aristos87 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 12, 2005 Πριν κανά μήνα περίπου παρέλαβα το μπλοκ του 11 για Α64 και ένα ψυγείο transit. Λόγω εξεταστικής όμως και χωρις να έιμαι 100% σίγουρος για το πώς θα τα τοποθετήσω μέσα στο κουτί φρενάρισα την διαδικασία έτσι ώστε να διαβάσω ( και καλά ) αλλά και να σκεφτώ καλύτερα Αρχικά σκεφτικα να κατασκευάσω το κύκλωμα με τανκ. Αμέσως αποφάσισα ότι θα το τοποθετούσα στην οροφή του κουτιού. Έτσι και έφτιαξα σε μαγαζί έναν κύβο 8χ8 με ένα διαχωριστικό ο οποίος παρουσιάζετε παρακάτω. Τελικά το τάνκ βγήκε μούφα :whistling λόγω της μικρότερης σχετικά διατομής των 2 ρακόρ, τα οποία στην ουσία δεν συνεργάζονταν διότι δεν άρκούσαν να τροφοδοτήσουν την αντλία με νερό και ρούφαγε της φυσαλίδες του αέρα έτσι το κύκλωμα είχε συνεχώς αέρα που δεν άδειαζε με τπτ! Τέλος πάντως κατέληξα στο κλειστό κύκλωμα Πάμε λοιπών να πούμε για το κλειστό κύκλωμα αφού μου έσπασε τα νεύρα μέρχι να βγάλω τον αέρα και μετά από 15-20 στισήματα ξεστισήματα το άφησα σε μια φάση με 1 φυσαλίδα μέσα που δεν έλεγε να φύγει! Τώρα στο ψυγείο... Το ψυγείο τοποθετήθηκε στον πάτο του κουτιού και η στήριξη του έγινε με 4 εγκοπές στο γύρισμα του κενού που έχει το stacker στον πάτο επίσης φτιαχτήκαν 2 πλαϊνά «φτερά» από αλουμίνιο στα οποία τοποθετηθήκαν οι 2 πάνω 12άριδες και αυτά βιδώθηκαν πάνω στο κουτί. Κάτω από το κουτί μπήκαν αλλοι 2 12αριδες οι οποίοι ρουφάνε. Αντλία η αντλία έπρεπε να είναι κάπου βιδωμένη και μάλιστα σε όρθια θέση για να αποφύγω μεγάλο μήκος σωλήνων. Η ιδέα ήταν να τοποθετηθεί πάνω σε ένα παλιό «κουφάρι» cd drive και έτσι και έγινε η φωτογραφίες τα λένε όλα Το ολικό μοντάριζμα είχε και την προσθήκη 2 UV neon και η προσθήκη ενώς μπλέ UV reactive 12άρι που δένει με τα UV reactive υλικά της DFI.. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον kaynd για άλλη μια φορά για την super duper hper power help που μου έδωσε και ουσιαστικά τα στήσαμε μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλον :T: Αυτά... απο θερμοκρασίες είμαι...σε normal συχνότητες πάντα γιατί πρίν λίγο τα τελειώσαμε... είμαι πτόμα. Περισσότερα τις επώμενες μέρες... Δωμάτιο ~20οC Cpu Idle ~26oC Full load ~33oC Συνέχεια εδώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Μάρτιος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Πολυ ομορφο Αριστο και μεγειες ....... Ενα λαθακι ομως βλεπω Εχεις βαλει την αντλια να τραβαει απο το μπλοκ στο οποιο εισοδος νερου τωρα ειναι η εξοδος του ( κανονικα) Καλυτερο θα ηταν η εξοδος της αντλιας (μπλε κυκλος) να συνδεθει με το ψυγειο και η εισοδος (κοκκινος κυκλος) να συνδεθει με την εξοδο του μπλοκ Παντως μια χαρα παιζει και ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 αρίστο πολύ ωραίο, μπράβο βασικά το ψυγείο είναι πολύ ωραία βαλμένο εκεί κάτω. το έχεις βάλει να τραβάει αέρα από τον πάτο προς τα πάνω ή ανάποδα? (δεν ξέρω αν το γράφεις κάπου, τις φωτογραφίες είδα βασικά ) κορυφαίο πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από eleven Πολυ ομορφο Αριστο και μεγειες ....... Ενα λαθακι ομως βλεπω Εχεις βαλει την αντλια να τραβαει απο το μπλοκ στο οποιο εισοδος νερου τωρα ειναι η εξοδος του ( κανονικα) Καλυτερο θα ηταν η εξοδος της αντλιας (μπλε κυκλος) να συνδεθει με το ψυγειο και η εισοδος (κοκκινος κυκλος) να συνδεθει με την εξοδο του μπλοκ Παντως μια χαρα παιζει και ετσι Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά όπως λές τα έχω βάλει (νωμίζω) Αρχική απάντηση από sotiris αρίστο πολύ ωραίο, μπράβο βασικά το ψυγείο είναι πολύ ωραία βαλμένο εκεί κάτω. το έχεις βάλει να τραβάει αέρα από τον πάτο προς τα πάνω ή ανάποδα? (δεν ξέρω αν το γράφεις κάπου, τις φωτογραφίες είδα βασικά ) κορυφαίο πάντως Ευχαριστώ και σένα Σωτο και τους 12αριδες τους έχω βάλει να ρουφάνε απο το πάτωμα (σαν ηλεκτρική σκούπα ένα πράμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από aristos87Ευχαριστώ και σένα Σωτο και τους 12αριδες τους έχω βάλει να ρουφάνε απο το πάτωμα (σαν ηλεκτρική σκούπα ένα πράμα τελικά βρήκα τι δεν έχει το σύστημά μου... το stacker :p πολύ μαγκιά αυτό εκεί κάτω με την τρύπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Πολύ κακό το post σου Αρίστο γιατί με πετυχαίνει σε φάση που ψήνομαι για το stacker Ωραία δουλειά, στο ψυγείο έχεις βάλει φίλτρο να μη μαζέυει από το πάτωμα σκόνες; Πολύ μου άρεσε το τανκ και ας μη πέτυχε όπως λες. Έχεις τα λάστιχα ανάποδα στο μπλοκ πάντως, η είσοδος είναι στο κέντρο. Τελικά με βλέπω να το παίρνω το stacker.. :snap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 @eleven Ναι πράγματι έχουμε βάλει ανάποδα το μπλοκ κατά τα αλλά είναι τοποθετημένα έτσι όπως τα λες. Απλά παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει ανακοπή στη ροή από τα πτερύγια του μπλοκ όποτε το βάλαμε όπως μας ήρθε εκείνη τη στιγμή μας βόλευε Τελικά τα μπλοκ σου είναι ακόμα πιο ωραία από κοντά πολύ καλή δουλεία! Στο χέρι μας είναι δεν είναι τίποτα να βάλουμε το μπλοκ με την φορά που συνηθίζετε. Απλά οι temps είναι υπέρ υπέρ ικανοποιητικές οπότε λέμε να το δούμε για λίγο καιρό ακόμα με ανάποδο μπλοκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από chroma Πολύ κακό το post σου Αρίστο γιατί με πετυχαίνει σε φάση που ψήνομαι για το stacker Ωραία δουλειά, στο ψυγείο έχεις βάλει φίλτρο να μη μαζέυει από το πάτωμα σκόνες; Πολύ μου άρεσε το τανκ και ας μη πέτυχε όπως λες. Έχεις τα λάστιχα ανάποδα στο μπλοκ πάντως, η είσοδος είναι στο κέντρο. Τελικά με βλέπω να το παίρνω το stacker.. :snap: Πάρε stacker Πάντως κάτι παίζει με της θερμοκρασίες και την dfi! έχω ανοιχτό το smartguard και δείχνει idle πχ 23... τρέχω τόστ και πάει με την μία 33 και μόλις κλείσω το τόστ μα μόλις το κλείσω καρφί ξανά 23 !!!!!! EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ!?!??!? :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Μάρτιος 13, 2005 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Διαβάζει από τη δίοδο του επεξεργαστή και είναι φυσιολογικό. Έτσι ήταν και η NF3 και είναι οι περισσότερες μητρικές που διαβάζουν από τη δίοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Μάρτιος 13, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από chroma στο ψυγείο έχεις βάλει φίλτρο να μη μαζέυει από το πάτωμα σκόνες; Οι σκόνες είναι μια πονεμένη ιστορία στο δωμάτιο του Aρίστου αχ αυτή η μοκέτα Προτιμούμε να είναι ελεύθερη η ροή του αέρα χωρίς φίλτρα γρίλιες και τα λοιπά παρά να έχουμε μετά από έναν μήνα το πολύ μπουκωμένη είσοδο αέρα από το φίλτρο που θα έχει γίνει διπλό στο πάχος από τη σκόνη καλύτερα να πλένουμε το ψυγείο αντί το φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
spike83 Μάρτιος 13, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 ωραια δουλεια μεγαλε...ερωτηση: τι σωληνες εβαλες ????? ποσο και απο που????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
power Μάρτιος 13, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Ωραία δουλειά!Τι λάμπες έχεις βάλει μέσα?Εγώ προτείνω και χρωματιστό νεράκι μέσα.Υ.Γ. έχουμε ίδια ποτήρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Μάρτιος 13, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Πολύ ωραίο αρίστο, μπράβο για το τελικό αποτέλεσμα Όντως έχει δίκιο ο Μιχάλης, η κεντρική του μπλόκ ειναι η είσοδος και η άλλη η έξοδος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από pro ωραια δουλεια μεγαλε... ερωτηση: τι σωληνες εβαλες ????? ποσο και απο που????? Σωλήνες απο το praktiker τπτ το ιδιέτερο... αρκετά φθηνοι ούτε που θυμάμαι... Αρχική απάντηση από power Ωραία δουλειά! Τι λάμπες έχεις βάλει μέσα?Εγώ προτείνω και χρωματιστό νεράκι μέσα. Υ.Γ. έχουμε ίδια ποτήρια... Εχω βάλει 2 UV σε θέση Γ μεταξύ τους τα πλαινα τις μητρικής... revoltec είναι η μάρκα τους και είναι dual kit δλδ με έναν μηχανισμό 2 λάμπες. Οσο για το χρωματιστό δεινοπάθησαμε να βάλουμε κανονικό και θα βάλω και χρωματιστο? Στο μέλλον.... Αρχική απάντηση από Trooper Πολύ ωραίο αρίστο, μπράβο για το τελικό αποτέλεσμα Όντως έχει δίκιο ο Μιχάλης, η κεντρική του μπλόκ ειναι η είσοδος και η άλλη η έξοδος. Ευχαριστώ trooper... όσο για το μπλόκ αφού την δουλεία του την κάνει το αφήνω εκεί! Στο επώμενο στίσημο για κάποια αλλαγή νερού το αλλάζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Μάρτιος 13, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 @kayndΔεν χρειαζεται να αλλξετε το μπλοκ ,αλλα την συνδεσμολογια απο τα λαστιχα " αντλια -ψυγειο-κεντρικο ρακορ μπλοκ-αντλια " ειναι το σωστοτεροΚΑι παλι μπραβο και στους 2Υ.Γ Την αλλη φορα που θα ανεβεις κατα δω για φερε και το τανκ που εφτιαξες να το δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από elevenΥ.Γ Την αλλη φορα που θα ανεβεις κατα δω για φερε και το τανκ που εφτιαξες να το δουμε Εγινε!... Μεγάλη πίκρα το τάνκ τόσος κόπος τόσα όνειρα αλλά τελικά δεν έκατσε... σε μερικές βδομάδες θα ξανα ανέβω γιατί μάλλον θα αλλάξω την mobo του αδελφού μου και μάλλον τότε θα τα πούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 13, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Παρα πολυ καλη δουλεια Αριστο! μπραβο! εγω παντως θα σου προτεινα να βαλεις καλυτερα ενα φιλτρακι απο κατω απο τα φανς του ψυγειου... να βφαινει συρταρωτα και γρηγορα και να το καθαριζεις σε δυο λεπτα αντι να χρειαζεται να βγαζεις ολο το ψυγειο για καθαρισμα.... επισης νομιζω οτι πρεπει να μπει και καποιας μορφης duct στα εσωτερικα ανεμιστηρια του ψυγειου ωστε να μην στελνουν ανεμποδιστα τον ζεστο αερα της υδροψυξης απευθειας στη μητρικη.... να τον κατευθυνεις δλδ προς καποιο fan εξοδου ισως... παντως και παλι μπραβο... ωραιες ιδεες και πολυ καλη εκτελεση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 13, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Να σε καλά Κοπρίτη! Όσο για το φίλτρο το σκεφτομε σοβαρά γιατί έχω πολύ σκόνη εδω πέρα! Αλλά προβληματίζομε στο οτι θα κόβει πολύ την ροή του αέρα! Oσο για το duct δεν νομίζω οτι χρειάζετε... μπορώ να πώ ότι ο αέρας που μπαίνει μέσα δεν είναι καθόλου θερμός! Και απο μόνος του (φυσικό φαινομαινο) ανεβαίνει προς τα πάνω... Εχει και τον 9αρι απο πάνω που τον βοηθάει να βγεί και είναι οκ πιστεύω! Αλλο πράμα που θέλω να ψύξω είναι αυτό το PWMIC που δίχνει το smartguardian που βαράει κάτι 50αρες και κοντεύω να τρελαθώ!! Τι ακριβώς ειναι αυτο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Μάρτιος 13, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Μπραβο Αριστο ..... Ωραια δουλιτσα εκανες ! Θα συμφωνησω και εγω με τον Κοπριτη...( 1. φιλτρακι απο κατω απο τα φανς του ψυγειου 2. duct στα εσωτερικα ανεμιστηρια του ψυγειου ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
power Μάρτιος 13, 2005 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρίστο (μπες στο μαγαζί και κλείστο ) αυτό το κόψιμο με το dremel το έκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.