hurin Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2016 (edited) Κάνω φορματ και εγκατάσταση των Win7 από το dvd. Αφού περνάνε 15 ώρες για να κατεβάσει τα windows updates, ξεκινώ να περνώ drivers μητρικής. Η μητρική είναι παλιά και δεν υπάρχουν καινούργιοι, βάζω και εγώ ότι βρίσκω στο site της asus. Με το που περνάω τους drivers της Marvel, μου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να κάνει chkdsk στον WD. To chkdsk είχε τον ατελείωτο και έγγραφε για orphaned files και φαινόταν να έχει κολήσει. Το κλείνω από το κουμπί και στο restart πάλι κάνει chkdsk χωρίς να μπορώ να το σταματήσω! Στην τσαντίλα μου το ξαναφορμάρω και ξανά πέρασμα των win7. Στη νέα εγκατάσταση ξαναδοκιμάζω τους marvel και αρχίζει πάλι τα κουλά, χάνω ownership στο ένα partition του WD και μου βγάζει μήνυμα για corrupted recycling bin στο ίδιο partition! Ενώ κανονικά η εγκατάσταση των win7 έγινε στον samsung! Ξανά πάω για φορματ και διαπιστώνω ότι έχει δημιουργηθεί ένα 3ο partition στον WD γύρω στα 100mb με ένδειξη MSR. Δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνω στραβά!!! EDIT : Στην 1η επανεκκίνηση κατά το installation, πάλι τρέχει το chkdsk γράφοντας "replacing invalid security id with default security id for file xxxxxx" . Ξαναλλάζει μόνο του του ownership του 2ου partition του WD!!! Έγινε επεξεργασία Μάϊος 7, 2016 από hurin Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 8, 2016 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2016 Μετά από ολονύκτιο chkdsk, μπούταρε στα win7 αλλά μου έδειχνε το partition του WD σαν inaccessible. Αφού έδωσα permissions, έμειναν τα folders με λουκετάκι, οπότε και ακολούθησα αυτή τη διαδικασία. Απότι φαίνεται όλα τα αρχεια είναι ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 19, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Χθες έχασε πάλι το ένα partition του WD, το έτερο, διαφορετικό από την προηγούμενη φορά. Μου το έβγαζε σαν raw, έκανα chkdsk και έφτιαξε. Έχω όμως εγκατεστημένο το HD Sentinel και μου βγάζει κάθε φορά που ξεκινά μήνυμα Βλέπει δηλαδή το partition σαν ολόκληρο το δίσκο. Ωστόσω κάτω αριστερά έχει κανονικά όλα τα partitions. Παίζει ασυμβατότητα μητρικής/drivers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάϊος 19, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Αν θες να δεις τα 3ΤΒ ολοκληρα, θα το φορμαρεις ως GPT Αλλιως θα τα βλεπεις ετσι, 746GB+2TB 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 19, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 2 hours ago, slalom said: Αν θες να δεις τα 3ΤΒ ολοκληρα, θα το φορμαρεις ως GPT Αλλιως θα τα βλεπεις ετσι, 746GB+2TB Έχω την εντύπωση ότι τον έχω φορμάρει σε GPT. Πως μπορώ να το δώ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 19, 2016 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 5 minutes ago, hurin said: Έχω την εντύπωση ότι τον έχω φορμάρει σε GPT. Πως μπορώ να το δώ? Δεξί κλικ στο My Computer > Manage > Disk Management. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 19, 2016 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 η αλλιως cmd - > diskpart - > list disk και αν καποιος δισκος ειναι σε GPT , θα σου το εχει σαν αστερακι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 19, 2016 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 9 minutes ago, GoMaR said: η αλλιως cmd - > diskpart - > list disk και αν καποιος δισκος ειναι σε GPT , θα σου το εχει σαν αστερακι Έχει με αστεράκι μόνο το 1 partition (746gb)! Το 2ο (2100gb) δεν το βλέπει καν! Πρέπει να φορμάρω και να χάσω τα αρχεία? Υπάρχει κανένα πρόγραμμα να βοηθήσει την κατάσταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 19, 2016 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Convert δε γίνεται, δυστυχώς. Κάποιον δανεικό εξωτερικό δε μπορείς να βρεις για μερικές ώρες; Έχω έναν, αλλά μάλλον είμαι μακρυά για να στον δώσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 19, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 11 minutes ago, Wizard! said: Convert δε γίνεται, δυστυχώς. Κάποιον δανεικό εξωτερικό δε μπορείς να βρεις για μερικές ώρες; Έχω έναν, αλλά μάλλον είμαι μακρυά για να στον δώσω... Να'σαι καλά, έχω εξωτερικό απλά είναι μπελάς να μεταφέρω 1,3ΤΒ με usb2. Παίζει κάποιο πρόγραμμα να μου το κάνει πιο εύκολο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 19, 2016 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 (edited) USB 3 ή e-SATA ? Έγινε επεξεργασία Μάϊος 19, 2016 από Wizard! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 19, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 1 hour ago, Wizard! said: USB 3 ή e-SATA ? Εσωτερικός ο WD sata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 19, 2016 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2016 Ναι, το κατάλαβα. Άλλο ρώτησα. Αν μπορείς να βρεις USB3, ή e-SATA δανεικό για να τελειώσεις πιό γρήγορα. Είναι τεράστια η διαφορά. Και USB2 πάντως, με 30MB/s να το βάλεις, θα κάνει 12 ώρες. Βάλε τον το βράδυ και μέχρι το πρωί θα έχει τελειώσει. Μετά το ίδιο για την επιστροφή. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 20, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Αφού πέρασα τα αρχεία στον εξωτερικό, φορμάρω από disk management τον δίσκο μήπως και δει όλη τη χωρητικότητα. Βλέπει μόνο το ένα partition των 746gb. Ψάχνω λίγο στο νετ και πέφτω σε αύτο το thread. Απότι φαίνεται έχει λήξει η υποστήριξη της Intel στα Χ58 chipsets και για να δει το ΟS ολόκληρη τη χωρητικότητα πρέπει να περάσω drivers από v11.7.4.1001 και πριν. Τους πιο κοντινούς που βρήκα ήταν οι v10.6.0.1022. Έτσι κατάφερε και ξαναείδε κανονικά τη χωρητικότητα. Συμπέρασμα: Τα προβλήματα κατά την εγκατάσταση των win7 οφείλονταν σε καινούργια έκδοση των IRST η οποία δεν υποστήριζε το Χ58. Τα προβλήματα με τον σκληρό οφείλονταν σε παλαιότερη έκδοση IRST η οποία δεν υποστήριζε >3ΤΒ δίσκους. Σημείωση: Μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψω το σύστημα. Όχι επειδή θα κερδίσω τις μεγάλες επιδόσεις αλλά επειδή έχει γίνει legacy προ πολλού και όλο προβλήματα θα βγάζει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάϊος 20, 2016 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 Δε σου εκανε μετατροπη σε GPT? Τους αρχικους drivers τους ειχες περασει εσυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Μάϊος 20, 2016 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2016 9 minutes ago, slalom said: Δε σου εκανε μετατροπη σε GPT? Τους αρχικους drivers τους ειχες περασει εσυ? Ο δίσκος ήταν σε GPT, το έδειχνε και το disk management αλλά και το EASEUS Partition Master. Λόγω drivers όμως δημιουργούσε προβλήματα με το partition που ήταν μεγαλύτερο από 2ΤΒ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts