέρα όλο και περισσότερες online υπηρεσίες απαιτούν μεγαλύτερες ταχύτητες. Άμα δε προσπαθήσω, στα 5 χρόνια τι θα κάνω; Και θα μου πεις, μέχρι τότε θα έχεις VDSL, τι σε απασχολεί; Αμ δε, εδώ θα μαστε και δε νομίζω να έχει αλλάξει τίποτα απολύτως. Μακάρι να βγω ψεύτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts