Jump to content

Homemade Ρυθμηστης στροφών (μπερδεμα!)

petroSEXtreme

Recommended Posts

ρε παιδια επειδη εχω μπερδευτει αρκετα εχετε κανενα σχεδιαγραμα σχετικα με την κατασκευη του?Που να αναφερει αναλυτικα τα εξαρτηματα που χρειαζομαι.:help:

Θες να βγαζει παραπανω ??? Οι περισσοτεροι ανεμιστηρες ειναι 12v , υπαρχουν και στα 5-7v. Πανω απο 12v, θα κανουν υπερβολικο θορυβο νομιζω. Εκτος κι αν το θελεις για καποια αλλη δουλεια, οποτε παω πασο.

Ισως πρεπει να στραφεις σε καποια ετοιμη κατασκευη (vantec,zalman) που να μπορει να δινει περισσοτερο ρευμα. Παντως, αν αλλαξεις τα εξαρτημα (αντιστασεις-ποτενσιομετρα), θα παρεις περισσοτερο ρευμα.

Δες αυτο το κυκλωμα. Και εγω προσπαθω να φτιαξω κατι τετοιο. Το εχω φτιαξει για να το τεσταρω αλλα στην πρωτη δοκιμη δεν δουλεψε. Επειδη δεν ειχα χρονο και πολυμετρο γιατι χαλασε δεν το εψαξα.

Το τρανζιστορ ειναι ΤΙΡ 120 και το ποτενσιομετρο ειναι 100ΚΩ.

Αν δουλεψει ενημερωσε. Το ιδιο θα κανω και εγω αν εχω καμια προοδο.

post-2302-1416071763,4659_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από aggelopas [Σήμερα, στις 19:52]

Σαν πολλα Ομ δεν ειναι το ποτενσιομετρο?

Το κυκλωμα και τα υλικα τα ειδα απο ενα περιοδικο στο οποιο λεει πως δεν χρειαζεται καμια συγκεκριμενη τιμη για το ποτενσιομετρο και προτινει τα 100ΚΩ γιατι ειναι πολυ συνηθισμενο.

Ολες οι προτασεις ευπροσδεκτες ειναι αν υπαρχει καλυτερη ιδεα για το κυκλωμα και τα υλικα! :)

Αρχική απάντηση από SpyNet [Σήμερα, στις 07:51]

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10342&perpage=20&pagenumber=3

δες και στις επομενες 2 σελιδες

Το ιδιο κυκλωμα ειναι αλλα με διαφορετικο τρανζιστορ. Το ΤΙΡ 120 που εχει στο κυκλωμα απο το περιοδικο μπορει να σηκωσει μεχρι 60W που ειναι αρκετα και για DELTA fan που τραβαει 36W. Τωρα για το ποτενσιομετρο μπορει και μικροτερο να κανει δουλεια οπως ειπε και ο aggelopas.

Το επομενο τρανζιστορ που προτινει ο hipro το BD241 ειναι οκ. (Εμ hipro ειναι αυτος αν δεν τα λεει σωστα ποιος θα τα πει...:D )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.