petroSEXtreme Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2005 ρε παιδια επειδη εχω μπερδευτει αρκετα εχετε κανενα σχεδιαγραμα σχετικα με την κατασκευη του?Που να αναφερει αναλυτικα τα εξαρτηματα που χρειαζομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Μάρτιος 14, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Για ριξε μια ματια εδω :http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5602&highlight=%F3%F4%F1%EF%F6%F9%ED Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Μάρτιος 14, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 ευχαριστω αλλλα μονο ενα παιδι δειχνει σχημα και λεει οτι μαχ που δινει ειναι 10,3 ν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qparadox Μάρτιος 14, 2005 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Θες να βγαζει παραπανω ??? Οι περισσοτεροι ανεμιστηρες ειναι 12v , υπαρχουν και στα 5-7v. Πανω απο 12v, θα κανουν υπερβολικο θορυβο νομιζω. Εκτος κι αν το θελεις για καποια αλλη δουλεια, οποτε παω πασο.Ισως πρεπει να στραφεις σε καποια ετοιμη κατασκευη (vantec,zalman) που να μπορει να δινει περισσοτερο ρευμα. Παντως, αν αλλαξεις τα εξαρτημα (αντιστασεις-ποτενσιομετρα), θα παρεις περισσοτερο ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Μάρτιος 14, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Δες αυτο το κυκλωμα. Και εγω προσπαθω να φτιαξω κατι τετοιο. Το εχω φτιαξει για να το τεσταρω αλλα στην πρωτη δοκιμη δεν δουλεψε. Επειδη δεν ειχα χρονο και πολυμετρο γιατι χαλασε δεν το εψαξα. Το τρανζιστορ ειναι ΤΙΡ 120 και το ποτενσιομετρο ειναι 100ΚΩ. Αν δουλεψει ενημερωσε. Το ιδιο θα κανω και εγω αν εχω καμια προοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Μάρτιος 14, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 HeyΒασικα το κυκλωμα που εδωσα ειναι πιο πολυ σταθεροποιητης παρα ρυθμιστης. Οταν βρω χρονο θα φτιαξω αυτο που εδωσε το παιδι απο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 14, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Σαν πολλα Ομ δεν ειναι το ποτενσιομετρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Μάρτιος 14, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από aggelopas [Σήμερα, στις 19:52] Σαν πολλα Ομ δεν ειναι το ποτενσιομετρο? Το κυκλωμα και τα υλικα τα ειδα απο ενα περιοδικο στο οποιο λεει πως δεν χρειαζεται καμια συγκεκριμενη τιμη για το ποτενσιομετρο και προτινει τα 100ΚΩ γιατι ειναι πολυ συνηθισμενο. Ολες οι προτασεις ευπροσδεκτες ειναι αν υπαρχει καλυτερη ιδεα για το κυκλωμα και τα υλικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 14, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Κοιτα σε ενα τροφοδοτικο που εφτιαξα απο 220ac-12dc βγαινουν ουσιαστικα 14 απο τον πυκνωτη και μετα εχω ενα ποτενσιομετρο 1κιλομ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
power Μάρτιος 14, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Αν δε θέλει κάποιος ποντεσιόμετρο, αλλά απλά να ρίξει τα v από 12π.χ. σε 7 ή 5, τότε τι γίνεται?Είναι πιο απλό το κύκλωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 14, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Απλα υπολογιζεις και βαζεις την καταλληλη αντισταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpyNet Μάρτιος 15, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10342&perpage=20&pagenumber=3δες και στις επομενες 2 σελιδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Μάρτιος 15, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από SpyNet [Σήμερα, στις 07:51] http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10342&perpage=20&pagenumber=3 δες και στις επομενες 2 σελιδες Το ιδιο κυκλωμα ειναι αλλα με διαφορετικο τρανζιστορ. Το ΤΙΡ 120 που εχει στο κυκλωμα απο το περιοδικο μπορει να σηκωσει μεχρι 60W που ειναι αρκετα και για DELTA fan που τραβαει 36W. Τωρα για το ποτενσιομετρο μπορει και μικροτερο να κανει δουλεια οπως ειπε και ο aggelopas. Το επομενο τρανζιστορ που προτινει ο hipro το BD241 ειναι οκ. (Εμ hipro ειναι αυτος αν δεν τα λεει σωστα ποιος θα τα πει... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.