catgirl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2005 Θα μορουσε να με βοηθήσει κάποιος στην προσπάθειά μου να τυπώσω ελληνικά από πρόγραμμα που τρέχει σε DOS σε έναν εκτυπωτή LASER?Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά διαθέτω δυνατότητα να χρησιμοποιήσω LEXMARK E232 ή HPLaserJet6L.Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνει αυτό μέσα στο σαβ/κυρ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Μάρτιος 11, 2005 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Κρίμα να μην το πείς νωρίτερα. Θα μπορούσες να επικοινωνήσεις με την αντιπροσωπία της lexmark και να σου διναν λύση. www.infolex.gr δες αν έχουν driver gia dos. Μετά, απ' όσο ξέρω χρειάζεται να έχει εεγκατεστημένες τις γραμματοσειρές ο εκτυπωτής στη μνήμη του (αν είναι postscript). Κοίταξε μήπως βρείς κάτι κ στην ιστοσελίδα της lexmark. Μάκρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Μάρτιος 11, 2005 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 O 6L έχει drivers για εκτύπωση σε dos!Πρέπει να περάσεις τα fonts που έρχονται σε δισκέτα μαζί με τον εκτυπωτή. Απ ότι θυμάμαι υπήρχε πρόβλημα και δεν φόρτωνε τα fonts πάντα στη μνήμη, οπότε πρέπει να προσθέσεις το .exe της εφαρμογής στο autoexec.bat ή να το τρέχεις όποτε εσύ θέλεις.Δοκίμασε να κατεβάσεις τους νέους drivers από την hp, μπορεί να βοηθήσει.Εάν το κείμενο που θές να εκτυπώσεις είναι σε αρχείο (ASCII) μπορείς να το εκτυπώσεις από τα windows κατεβάζοντας ένα converter.Επίσης αν στο pc υπάρχουν windows τρέξε το πρόγραμμα του dos από τα windows και ο εκτυπωτής εκτυπώνει κανονικά.Συγνώμη αν δεν βοήθησα πολύ αλλά πάνε αρκετά χρόνια που εκτύπωνα σε laserjet από dos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
catgirl Μάρτιος 12, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Όλο το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι υπάρχει ένα πανάρχαιο μηχάνημα με DOS (δεν έχει win εγκατεστημένα) και χάλασε ο εκτυπωτής που χρησιμοποιούσαμε (στο ψυγείο με τα φρούτα). Το θέμα είναι να τυπώσουμε όλες τις σελίδες με τα υπόλοιπα πελατών και εχουν αναλάβει άλλοι για την αντικατάσταση του μηχανήματος και του προγράμματος.Αλλά...Ο lexmark μας είπαν (από αντιπροσωπεία) ότι θα τύπωνε απ' ευθείας ελληνικά σε πρόγραμμα DOS! Αλλά πιστεύω και αυτοί νόμιζαν ότι τρέχει κάτω από win. @#%$#$%^^$ANY MORE HELP?Που μπορώ να βρω τα GR για τον HPLJ6L? Link to comment Share on other sites More sharing options...
catgirl Μάρτιος 13, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Στο site της lexmark βρήνα κάτι που είναι μάλλον αυτό που χρειάζομαι αλλά...---Πώς επιλέγω ελληνική κωδικοσελίδα στον εκτυπωτή μου;Ο εκτυπωτής σας διαθέτει ενσωματωμένες ελληνικές γραμματοσειρές και το μόνο που χρειάζεται είναι η επιλογή τους. Επειδή ο εκτυπωτής σας δεν διαθέτει πίνακα ελέγχου ο ευκολότερος τρόπος είναι να αντιγράψετε το αρχείο greek.pjl στον εκτυπωτή σας ως εξής: copy /b greek.pjl lpt1 Η διαδικασία χρειάζεται να γίνει μόνο μία φορά.Το αρχείο είναι φτιαγμένο για Ελληνικά 437.Αν χρειάζεστε κάτι διαφορετικό, κάντε το edit και αντικαταστήστε το «14G» με 10G για 851 ή 12N για 928. Οι γραμματοσειρές που υποστηρίζουν Ελληνικά είναι οι Courier, CGTimes, Univers και Line Printer 16.... που είναι αυτό το αρχείο greek.pjl δεν το βρίσκω πουθενα...τι τραβάει ένα κορίτσι αποκριάτικα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 το αρχείο *.pjl είναι print job language. είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για εκτυπωτές (ένα σετ εντολών που καταλαβαίνουν οι εκτυπωτές). πιο γνωστό νομίζω είναι το PCL. εσύ λοιπόν τώρα, πρέπει να στείλεις ένα αρχείο στον εκτυπωτή σου να του πεις να τυπώνει με ελληνικές γραμματοσειρές. αυτό το αρχείο λογικά θα το βρεις σε κάποια δισκέτα που έχεις. αν όχι, μπορείς να ζητήσεις από την αντιπροσωπεία να στο στείλει με e-mail. αν θες να δεις τι είναι codepage etc στα γρήγορα, εδώ: http://www.microsoft.com/typography/unicode/cscp.htm πάρε και την 437 :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
catgirl Μάρτιος 13, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 @sotirisευχαριστώ για την τόσο καλή διευκρίνηση...Είχα καταλάβει ότι πρέπει να βρώ αυτό το αρχείο αλλά δεν υπάρχει σε κανένα από τα CD εγκατάστασης... ’ρα μάλλον περιμένω για επικοινωνία με lexmark την τρίτη, κλαψ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 κοίτα, αν έχεις όρεξη για προγραμματισμό μπορείς να βρεις στο google διάφορα pdf με specs του pjl, και να δοκιμάσεις να το φτιάξεις μόνη σου. πάντως σου προτείνω να το ζητήσεις από την εταιρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
catgirl Μάρτιος 15, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Τελικά ακολουθώντας τις οδηγίες από το site της lexmark και με λίγη περισσότερη προσοχή τα κατάφερα και τύπωσα τα ελληνικά μου το βράδυ της καθαράς Δευτέρας!Το μόνο που μου έλειπε ήταν το αρχείο greek.pjl. Δεν είχα προσέξει βέβαια ότι η λέξη greek.pjl ήταν hypertext... Γκαβομάρα μου! ...έτσι πατώντας πάνω στοι έδινε!!!Τέλεια. Ήμουν μέχρι μέσα και στο χρονικό περιθώριο που όρισα. Ευχαριστώ όσα παιδιά με βοήθισαν! χε χε έτσι ο μπαμπάς με θεωρεί πλέον γκουρού στους υπολογιστές! (Μηπως είναι ώρα να ζητήσω Athlon64 ή να περιμένω το dual core???) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 15, 2005 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από catgirl Τελικά ακολουθώντας τις οδηγίες από το site της lexmark και με λίγη περισσότερη προσοχή τα κατάφερα και τύπωσα τα ελληνικά μου το βράδυ της καθαράς Δευτέρας!Το μόνο που μου έλειπε ήταν το αρχείο greek.pjl. Δεν είχα προσέξει βέβαια ότι η λέξη greek.pjl ήταν hypertext... Γκαβομάρα μου! ...έτσι πατώντας πάνω στοι έδινε!!!Τέλεια. Ήμουν μέχρι μέσα και στο χρονικό περιθώριο που όρισα. Ευχαριστώ όσα παιδιά με βοήθισαν! χε χε έτσι ο μπαμπάς με θεωρεί πλέον γκουρού στους υπολογιστές! (Μηπως είναι ώρα να ζητήσω Athlon64 ή να περιμένω το dual core???) that's theLAB;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάρτιος 15, 2005 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Χεχεχ!Περιμενε τους Ε0 stepping Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.