Jump to content

Κάνουν τα εργαλεία το μάστορα; Γενική συζήτηση για εργαλεία και DIY κατασκευές!

Recommended Posts

1 hour ago, karmen1983 said:

Καλορίζικο Γιώργο πόσο σου πήγε εκεί στα βόρια? 

99€ με τα μεταφορικά από Amazon.

Δεν πήρα τρυπανάκια κλπ, γιατί έχουμε έναν καλό κύριο στη γειτονιά και είπα να τα πάρω από αυτόν.

Το συγκεκρμένο όμως δεν το είχε και με παραγγελία θα μου κόστιζε 135€.

• Like 1

Κάποιος ψαχνόταν για φθηνό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας. Δανείζομαι τη φώτο απο διπλανό φόρουμ (avclub.gr) και είναι απο 15/3

http://postimg.org/image/bjc0iawxv/full/

• Like 2

Να κάνω και ένα ποστ με πρόσφατη αγορά μιας και το άφησα. 2 πρίονια που ξυρίζουν απλά. Για όποιον ενδιαφέρεται αφήνω και τα λινκς αγοράς

http://www.amazon.de/gp/product/B00GN5KLMS?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_sfl_title_7&smid=A3JWKAKR8XB7XF

http://www.amazon.de/gp/product/B00GN5KJLG?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_sfl_title_6&smid=A3JWKAKR8XB7XF

IMG_9639.thumb.jpg.613930f8427b532ffd404IMG_9641.thumb.jpg.05cbd5c960269412901a5IMG_9638.thumb.jpg.e163969ce7e7db9f47700

• Like 2

2 hours ago, karmen1983 said:

Κάποιος ψαχνόταν για φθηνό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας. Δανείζομαι τη φώτο απο διπλανό φόρουμ (avclub.gr) και είναι απο 15/3

http://postimg.org/image/bjc0iawxv/full/

Τώρα εάν σου πω ότι ζαχαρώνω το 18V DeWalt, θα γελάσεις :)

Πάντως το Parkside φαίνεται τίμιος συμβιβασμός, θα ψαχουλέψω λίγο τα χαρακτηριστικά του...

και τώρα εγώ τι να σου πω που είχα Parkside αλλά έχω αρχίσει και χρυσοπληρώνω τα Dewalt? :hehe:

Εντάξει άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εξαρτάται το πόσο συχνά το θες και πόσο αίμα του πίνεις. Για μια στο τόσο και πιο συχνά θα σου έλεγα να δεις το Parkside :)

Αγάπη καλοδούλευτα τα "ξυράφια" ! :)

Να ρωτήσω κάτι:

Βλέπω στη φωτογραφία που δείχνεις τα δόντια από κοντά, ότι σαν να είναι τα δεξιά /πίσω  δόντια (αυτά που φαίνεται το τρόχισμά τους) λίγο πιο μακριά από τα αριστερά / εμπρός δόντια!

Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι απλά η γωνιά λήψης και το παιχνίδισμα της φωτοσκίασης?

Αν θυμάμαι καλά έχεις και κάποιο από τα Tajima  που είναι και αυτά "σφάχτες", συγκριτικά τα δύο τι λένε ?

Καμιά πρόταση για επαναφορτιζόμενο σκουπάκι; Βασικά είμαι απογοητευμένος από τις μπαταρίες, κλασσικά όταν το θέλεις είναι αφόρτιστο κι αν το αφήνεις πάνω στη βάση, σε 6 μήνες είναι για πέταμα. Έχουν βγει με (η)Λιθίου;

• Like 1

Γιώργο προσωπικά έχω πάρει αυτό εδώ και 4-5 μήνες

http://www.skroutz.gr/s/5947877/Juro-Pro-Dragon.html

Οι μπαταρίες του κρατάνε πολύ και προς το παρόν δε το έχω χρειαστεί ποτέ και να μην έχει μπαταρία. Το χρησιμοποιώ βέβαια 3-4 φορές τη βδομάδα. Ειναι αρκετά δυνατό και με έχει σώσει απο το να βγάζω τη μεγάλη σκούπα απο την αποθήκη.

Φυσικά υπάρχουν και σε Λιθίου

http://www.skroutz.gr/s/4739886/Black-Decker-Lithium-Ion-Dustbuster-Pivot-PV1820L.html

Στέλιο να σου πει ο @Lakisss που έκανε και τη πρώτη κοπή με αυτά σήμερα :hehe: εγώ ακόμα δε τα δούλεψα για να συγκρίνω

οσο γι' αυτό που με ρωτάς μάλλον η γωνία λήψης είναι

• Like 1

πριν 15 ώρες, το μέλος Seafalco έγραψε:

Αν θυμάμαι καλά έχεις και κάποιο από τα Tajima  που είναι και αυτά "σφάχτες", συγκριτικά τα δύο τι λένε ?

Έκοψα στα γρήγορα ένα κομματάκι με το μικρό και πραγματικά είναι ξυράφι, θα πάρω ένα με τη πρώτη ευκαιρία.

Αν δεν ξέρεις από "νινι" και πριόνι, σε γλυτώνει απ' τον ιδρώτα.:p

Πρόσεξε τι λες στο "συγγραφέα" του "Θέλει ζόρι το πριόνι ... " !!  :p

Νίκο εγώ έχω τρία Tajima (με διαφορετικής πυκνότητας δόντια) που είναι ανάλογης λογικής η λάμα τους -διαφέρουν βέβαια στο χέρι, αλλά είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο καλά κόβουν και κυρίως -για τις μελαμίνες αυτό είναι σημαντικό- πόσο καθαρά κόβουν!

WBC_14_0068-medium.jpg.83a0a6fb9424a170b

WBC_47_0138-medium.jpg.6c0aa15292f9ac048

Σαν να έχεις κάνει το κόψιμο με μηχάνημα κοπής μελαμίνης.

DSCN0736-medium.jpg.71dc47ae6d21ba271721DSCN0737-medium.jpg.fd6f6587f6efe960d70c

Το άλλο καλό που έχουν είναι ότι μπορείς να κόψεις καμπύλες με αυτά (για τα Tajima λέω).

Χαράζεις τη καμπύλη και η λάμα είναι τόσο λεπτή και ευλύγιστη που ακολουθάει το ίχνος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και χωρίς τάσεις να ξεφύγει !

DSCN0738-medium.jpg.63a0cb938595b770814d

DSCN0739-medium.jpg.fb5b8fd5c4e6c5935c6a

DSCN0740-medium.jpg.22731c8c69c28f486835

Σε αυτές τις φωτογραφίες κόβει ένα κομμάτι παλιό Iroko και τo κόβει σα "χαλβά" ! :)

Πιστεύω ότι πριόνια  τέτοια, έχουν θέση σε κάθε "εργαλειοθήκη" ! :D

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
  • Like 7

Ωραίος !!!

Πολύ χρήσιμο το post! :T:

Για τις Βίδες πιστεύω ότι είναι αναμενόμενο, καθώς έχουν να κάνουν με τα νερά του ξύλου σε κατά μήκος φόρτιση , όπου αυτά υφίστανται περισσότερη παραμόρφωση και είναι και η μοναδική ένωση που λειτουργεί σε θλίψη του ξύλου.

Οι άλλες δύο ενώσεις λειτουργούν σε εφελκυσμό των ινών του ξύλου όπου αυτές είναι ουσιαστικά αδιάσταλτες!

Επομένως αντέχουν μέχρι εκεί που αντέχει η πρόσφυση της κόλλας και το εμβαδόν της επιφάνειας που έχει εφαρμοστεί αυτή , αυτός είναι και ό λόγος που οι καβίλιες αντέχουν λιγότερο από τις μόρσες!

• Like 1

Επανέρχομαι μιας και βγήκε το νέο φυλλάδιο Lidl και έψαχνα για επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσαβιδο..

Lidl προσφορές

αξίζει αυτό το 16αρι parkside τα €44?? επίσης από που μπορώ να βρω ένα αξιοπρεπές και οικονομικό σετ με διάφορες κεφαλές βιδώματος και τρυπανάκια που να ταιριάζουν σε περίπτωση που το τσιμπήσω?

Ευχαριστώ!

3 hours ago, Nameless1 said:

Επανέρχομαι μιας και βγήκε το νέο φυλλάδιο Lidl και έψαχνα για επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσαβιδο..

Lidl προσφορές

αξίζει αυτό το 16αρι parkside τα €44?? επίσης από που μπορώ να βρω ένα αξιοπρεπές και οικονομικό σετ με διάφορες κεφαλές βιδώματος και τρυπανάκια που να ταιριάζουν σε περίπτωση που το τσιμπήσω?

Ευχαριστώ!

Είναι αυτό που είχε αναφέρει και η @karmen1983 νωρίτερα... Τα χαρακτηριστικά του είναι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά σε αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι βρίσκεις τίποτα καλύτερο, ειδικά με μπαταρία λιθίου. Ένα λίγο ακριβότερο Einhell που περιεργάστηκα (με το οποίο τα Parkside συνήθως έχουν κοινή... καταγωγή) δεν με ενέπνευσε στο δέσιμό του.

πριν 57 λεπτά, το μέλος minast έγραψε:

Είναι αυτό που είχε αναφέρει και η @karmen1983 νωρίτερα... Τα χαρακτηριστικά του είναι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά σε αυτή την τιμή δεν νομίζω ότι βρίσκεις τίποτα καλύτερο, ειδικά με μπαταρία λιθίου. Ένα λίγο ακριβότερο Einhell που περιεργάστηκα (με το οποίο τα Parkside συνήθως έχουν κοινή... καταγωγή) δεν με ενέπνευσε στο δέσιμό του.

Δεν νομίζω να είναι το ίδιο εκείνο ήταν 12v Λιθίου

πριν 17 λεπτά, το μέλος minast έγραψε:

Thanks!! Δεν είχα δει το ποστ της karmen1983, πήγα κατευθείαν στα πριόνια :p

Ωραία οπότε θα το τσιμπισω, ελπίζω να το προλαβω την τρίτη!

Καμία πρόταση σε σετακι με μύτες?? (Μάλλον υπάρχει και πιο επιστημονική ονομασία αλλά είμαι άσχετος :p)

δεν ξέρω αν πρέπει να το ρωτήσω εδώ....ή αν κρίνετε ότι πρέπει να γίνει νέο θέμα...
Τεσπα...

Θέλω να πακτώσω στο έδαφος ένα πλαστικό στοπ τροχών για εσωτερικό κλειστό πάρκινγκ που έχει πλακάκια και από κάτω τσιμεντοκοννία και τσιμέντο με πλέγμα...Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει  από βιδες & ουπα; Θα χρειαστώ τρυπάνια για πλακάκι και τσιμέντο ξεχωριστά στο κρουστικό που εχω [ΜΑΚΙΤΑ HP457DWEX4, 18V]...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.