Jump to content

Την γνώμη σας για φορητό

SoPhiE1

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθειά σας για να αγοράσω ένα laptop. Διάβασα τα περισσότερα απο τα topics για τα laptops και πραγματικά μπερδεύτηκα !!!

Πρώτα από όλα θα σας πω ότι μένω μόνιμα στην Νάξο και όπως καταλάβαινετε το service είναι δύσκολο.

Το φορητό το θέλω και για τα ταξίδια μου στην αθήνα γιατί είμαι φοιτήτρια στο 3ο έτος πληροφορικής και Pc στο σπίτι φυσικά διαθέτω.

Εριξα μια ματιά στο πλαίσιο και σέ άλλα site για laptop και πραγματικά είναι πάρα πολλοί αλλά παρόλα αυτά κατέληξα ή ACER ή TOSHIBA ή Fujitsu Siemens

Acer TM 4052 LMI ή

Fujitsu Siemens amilo L 1300

Δεν ξέρω τελικά για την χρήση που θέλω αν πρέπει να πάρω κάτι φθηνό ή κάτι στα 1300 με 1400

Παιχνίδια δεν παίζω ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ούτε dvd θα βλέπω στο φορητό , μόνο τις εργασίες μου να γράφω σε word , και ότι χρειάζεται για το πανεπιστήμιο (c, java, prolog... klp) και φυσικά το internet.

Δεν ξέρω αν σας έδωσα αρκετές πληροφορίες ώστε να μπορέσετε να με βοηθήσετε...

Σας ευχαριστώ

SoPhiE1:confused:

καλώς ήρθες :)

το Fujitsu Siemens amilo L 1300 1.050,20 μου φαίνεται αρκετό για το σκοπό που το θες.

φυσικά αν μπορούσες να πας για τα

toshiba a50-111 1.287,90

ή

Toshiba Satellite A80-127 1.174,10

ή

Hewlett Packard Compaq NX9030 1084.82

ακόμα καλύτερα.

Αρχική απάντηση από SoPhiE1 [Σήμερα, στις 11:54]

Το φορητό το θέλω και για τα ταξίδια μου στην αθήνα γιατί είμαι φοιτήτρια στο 3ο έτος πληροφορικής και Pc στο σπίτι φυσικά διαθέτω.

Δεν ξέρω τελικά για την χρήση που θέλω αν πρέπει να πάρω κάτι φθηνό ή κάτι στα 1300 με 1400

Παιχνίδια δεν παίζω ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ούτε dvd θα βλέπω στο φορητό , μόνο τις εργασίες μου να γράφω σε word , και ότι χρειάζεται για το πανεπιστήμιο (c, java, prolog... klp) και φυσικά το internet.

Με αυτό που μας λες παραπάνω καλύτερα να πάρεις ένα φθηνό και όπως λέει ο LOTR Centrino αλλά όχι Celeron;)

ravelMate 4051LMi

Επεξεργαστής: Centrino 1.5GHz

Μνήμη: 512MB

Σκληρός Δίσκος: HDD 60GB

CD / DVD, Floppy: DVD±RW, no FDD

Οθόνη-Κάρτα Γραφικών: 15" XGA, VGA on board

Συνδέσεις: 3xUSB 2.0, FireWire, Wi-Fi

Modem / LAN: Modem, LAN

Λειτουργικό: Windows XP Home GR

Εγγύηση: 1 έτος εγγύηση

Κωδικός: LX.T7005.146

Παρατηρήσεις: 2.95Kgr

TravelMate 4000WLMi

Επεξεργαστής: Centrino 1.4GHz

Μνήμη: 2x256MB

Οθόνη-Κάρτα Γραφικών: 15.4" Wide XTFT, ATI Radeon 9700 64MB

Συνδέσεις: 3xUSB 2.0, IrDA, FireWire

Κωδικός: LX.T5205.325

παιζουν γύρω στα 1000ευρω,, δινεις και 130 για 3χρονια εγγύηση και εισαι καλημένη,,,,

Αρχική απάντηση από LordOfRings [Σήμερα, στις 20:15]

TravelMate 4000WLMi

Επεξεργαστής: Centrino 1.4GHz

Μνήμη: 2x256MB

Οθόνη-Κάρτα Γραφικών: 15.4" Wide XTFT, ATI Radeon 9700 64MB

Συνδέσεις: 3xUSB 2.0, IrDA, FireWire

Κωδικός: LX.T5205.325

παιζουν γύρω στα 1000ευρω,, δινεις και 130 για 3χρονια εγγύηση και εισαι καλημένη,,,,

Αυτό ασυζήτητα από αυτά τα 2,μπορεί να υπερτερεί λίγο σε CPU αλλά όλα τα άλλα το στέλνουν αδιάβαστο λίγο το άλλο

πχ. VGA & IrDA;)

Μ'αρέσει που προτείνεται Centrino για αυτονομία και καπάκι Mobility 9700 pro ...

Τι κακό δηλαδή έχει ο Celeron για κάποιον που δεν θέλει να παίζει παιχνίδια παρά μόνο να τρέχει Office applications;

Αφού μπορεί να βρει φορητό με Celeron, 40Gb/512Mb, DVDRW, όλα onboard, τρελή αυτονομία και πολύ χαμηλό βάρος με κάτω από 900 τελική. Μην συγχέεται τις προσωπικές σας επιθυμίες με τις ανάγκες του άλλου.

SoPhiE1, ρίξε μια ματιά και εδώ (Acer Aspire 1414 WLMI).

συμφωνω με την προταση του Chosen.για την χρηση που θελει η Σοφια ειναι πολυ καλη επιλογη.

δεν ειναι βεβαια η μοναδικη επιλογη.

θα προτεινα και το built to order του πλαισιου ή multirama ή οποια αλλη αλυσιδα εχει(ή οτι εσυ νομιζεις οτι σου κανει).

ζητα εναν φορητο ελαφρυ με 13αρα 14αρα οθονη.

επεξεργαστη centrino

512μνημη(με δυνατοτητα προσθηκης μελλοντικα)

καρτες ηχου γραφικων on board να γλιτωσεις χρημα και αυτονομια

αυτα και απο μενα και καλες αγορες

Αρχική απάντηση από LordOfRings

μην πάρει πατάτα η κοπέλα .. να πάρει κατι ωστε να μπορει να αντέξει και μετα απο μερικά χρονια, δεν νομιζω να θέλει να αλλαζει Laptops ανα 2-3 χρονία ,,

Κάτσε ρε αδερφέ, τι εννοείς "πατάτα"; Δεν θα έχει καλά fps στο Doom3 ή καλό 3dMark score; Δεν θα εκπλαγεί, αυτό ζητάει:

Αρχική απάντηση από SoPhiE1

Δηλαδή εσύ για Word και Internet surfing προτείνεις Mobility 9700 Pro με όλη την ζέστη, την φασαρία και τις επιπτώσεις σε αυτονομία και βάρος; Με την αιτιολογία "να αντέξει μερικά χρόνια"; Δηλαδή το Internet browsing θα είναι τόσο βαρύ σε 2 χρόνια που δεν θα φτάνει ένας επεξεργαστής 1.3GHz, right;

Ο Celeron-Μ ΔΕΝ είναι παλιότερος επεξεργαστής, είναι ολοκαίνουριος επεξεργαστής τεχνολογίας Centrino, με την μισή L2 cache και προορίζεται για αυτό ακριβώς που ζητάει ο/η SoPhiE1: φορητό για Office applications, Internet browsing, με μεγαλύτερη αυτονομία, λιγότερο θόρυβο, λιγότερη ζέστη και όσο πιο ελαφρύ γίνεται. Και σε δυο χρόνια θα είναι πάλι μια χαρά για τις ίδιες δουλειές...

chosen καλα τα λές συμφωνώ,...

αλλα μπορει και να πάρει και τον ποιο φθηνό που κυκλοφορεί ενα office και

εναν browser μια χαρα θα το πάει,, (αλλα δεν εγγυάτε κανεις οτι θα μπορει να παει καλα τα επόμενα windows(longhorn που ακούγετε οτι θα θέλουν τρελές απαιτήσεις.) και το επόμενο office)

ολλα αυτα αν θέλει να ακολουθεί τις εξελήξεις..... αν θελει να μήνει με win Xp και οffice 2002 ή 2003

τοτε οκ ,,

Αρχική απάντηση από sotiris

βασικά τα celeron 1.4 etc νομίζω είναι οι παλιοί centrino, οπότε αξίζουν σαν αγορά για τέτοια χρήση.

Ολοκαίνουριοι είναι. Οι παλιοί Pentium-M (Banias) ήταν με 1Mb L2 cache, και οι Celeron-M είναι με 512Kb.

συμφωνω κι εγω με chos ... ο πατερας μου χρησιμοποιει σχεδον για τις ιδιες δουλειες εναν celeroni με 512ΜΒ ραμ και ειναι μια χαρα .. και φυσικα βλεπει και dvd αν θελει :)

επιπλεον εγω με τοσιμπα παλιοτερα με σελερονι παλι επαιζα ακομα και kotor χωρις κανενα προβλημα(φυσικα σε low details) ....οποτε μην παρασυρεστε απο την καταναλωτικη μανια :)

βασικα καλο 'στησιμο' να εχει και αρκετη μνημη και θα πεταει σαυτα που το χρειαζεται :)

Αρχική απάντηση από Chosen

Ολοκαίνουριοι είναι. Οι παλιοί Pentium-M (Banias) ήταν με 1Mb L2 cache, και οι Celeron-M είναι με 512Kb.

δηλαδή απλά λόγω της χαμηλής συχνότητας τους ονομάζουν celeron?

καλό!

Αρχική απάντηση από spc

νομίζω ότι ακριβώς το αντίθετο λέει..... :confused:

είμαι και κουρασμένος... ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω. παρακαλώ να μου ξεκαθαρίσετε τι συμβαίνει, δε γίνεται να με κάνετε να μπω στο site της απεχθούς intel βραδιάτικα και να ψάχνω τα datasheet, έλεος, κύριε Λιάγκα, βοηθείστε με παρακαλώ, υπάρχει κύκλωμα πίσω απ' αυτό :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.