serpico75 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2016 Με το που γίνεται login στο facebook, βγαίνει παράθυρο του facebook με μήνυμα: "Φαίνεται ότι ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό. Θα σας βοηθήσουμε να διορθώσετε το πρόβλημα για να διατηρήσετε το λογαριασμό σας ασφαλή και να αποτρέψετε την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού σε φίλους. Το κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί να "κλέψει" προσωπικές πληροφορίες και δημιουργεί προβλήματα κατά τη χρήση του Facebook. Αν πατήσετε ή κοινοποιήσετε συνδέσμους με περιεχόμενο σπαμ, ο υπολογιστής σας μπορεί να αποκτήσει κακόβουλο λογισμικό. Ξεκινήστε" Το ξεκινήστε είναι ένα button, και περιμένει να το πατήσεις για να ξεκινήσει μάλλον κάποιο wizard. Ξεκινάει όμως; Ή μήπως είναι κάτι άλλο; Έχει τύχει σε κανέναν αυτό; Τί κάνουμε σε τέτοια περίπτωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 9, 2016 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Αν πατήσεις το κουμπί μάλλον θα σε βάλει να κατεβάσεις και να τρέξεις κάνα πρόγραμμα Οπότε scan με malwarebytes AdwCleaner Spybot Δοκίμασε και πες. Δε το έχω το θέμα facebook και θεωρώ το παραπάνω να ισχύει. Οπότε αν κάποιος σου πει κάτι άλλο έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι και πιο σωστό Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Απρίλιος 9, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Σκέφτηκα και γω mbam, και θα δοκιμάσω αμέσως. Βρήκα καί αυτά: https://el-gr.facebook.com/help/246962205475854?ref=related https://el-gr.facebook.com/help/757846550903291 Κάτι πρέπει να έχει κάνει καί η Java. Πρέπει να έχει βάλει καί αυτή το χεράκι της παλι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Απρίλιος 9, 2016 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Το scan δεν βρήκε τίποτα Έχουν δημιουργηθεί στις "Σελίδες" στο account, εκτός από μία που έχω φτιάξει, και οι ακόλουθες (προφανώς ο ιός τις έφτιαξε): Εάν πάω το mouse επάνω σε κάθε σελίδα, κάθε σελίδα αντιστοιχεί σε ένα link. Προφανώς, δεν πρόκειται για σελίδα, στην οποία θα με βάλει για να προχωρήσω σε διαδικασία delete. Εάν κάνω click, κανένας δεν ξέρει τί μπορεί να κάνει αυτό το click:να κάνει άνω κάτω το λογαριασμό μου, να διαγράψει φίλους, να διαγράψει σελίδες που παρακολουθώ, κλπ κλπ. Μπορώ με κάποιο trick να διαγράψω αυτές τις 4 "σελίδες" από τη λίστα χωρίς να κάνω click σε κάθε μία; Από κάπου αλλού εκτός από τα υποτιθέμενα "settings" τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Απρίλιος 9, 2016 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Το spybot δε βρήκε τίποτα; Το δοκίμασες; Κάτι έχεις κολλήσει θεωρώ και πρέπει να βρεθεί. Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα εργαλεία για σκανάρισμα που γίνονται κατα το boot και εκτός windows αλλά παίρνουν ώρα. Αν ναι δυστυχώς εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω παραπέρα μιας και με το φατσόβιβλο δε το έχω. Από άλλο pc δοκίμασες ή απο το κινητό να δεις αν έχεις το ίδιο μήνυμα/πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Απρίλιος 11, 2016 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2016 Το spybot δεν βρήκε κάτι. Δοκίμασα από firefox και opera, και μπαίνει χωρίς το μήνυμα. Σχετικά με chrome η λύση ήταν απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση. Τώρα μπαίνει καί από αυτόν χωρίς το μήνυμα. Καθάρισα καί το αρχείο δραστηριοτήτων (ό,τι δεν ήθελα) από εδώ. Τώρα φαίνεται να είμαι ψιλο-ok. Το μόνο που μένει είναι να αφαιρέσω από τις σελίδες μου αυτές τις 4 που δείχνω στην εικόνα παραπάνω. Μία εναλλακτική, αν δεν τα καταφέρω όπως θέλω (δηλαδή χωρίς να κάνω click σε κάθε μία ώστε να μπω στα ανύπαρκτα properties, εφόσον δεν είναι καν σελίδες), είναι να στείλω mail να τις διαγράψει το ίδιο το Facebook. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Απρίλιος 11, 2016 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2016 να αλλάξεις και password αν έχεις καθαρίσει τον λογαριασμό από το όποιο malware Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts