Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους.

Σε αρχαίο μηχάνημα φίλου όπου πρόσφατα επανεγκαστατάθηκαν xp sp2, δεν μπαίνει η ... η java ( όποιος ευρηματικός βρίσκει ομοιοκαταληκτικό χαρακακτηρισμό για την ... την java είναι ευπρόσσδεκτος.

Ο installer της τελευταίας έκδοσης απλά δεν αντιδρά σε διπλό κλικ, open as, run as και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Κάποια 7 που κατέβασα από το site, επίσης.

Στα ιντερνετ είδα κάνα δυό αντίστοιχες περιπτώσεις χωρίς επιτυχή κατάληξη.

α) Το έχετε ξαναδεί;

β) βγάλατε άκρη;

γ) Υπάρχει καμιά java 2.xx - 4.xx να συνεχίσω τις προπάθειες εντωμεταξύ; - γιατί στο site της java δεν βγάζω άκρη και κάτιάλλα κουλοsite δεν τα πολυεμπιστεύομαι...

Ευχαριστώ κ καλό ΣΚ!   

Απο ότι βλέπω εδώ https://java.com/en/download/help/sysreq.xml

Η Java 8 δεν αναφέρει τίποτα για windows xp.  Για την Java 7 αναφέρει το παρακάτω 

Παράθεση

Note: As of April 8, 2014 Microsoft stopped supporting Windows XP and therefore it is no longer an officially supported platform. Users may still continue to use Java 7 updates on Windows XP at their own risk, but support will only be provided against Microsoft Windows releases Windows Vista or later. See Third Party Vendor-Specific Support Terms on Oracle Software Technical Support Policies (pdf) for details.

Οπότε πας για Java 7 όμως https://java.com/en/download/faq/java_7.xml

Παλιότερες εκδόσεις υπάρχουν στο Java archive http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/archive-139210.html

Για ποιό ακριβώς λόγο θέλει την Java? Για development?

Αν σου πω πως διάβασα 3 φορές τις απαιτήσεις συστήματος και πως και τις τρείς είδα τα xp θα με πιστέψεις έτσι; ...

Ευχαριστώ για τα link, από το μηχανάκι του φίλου με κάποιον explorer δεν μπορούσα να βγάλω άκρη από το site τους, τώρα σπίτι κατέβασα ένα 5 runtime environment και ελπίζω αύριο να βγάλω άκρη...

Ο φίλος δεν ξέρει τι είναι java - ούτε εγώ τώρα που το σκέφτομαι - αλλά έχει μια εφαρμογή για τη δουλειά του που είτε τρέχει σε java, είτε η εγκατάσταση της χρειάζεται java.

- πάντως σίγουρα όταν πάω να την εγκαταστήσω με πάει στο σιτε της oracle , ενώ όταν την είχα βάλει πρώτη φορά η εγκατάσταση έγινε σχεδόν απροβλημάτιστα ( απλά έπρεπε να απενεργοποιήσω το antivirous για κάποιο λόγο -

Ευχαριστώ ξανά!

Για όποιον άλλο του τύχει κάτι παρόμοιο, η 5 εγκαταστάθηκε κατευθείαν κ η εφαρμογή που την χρειαζότανε επίσης!

Καλή συνέχεια!

• 4 months later...

Ασχέτως τι λέει η Java 8, εγκαθίσταται και σε Windows XP SP3. Δοκιμασμένο (κάποιοι τρέχουν ένα πρόγραμμά μου σε XP που είναι γραμμένο σε Java 8, και εγώ έχω εγκαταστήσει Java 8 σε Windows XP και δούλεψε κανονικά ενώ κρατούσα μικρό καλάθι).

Οντως η 8 τρεχει σε XP αλλα εφοσον δεν υποστηριζεται... τρεχει απο τυχη. Ανα πασα στιγμη με νεο update μπορει να σπασει και δεν θα ασχοληθει κανεις να τη φτιαξει για XP

Πιθανον να μην εκανε τιποτα ο installer επειδη εχεις SP2. Δοκιμασε να βαλεις XP SP3.

Τι να δοκιμασεις δηλαδη, τωρα ειδα οτι το thread ειναι απο το Μαιο