Jump to content



Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας και το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας


acct

Recommended Posts

πριν 4 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

Εννοείς ότι τα 11 μποφόρ δεν είναι 160 km/h (που γενικά δεν είναι), ότι αποκλείεται να ήταν 160 km/h ή ότι θα έπρεπε να αντέχουν περισσότερο;

 

Ριπές ανέμων εντάσεως 12 μποφόρ καταγράφηκαν στο Αιγαίο & τη Σύρο!!! Νέο ρεκόρ

18 Ιαν 2018

arnaoutoglou-ripes-anemou-syros.png

 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, ΓιαγκΤ said:

 

Πάλι δεν καταλαβαίνω ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημα πριν. Αν ήταν ότι στο άρθρο υπερέβαλαν για τη μέγιστη ένταση του ανέμου, μικρό το κακό, αφού μιλάμε για ριπιαίες ταχύτητες.

 

Όπως έγραψα παραπάνω, μια πολύ συχνά τηρούμενη προδιαγραφή είναι 10 min sustained 175 km/h [IEC 61400-3 Class I, αν θυμάμαι σωστά]. Ενημερωτικά, στην ευρύτερη περιοχή μου έχει 2 αιολικά πάρκα που δε νομίζω καν να φτάνουν σε αυτήν την προδιαγραφή και έχουν αντέξει απροβλημάτιστα ριπές >100 km/h αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Λόγου χάρη, τα 104 km/h της Σούδας είναι ίσως φετινό ρεκόρ, αλλά πρόπερσι το είχαμε ξαναπιάσει και πέρυσι είχαμε ξανά μέσα στον Γενάρη 95 km/h.

 

Ναι, τα φαινόμενα γίνονται εντονότερα, αλλά είναι μέσα στην τεχνική μας ικανότητα να τα προβλέψουμε και να τα λάβουμε υπόψη στον σχεδιασμό κατασκευών.

 

58 minutes ago, ΓιαγκΤ said:

Όχι δεν μπορείς να κουμπώσεις αλλά αν το επιδοτούσε θα βάζανε όλοι. Με μια μικρή συστοιχία μπαταριών μπορείς να έχεις μεγάλη μείωση

Αν έχεις στόχο να μειώσεις την εξάρτιση από το πετρέλαιο φτηνά, τα πάνελ είναι μονόδρομος και θα πρέπει να τα βάλουν πολλοί. Θα έλεγα ακόμα και σε προσόψεις αλλά στις ταράτσες νομίζω φτάνει για αρχή.

Ανεμογεννήτριες βάζουν όσοι δεν γνωρίζουν. Σκέψου ότι σε ένα χρόνο θεωρητικά έχει δουλέψει 8000 ώρες. Τα καλύτερα ρουλεμάν να βάλεις θα έχουν φθορά, βάλε τώρα πόσα θα γυρεύει η αντιπροσωπία να τα αλλάξει και καταλήγεις ότι δεν θα έχεις απόσβεση ποτέ.

Σκέψου τώρα τους πύργους που για συντήρηση θέλουν ομάδα, γερανούς, ανταλλακτικά μονοπώλιο, «λάδια»...

 

Και τώρα φτάνουμε στην ουσία του πράγματος. Η προκατάληψή σου βασίζεται στο γεγονός ότι αξιολογείς τo utility scale wind με βάση το (sub)residential scale, που σου είναι οικείο. Επίσης ότι συγκρίνεις το utility scale wind με το residential scale solar, που δεν είναι σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικές τεχνολογίες, είναι βαθιά συμπληρωματικές.

 

Η κλιμάκωση που επιτυγχάνεται με τις ανεμογεννήτριες μεγάλης διαμέτρου είναι πρακτικά αδύνατη με φωτοβολταϊκά, εξαιτίας της έκτασης που απαιτεί η εγκατάσταση των τελευταίων. Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη το γεγονός ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας μεγάλης ανεμογεννήτριας (ιδίως υπεράκτιας) είναι ότι αξιοποιεί εκτάσεις που κατά κανόνα δεν αξιοποιούνται διαφορετικά.

 

Ενδεικτικά, θυμίζω ότι αντί για μια μόνο ανεμογεννήτρια των 9.5 MW, θα χρειαζόσουν γύρω στα 80 στρέμματα φωτοβολταϊκών.

 

Έχω πει πολλές φορές ότι είμαι φανατικός υπέρμαχος των αποκεντρωμένων φωτοβολταϊκών μικρής κλίμακας (σε στέγες ή αλλού), αλλά αυτή τη στιγμή το δίκτυο δεν είναι δομημένο με τρόπο που να μπορεί να τα υποστηρίξει και τα οικονομικά κίνητρα είναι ανεπαρκή για να βοηθήσουν την εξάπλωσή τους.

 

Πραγματικά, αν δε βαριέσαι, ρίξε μια ματιά στο μήνυμά μου από τις 25 Οκτώβρη σε τούτο το θέμα για μερικές ενδιαφέρουσες αναζητήσεις. Θα βρεις ότι έχει γίνει πολλή επιστημονική δουλειά για distributed generation (συνήθως solar) και utility scale wind, αλλά πρέπει πάντα να έχεις κατά νου ότι δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα ή ανταγωνιστικά.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 1/9/2020 at 9:46 PM, ΓιαγκΤ said:

Τι δεν καταλαβαίνεις; Το ρεκόρ είναι 122 χλμ, δεν έχει φυσήξει ακόμα 160 στην Ελλάδα. Κάποιος πλήρωσε για να γραφτεί αυτό το νούμερο…

 

Εννοείς ίσως  φέτος, κατά τον Ηφαιστίωνα. Γιατί στο παρελθόν έχουν καταγραφεί μεγαλύτερες στιγμιαίες ταχύτητες ανέμου από 122 km/h (μόνο το καλοκαίρι του 2018 στην Πάρνηθα φύσηξαν 123 km/h, το 2017 μετρήθηκαν 134 km/h στην Παξιμάδα κοκ). Τα φαινόμενα μπορεί να κλιμακώνονται μεσοσταθμικά χρόνο με τον χρόνο, αλλά προφανώς δεν έχουμε κάθε νέα χρονιά ιστορικά υψηλά σε κάθε κλιματική παράμετρο.

 

Και άντε, να δεχτούμε ότι κάποιος πλήρωσε (!) τα υπερλαοφιλή μέσα tvstar και candiadoc, που είναι καθοριστικοί ρυθμιστές της κοινής γνώμης, για να εξυφάνει κάποια ραδιούργα συνωμοσία, παρότι υπάρχουν πολύ απλούστερες ερμηνείες (πχ παραδρομή, βλακεία). Αυτό δεν επηρεάζει καθόλου το επιχείρημα υπέρ των ανεμογεννητριών, που έτσι κι αλλιώς μπορούν να κατασκευαστούν αρκετά ανθεκτικότερες.

 

Edit [2019-01-09, 23:00]: φέτος, ο σταθμός στην Παξιμάδα Καρύστου δίνεται όντως στα 161 km/h. Κάνε ό,τι θες με αυτήν την πληροφορία... ?‍♂️

 

Edit 2 [2019-01-12, 20:53]: μια ειδοποίηση με ξανάφερε στο θέμα, οπότε βάζω και την εικόνα από τον μετεωρολογικό σταθμό, για όταν δε θα είναι πια ενεργό το λινκ.

 

image.png

Έγινε επεξεργασία από acct
link
  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aιολική Ενέργεια : Η παρανοική "πράσινη ανάπτυξη" τών Ναζί σέ πλήρη εξέλιξη στην χώρα μας

Παράθεση

 

Γιά τήν ιστορία λοιπόν άς γυρίσουμε στό παρελθόν στό βιβλίο Τεχνολογίας και Οικονομίας τού Τρίτου Ράιχ: 


Πρόγραμμα εργασίας του Franz Lawaszeck, που δημοσιεύθηκε το 1933..


Οι ανεμογενείς πύργοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 μ. ψηλοί,τόσο ψηλότεροι είναι καλύτερα,ιδανικά με ρότορες διαμέτρου 100 μ.

 

Μπορεί τελικά ή ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή νά είναι μή αναστρέψιμη,μπορεί νά μην μπορούμε νά επιστρέψουμε στήν προ-βιομηχανική εποχή αλλά ή "πράσινη ανάπτυξη" πού προτείνουν οί εκπροσωποι τής"τελικής λύσης" γιά τά όμορφα βουνά μας οί εκτελεστές της καί οι ηθικοί αυτουργοί της είναι παράλογες καί αποκρουστικές όχι μόνο γιατί ή ιστορία επαναλαμβάνεται σάν φάρσοκωμωδία καί ένα καλοστημένο φιάσκο γιά τίς τσέπες τού οικοφασιστικού βιομηχανικού συμπλέγματος παλαιάς κοπής,αλλά καί επειδή γιά μιά μικρή συγκριτικά γεωγραφικά χώρα σάν τήν Ελλάδα τά σχεδιά τους ξεπερνούν ακόμα κι αυτά τής ναζιστικής γερμανίας..


 

 

 

199182_5_.jpg

 

"Αυτός ο τύπος στύλου έχει ήδη κατασκευαστεί με τη μορφή υψηλών καταρτιών".

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε ότι και πολλοί Ναζί ήταν και φιλόζωοι. Με το ίδιο σκεπτικό, όσοι σήμερα υποστηρίζουν την ευζωΐα των ζώων, είναι συνεχιστές του έργου του Χίτλερ.

 

Σε πραγματικά νέα:

https://www.cnbc.com/2020/01/17/work-starts-on-huge-wind-farm-that-could-power-4point5-million-homes.html

 

Quote

Work starts on world’s ‘largest offshore wind farm’ that could power 4.5 million homes

 

Construction work for a huge offshore wind farm in the North Sea is underway.

 

In an announcement Friday, energy firm SSE said that onshore work for the 3.6 gigawatt (GW) Dogger Bank Wind Farms project had begun near Ulrome, a coastal village in the East Riding of Yorkshire, England.

 

Είναι ένα θέμα να διαμαρτυρόμαστε δίκαια όταν κάποιος έχει τη φαεινή ιδέα να χωροθετήσει αιολικές μονάδες καταμεσής σε περιοχές Natura και άλλο να φανταζόμαστε ναζιστικές συνωμοσίες όποτε συζητιέται κάποια τεχνολογία που φιλοδοξεί να μειώσει την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο ή τον λιγνίτη.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

https://www.liberal.gr/think-tanks/oi-cheiristes-praktikes-gia-ti-meiosi-tou-dioxeidiou-tou-anthraka/284430

 

Quote

Η σλοβακική κυβέρνηση ξεκίνησε να επιδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν όμως είχε αγοράσει άδειες εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και τις είχε απλώς κάψει, θα είχε μειώσει τις εκπομπές κατά δεκαπέντε φορές περισσότερο.

Η τιμή των αδειών εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην ευρωπαϊκή αγορά αυξάνεται το τελευταίο διάστημα και πρόσφατα κυμαίνεται περίπου στα €25/τόνο. Παρ’ όλα αυτά, η σλοβακική κυβέρνηση δεν δίστασε να πληρώσει €364/τόνο. Η Σλοβακία γνώρισε ένα τεράστιο σκάνδαλο εκπομπών πριν από δέκα χρόνια όταν μια ιδιωτική εταιρία εξαγόρασε τις περισσότερες από τις κατανεμημένες άδειες. Θα είναι άραγε αυτό το επόμενο σχετικό σκάνδαλο;

Αυτή τη φορά, τα πράγματα δεν είναι τόσο παράνομα. Δεν συνέβησαν ανέντιμες συμφωνίες σε υπουργικά κτίρια. Εδώ μιλάμε απλώς για την αξία των χρημάτων, και πιο συγκεκριμένα με όρους επιδοτήσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτιζόμενα υβριδικά οχήματα ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ εισήχθη και όλες οι επιδοτήσεις εκχωρήθηκαν μέσα σε τέσσερα λεπτά από την έναρξη του προγράμματος στο διαδίκτυο. Προς το παρόν, ας αφήσουμε στην άκρη τον τρόπο λειτουργίας αυτού του προγράμματος, που είχε τη μορφή ενός αγώνα ταχύτητας.

Ας εστιάσουμε αποκλειστικά στα χρήματα. Τι ελάττωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αγόρασε η κυβέρνηση; Θα εστιάσουμε αποκλειστικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς σε ό,τι αφορά τα φορτιζόμενα υβριδικά, το εύρος των εκπομπών είναι υπερβολικά μεγάλο και εξαρτάται από τη συγκεκριμένη χρήση του αυτοκινήτου. Καθώς οι 668 από τις 786 επιδοτούμενες αγορές αυτοκινήτου αφορούσαν ηλεκτρικά οχήματα, και η επιδότηση ήταν 8.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, τα 5,34 εκατομμύρια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν θα δαπανηθούν για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά τις εκπομπές αερίων, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν ξεκινά από την ίδια αφετηρία με ένα αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης. Η παραγωγή του παράγει εκπομπές διοξειδίου 12 τόνων λόγω της μπαταρίας, ενώ η παραγωγή ενός συγκρίσιμου “μολυντή υδρογονανθράκων” είναι 9,7 τόνοι (πρόβλεψη δεδομένων για το 2020 από το περιοδικό Energy).

Η μπαταρία άλλωστε καθιστά την ανακύκλωση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ακόμη πιο δαπανηρή - κοστίζει άλλους 2 τόνους, ενώ ένα σύνηθες αυτοκίνητο ανακυκλώνεται με εκπομπές 1,5 τόνων.*

Σε ό,τι αφορά τις εκπομπές της καθημερινής χρήσης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι οι προφανείς νικητές, ιδίως σε μια χώρα με μεγάλο ποσοστό παραγωγής ενέργειας με χαμηλές εκπομπές. Η Σλοβακία είναι μια τέτοια χώρα, χάρη στην κυριαρχία της πυρηνικής και της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Για να υπολογίσουμε τις εκπομπές χρησιμοποιήσαμε τον έξυπνο υπολογιστή του κρατικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ο οποίος συγκρίνει τα κόστη εκπομπής διαφορετικών αυτοκινήτων ανά χιλιόμετρο. Επιλέγοντας δύο παρόμοια δημοφιλή αυτοκίνητα - το Hyundai Ioniq και το Hyundai i30 1.4 T-GDi - καταδεικνύεται ότι κατά τη διάρκεια ζωής των 200.000 χιλιομέτρων**, το ηλεκτρικό Ioniq παράγει (μέσω των εργοστασίων παραγωγής ενέργειας) 4,3 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ενώ το βενζινοκίνητο 29 τόνους.

Εξ αυτού μπορούμε να υπολογίσουμε ότι στη Σλοβακία ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκλύει κάτι περισσότερο από 18 τόνους διοξειδίου του άνθρακα στον κύκλο ζωής του, ενώ ένα συγκρίσιμο αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης περίπου 40 τόνους. Πρόκειται για μια σημαντική εξοικονόμηση εκπομπών. Αν όμως διαιρέσουμε την επιδότηση των 8.000 ευρώ με τους 22 τόνους εκπομπών που εξοικονομούνται, το αποτέλεσμα είναι 346 ευρώ ανά τόνο.

 

Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για να μειώσουμε τις εκπομπές. Θα μπορούσαμε να είχαμε εξετάσει τις επιδοτήσεις για ηλεκτρικά λεωφορεία, τις επιδοτήσεις για λεωφορεία και αυτοκίνητα φυσικού αερίου, την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, ή το κλείσιμο του εργοστασίου ενέργειας στο Nováky.

Αν ο στόχος μας είναι όντως η μείωση των εκπομπών, τότε υπάρχει μια άμεση και υπεραποτελεσματική λύση. Αν η κυβέρνηση απλώς αγόραζε άδειες εκπομπής από την αγορά και τις έκαιγε αντί να επιδοτεί ηλεκτρικά οχήματα, θα εξοικονομούσε σχεδόν δεκαπέντε φορές περισσότερες εκπομπές.

Ο πλανήτης δεν νοιάζεται από ποια χρήση και ποια χώρα προέρχονται οι εκπομπές. Το μόνο που μετρά είναι πόσοι τόνοι άνθρακα εξοικονομούνται. Ακόμη, δεν θα χρειάζονταν περίπλοκοι νόμοι, εκστρατείες, ιστοσελίδες και σύμβουλοι για να λειτουργήσει το πρόγραμμα επιδότησης.

Η όλη διαδικασία αγοράς των αδειών θα χρειαζόταν μόλις λίγα λεπτά. Δυστυχώς, μέσα στη συνθήκη της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι πολιτικοί δεν έχουν ψυχραιμία. Είναι η ώρα να βάλουμε ξανά στο επίκεντρο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων την οικονομική αποτελεσματικότητα.

*Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως μονάδες αποθήκευσης. Αυτό όμως δεν θα άλλαζε σημαντικά το αποτέλεσμα, καθώς η ανακύκλωση μπαταριών αντιστοιχεί σε κόστος εκπομπών περίπου 0,7 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

**Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το εύρος ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αν πάρουμε το αισιόδοξο σενάριο ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντέχει για 400.000 χιλιόμετρα, το κόστος κάθε εξοικονομηθέντος τόνου διοξειδίου του άνθρακα θα παραμένει στα 163 ευρώ.

 

Μια χαρά ψύχραιμοι είναι, όταν λαμβάνουν αυτές τις επικές αποφάσεις. Αν κρίνουμε από το ύψος της περιουσίας του καθενός εξ αυτών, δεν έχουμε να κάνουμε με ανόητους ή με παρορμητικούς, αλλά με στυγνούς τυχοδιώκτες. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 15 ώρες, το μέλος Proteas έγραψε:

 

Αυτό μάλιστα, ούτε αλeiώνει το περιβάλλον και μπορεί να τοποθετηθεί παντού, ακόμα και σε ημιυπαίθριους που έχουν γεμίσει οι καφετέριες.

Άσε τις σβάστικες για το Tipperary που είναι μακριά και βλέπουν τον είλοιο σε φωτογραφίες

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Proteas said:

 

Quote

Τα νέου τύπου φωτοβολταϊκά είναι ελαφρά , ζυγίζουν 500 γραμμάρια το τ.μ , είναι διαφανή κατά 50% , παράγουν ενέργεια και από τις δύο πλευρές, έχουν μικρό κόστος εγκατάστασης, είναι ανακυκλώσιμα παράγουν ενέργεια και ελέγχονται από μεγάλη απόσταση , κάτι που τα κάνει μοναδικά.

Quote

με τη βοήθεια της Νανοτεχνολογίας παράγεται ηλεκτρική ενέργεια , 10 κιλοβατόρων ανά στρέμμα

 

10kW δεν έχουν όλοι στις ~100τμ ταράτσες τους ?

Δηλαδή με την νανοτεχνολογία καταφέρνουμε....υποδεκαπλάσια απόδοση; (1 στρέμμα = 1000τμ)

 

Κάτι δεν πιάνω.

Link to comment
Share on other sites

πριν 2 λεπτά, το μέλος l2phile έγραψε:

10kW δεν έχουν όλοι στις ~100τμ ταράτσες τους ?

Δηλαδή με την νανοτεχνολογία καταφέρνουμε....υποδεκαπλάσια απόδοση; (1 στρέμμα = 1000τμ)

 

Κάτι δεν πιάνω.

 

Είναι ελαφριά και ημιδιαφανή, μπορούν να τοποθετηθούν σε σημεία που δεν γίνεται με παραδοσιακά φωτοβολταϊκά (στο παραπάνω παράδειγμα σε μεμβράνη θερμοκηπίου).

Τα οργανικά φωτοβολταϊκά έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά πολεμούν εδώ και δεκαετίες να ανεβάσουν την απόδοση σε πρακτικά ποσοστά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά η νανοτεχνολογία σε αυτήν την παγκόσμια πρωτιά δεν φαίνεται και τόσο μαμάτη...αν χρειάζεσαι 1 στρέμμα για 10 kW.

 

Εκτός αν έχουν υπο20πλάσιο κόστος και μπαίνουν για πλάκα (λεπτά / ευλύγιστα = έξτρα μείωση απόδοσης)

Έγινε επεξεργασία από l2phile
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, l2phile said:

Ναι αλλά η νανοτεχνολογία σε αυτήν την παγκόσμια πρωτιά δεν φαίνεται και τόσο μαμάτη...αν χρειάζεσαι 1 στρέμμα για 10 kW.

 

Είναι σύστημα ειδικής χρήσης. Είναι πρακτικά όταν απαιτείται παράλληλα και μερική σκίαση (ενδεικτικά, εκτός από τα θερμοκήπια χρησιμοποιούνται και σε προσόψεις γυάλινων κτιρίων). Η ηλεκτροπαραγωγή είναι απλά επικουρική σε άλλες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας ή περιορισμού της κατανάλωσης.

 

Επίσης τα οργανικά φωτοβολταϊκά εξακολουθούν να έχουν αρκετά μικρότερο προσδόκιμο ζωής από τις πιο ώριμες τεχνολογίες.

Link to comment
Share on other sites

Το εντυπωσιακο δεν ειναι ποσα KW παραγουν ειναι οτι η εταιρια ειναι "η μοναδικη στο ειδος της σε παγκοσμιο επιπεδο".

Αυτο πρεπει να κοιταμε οτι μπορουμε, οτι εχουμε δυνατοτητες στην τεχνολογια και στην καινοτομια, ολα τα αλλα ερχονται.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.