mitsosoft Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2005 Έχω εναν A64 3500+ Newcastle μαζί με ένα Asus A8V Deluxe (Via chipset), επειδή την άλλη ευδομάδα θα αποκτήσω καινούργιες μνήμες με TCCD (OCZ Platinum rev.2 ή PQI Platinum) και ψιλοψίθηκα να κάνω τελικά o/c το θέμα είναι αν αξίζει να αλλάξω το Asus και να πάω σε MSI K8N Neo2 που έχει chipset της Nvidia επειδή απο ότι έχω ακούσει και διαβάσει είναι πολύ καλύτερο σε o/c. Η μήπως δεν θα έχουν τόσο μεγάλη διαφορά;Επίσης θέλω να ρωτήσω αν το ανεμιστηράκι που έχει το MSI αν ακούγεται επειδή το όλο σύστημα είναι αθόρυβο και δεν θέλω αν τυχόν αλλάξω m/b να έχω προβλήματα με τον θόρυβο. Αν το άλλαζα με μιά μεγαλύτερη ψύχτρα χωρίς ανεμιστήρα;Ευχαριστώ.
JimmyFox Μάρτιος 13, 2005 #2 Μάρτιος 13, 2005 Με τις μνήμες αυτές μάλλον αξίζει να πάς σε nForce μιας και η Asus δεν ανεβάζεις πολύ υψηλό HTT και το ρεύμα που μπορεί να δώσει στις μνήμες είναι 2.8+. Εκτός κι αν κάνεις volt mod βέβαια αλλά γενικά η μητρική δεν είναι... an overclocker's dream....Το MSI έχει ένας φίλος μου και μου είπε οτι το ανεμιστηράκι κάνεις όντως θόρυβο. Μπορείς να βάλεις κάποια άλλη ψυκτρούλα με ή χωρίς ανεμιστήρι για να κάνεις τη δουλειά σου.
Chosen Μάρτιος 13, 2005 #3 Μάρτιος 13, 2005 Βασικά δεν υπάρχει λόγος για βιασύνες. Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα να βρω τα όρια της A8V (αφού την έχεις που την έχεις, τι θα χάσεις να την δοκιμάσεις; ).Κατόπιν θα έριχνα τις tccd πάνω σε μητρική φίλου/γνωστού που ξέρω ότι 300ίζει+ για να βρω τα όρια των μνημών. Από κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας.Αν δεις ότι οι μνήμες σου πάνε 290 και η μητρική σου 230, άλλαξέ την. Αν όμως οι μνήμες πάνε 270 και η μητρική σου 250, ίσως να μην αξίζει την "βαβούρα".
mitsosoft Μάρτιος 14, 2005 Author #4 Μάρτιος 14, 2005 Λοιπόν έκαστε και Βρήκα κάτι PQI απο συνάδερφο ενός φίλου μου και δοκιμάζοντας στο δικό μου σύστημα πηγαίνοντας την τάση του επεξεργαστή μέχρι 1.55v το μέγιστο που έφτασε ο επεξεργαστής ήταν 2585MHz χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα σταθερότητας στα Win, πήγε και πιο πάνω αλλά είτε κόλλαγε είτε έβγαζε κάποιο error.Τις μνήμες μπόρεσα να τις πάω μέχρι 260 με 3-4-4-8 (με πολ/στη στον επεξεργαστή 9.5 και πάντα 1:1) , παραπάνω δεν πήγαινε με τίποτα με τα 2.8v που δίνει το Asus.Με χαμηλά timings 2-2-2-5 πήγε μέχρι 215.Το MSI πόση τάση δίνει στις μνήμες; Με 0.1v η 0.2v παραπάνω λέτε να πάνε καλύτερα;
vdeseris Μάρτιος 14, 2005 #5 Μάρτιος 14, 2005 Με μισούς πολλαπλασιαστές (8.5, 9.5, ...) οι μνήμες ποτέ δεν είναι ίδιες με το HTT...
mitsosoft Μάρτιος 15, 2005 Author #6 Μάρτιος 15, 2005 Στο ClockGen μου έλεγε ότι το HTT με τις μνήμες ήταν στις ίδιες συχνότητες σε όλες τις περιπτώσεις που δοκίμασα.Τελοςπάντων, πέρα απο αυτό το θέμα είναι αν με το MSI θα μπορέσω να κάνω κάτι καλύτερο επειδή απο ότι είδα το το Asus δεν είναι και για πολλά.Το MSI απο ότι διάβασα σε κάποια review η τάση που δίνει στις μνήμες είναι 2.85v και μάλιστα είδα ότι δεν είναι ακριβώς 2.85v αλλά μπορεί να βγάζει 2.9 (επειδή κάνει overvoltage).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.