Jump to content



Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1


sotiris

Η χειρότερη περίοδος διακυβέρνησης  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

https://www.capital.gr/oikonomia/3381483/karamanlis-i-paraxorisi-tis-egnatias-odou-tha-proxorisei

 

Φαντάζεστε να ξεχάσει να πληρώσει τα διόδια σε κάποιον από τους σταθμούς και να τον χαρακτηρίσουν "τζαμπατζή και απόβρασμα";

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

https://www.kathimerini.gr/1042264/gallery/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/kefim-meta3y-notioy-afrikhs-kai-gkanas-h-ellada-ston-deikth-oikonomikhs-eley8erias

 

unnamed-1.jpg

 

αμ τα έκαναν σαν τα μούτρα τους, αμ τους φταίει ο ''νεοφιλελευθερισμός''... τραγέλαφος

Link to comment
Share on other sites

Ο μπλε κάδος και η μαφία της ανακύκλωσης στην Ελλάδα

Παράθεση

Σε κάθε περίπτωση ο δημότης πληρώνει αρχικά σαν καταναλωτής από την ώρα που θα αγοράσει ένα συσκευασμένο προϊόν. Παράλληλα, μέσω των δημοτικών τελών, πληρώνει για το κόστος ταφής των σκουπιδιών που δεν ανακυκλώνονται. Ακόμα, πληρώνει για το κόστος μεταφοράς στα ΚΔΑΥ των υλικών που προορίζονται για ανακύκλωση, τα οποία βάζει στους μπλε κάδους. Από τα ΚΔΑΥ, το μεγαλύτερο τμήμα των προοριζόμενων για ανακύκλωση απορριμμάτων… πηγαίνει και πάλι στις χωματερές όπου οι πολίτες καλούνται και πάλι να πληρώσουν για την ταφή τους. Όσο για το περιβαλλοντικό κόστος της ταφής των σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ και τις επιπτώσεις στην υγεία μας, αυτό είναι ανυπολόγιστο…

 

  • Like 2
  • Sad 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

Άριστος να ‘σαι, να μην Φοβάσαι: Όταν η Ελένη Αντωνιάδου Ανάσταινε και Νεκρούς

 

Παράθεση

 

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε η πρώτη τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» 

η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Σε μια στιγμή της βραδιάς που ξεχώρισε, η τελευταία βράβευσε την Ελένη Αντωνιάδου, επιστήμονα που κατά την κυρία Κεραμέως «διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής»

 

Η μόνη σχέση της με τη διάσημη αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία είναι ένα πέρασμα από τη NASA Academy, ένα «εντατικό καλοκαιρινό project για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με υψηλό κίνητρο» όπως μαθαίνουμε από την ίδια τη σελίδα του προγράμματος στο ίντερνετ. Ένα καλοκαιρινό σχολείο δηλαδή, στο οποίο παρακολουθεί κανείς κάποια μαθήματα και δουλεύει πάνω σε ένα μικρό project.

 

Πάμε στο επιχειρείν. Διάφορα άρθρα στο ίντερνετ (μεταξύ αυτών και ένα του διεθνούς γυναικείου επιχειρηματικού διαγωνισμού Cartier Women’s Initiative από το 2014) αναφέρουν ότι σε ηλικία 27 ετών η κυρία Αντωνιάδου ίδρυσε τo startup Transplants Without Donors που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης τεχνητών οργάνων. Όπως αναφέρει και στο σχετικό της λήμμα η γαλλική Wikipedia, η εταιρεία φαίνεται να μην υπάρχει (!) ενώ το site της είναι λιτό και απέριττο, με το περιεχόμενο του να είναι κυριολεκτικά ένα αστεράκι ανάμεσα σε δύο πλάγιες γραμμές: /*/.

 

Ανάμεσα στο έκτο και στο ένατο λεπτό η κυρία Στεφανίδου μας αφηγείται το χωρίς αμφιβολία κορυφαίο κατόρθωμα της κυρίας Αντωνιάδου, ένα επίτευγμα που θα έκανε όλες τις παραπάνω ελλείψεις στο βιογραφικό της να μοιάζουν αστείες σαν έλλειψη καλοριφέρ ένα μεσημέρι στην έρημο. Τον Ιούνιο του 2011, όπως μαθαίνουμε από την εκπομπή, τοποθετήθηκε σε καρκινοπαθή ασθενή τεχνητή τραχεία κατασκευής της ίδιας της κυρίας Αντωνιάδου και μιας συμφοιτήτριάς της, η οποία δεν κατονομάζεται

 

Δύο εβδομάδες ζωής είχε ο συγκεκριμένος ασθενής, μας λέει η κυρία Αντωνιάδου, όταν ευτυχώς και κατ’ εξαίρεση –σημειώστε το–  επιτράπηκε στην ομάδα των θεραπόντων ιατρών του να χρησιμοποιήσουν μια πειραματική τεχνική και να εγκαταστήσουν την τραχεία της κυρίας Αντωνιάδου στον ασθενή, ο οποίος η ίδια πιστεύει «ότι δεν το έχει μετανιώσει πια» (8:34). Το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα, η κυρία Στεφανίδου ρωτά για να είμαστε σίγουροι αν ο άνθρωπος αυτός έχει πλέον μια φυσιολογική ζωή, η κυρία Αντωνιάδου την επιβεβαιώνει και η εκπομπή περνά στο επόμενο θέμα της: τη ζωή της τελευταίας ως εργαζόμενης στη NASA.

 

Αυτά συνέβαιναν σε μια γωνιά της Ελλάδας στις 12 Μαρτίου του 2014. Κάπου ενάμιση χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2013, ο καρκινοπαθής Andemariam Teklesenbet Beyene δεν ήταν και πολύ καλά. Συγκεκριμένα πέθανε από την κατάρρευση και την αλλοίωση  της συνθετικής τραχείας που είχε τοποθετηθεί στον λαιμό του. Η τραχεία αυτή, θα το μαντέψατε, είναι η ίδια τραχεία για την οποία κόμπαζε η κυρία Αντωνιάδου στην εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου. Ας κάνουμε μια παύση εδώ και ας προσπαθήσουμε να συλλάβουμε τα γεγονότα: φτιάχνεις μια συνθετική τραχεία, χρησιμοποιείται στην πρώτη σχετική επέμβαση παγκοσμίως, ο ασθενής πεθαίνει και εσύ καυχιέσαι δημόσια για την ευτυχή έκβαση της επέμβασης έναν χρόνο και βάλε μετά. Θα μπορούσε η κυρία Αντωνιάδου να μην ξέρει τι είχε απογίνει ο ασθενής; Φυσικά και όχι. Αυτές δεν είναι περιπτώσεις ρουτίνας που χάνονται στα βάθη του χρόνου· πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση συνθετικού αεραγωγού στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτές είναι περιπτώσεις των οποίων η εξέλιξη κάνει τον γύρο του ιατρικού κόσμου σε δευτερόλεπτα, χωρίς καμία αμφιβολία.

 

Για να μην τα πολυλογούμε εδώ, μιας και δεν είναι ακριβώς το θέμα μας, τα κυριότερα σημεία της ιστορίας έχουν ως εξής:

  • Ο Μακιαρίνι απέκρυψε από τον ασθενή του τη δυνατότητα της απλούστερης θεραπείας με λέιζερ.
  • Όταν ανακάλυψε ότι ο όγκος ήταν πολύ μικρότερος από αυτόν που είχε αρχικά διαγνωστεί, ο Μακιαρίνι αφαίρεσε χωρίς σοβαρό ιατρικό λόγο την τραχεία του ασθενή για να την αντικαταστήσει με την σύνθετη.
  • Ο ασθενής του Μακιαρίνι ήταν το πρώτο έμβιο ον στο οποίο εφαρμόστηκε η τοποθέτηση τεχνητής τραχείας. Για να πείσει τον πρώτο ότι η τεχνική ήταν απαραίτητη, ο Μακιαρίνι έφτασε στο σημείο ακόμα και να παραλείψει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
  • Ο Μακιαρίνι δεν πήρε ποτέ δεοντολογική έγκριση για την επέμβαση που εφάρμοσε, την οποία ψευδώς ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει.

 

  •  
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 30 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

έχει και η LIFO ένα σχετικό άρθρο σήμερα Γιαγκ

 

Κοίτα δεν είναι τόσο το βραβείο, με την εμφάνιση που έχει μπορεί να της το έδινα και εγώ : /… φάγανε το ανθρωπάκι για να του βάλουν τον σωλήνα!, Κυρίως ο αλήτης που τον εγχείρησε!

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, ΓιαγκΤ said:

Κυρίως ο αλήτης που τον εγχείρησε!

 

το διάβασα στο πόδι και δεν στο γράφω με σιγουριά, αυτή η πατέντα ή ότι στην ευχή ήταν με την τραχεία είναι αυτό με το οποίο ασχολήθηκε τούτη εδώ. Αυτό υποτίθεται ότι προβάλει ως επίτευγμα, δεν λέει ότι έφτιαχνε διαστημόπλοια.

άστρο: η ουσία της ιστορίας δεν είναι η Κεραμέως. Είναι η διάθεσή μας ως κοινωνία να αποδεχόμαστε και να προβάλλουμε κιόλας -καμαρώνοντας σα γύφτικα σκεπάρνια και μάλιστα για κάτι που δεν είναι προσωπική μας επιτυχία- τον οποιοδήποτε πλασάρεται ως κάτι. Τα έχει πει βέβαια από παλιά ο οξυδερκής Γιάννης Τσαρούχης, στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Μέχρι και κούκλα την έκανε την τύπα η Mattel (Barbie).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν έχω μπει ακόμη στον κόπο να διασταυρώσω τις πληροφορίες για το ιστορικό της κ. Αντωνιάδου, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει η τελευταία ανακοίνωση.

 

"Εμείς ενδέχεται να είμαστε ξεφτίλες, αλλά η κ. Υπουργός δε φταίει σε τίποτα"; Για την ουσία των καταγγελιών, τίποτα;

 

Όπως και να 'χει, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η τιμηθείσα υπό το βάρος των αποκαλύψεων θα ήταν να παρουσιάσει τη συναίνεση της επιτροπής επιστημονικής δεοντολογίας του Ιδρύματος στο οποίο φέρεται να διαπρέπει για τη συγκεκριμένη μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

...πάντως, απο ότι φαίνεται, κατάφερε και δούλεψε (?) και πράσινους και βένετους:

 

https://www.iefimerida.gr/ellada/hamos-me-tin-ereynitria-eleni-antoniadoy

 

 

Quote

Μάλιστα, η «Αυγή» τότε, στις 31 Ιανουαρίου 2017 είχε κάνει ένα αποθεωτικό άρθρο για την Ελενα Αντωνιάδου αναπαράγοντας με ενθουσιασμό τις αναρτήσεις που είχε κάνει υπέρ του προγράμματος του τότε υπουργού Νίκου Παππά.

Εγραφε η Αυγή:

"Πολύ θετικό βήμα η πρωτοβουλία ίδρυσης της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης. που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί δεκαετίες πριν. Η Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, για την διεκδίκηση ερευνητικών πόρων και την διασύνδεση με διεθνή κέντρα καινοτομίας" σημειώνει με ανάρτησή της η Ελένη Αντωνιάδου μια από τις πιο διακεκριμένες διεθνώς Ελληνίδες στο χώρο της επιστήμης.

Η Ελένη Αντωνιάδου είναι διακεκριμένη επιστήμονας με σπουδές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την Βιοϊατρική , την Νανοτεχνολογία και την Αεροδιαστημική. Εργάστηκε για την ΝΑΣΑ στο πρόγραμμα «Mars Exploration Lab» όπου μελέτησε την επίδραση της ατμοσφαιρικής πίεσης στο νευρικό σύστημα. Βραβεύτηκε από την ΝΑΣΑ για τις έρευνές της όπως και από πολλούς άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς. Το BBC την συμπεριέλαβε στις 100 πιο Ισχυρές Γυναίκες ενώ το Forbes την εξέλεξε ανάμεσα στα 30 πιο σημαντικά πρόσωπα της επιστήμης της υγείας».

 

 

Σε άλλα νέα, ώρα να μάθουμε μπαλίτσα απο τους τιτάνες :haha:  της οικονομίας:

 

https://www.iefimerida.gr/politiki/gelia-sto-twitter-gia-ahtsiogloy-me-ayxiseis-misthon

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, ΓιαγκΤ said:

 

Κοίτα δεν είναι τόσο το βραβείο, με την εμφάνιση που έχει μπορεί να της το έδινα και εγώ : /… φάγανε το ανθρωπάκι για να του βάλουν τον σωλήνα!, Κυρίως ο αλήτης που τον εγχείρησε!

 

 

για το "φάγανε το ανθρωπάκι"

αν δεν έχω διαβάσει λάθος ο συγκεκριμένος ασθενής είχε μόνο μέρες μπροστά του και τελικά με αυτό τον τρόπο που έγινε η επέμβαση (και οι όποιες παρανομίες) έζησε πολύ πιο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, beastie said:

 

για το "φάγανε το ανθρωπάκι"

αν δεν έχω διαβάσει λάθος ο συγκεκριμένος ασθενής είχε μόνο μέρες μπροστά του και τελικά με αυτό τον τρόπο που έγινε η επέμβαση (και οι όποιες παρανομίες) έζησε πολύ πιο πολύ.

 

εγω παλι διαβασα οτι ο χρονος ζωης του ασθενους ηταν εκτιμηση του χειρουργου καθως και η επιμονη του για την πειραματικη εγχειρηση αφου πρωτα του απεκρυψε την επιλογη χρησης λειζερ που ισως ηταν λιγοτερο επιζημια για το προβλημα του...

(υπ οψιν ο γιατρος εχει ηδη αποβληθει )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 λεπτά, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

 

...και χρησιμοποιείται αλόγιστα.

 

Αρχικά αν τη διαβάσεις τη δήλωση σου προκαλεί οργή, ειδικά αν συνυπολογίσεις ιστορίες με τη nestle και τις πρακτικές της για την εξαργύρωση της αξίας του νερού.

Όμως εδώ υπάρχει ένα θέμα που υποβόσκει και δεν έχει ανακινηθεί από κανέναν. Το νερό το ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ. Το αφήνουμε να τρέχει. Δε σεβόμαστε το πόσιμο νερό και το χρησιμοποιούμε αφειδώς. Ένας λόγος επειδή είναι φθηνό και δε μας νοιάζει. Άλλος, γιατί δεν έχουμε παιδεία εξοικονόμησης νερού.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

πριν 4 λεπτά, το μέλος astrolabos έγραψε:

 

...και χρησιμοποιείται αλόγιστα.

 

Αρχικά αν τη διαβάσεις τη δήλωση σου προκαλεί οργή, ειδικά αν συνυπολογίσεις ιστορίες με τη nestle και τις πρακτικές της για την εξαργύρωση της αξίας του νερού.

Όμως εδώ υπάρχει ένα θέμα που υποβόσκει και δεν έχει ανακινηθεί από κανέναν. Το νερό το ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ. Το αφήνουμε να τρέχει. Δε σεβόμαστε το πόσιμο νερό και το χρησιμοποιούμε αφειδώς. Ένας λόγος επειδή είναι φθηνό και δε μας νοιάζει. Άλλος, γιατί δεν έχουμε παιδεία εξοικονόμησης νερού.

Συμφωνώ ανεπιφύλακτα. Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή συμφωνούμε στο δεύτερο μισό της δήλωσης ότι πρέπει να συμφωνήσουμε και στο πρώτο. Το οικιακό νερό δεν είναι απαράδεκτα φτηνό, ούτε το κόστος διαχείρισής του.

Είναι πολύ σημαντικό να χτιστεί παιδεία εξοικονόμησης νερού (και γενικά οικολογικής συνείδησης) αλλά χρειάζεται πολλή μελέτη πριν αλλάξει η τιμολόγησή του.

Ειδικά εάν συζητάμε για οριζόντιες αυξήσεις στο νερό, θα είναι άλλη μία εύκολη λύση στη λογική της αύξησης του ΦΠΑ: Θα πληγούν δυσανάλογα πολύ αυτοί που δεν φταίνε...

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Διαχειριζόμαστε άθλια τους -περιορισμένους- υδάτινους πόρους της χώρας. Στην αγροτική κατανάλωση μάλιστα γίνεται το έλα να δεις. Αλλά σε όλη την συμπεριφορά μας έτσι είμαστε.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

πριν 57 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

Αλλά σε όλη την συμπεριφορά μας έτσι είμαστε.

Ακριβώς, είναι θέμα παιδείας. Δεν παίζει και τόσο ρόλο η τιμή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.