PGM Μάρτιος 13, 2005 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Φαινεται στην προηγουμενη φωτο με τι το εκανε...φυσικα με ντρεμελακι ......δυσκολα γινεται με αλλο εργαλειο τοσο μικρο κοψιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 13, 2005 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 14:09] Oσο για το duct δεν νομίζω οτι χρειάζετε... μπορώ να πώ ότι ο αέρας που μπαίνει μέσα δεν είναι καθόλου θερμός! Και απο μόνος του (φυσικό φαινομαινο) ανεβαίνει προς τα πάνω... Εχει και τον 9αρι απο πάνω που τον βοηθάει να βγεί και είναι οκ πιστεύω! O ζεστος αερας ανεβαινει προς τα πανω σε κατασταση ηρεμιας.Με τα fans πηγαινει οπου να 'ναι απλα με μια ταση προς τα πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από power Αρίστο (μπες στο μαγαζί και κλείστο ) αυτό το κόψιμο με το dremel το έκανες? Nαι με dremel Oσο για το duckt θα δώ... φίλτρα πρέπει να μπούν γιατι θα γίνει χαμός με το πέρασμα των ημερών...θα πίξει το σύμπαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από eleven [Σήμερα, στις 11:44] @kaynd Δεν χρειαζεται να αλλξετε το μπλοκ ,αλλα την συνδεσμολογια απο τα λαστιχα " αντλια -ψυγειο-κεντρικο ρακορ μπλοκ-αντλια " ειναι το σωστοτερο Ναι παγματι. Τωρα η συνδεσμολογια ειναι: εξωδος αντλιας-ψυγείο-είσοδος απο το πλαινο ρακόρ μπλοκ-εξωδος απο το κεντρικό-είσοδος αντλειας. Αυτο που λες εσυ απο ειναι: εξωδος αντλιας-ψυγείο- είσοδος απο το κεντρικό ρακορ του μπλοκ-εξωδος απο το πλαινό-είσοδος αντλιας. Δεν ειναι πιό απλο να αλλάξουμε τη φορα του μπλοκ? επιτυγχανεται και ετσι η επιθυμητη φορά ροής. Η φορά όπως ειναι τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάρτιος 13, 2005 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 γειατι δεν βαζεις τους ανεμιστηρες του ψυγειου να βγαζουν αερα αντι να βαζουν?και τη σκονη θα γλυτωσεις ετσι αλλα και δεν θα μπαινει ο ζεστος αερας του ψυγειουμεσα στο κουτι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 13, 2005 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 15:24] γειατι δεν βαζεις τους ανεμιστηρες του ψυγειου να βγαζουν αερα αντι να βαζουν?και τη σκονη θα γλυτωσεις ετσι αλλα και δεν θα μπαινει ο ζεστος αερας του ψυγειουμεσα στο κουτι... Noμιζω οτι μολις ειπες την καλυτερη κουβεντα...πολυ καλη και απλη ιδεα...απλα ο αερας που θα διοχετευεται στο ψυγειο θα ειναι κατατι θερμοτερος λογω της θερμοκρασιας του κουτιου...αλλα αυτο ειναι κατι που ισοσταθμιζεται απο την σκονη που θα επιανε σε δυο ημερες με την αντιστροφη λειτουργεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 1ον ο αέρας που μπαίνει από το ψυγείο είναι αρκετά ψυχρός (κάτω από τη θερμοκρασία του σώματος) ακόμα και με τον επεξεργαστή στα 2650 με μέγιστο φορτίο για πολλές ώρες.2ον Τη σκόνη δε τη γλιτώνεις αν αυτοί οι ανεμιστήρες έβγαζαν προς τα κάτω αέρα θα έπρεπε αντίστοιχα κάποιοι άλλοι να βάζουν και πίστεψε με από επάνω θα έμπαιναν πολύ περισσότερες σκόνες όλοι έχουμε παρατηρήσει πχ ότι τα ένα τραπέζι σκονίζεται από επάνω ενώ από κάτω θα μείνει για χρόνια καθαρό. γιατί η σκόνη έχει την τάση του να πέφτει σα χιόνι ας πούμε.Πάντως ένα εύχρηστο σύστημα με ένα λεπτό φίλτρο θα ήταν αρκετά πρακτικό δίνεται τροφή για περισσότεροι εφευρετικότητα για να βρεθεί τρόπος να συρταρώνει . κουμπώνει ένα φίλτρο από κάτω ίδωμεν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από kayndόλοι έχουμε παρατηρήσει πχ ότι τα ένα τραπέζι σκονίζεται από επάνω ενώ από κάτω θα μείνει για χρόνια καθαρό. γιατί η σκόνη έχει την τάση του καταιονισμού δηλαδή πέφτει σα χιόνι ας πούμε. χαχα, βλακεία επιστημονικά τεκμηριωμένη τι λες ρε? έλεος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Χρησιμοποίησα μια λέξη που μου ήρθε στο μυαλό δεν υπάρχει τέτοια θεωρεία δικά μου είναι αυτά απλά αυτό έχω παρατηρήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από kaynd Χρησιμοποίησα μια λέξη που μου ήρθε στο μυαλό δεν υπάρχει τέτοια θεωρεία δικά μου είναι αυτά απλά αυτό έχω παρατηρήσει. όχι, εντάξει η λέξη, το νόημα είναι λάθος.σκόνη πάντα έχεις πιο πολύ κάτω. όχι κάτω από το κουτί ανάποδα, αλλά εκεί που "κάθεται" το κουτί. αυτή τη σκόνη σου βάζουν μέσα αυτοί οι ανεμιστήρες. από πάνω προς τα κάτω είναι σαφώς καλύτερα, η σκόνη κάθεται στις επιφάνειες όπως τραπέζι, πάτωμα, στον αέρα η συγκέντρωσή της είναι πολύ μικρότερη, οπότε αν το κάνεις ανάποδα δε θα χρειάζεσαι φίλτρα etc, όπως σου λέει ο Κοπρίτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Ναι έχεις δίκιο για τη λέξη Μλκ συγνώμη συμβαίνουν και αυτάΑπό πάνω προς τα κάτω είναι καλύτερα? Δηλαδή όση σκόνη κάθεται από πάνω στο κουτί να την ρουφάνε επιτόπου μέσα στο κουτί? Εσύ δηλαδή τους ανεμιστήρες στην κορυφή του κουτιού τους βάζεις ρουφάνε αέρα προς τα μέσα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 όχι, στην κορυφή προς τα έξω. αλλά στον πάτο προς τα κάτω. δεν είναι ανάγκη να έχεις 1 φορά στο κουτί.μπορείς να βάζεις αέρα από το πλαινό παράθυρο και από μπροστά και να βγάζεις από πάνω, πίσω, κάτω.άλλωστε το στάκερ είναι πολύ μεγάλο κουτί και επιτρέπει κάτι τέτοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisk7 Μάρτιος 13, 2005 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris οπότε αν το κάνεις ανάποδα δε θα χρειάζεσαι φίλτρα etc, όπως σου λέει ο Κοπρίτης. Εδώ διαφωνούμε καθώς πάντα θα μπαίνει η σκόνη στο κουτί από τους ανεμιστήρες που βάζουν κρύο αέρα μέσα , άρα αντί να έχεις σκόνη από κάτω από το ψυγείο θα έχεις από πάνω , προς το εσωτερικό του κουτιού που θα φαίνεται και πιο άσχημα. Μια λύση παίδες υπάρχει , καθάριότητα κάθε 2 βδομάδες , φύσιμα με πεπιεσμένο αέρα και από κοντά η ηλεκτρική σκούπα για το κουτί και το δωμάτιο, όποιος έχει γένια έχει και χτένια λέει ο λαός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 @sotiris Ωραία λοιπόν Από κάτω τέσσερις ανεμιστήρες θα βγάζουν από πάνω ένας θα βγάζει.. από πίσω θα βγάζει και θα βάλουμε μια τουρμπίνα αεροπλάνου για να βάζει από μπροστά έτσι ώστε να αντισταθμιστούν οι άλλοι 6 που βγάζουνΣτο πλαϊνό τζαμί δε θα βάλουμε ανεμιστήρα αλλά και αν βάζαμε από εκεί να δεις τι σκόνη θα έβαζε μακράν περισσότερη από αυτή που μπαίνει τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 13, 2005 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 μα ρε παιδια ο ενας ενιαρης που βρισκεται στην οροφηθα βαζει πολυ μικροτερη ποσοτητα σκονης σε σχεση με τους τεσσερεις δωδεκαρηδες του ψυγειου..τι καθομαστε και συζηταμε τωρα....απλα πιστευω οτι θα ηταν καλυτερο να εμπαινε συμπληρωματικα αλλος ενα πλαινος ανεμιστηρας εισαγωγηςσε περιπτωση που αναστρεφονταν η διαταξη των φανς του ψυγειου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 καλύτερα να έχεις μεγαλύτερη πίεση στο κουτί παρά μικρότερη... και τώρα βγάζουν αέρα απο το κουτι ένας ισχυρός 12αρης και ένας 9αρης.Οι ανεμιστήρες του ψυγείου (που βαζουν) είναι silent και δουλεύουν μέγιστο στις 1200 στροφές ο πίσω και ο πάνω μπορούν να φτάσουν και τις 2500Όσο για το αν από πάνω μπαίνει περισσότερη σκόνη ή από κάτω αυτό θα το δείξει ο καιρός έχουμε περάσει πολλά με τη σκόνη του δωματίου του άριστου Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Ολα δουλεύουν μια χαρά.... ο χρόνος θα δείξει τι θα κάνω με την σκόνη...Τώρα είμαι στα 2650 και τρέχει full load εδώ και 3:40 ώρες και έχω θερμοκρασία 38οC Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από antonisk7 Εδώ διαφωνούμε καθώς πάντα θα μπαίνει η σκόνη στο κουτί από τους ανεμιστήρες που βάζουν κρύο αέρα μέσα , άρα αντί να έχεις σκόνη από κάτω από το ψυγείο θα έχεις από πάνω , προς το εσωτερικό του κουτιού που θα φαίνεται και πιο άσχημα. Μια λύση παίδες υπάρχει , καθάριότητα κάθε 2 βδομάδες , φύσιμα με πεπιεσμένο αέρα και από κοντά η ηλεκτρική σκούπα για το κουτί και το δωμάτιο, όποιος έχει γένια έχει και χτένια λέει ο λαός. ναι, αλλά π.χ. στην κορυφή του κουτιού συσσωρεύεται σκόνη π.χ. το βράδυ που το χεις κλειστό, ενώ στο πλάι όχι τόση.γι' αυτό το λέω. η καθαριότητα είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά πόσοι προλαβαίνουν να σκουπίζουν π.χ. 1 φορά τη βδομάδα (αναγκαίο κατά τη γνώμη μου). εγώ έχω μια πολύ περίεργη διάταξη του ψυγείου, το χω βάλει στο δεξιά πλαϊνό, και σε συνδυασμό ότι το κουτί από αριστερά δεν το κλείνω, πάει πολύ καλά, βέβαια μαζεύει ΤΗ σκόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάρτιος 13, 2005 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Εντυπωσιακή δουλειά Αρίστο. Από τις απλούστερες αλλά και πιο ευφάνταστες πατέντες που έχω δει, αυτή με το CDROM και την αντλία, wtg μαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Εντυπωσιακή δουλειά Αρίστο. Από τις απλούστερες αλλά και πιο ευφάνταστες πατέντες που έχω δει, αυτή με το CDROM και την αντλία, wtg μαν Nα σε καλά Chosen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.