Elu Thingol Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2005 Γεια σας παιδες! Λοιπον σε αυτο το thread θα περιγραψω πως εστησα μια custom υδροψυξη ενος μπλοκ μονο (προς το παρον), με τα πιο συνηθη εξαρτηματα στο forum, ως εναν υποτυπωδη "οδηγο". Μονο προβλημα αποτελεσε το οτι μου ετυχε αντλια με διαφορετικη διατομη στην εισοδο και στην εξοδο(μεγαλυτερη και μικροτερη αντιστοιχα)... Η σειρα που θα χρησιμοποιηθει θα ειναι αντλια-ψυγειο-μπλοκ-αντλια.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μην ποσταρετε μεχρι να τελειωσει...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #2 Μάρτιος 13, 2005 Λοιπον εδω ειναι ολα τα εξαρτηματα ασυναρμολογητα ακομη...
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #3 Μάρτιος 13, 2005 Λογω του παραπανω προβληματος εβρασα νερο και εβαλα μεσα την ακρη του σωληνα(προσοχη μην το παρακανετε και λιωσει γιατι εμενα οταν το αφησα κανα 2λεπτο μεσα στο βραστο νερο...παραλιγο!) ετσι ωστε να ανοιξει και εφαρμοσει καλυτερα στη μεγαλυτερη διατομη. Μονο μειονεκτημα αυτων των σωληνων ειναι οτι ειναι πολυ δυσκαμπτοι αλλα τελικα δεν με επηρεασε και πολυ.
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #4 Μάρτιος 13, 2005 Μολις εβρασε το εβαλα κατευθειαν στο ρακορ δεν ειναι απαραιτητο να μπουν σφιγκτηρες, αλλα ενα tireup θα ηταν καλο να μπει. Εγω με ολη μου τη δυναμη καταφερα να το βγαλω...
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #5 Μάρτιος 13, 2005 Μετα υπολογιστε(οχι με το ματι) ποσο μεγαλος θα ειναι ο σωληνας μεταξυ αντλιας και ψυγειου και καψτε και συνδεστε την μια ακρη στην εξοδο της αντλιας. Εγω επειδη δεν ημουν σιγουρος τον σωληνα τον ζεστανα και εκει και τον εφτασα μεχρι του τελος του σπειρωματος-επιφανεια της αντλιας, και εβαλα δυο σφιγκτηρες για να αποφυγω το αναπαντεχο...
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #6 Μάρτιος 13, 2005 Μετα συνδεετε και το σωληνα στο ψυγειο και βαζετε και εκει σφιγκτηρα...(βασικα παντου βαλτε καλου κακου)
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #7 Μάρτιος 13, 2005 το ιδιο και με το μηκος του σωληνα για ψυγειο-μπλοκ...
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #8 Μάρτιος 13, 2005 Συνδεουμε το σωληνα στο μπλοκ και βαζουμε οπωσδηπωτε σφιγκτηρα, καθοτι το μπλοκ ειναι το τελευταιο μερος που θελουμε διαροες...
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #11 Μάρτιος 13, 2005 Παμε στην τοποθετηση στο συστημα. Εδω ο επεξεργαστης με την arctic silver 5 πανω... (σορρυ για την αθλια ποιοτητα αλλα οταν την ειδα το ειχα ηδη στησει και...)
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #12 Μάρτιος 13, 2005 Τα εξαρτηματα(παξιμαδια, βιδες κλπ) που δινονται μαζι με το μπλοκ (11 rulez!!!)
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #13 Μάρτιος 13, 2005 Και το μπλοκ(προσοχη στο πως θα μπει... Στο μπλοκ του 11 το μερος που εφαρμοζει στη cpu φαινεται γιατι ειναι λιιιγο πιο εξω και δεν ειναι κενταρισμενο(οπως και τα ρακορ))
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #14 Μάρτιος 13, 2005 Γενικοτερα καποια tips:Στησιμο1) Οσο μικροτερο το μηκος των σωληνων τοσο καλυτερα.2)Πριν τοποθετησετε το συστημα στο pc αφηστε το να δουλεψει μονο του για ικανο χρονικο διαστημα (12ωρες) με ενα μη αποροφητικο πλαστικο απο κατω για να δειτε για τυχον διαροες.3)Μην τυχον βαλετε μπρος την αντλια χωρις να εχετε βαλει υγρο μεσα. Θα τις καταστρεψει...ΠΟΛΥ γρηγορα!4)Προσεξτε μην ενωσετε λαθος ρακορ μεταξυ τους, καθοτι τα περισσοτερα μπλοκ εχουν ρακορ εισοδου και εξοδου(στου 11 το κεντρικο ειναι του εισοδου).Τοποθετηση1)Οταν βαλετε τα παξιμαδια στις βιδες σφιξτε αρκετα για να ειναι σταθερο το μπλοκ αλλα με ΠΟΛΥ προσοχη μη γρατζουνιθει το PSB.2) Κατα το σφιξιμο στριβετε λιγο καθε φορα και σταυρωτα (πανω δεξια-κατω αριστερα, κατω δεξια-πανω αριστερα)3) Κατα τη γνωμη μου και για λογους ευκολιας αλλα κυριως για ασφαλεια, ολο η τοποθετηση να γινει εκτος του κουτιου και μετα να τοποθετηθει.4) Αν εχετε δυσκαμπτους σωληνες στην αρχη λειτουργηστε την υδροψυξη χωρις ανεμιστηρακια στο ψυγειο, να ζεσταθει το ολο συστημα(εμενα τελικα εφτασε και τους 46 σε idle) και μετα κλειστε το pc, βαλτε ανεμιστηρακια περιμενετε δυο τρεις ωρες να κρυωσει και ξαναναψτε το. Οι σωληνες παραμενουν δυσκαμπτοι αλλα παιρνουν ακριβως το σχημα που θελει ο καθενας μας.Αυτα.....!
PGM Μάρτιος 13, 2005 #15 Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Elu Thingol [Σήμερα, στις 17:51] Γενικοτερα καποια tips: Στησιμο 1) Οσο μικροτερο το μηκος των σωληνων τοσο καλυτερα. 2)Πριν τοποθετησετε το συστημα στο pc αφηστε το να δουλεψει μονο του για ικανο χρονικο διαστημα (12ωρες) με ενα μη αποροφητικο πλαστικο απο κατω για να δειτε για τυχον διαροες. Αυτα.....! 1. Απο ποια αποψη? Ειδικα με τους σωληνες που εβαλες , οσο μικροτεροι ειναι τοσο πιο δυσκολα λυγιζουν. Τους δοκιμασα και εγω και οπως ηρθαν, εφυγαν απο το μπαλκονι. Βεβαια η τιμη τους ειναι ιδιατερα δελεαστικη σε σχεση με τους πολυ ακριβοτερους tygon. 2. Ενα 2ωρακι ειναι μια χαρα. Τις 12 τις βρισκω υπερβολικες, αν εχει διαρροη το κυκλωμα συνηθως εμφανιζεται αμεσως.... ααααα.......Η μεγαλυτερη διατομης της εισοδους στην 1250 δεν σου ετυχε εσενα, ολες ειναι ετσι... Υ.Γ Καλως ηρθες στο μαγικο κοσμο της υδροψυξης
Elu Thingol Μάρτιος 13, 2005 Author #16 Μάρτιος 13, 2005 Oλες ειναι ετσι?! Ο 11 μου ειπε οτι καποιες μονο βγηκαν ετσι... τεσπα! Οσο για το μηκος απο πλευρας πιεσης εννοω οτι ειναι καλυτερα.ΥΓ Ευχαριστω!! Ειναι πραγματικα τελειος ο κοσμος!!!
kender Μάρτιος 29, 2005 #17 Μάρτιος 29, 2005 Τους σωλήνες ως τι τους ζήτησες?? Εγώ κάτι σωλήνες που βρήκα και μου τους είπαν "αλφαδοσωλήνας" μου φάνηκαν πολύ άκαμπτοι.. τι λέτε να τους πάρω??
Elu Thingol Μάρτιος 29, 2005 Author #18 Μάρτιος 29, 2005 Αρχική απάντηση από kender [Σήμερα, στις 15:10] Τους σωλήνες ως τι τους ζήτησες?? Εγώ κάτι σωλήνες που βρήκα και μου τους είπαν "αλφαδοσωλήνας" μου φάνηκαν πολύ άκαμπτοι.. τι λέτε να τους πάρω?? Eγω θα σου ελεγα οχι. Και εμενα οταν τους προτοειδα λεω σιγα τωρα, θα λυγισουν...και πηρα απο τα τρια το πλεον επιμηκες. Ειναι πολυ αβολο τελικα. Εγω προτεινω σωληνες eheim που παω να τους παρω το σαββατοκυριακο.ΥΓ αλφαδωσωληνας και ακαμπτος?!:...: :...:Εγω πηγα του ειπα σωληνα διαφανο με σπειρωμα 12/16 και με κοιτουσε λες και του ανελυα τη θεωρια της σχετικοτητας...μετα απο πολυ ψαξιμο (ηταν μερος για σωληνες υψηλης πιεσης αυτοκινητων και καταλαβαινεις...σαν συνεργειο ενα πραμα) και λεγοντας του "μισης ιντσας, 12 χιλιοστα μεσα 16 εξω" και οτι αλλο μπορουσα...τους βρηκαμε...
Georgesod Μάρτιος 29, 2005 #19 Μάρτιος 29, 2005 Eμένα με τους clearflex δεν χρειάστηκε ούτε 1 σφιγκτήρας. Μόνο 1 tireup στο πάνω ρακόρ της 1250. Εφαρμόζουν τέλεια και δεν τσακίζουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.