Jump to content

Sempron 3000+ Socket A απορίες...

iem36

Recommended Posts

Καλησπέρα...

Πρόσφατα άλλαξα τον 1800+@1736ΜHz Palomino με έναν Sempron 3000+ socket A (ή Barton 2700+, αν έτσι τον προτιμάτε)

Από μία πρώτη απόπειρα o/c είναι σταθερός σε 188Mhz FSB σε default voltage (1,6 V), ενώ τα 200 τα πιάνει σε 1,7 V (unstable) και είναι σταθερός σε 1,825 Volt ( Prime95 για 15 λεπτά, μετά το σταμάτησα γιατί λόγω stock αερόψυξης χτύπησε 56 C)

Οι απορίες μου τώρα ....:

1) Οι L1 γέφυρες δεν είναι κομμένες, ενώ το CPU-Z τον βλέπει ως AMD Athlon B]MP. Είναι ξεκλείδωτος? Προσπαθώντας να αλλάξω πολλαπλασιαστή από το BIOS ποστάρει αλλά βλέπει τη μισή μνήμη (256 απο τα 512 ΜΒ) και κολλάει... Γιατί?http://www.thelab.gr/newthread.php#

http://www.thelab.gr/newthread.php#

2) Καμία οικονομική πρόταση για αερόψυξη?

Όντως δεν είναι ξεκλείδωτος.

Το επιβεβαιώνει και το CpuMSR. Όσο για το CPU-Z απλά χρησιμοποιεί το logo Athlon ΜΡ. Φψτογραφία δεν μπορώ να στείλω λόγω έλλειψης μηχανής.

Όσο για το θέμα της ψύξης αυτό που έκανα ήταν να βάλω πάνω από τη stock ψύκτρα το βραχίονα και τον ανεμιστήρα από τον Zalman 6000Cu. Έτσι η θερμοκρασία έπεσε κατά 7 βαθμούς!!!.

Τελικά είμαι σταθερός σε 200 FSB με 1,725V BIOS (η μητρική δίνει όμως 1,8) και prime stable για 2 ώρες με 52 βαθμούς C max.

Πρόσεξα όμως κάτι παράξενο. Πριν βάλω το δεύτερο ανεμιστήρα πάνω από την ψύκτρα το ανεμιστηράκι δούλευε στις 4000 στροφές, ενώ τώρα μόνο στις 2800. Μήπως εμποδίζεται από την επιπλέον ροή αέρα? Υπάρχει φόβος να "καεί?"

• 7 months later...

Ρε θηριο καταφερες να πας τον 1800+ στα 1736;;;;; Πως το εκανες τοσο πολυ;;; Εμενα με το ζορι ανεβαινει στα 1650. Μπορεις να μου πεις αν αυξησες την ταση και ποσο; Σε ποσοστο % αν μπορεις γιατι η μητρικη μου σε ποσοστα τα λεει:confused:

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από schumifer

Eίναι πάντα ανάλογα με το κομμάτι. Ο Τάσος πήγε τον δικό του 1800+ στα 2800+ με προμι και γενικώς πολλοί DTL3C πήγαν 2300 με αέρα και 2500 με νεράκι

μονο που του παιδιου ηταν παλομινο και οχι DLT3C

η τεχνολογια τους εφτασε μεχρι 1800-1900 mhz αν δεν κανω λαθος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.