Jump to content

Windows 7 64bit πρόβλημα με 4k video.

Recommended Posts

Καλησπέρα. 
Έχω ενα πρόβλημα με τα 4k video πιο συγκεκριμένα δεν μπορώ να παίξω 4κ video. Προσπάθησα τοσο σε wmp οσο και σε vlc - exmplayer... H αλήθεια ειναι πως στο τελευταίο παίζει κάπως καλύτερα... ενώ στα άλλα παίζει με 4-6 fps στο τελευταίο παίρνω καλύτερα αποτελέσματα κάπου στα 15-20fps...

To laptop μου παίζει κανονικά 4k video στο youtube...
Τα specs του είναι:

i5 2450m
gpu intel hd 3000 & nvidia 630m 1gb

5gb ram 1333mhz
....
Στο google που έψαξα είδα και άλλους με το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν βρήκα κάποια λύση....
Ειναι θέμα των windows 7 σίγουρα μιας και ούτε την εικόνα δεν δείχνει στο windows explorer...
Μήπως μου λείπει κανένας codec? 

Νομίζω οι καλύτεροι player να δοκιμάσεις για το αν έχεις ελπίδες είναι ο daum player ή o media player classic HC.. 

To 4K, είναι αρκετά hardware intensive (απαιτητικό), πόσο μάλλον σε πιο παλιά συστήματα. Προσπάθησε να βρεις στους players το hardware accelaration, μπας κ βοηθήσουν καθόλου... παίζει ιδιαίτερο ρόλο το video bitrate.. 

Όταν παίζεις τα βίντεο, δες τι cpu util έχεις από το task manager.

Αν θες να κάνεις κ μια δοκιμή, κατέβασε αυτό (300mb) και βάλε το να παίξει με 2-3 players.. εγώ έχω win10 (έχει native software support του HEVC) και οι δυο καλύτεροι player, με το λιγότερο utilisation ήταν οι δυο που σου είπα. Έφταναν στο 80-90% και πάλι έκανε drop frames. Στον daum πάτα tab να βλέπεις τα στατιστικά, στον mpc hc, πάτα view statistics.. εμένα αρχίζει κ χάνει κάτι λίγα εκεί που αρχίζει να φαίνεται το λιβάδι με τις αγελάδες.. κ σκέψου έχω τον i7-4510U. Υπάρχουν software decodes για HEVC μα θέλουν haswell i7 για να παίξουν καλά... απ'οτι διαβάζω σε ξένα forums... ειδικά όταν τα frames και το bitrate ανεβαίνει. 

Όλα αυτά, ενώ μιλάμε για video με bitrate 15658 kbps. Φαντάσου με 50000 π.χ.!!!

• Like 1

Βρήκα αυτό το "benchmark" για να δεις τι μπορεί να σηκώσει το pc σου. Κλείσε όσα περισσότερα μπορείς πριν το τρέξεις.

έτσι πάει σε μένα... βέβαια τρέχω κι άλλα πράγματα παράλληλα... 

HVVZdc0.jpg

κι έτσι σε ένα αρχαίο laptopάκι με c2duo t7250 και 4gb ram (προσπαθώντας να το κλείσω κόλλησαν όλα μα η τελευταία κατηγορία, η 4Κ, έβγαλε μονοψήφια νούμερα).

EPnCSqG.jpg

• Like 1

8 hours ago, Delijohn said:

Νομίζω οι καλύτεροι player να δοκιμάσεις για το αν έχεις ελπίδες είναι ο daum player ή o media player classic HC.. 

To 4K, είναι αρκετά hardware intensive (απαιτητικό), πόσο μάλλον σε πιο παλιά συστήματα. Προσπάθησε να βρεις στους players το hardware accelaration, μπας κ βοηθήσουν καθόλου... παίζει ιδιαίτερο ρόλο το video bitrate.. 

Όταν παίζεις τα βίντεο, δες τι cpu util έχεις από το task manager.

Αν θες να κάνεις κ μια δοκιμή, κατέβασε αυτό (300mb) και βάλε το να παίξει με 2-3 players.. εγώ έχω win10 (έχει native software support του HEVC) και οι δυο καλύτεροι player, με το λιγότερο utilisation ήταν οι δυο που σου είπα. Έφταναν στο 80-90% και πάλι έκανε drop frames. Στον daum πάτα tab να βλέπεις τα στατιστικά, στον mpc hc, πάτα view statistics.. εμένα αρχίζει κ χάνει κάτι λίγα εκεί που αρχίζει να φαίνεται το λιβάδι με τις αγελάδες.. κ σκέψου έχω τον i7-4510U. Υπάρχουν software decodes για HEVC μα θέλουν haswell i7 για να παίξουν καλά... απ'οτι διαβάζω σε ξένα forums... ειδικά όταν τα frames και το bitrate ανεβαίνει. 

Όλα αυτά, ενώ μιλάμε για video με bitrate 15658 kbps. Φαντάσου με 50000 π.χ.!!!

7 hours ago, Delijohn said:

Βρήκα αυτό το "benchmark" για να δεις τι μπορεί να σηκώσει το pc σου. Κλείσε όσα περισσότερα μπορείς πριν το τρέξεις.

έτσι πάει σε μένα... βέβαια τρέχω κι άλλα πράγματα παράλληλα... 

HVVZdc0.jpg

κι έτσι σε ένα αρχαίο laptopάκι με c2duo t7250 και 4gb ram (προσπαθώντας να το κλείσω κόλλησαν όλα μα η τελευταία κατηγορία, η 4Κ, έβγαλε μονοψήφια νούμερα).

EPnCSqG.jpg

Και τα 2 λινκ ειναι ιδια? το δευτερο benchmark δουλευει, το πρωτο δεν καταφερα να το κατεβασω :p

Εχω βαλει να κατεβαινει. ευχαριστω για την βοηθεια..
Παντως μου κανει εντυπωση πως στο κινητο τρεχει νερακι το βιντεο (τραβηγμενο με την ιδια του την καμερα...) ενω στο pc μου σερνεται.. και πολυ φοβαμαι πως τα windows 7 ειναι το προβλημα... Να φανταστεις δεν δειχνει καν την εικονα πριν πατησεις 2πλο κλικ για να παιξει το βιντεο... 
Θα τα δοκιμασω αυτα που μου εγραψες και θα ποσταρω αποτελεσματα... 

Έγινε επεξεργασία από Vamire

Λοιπόν. 
Κατέβασα οτι μου ειπες.. τέσταρα αρχικά το βιντεάκι αλλά δεν κατάφερα να το τρέξω με wmp.. στο vlc έβλεπα μια εικόνα καθε 1 λεπτό στο  media player classic HC  έτρεξε περίπου κανονικά αλλά με κάποια frame drops.. Hxo δεν είχα σε κανένα player... δεν ξέρω αν έχει ήχο το βιντεάκι...

Στο πρόγραμμα που έδωσες πήρα αυτά τα αποτελέσματα.. (δεν έκλεισα εφαρμογές μόνο το avast έβαλα σε gaming mode..)
Τι σημαίνουν τώρα όλα αυτά; Ο cpu κατα την διαδικασία αναπαραγωγής του βίντεο χτυπάει 80% - 90%.... 
Είναι θέμα laptop? cpu?gpu? ή windows 7; 
Στον windows media player μου ζητάει codec...

2.JPG

Δεν είναι λίγο αστείο να μπορεί το lg g4 να τρεξει 4k video και το laptop μου οχι;

πριν 6 ώρες, το μέλος Vamire έγραψε:

Εχω βαλει να κατεβαινει. ευχαριστω για την βοηθεια..
Παντως μου κανει εντυπωση πως στο κινητο τρεχει νερακι το βιντεο (τραβηγμενο με την ιδια του την καμερα...) ενω στο pc μου σερνεται.. και πολυ φοβαμαι πως τα windows 7 ειναι το προβλημα... Να φανταστεις δεν δειχνει καν την εικονα πριν πατησεις 2πλο κλικ για να παιξει το βιντεο... 
Θα τα δοκιμασω αυτα που μου εγραψες και θα ποσταρω αποτελεσματα... 

στο κινητό τρέχει νεράκι το βίντεο που εσύ τραβάς.. τι βίντεο είναι όμως; Με τι bitrate; Αν πας στα properties-->details του αρχείου, θα δεις το bitrate... 

Και το λέω γιατί υπήρχαν κινητά που δεν άντεχαν το bitrate του 4Κ και τραβούσαν χαζομάρες.. επίσης στο κινητό ίσως παίζει ο player να το κάνει drop άπειρα frames, μιας κ δε νομίζω να΄χεις κ κινητό με 4κ οθόνη, άρα παίζει κάτι άλλο... τα 7 έχουν ήδη ένα θέμα, δεν έχουν native υποστήριξη του hevc που σου είπα.. από την άλλη, είναι θέμα επεξεργαστών κ hardware γενικότερα.. οι πολύ τελευταίες gpu θα'χουν ενσωματωμένο hardware 4k decoding.. 

(πέρασα το ίδιο βίντεο στο κινητό κι εννοείται πως κάνει σπασίματα κ κολλήματα, άλλο το βίντεο του κινητού)

κι όχι δεν έχει ήχο... αν θες άλλα demo, δες εδώ (αυτό με την τύπισσα στην παραλία είναι δυο φορές πιο βαρύ)

πριν 45 λεπτά, το μέλος Vamire έγραψε:

Τι σημαίνουν τώρα όλα αυτά; Ο cpu κατα την διαδικασία αναπαραγωγής του βίντεο χτυπάει 80% - 90%.... 
Είναι θέμα laptop? cpu?gpu? ή windows 7; 
Στον windows media player μου ζητάει codec...

2.JPG

Δεν είναι λίγο αστείο να μπορεί το lg g4 να τρεξει 4k video και το laptop μου οχι;

το media player δε νομίζω να καταφέρει να σου παίξει ποτέ 4Κ.. δεν γίνεται να ενσωματώσει codecs, οπότε δεν παίζει.. μόνο με άλλους.. 

Πέρνα ένα 4Κ βίντεο στο λαπτοπ σου κ δες τι bitrate έχει.. 

απ'ότι βλέπω από τα αποτελέσματα του bench, το pc σου μπορεί να παίξει σχετικά ομαλά, μέχρι 5mbps bitrate για 4Κ.. βλέπεις λοιπόν ότι από εκεί κ πάνω, πέφτουν τρελά τα frames.. οπότε, ότι βαρύτερο παίζεις, θα χάνεις frames και θα κολλάει... 

• Like 1

2 hours ago, Delijohn said:

στο κινητό τρέχει νεράκι το βίντεο που εσύ τραβάς.. τι βίντεο είναι όμως; Με τι bitrate; Αν πας στα properties-->details του αρχείου, θα δεις το bitrate... 
Aυτο εδω ειναι στα windows δεν το αναγνωριζει καν σαν βιντεο.... Στο κινητο δεν μπορεσα να βρω περισσοτερες λεπτομερειες...
Capture.JPG

Και το λέω γιατί υπήρχαν κινητά που δεν άντεχαν το bitrate του 4Κ και τραβούσαν χαζομάρες.. Lg g4 εχω δεν τραβαει χαζομαρες παλι καλα..
 επίσης στο κινητό ίσως παίζει ο player να το κάνει drop άπειρα frames, Δοκιμασα το βιντεο που ανεβασες στο pc και παιζει με περιπου 20fps στο κινητο το βλεπω κανονικα διχως σπασιματα ή frame drop
μιας κ δε νομίζω να΄χεις κ κινητό με 4κ οθόνη,άρα παίζει κάτι άλλο... Δεν εχει σημασια η αναλυση και στο λαπτοπ 1366χ768 εχω... Στο κινητο εχω 1440 x 2560 ..

τα 7 έχουν ήδη ένα θέμα, δεν έχουν native υποστήριξη του hevc που σου είπα.. από την άλλη, είναι θέμα επεξεργαστών κ hardware γενικότερα..Μα στο youtube παιζει κανονικα τα 4κ βιντεο! οι πολύ τελευταίες gpu θα'χουν ενσωματωμένο hardware 4k decoding.. 

(πέρασα το ίδιο βίντεο στο κινητό κι εννοείται πως κάνει σπασίματα κ κολλήματα, άλλο το βίντεο του κινητού)εμενα μου το τρεχει νερακι και το βιντεο που εχω τραβιξει και το βιντεο που εστειλες στο lg g4..

κι όχι δεν έχει ήχο... αν θες άλλα demo, δες εδώ (αυτό με την τύπισσα στην παραλία είναι δυο φορές πιο βαρύ)

το media player δε νομίζω να καταφέρει να σου παίξει ποτέ 4Κ..To βιντεακι που μου εστειλες δεν το αναγνωριζει καν το wmp αυτο που εχω τραβηξει εγω μου παιζει μονο τον ηχο.. δεν γίνεται να ενσωματώσει codecs, οπότε δεν παίζει.. μόνο με άλλους..

Παλια δουλευα ενα k-lite codec προγραμμα προσπαθησα πριν κατι ημερες να το ξανα κατεβασω... και ειχε ιο....

Πέρνα ένα 4Κ βίντεο στο λαπτοπ σου κ δες τι bitrate έχει.. 

απ'ότι βλέπω από τα αποτελέσματα του bench, το pc σου μπορεί να παίξει σχετικά ομαλά, μέχρι 5mbps bitrate για 4Κ.. βλέπεις λοιπόν ότι από εκεί κ πάνω, πέφτουν τρελά τα frames.. οπότε, ότι βαρύτερο παίζεις, θα χάνεις frames και θα κολλάει... 

Αυτα δεν ειναι λιγο ψαγμενα; εγω παντα ηξερα 720p 1080p κλπ αντε και 30fps/60fps το bitrate τι παραπανω κανει στα βιντεο;

Με βλεπω να βαζω στο τελος windows 10 παλι... και δεν το θελω... αλλα δεν μπορω να μη βλεπω και τα βιντεο που τραβαω με το κινητο μου... Τι λες να κανω;

Βλεποντας  αυτο εδω στο youtube 

η cpu παει στο 90-100%... ομως εδω μου παιζει κανονικα απλα καθε 5 δευτερολεπτα κανει ενα σαν pause και ξανα ξεκιναει.. η cpu oταν το κανει παει στο 100% oμως πως γινεται να παιζει σχεδον φυσιολογικα σε σχεση με οταν το εχω στο pc? Που αποσο ξερω στους browsers ειναι και λιγο πιο βαρια ολα ειδικα τα βιντεο...Το ιδιο  βιντεο επισης τρεχει νερακι στο κινητο διχως δισταγμους..
Υπαρχει καποιος τροπος να βαλω να δουλεψει η gpu για το βιντεο; Και οχι η cpu? 
Kαι αν οχι πιστευεις οτι με μια αναβαθμιση της cpu θα φτιαξει το θεμα; 
Αναβαθμιση απο i5-2450m σε i7-3610qm...
Στο passmark o i5 βγαζει 3404 σκορ και ο i7 7462 σκορ... 
Ειναι απο τους συμβατους επεξεργαστες..το εχω ψαξει απο επισημο service manual..

Τι λες;

Καμια διαφορα δυστυχως... η cpu xτυπαει 100αρια με το vlc και τρεχει χειροτερα  απο το  media player classic HC... 
Αναγκαστικα  θα πρεπει να κανω τωρα δευτερο partition να βαλω τα 10αρια να δω αν το παιζει εκει... 
Μετα λογικα παμε για cpu... θα κοιταω και απο ebay συμβατους cpu... To θεμα ειναι κατα ποσο αναβαθμιση να του κανω; να παω παλι σε ι5 που θα βγαζουν 800-1000 παραπανω score ή δεν θα κανω δουλεια οποτε να κοιταω μονο για i7; 
Οι i5 πανε κανενα 50-100ευρω οι i7 150-250 ευρω... στο ebay χοντρα χοντρα... οι i7 ειναι πιο vfm αλλα δεν ξερω θεωρω πολλα τα χρηματα...

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βίντεο που γράφει το κινητό δεν αναπαράγεται με hardware acceleration στον ΗΥ σου. Για βάλε πχ το K-Lite codec pack (http://codecguide.com/download_kl.htm) πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι για καινούριο επεξεργαστή...

• Like 1

Εγω χρησιμοποιω CCCP codecs , εχω το LG G4 , και το 4Κ βιντεο αναπαραγεται σωστα στον Pot Player, αλλα ΟΧΙ στον VLC + Bsplayer. Στον πρωτο βλεπεις πολλα "τσικ τσικ" και "καρε-καρε" , στον δευτερο ο ηχος ειναι οτι να'ναι (Windows 10). Σε Windows 7 , ο bsplayer  ακομη χειροτερα (στο 2ο μηχανημα δε δοκιμασα παντως τον pot player ).

Δε ξερω αν μπορει να βοηθησει αυτο που ειπα, δε χανεις να δοκιμασεις. Δε ξερω ποια codecs ειναι καλυτερα, με τα CCCP ειμαι καμμια 5-6 χρονια σιγουρα (και σε παλαιοτερα pc). 

Try it out

• Like 1

Κατέβασε το Gpu Observer - Windows 7 Desktop Gadget

Εφόσον την αποκωδικοποίηση την κάνει η Nvidia θα πρέπει το VPU load να ανεβαίνει όσο παίζει το video. Αν δεν δουλεύει τότε ή δεν αναλαμβάνει η Nvidia το playback και δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει η Intel, ή δεν ενεργοποιείται καν το hardware acceleration.

• Like 1

Λοιπον τα δοκιμασα ολα... τελικα καλυτερα παιζει με τον potplayer... και λειτουργει με την gpu λογικα μιας και το ανοιγω με την αναλογη επιλογη και τρεχει πιο smooth.
H cpu παει στο 99%... θα χρειαστω αναβαθμιση συντομα... με την πρωτη ευκαιρια...

Ευχαριστω πολυ παιδια να ειστε καλα :)

• Like 2