panbarb Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2016 Καλησπέρα, Εχω προβλημα με την καρτα γραφικων μου οποτε μπαινω να παιξω καποιο παιχνδι μετα απο καποια ωρα οχι συγκεκριμενη με πεταει και μου λεει οτι η καρτα γραφικων δεν ανταποκρινοταν και επανηλθε αλλες φορες κολλαει εντελως και δεν μπορω να κανω κατι αν δεν τον κλεισω τον υπολογιστη. Το συστημα μου ειναι το εξης: psu: thermatake 750w mobo:asus p5e memory: 4gb video card:sapphire radeon hd 3870 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 12, 2016 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Έχεις κάποιο τρόπο να ελέγξεις τις θερμοκρασίες της; Το ανεμιστηράκι δουλεύει; Μήπως έχει πολύ σκόνη; Το κουτί σου αερίζεται επαρκώς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbarb Απρίλιος 12, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Η θερμοκρασια οταν δεν παιζω παιχνιδι ειναι στους 42c ενω οταν παιζω ειναι στους 61c. Εχω καθαρισει το ανεμιστηρακι το εβγαλα κιολας και το καθαρισα καλα, απλα η θερμοαγωγιμη που εχει ηταν λιγο ξερη και θα την αλλαξω σημερα. Οταν παιζω παιχνδιια σχεδον απο την αρχη ο ανεμιστηρας της καρτασ γραφικων δουλευει στο τερμα. Το κουτι μου πιστευω πως αεριζεται επρακως διοτι δν εχω τα καλωδια απο μπροστα τα εχω συμμαζεμενα και εχω εναν ανεμιστηρα μπροστα και εναν πισω στο κουτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 12, 2016 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 (edited) Αν από θερμοκρασίες είσαι οκ, το επόμενο βήμα είναι η αλλαγή driver. Βγάζεις αυτόν που έχεις με τον ATIMAN uninstaller, κατεβάζεις ξανά τον τελευταίο από την AMD (μπορεί το αρχείο που έχεις ήδη να είνα corrupted) και κάνεις καθαρή εγκατάσταση. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 12, 2016 από Wizard! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 12, 2016 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 πριν 17 λεπτά, το μέλος panbarb έγραψε: απλα η θερμοαγωγιμη που εχει ηταν λιγο ξερη και θα την αλλαξω σημερα. Δηλαδή έβγαλες τη ψύκτρα είδες ότι είναι ξερή ηπάστα, τη ξανακούμπωσες πάνω και θα άλλαζες σήμερα τη πάστα; Στο έκανε αυτό πριν κάνεις την επέμβαση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbarb Απρίλιος 12, 2016 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Εκανα την διαδικασια με atiman unistaller και εβαλα drivers τους τελευταιους. Απλα τωρα δεν μπορω απο catalyst control center να δω απο overdrive την θερμοκρασια αλλα την ειδα απο αλλο προγραμμα ειναι στα ιδια επιπεδα αλλαξα και την παστα και δεν εχει αλλαξει η θερμοκρασια θα παιξω τωρα να την ζορισω λιγο και θα σας ενημερωσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Απρίλιος 12, 2016 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Οταν λες τελευταιους drivers ποιους εννοεις ? Οι τελευταιοι drivers που υποστηριζουν την καρτα σου ειναι > http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%208%20-%2064 Λεπτομεριες μπορεις να διαβασεις εδω > http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Driver-Support-for-AMD-Radeon%E2%84%A2-HD-4000%2c-HD-3000%2c-HD-2000-and-older-Series.aspx Δεν μας λες απο ποτε αρχισε να εμφανιζεται το φαινομενο που περιγραφεις. Εαν συνεβει με την εγκατασταση drivers της σειρας Crimson, ειναι λογικη η συμπεριφορα της. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbarb Απρίλιος 12, 2016 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 (edited) Αυτους εδω εβαλα http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%207%20-%2064 επειδη εχω windows 7 64bit. Να σου πω την αλήθεια δεν πολυ επαιζα παιχνιδια και δεν μπορω να ειμαι σιγουρος ποτε συγκεκριμένα εμφανιστηκε το πρόβλημα. Τωρα τελευταια με τους 13.9 που έχω πιο πανω οπου αυτούς μου εβγαλε σαν τελευταιους για την καρτα μου. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 12, 2016 από panbarb Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Απρίλιος 12, 2016 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Με τους drivers μια χαρα εισαι. Η θερμοκρασια σου (αν το fan ειναι συνεχως στο τερμα) δεν ειναι καλα. Εαν εισαι σιγουρος οτι μπορεις να αλλαξεις την παστα κανε το. Ειναι υποχρεωτικα μονοδρομος τωρα που ανοιξες την ψυκρα. Ενημερωσε σχετικα, αν και τα γεραματα δεν ερχονται μονα τους..... (εννοω της καρτας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbarb Απρίλιος 12, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Αλλαξα την παστα και επαιξα λιγο και η θερμοκρασια εφτασε μεχρι 57c σε σχεση με τους 61c που ήταν πριν την αλλαγη της πάστας. Το fan δεν ειναι συνχώς στο τέρμα αλλα όταν ξεκινάω να παίζω κατευθείαν καταλαβαίνω οτι το fan αρχίζει να πηγαίνει πιο γρήγορα. Μέχρι στιγμής δεν έχει crasharei αλλα δεν έχω παιξει και πολύ ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 12, 2016 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Στην τελευταία ΑΤΙ που είχα, όταν ήμουν στο Desktop, η ταχύτητα του πυρήνα ήταν κάπου στα 400-500ΜΗz, κι άρα δεν ήταν απαραίτητο να δουλεύει ο ανεμιστήρας. Όταν όμως γυρνούσε σε 3D mode (παιχνίδια), ο πυρήνας γυρνούσε στο full (~1000MHz) κι έτσι ανέβαιναν οι στροφές. Μπορείς να το ελέγξεις αυτό με διάφορα εργαλεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbarb Απρίλιος 12, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Ναι σίγουρα δεν νομίζω να είναι θέμα ανεμιστήρα και οτι δεν δουλεύει σωστά. Εχω την εντύπωση οτι έφταιγαν είτε η drivers είτε η πάστα. Με ποιά εργαλεία μπόρω να δοκιμάσω την κάρτα μ για να δώ αν το ξανακάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Απρίλιος 12, 2016 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 (edited) Η 3870 ειχε μια αρκετα 'μαλακη' καμπυλη στην ρυθμιση του fan. Η συμπεριφορα του δειχνει οτι τωρα λειτουργει βασει προδιαγραφων. Δυστηχως ειναι πολυ δυσκολη μια τηλεδιαγνωση πιθανων θεματων. Η προταση μου ειναι να το αφησεις οπως ειναι και να τρεχεις τις εφαρμογες οπως παντα. Αν ειναι να το ξανακανει θα το ξανακανει. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 12, 2016 από atiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 12, 2016 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 6 minutes ago, panbarb said: Με ποιά εργαλεία μπόρω να δοκιμάσω την κάρτα μ για να δώ αν το ξανακάνει? http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Απρίλιος 12, 2016 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Πιστευω οτι ειναι υπερβολη αυτα τα utilities για αυτη την καρτα και για το υπολοιπο συστημα. Θεωρησε οτι εισαι ενταξει και απολαυσε τα παιγνιδια σου ηρεμα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbarb Απρίλιος 12, 2016 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2016 Πρόλαβα και το δοκίμασα όμως λιγο δεν έγινε κατι ούτε crashare. http://imgur.com/aGvdPmn Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbarb Απρίλιος 14, 2016 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2016 Καλησπερα παιδια, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σας ολα καλα απο τοτε που αλλαξα την παστα και τους drivers δεν μου εχει crasharei μεχρι στιγμης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts