Δημήτρης Μπιστιόλης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8, 2016 Εχω την καρτα ηχου ASUS XONAR DS και την εχω συνδεμενη απο την spdif/toslink της στον ενισχυτη μου.Οταν βαζω να παιζει απο την spdif ενω στης ταινιες παιζουν ολα τα ηχεια (εχω 5.1) στα games παιζουν μονο τα 2 μπροστα και το κεντρικο,ξερει κανεις γιατι γινεται αυτο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 8, 2016 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Το παιχνίδι είναι φτιαγμενο για 5.1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 8, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Νεα games και να μην ειναι..Assasins Creed Syndicate,Dirt Rally Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 8, 2016 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Καμια φορα πρεπει απο τα Settings των, να επιλεξεις 5.1 , λογω του οτι εχουν defaut stereo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 8, 2016 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Δεν εχουν ποια settings τετοια τα καινουρια games..τα κανουν αυτοματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Απρίλιος 8, 2016 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Υποπτο.. Κι εγω τωρα τελευταια εχω κατι κουλα θεματα με την xonar d1 μου.. Τη συνδεω με καρφι σε rca στον ενισχυτη μου και οταν παιζω μουσικη δουλευουν ολα ρολοι. Στα παιχνιδια ομως μπορει τυχαια να σταματησει να παιζει το ενα απο τα δυο ηχεια για λιγο και μετα απλα να ξαναρχισει να παιζει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 8, 2016 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Το εχω κανει αυτο..ο μονος τροπος για να μπορω να ακουω στα games 5.1 ηχο ειναι να τον βαζω σαν playback device τα 5.1..η καρτα ειναι συνδεμενη στον ενισχυη απο το spdif..δεν εχω καλωδια ηχειων επανω στα αναλογικα βυσματα...Εαν βαλω playbakc device την spif συσκευη στης ταινιες εχω 5.1 ενω στα games εχω stereo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Απρίλιος 8, 2016 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Έτσι όπως την συνδέεις δεν εκμεταλεύεσαι την κάρτα ήχου σου. Το θέμα άρα είναι στα ηχεία σου. Αυτή μεταφέρει ψηφιακό σήμα στα ηχεία και εκείνα κάνουν την "βρώμικη" δουλειά/ μετατροπή. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι το σήμα που θα φεύγει από την κάρτα σου να είναι αναλογικό, διότι η μετατροπή θα γίνεται από αυτήν. Του τέστιν βάλε τα πολύχρωμα καλώδια κατευθείαν στην κάρτα σου όπως διαβάζεις την χρωματολογία στο εγχειρίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 8, 2016 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2016 Τα ηχεια ειναι πανω στον ενισχυτη του home theater..δεν εχουν καν τετοια βυσματα για την καρτα ηχου...ο ενισχυτης ειναι συνδεμενος με την οπτικη ινα στην καρτα ηχου Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Απρίλιος 9, 2016 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι η κάρτα ήχου αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να μετατρέπει ψηφιακό σε αναλογικό σήμα. Ή κυριότερη λειτουργία της τουλάχιστον. Το πρόβλημα πρέπει να το ψαξεις στον ενισχυτή σου αυτή απλά μεταφέρει το σήμα και η επεξεργασία γίνεται αλλού. Μήπως "βλέπει" κάτι διαφορετικό στα παιχνίδια ο ενισχυτής; Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 9, 2016 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Μόλις τώρα, το μέλος panos444 έγραψε: Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι η κάρτα ήχου αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να μετατρέπει ψηφιακό σε αναλογικό σήμα. Ή κυριότερη λειτουργία της τουλάχιστον. Το πρόβλημα πρέπει να το ψαξεις στον ενισχυτή σου αυτή απλά μεταφέρει το σήμα και η επεξεργασία γίνεται αλλού. Μήπως "βλέπει" κάτι διαφορετικό στα παιχνίδια ο ενισχυτής; Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Να κανω ενα update περι του θεματος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos444 Απρίλιος 9, 2016 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Οκ. Ψάχνοντας τις ρυθμίσεις του δικού μου ενισχυτή έχει κάποια modes που ουσιαστικά επιλέγεις ποια ηχεία θα παίξουν και πώς ακριβώς. 2.0 4.0 2.1 4.1 κτλ κτλ. Yamaha είναι αν σε βοηθάει. Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 9, 2016 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 Εμενα ειναι Panasonic..και εχει καει το lcd panel οποτε ..θα σου γραψω και το μοντελο..στο θεμα μας ομως.. Λοιπον οταν βαζω σαν playback device το spdif σε καποιες ταινιες λειτουργει το 5.1 κανονικα...σε αλλες οχι η ακουγεται στερεο. Οταν βαζω σαν playback device τα ηχεια ολα λειτουργουν μια χαρα,ακομα και στα games. Πριν καει το LCD PANEL θυμαμε οτι με τα ηχεια σαν playback device και σαν εξοδο την επιλογη DTS INTERACTIVE..η ενδειξη DTS στο lcd panel ηταν μονιμα αναμενη..δεν θυμαμε τι γινονταν με το spidf. Η καρτα ηχου ειναι συνδεμενη με οπτικη ινα με τον ενισχυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Μπιστιόλης Απρίλιος 9, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2016 PANASONIC SA-HE 40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Απρίλιος 10, 2016 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2016 (edited) Κλεισε ολα τα εφε στον ενισχυτη DTS κλπ να παιζει δηλαδη οπως βγαινει απο την καρτα ηχου και κοιτα να δεις τι δουλευει. Το 5.1 θα βγαινει απο μια συσκευη δεν θα βαλεις 5.1 εφε στην καρτα και dts στον ενισχυτηπ.χ γτ δεν θα παιζει σωστα. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 10, 2016 από fatalara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts