Jump to content



Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1


sotiris

Η χειρότερη περίοδος διακυβέρνησης  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

πριν 1 ώρα, το μέλος colt3003 έγραψε:

^^'' ....φτηνό, αξιόπιστο, γενόσημο φάρμακο, με σπάσιμο κάθε πατέντας, απο κρατική φαρμακοβιομηχανία, υπό εργατικό έλεγχο....''

 

Μα που πας και τα βρίσκεις αυτά τα ρετάλια ήθελα να'ξέρα.... 

Μέχρι τον φραπέ, καλά πάνε. Απο εκεί και μετά, αλήθεια τώρα, εσύ τα έχεις αυτά τα παρτάλια ικανά να ελέγξουν μια φαρμακοβιομηχανία ?? μήπως θα τους δεχόσουν σαν συνεταίρους / συνεργάτες / διευθυντές στο δικό σου μαγαζί ?? Όχι, γιατί εγώ, ούτε να μου ταχυδρομήσουν γράμμα δεν θα τους έστελνα (και πιθανότατα, ούτε αυτό δεν έχουν κάνει σαν εργασία στη ζωή τους) 

 

Καταρχάς οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι τεράστιος «ψυχολόγος»

Αυτό το ρετάλι αντίθετα από τον μεγάλο Τσιμερο ζει με τα δικά του λεφτά χωρίς να προσπαθεί να ζήσει από το δημόσιο στην πλάτη μας.

Α, αν θέλεις να τον κάνης εχθρό σου δώσε του φακελάκι

Τα υπόλοιπα για το πόσο ρετάλι είναι εδώ   http://pgpapanikolaou.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

πριν 12 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

 

Γι αυτό έκανα και τον υπολογισμό με τόκο, θεωρώντας καθαρή αύξηση των αποθεματικών (- πληθωρισμό -έξοδα) μικρότερη από όση καταγράφηκε στον ΟΟΣΑ,μαζί και με τη συρρίκνωση ~20% του 2008. Ας πούμε το βασικό σενάριο "απαισιοδοξο" και αυτό που περιέγραψα "αισιόδοξο", αν κι είναι συντηρητικό με την ιστορία των τελευταίων 20 ετών.

 

Όμως, κι αυτή η κουβέντα δεν είναι απλή. Ας πούμε, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν διεθνώς κάποια ταμεία που τζόγαραν σε επενδύσεις μεγάλης απόδοσης (και ρίσκου) και έχασαν λεφτά, την ίδια στιγμή που άλλα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη. Πρέπει να επιτρέπονται οι επνεδύσεις υψηλού ρίσκου; Αν αποτύχουν ποιος θα επωμίζεται το κόστος, το ΔΣ ή οι συνταξιούχοι; Και, για να αναλάβουν την ευθύνη, έχουν δυνατότητα να επιλέγουν τη διασπορά του χαρτοφυλακίου του Ταμείου τους ή να εκλέγουν τη διοίκησή του;

 

Όπως και να 'χει, νομίζω όλοι εδώ συμφωνούμε ότι το Κράτος θα έπρεπε να προσφέρει σύνταξη γήρατος η οποία σε φέρνει μέχρι το όριο της φτώχιας (ή λίγο παραπάνω) και το υπόλοιπο ποσό να προκύπτει από τις εισφορές και την αποταμίευση σου.

 

Απλώς αυτό δε γίνεται χωρίς phase-in και μεταβατικό στάδιο.

 

Η λύση της Σουηδίας για μεταβατικό στάδιο προς κεφαλαιοποιητικο σύστημα είναι παράδειγμα προς μίμηση. 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, ΓιαγκΤ said:

 

Καταρχάς οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι τεράστιος «ψυχολόγος»

Αυτό το ρετάλι αντίθετα από τον μεγάλο Τσιμερο ζει με τα δικά του λεφτά χωρίς να προσπαθεί να ζήσει από το δημόσιο στην πλάτη μας.

Α, αν θέλεις να τον κάνης εχθρό σου δώσε του φακελάκι

Τα υπόλοιπα για το πόσο ρετάλι είναι εδώ   Δρ. Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου, Νευροχειρουργός

 

 

''Τα ρούχα είναι ο καθρέπτης της ψυχής'' 

Αν ο άλλος θέλει να ντύνεται σαν λέτσος, εγώ θα τον δώ ακριβώς έτσι: σαν λέτσο.

Επιπλέον.....: Τι λες ρε παιδί μου.... επειδή είναι γιατρός, είναι και οικονομολόγος ??? και ιστορικός ?? (γιατί δε μπορεί, κάπου θα έχει διαβάσει ιστορία, να δει αν στέκουν αυτά που λέει) Τι είστε τελικά εσείς οι μπολσεβίκοι..... κάστρο για κάστρο δεν έχετε αφήσει άπαρτο ...... 

Κοντολογίς, για γιατρός μπορεί να είναι άσσος. Για οικονομολόγος όμως, μας φλόμωσε στις παπαριές.

Έκαστος εφ'ω ετάχθη. 

Link to comment
Share on other sites

πριν 10 ώρες, το μέλος colt3003 έγραψε:

''Τα ρούχα είναι ο καθρέπτης της ψυχής'' 

 

Βάλε λίγο πάστα γιατί θα το κάψεις το μηχάνημα. Το 99.9999 όσων ήταν καλοντυμένοι από το 1980 και μετά μας τον φόρεσαν κανονικά, μήπως απλά εννοείς ότι προτιμάς να στον φοράνε με κουστούμι?

 

Υπομονή, άλλα 20-30 χρόνια έμειναν, κάποια στιγμή θα στερέψει το βαρέλι.

Link to comment
Share on other sites

πριν 5 ώρες, το μέλος Matia έγραψε:

 

Βάλε λίγο πάστα γιατί θα το κάψεις το μηχάνημα. Το 99.9999 όσων ήταν καλοντυμένοι από το 1980 και μετά μας τον φόρεσαν κανονικά, μήπως απλά εννοείς ότι προτιμάς να στον φοράνε με κουστούμι?

 

Υπομονή, άλλα 20-30 χρόνια έμειναν, κάποια στιγμή θα στερέψει το βαρέλι.

Να φανταστώ ότι εσύ χρησιμοποιείς liquid metal κατά τη συντήρηση του εαυτού σου; Έλεγξέ την, γιατί μου φαίνεται ότι έχει πετρώσει....

 

Link to comment
Share on other sites

Λίγη μπαλίτσα....:

 

http://www.kathimerini.gr/993354/opinion/epikairothta/politikh/h-kyvernhsh-nomo8etei-thn-ay3hsh-ths-anergias

 

Quote

Να ’σαι υγιής, με όρεξη για δουλειά και να μη βρίσκεις πουθενά να εργαστείς: βαθιά πληγή για την τσέπη, αλλά και το πνεύμα του ανθρώπου. Παρότι, όμως, όλοι αναγνωρίζουν δημοσίως το πρόβλημα, καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να σκοτώσει το τέρας της ελληνικής ανεργίας, και επί κρίσης έγινε φοβερότερο από ποτέ.

Στη ρίζα της διαχρονικής αποτυχίας να νικήσουμε την ανεργία κρύβεται μια ισχυρή παρανόηση για το πώς λειτουργεί η αγορά εργασίας: η θρησκευτική πίστη ότι όλα τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με φιρμάνι, ότι σπανίζουν οι καλοπληρωμένες δουλειές μόνο επειδή αρνήθηκε ο/η υπουργός «να προστατεύσει τον κόσμο της εργασίας» (πόσο άκαρδοι!). Η σημερινή κυβέρνηση μάλιστα σπάει ρεκόρ αντιεπιστημονικής και σχιζοφρενούς οικονομικής προσέγγισης, δηλώνοντας βαθύ πόνο υπέρ ανέργων, την ίδια ώρα που λοιδορεί όποια προσπάθεια έγινε να πέσει η ανεργία!

Λαϊκιστές πολιτικοί και ανεύθυνα συνδικάτα παραδοσιακά διαβεβαιώνουν ότι όλα θα λυθούν με περισσότερη ρύθμιση, νομοθετώντας υψηλότερους μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας, εθνικές συμβάσεις εργασίας. Αυτή η λογική πάντα έπασχε, αλλά χρειάστηκε η κρίση για να φανεί το μέγεθος της πλάνης. Πώς ερμηνεύουν οι ρυθμισομανείς την πτώση της ανεργίας, με σταθερό περίπου ρυθμό, ήδη από το 2013 (προ ΣΥΡΙΖΑ) ώς σήμερα; Πτώση που δεν οφείλεται απλά στην έξοδο ατόμων από την αγορά (μετανάστευση, σύνταξη), αλλά σε πραγματική αύξηση της απασχόλησης;

Ενάντια στις λαϊκιστικές θεωρίες, τα οικονομικά εξηγούν άριστα το φαινόμενο και δείχνουν πως η απορρύθμιση που επέβαλαν οι «κακοί δανειστές», παρά την «αντίσταση» της κυβέρνησης, υπήρξε η μόνη ελπίδα για τον Ελληνα άνεργο. Οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ λοιπόν δεν ζητούσαν μείωση ελάχιστων μισθών γιατί είναι ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι, αλλά επειδή έβλεπαν την ανεργία να εκτοξεύεται και διαπίστωναν ότι το προ κρίσης επίπεδο των μισθών δεν μπορεί να ταιριάζει σε μια καταποντισμένη οικονομία. Στην ερώτηση «μα πώς θα ζήσει κανείς με 700, 500 ή 360 ευρώ;», το σκληρό αλλά ρεαλιστικό αντεπιχείρημα ήταν: «Ζει καλύτερα με μηδέν;».

Σύμφωνα με τον αρχαίο νόμο της ζήτησης, στον πυρήνα κάθε ζητήματος εργασιακής πολιτικής φωλιάζει ένα ατσαλένιο, αναπόδραστο δίλημμα: μπορείς να επιδιώξεις υψηλότερους μισθούς ή χαμηλότερη ανεργία, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα.

Ο μισθός είναι η τιμή της εργασίας. Όταν ανεβαίνει η τιμή ενός προϊόντος, ως πρώτη αντίδραση μειώνει τη ζήτηση. Αυτό ισχύει σε κάθε εποχή, με κάθε σύστημα. Οσο κι αν οι οπαδοί της μαγικής σκέψης θέλουν να πιστεύουν το αντίθετο, ρύθμιση που αυξάνει σημαντικά τον μισθό ενός ατόμου θα τείνει ταυτόχρονα να δυσχεραίνει την εύρεση εργασίας. Αν π.χ. η κυβέρνηση όριζε «οι έχοντες αρχικά ονόματος ΣΓ πληρώνονται ελάχιστο μισθό 5 δισ. τον μήνα», δεν θα γινόμουν πλούσιος, αλλά αιώνια άνεργος.

Τα διψήφια ποσοστά ανεργίας που είχαμε, ακόμα και στην κατασκευαστική φρενίτιδα των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν ακλόνητο σημάδι ότι το κράτος όριζε μισθούς αγνοώντας τις οικονομικές συνθήκες. Γενικά η υψηλή ανεργία δεν είναι αναπόφευκτο χαρακτηριστικό «αδύναμων» χωρών (η φτωχότερη Ρουμανία γιατί έχει 4-5 φορές χαμηλότερη ανεργία;), αλλά υπερ-ρυθμισμένων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ύψιστη ανεργία παρατηρείται εκεί όπου χτυπάει περισσότερο η κρατική παρέμβαση: σε ανειδίκευτους και νέους που φλερτάρουν με τον ελάχιστο μισθό.

Γενικά η ρύθμιση της εργασίας έχει νικητές και χαμένους. Όταν ανεβαίνουν οι μισθοί τεχνητά, διά νόμου, όσοι έχουν δουλειά και την κρατήσουν κερδίζουν, αλλά όσοι αναζητούν δουλειά συνήθως χάνουν. Επειδή οι μεν είναι περισσότεροι απ’ τους δε (και εξ ορισμού για αυτούς ενδιαφέρονται τα συνδικάτα), οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται κυρίως για τους έχοντες ασφαλείς θέσεις εργασίας, και έτσι αυξάνουν τους μισθούς πέρα από το σωστό για την κοινωνία όριο. Να το ξαναπώ: λαϊκιστές πολιτικοί ρυθμίζουν την αγορά σε υψηλά επίπεδα που συμφέρουν εκλογικά, αλλά όχι κοινωνικά. Βέλτιστη για την κοινωνία δεν θα ήταν μηδενική ρύθμιση, αλλά σχεδόν σίγουρα χαμηλότερη.

Είμαστε λοιπόν καταδικασμένοι, είτε να είμαστε άνεργοι είτε εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί; Οχι. Λύση υπάρχει, και είναι δοκιμασμένη παγκοσμίως, αλλά αντιτίθεται στον λαϊκισμό των πολιτικών και την ανυπομονησία πολιτών: πρώτα δουλεύεις, μετά αμείβεσαι. Αντί για τεχνητή αύξηση των μισθών διά νόμου, καλλιεργείς την οικονομία και οι μισθοί αυξάνονται οργανικά. Γιατί δεν είναι μόνο απάνθρωπο να παροπλίζεις, λόγω υπερρύθμισης, έναν στους τέσσερις υγιείς Έλληνες – είναι και αδιανόητα αντιπαραγωγικό. Όσοι δεν δουλεύουν, δεν παράγουν, δεν πληρώνουν φόρους, δεν στηρίζουν το ασφαλιστικό, δεν συσσωρεύουν κεφάλαια για μικρές και μεγάλες επενδύσεις. Όλοι χάνουμε όταν υπάρχει ανεργία.

Χώρα που καθηλώνει τους μισούς νέους άπραγους σε καφετέριες, δεν προχωράει. Κυβέρνηση που καταδικάζει εκατομμύρια στην ανεργία για να ωφελήσει όσους έχουν εργασία, δεν είναι «προοδευτική», καταστρέφει τη χώρα. Η υπουργός Εργασίας το είπε ξεκάθαρα: « [Η κυβέρνηση προσπαθεί] να ασκήσει τις μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις προς όφελος των εργαζομένων». Καιρός να φροντίσουμε όμως λίγο και τους ανέργους...

* Ο κ. Σωτήρης Γεωργανάς είναι αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο City University του Λονδίνου.

 

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα έχει ελάχιστο μηνιαίο μισθό (12 μισθούς το χρόνο) 762$ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 18637$.

Η Ρουμανία έχει ελάχιστο μηνιαίο μισθό 502$ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 10785$.

 

Εμφανώς ο Έλληνας εργαζόμενος πληρώνεται με μικρότερο κομμάτι της πίτας από το Ρουμάνο. Περιέργως όμως η ανεργία είναι πολύ χαμηλότερη στη Ρουμανία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, dfk_7677 said:

Η Ελλάδα έχει ελάχιστο μηνιαίο μισθό (12 μισθούς το χρόνο) 762$ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 18637$.

Η Ρουμανία έχει ελάχιστο μηνιαίο μισθό 502$ με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 10785$.

 

Εμφανώς ο Έλληνας εργαζόμενος πληρώνεται με μικρότερο κομμάτι της πίτας από το Ρουμάνο. Περιέργως όμως η ανεργία είναι πολύ χαμηλότερη στη Ρουμανία.

 

Αρκεί να διαβάσεις προσεκτικά το παρακάτω απόσπασμα,για να απαντηθεί η απορία σου:

 

Quote

Σύμφωνα με τον αρχαίο νόμο της ζήτησης, στον πυρήνα κάθε ζητήματος εργασιακής πολιτικής φωλιάζει ένα ατσαλένιο, αναπόδραστο δίλημμα: μπορείς να επιδιώξεις υψηλότερους μισθούς ή χαμηλότερη ανεργία, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα.

Ο μισθός είναι η τιμή της εργασίας. Όταν ανεβαίνει η τιμή ενός προϊόντος, ως πρώτη αντίδραση μειώνει τη ζήτηση. Αυτό ισχύει σε κάθε εποχή, με κάθε σύστημα. Οσο κι αν οι οπαδοί της μαγικής σκέψης θέλουν να πιστεύουν το αντίθετο, ρύθμιση που αυξάνει σημαντικά τον μισθό ενός ατόμου θα τείνει ταυτόχρονα να δυσχεραίνει την εύρεση εργασίας. Αν π.χ. η κυβέρνηση όριζε «οι έχοντες αρχικά ονόματος ΣΓ πληρώνονται ελάχιστο μισθό 5 δισ. τον μήνα», δεν θα γινόμουν πλούσιος, αλλά αιώνια άνεργος.

 

Δώσε προσοχή στην έννοια ''ταυτόχρονα'' 

 

Edit: και αυτό:

 

Quote

Είμαστε λοιπόν καταδικασμένοι, είτε να είμαστε άνεργοι είτε εργαζόμενοι για ένα κομμάτι ψωμί; Οχι. Λύση υπάρχει, και είναι δοκιμασμένη παγκοσμίως, αλλά αντιτίθεται στον λαϊκισμό των πολιτικών και την ανυπομονησία πολιτών: πρώτα δουλεύεις, μετά αμείβεσαι. Αντί για τεχνητή αύξηση των μισθών διά νόμου, καλλιεργείς την οικονομία και οι μισθοί αυξάνονται οργανικά

 

Έγινε επεξεργασία από colt3003
Link to comment
Share on other sites

"Αντί για τεχνητή αύξηση των μισθών διά νόμου, καλλιεργείς την οικονομία και οι μισθοί αυξάνονται οργανικά"

 

Εντάξει αυτό είναι λίγο wishful thinking. Ισχύει βέβαια, αλλά χωρίς να μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα όσο θα ήθελες. Επίσης στα χαϊδεμμένα ελληνικά αυτιά, αυτό ισοδυναμεί με μη εκλογή.

Link to comment
Share on other sites

πριν 10 λεπτά, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Τί του έκανε η γυναίκα; Μήπως του πήρε μια μπουκιά από τη γουρουνοπούλα που έτρωγε;

Στο σπίτι τους τα ψητά δεν τα τρώνε μαζί; Α, ξέχασα ο Θ.Π. τα τρώει με τον λαό αντάμα και δεν δίνει στη σύζυγο.

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος ΓιαγκΤ έγραψε:

Ο Πάγκαλος θέλει διαζύγιο

Για να την γλιτώσει από την φυλακή;

 

 

 

pagkalos-3.jpg?itok=-eL_-o51

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παντρεμένους, ο Θόδωρας (τα) έτρωγε μόνος του. Αψευδής μάρτυρας η φωτογραφία.....

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Αλητείας level 9000+++

.http://olynthos-school.gr/?p=11724&fbclid=IwAR2fXbhK9SdQ5dddF0jWf7S6mr6FlG2KSsSpyI5oeiwbIknPuhJu30Ipsnw

 

Quote

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κλείσουμε τον Σχολικό Συνεταιρισμό του Δημ. Σχολείου Ολύνθου «Το Περιβόλι» διότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά στο «τέλος επιτηδεύματος» που μας επέβαλε η Εφορία!!

Δεν είμαστε έμποροι! δεν είμαστε εμπορική επιχείρηση! Είμαστε Σχολικός Συνεταιρισμός που προωθούμε την σχολική καινοτομία και επιχειρηματικότητα η οποία σε όλα τα δυτικά κράτη επιδοτείται, δυστυχώς στην χώρα μας φορολογείται.

Προσφέραμε στους  μαθητές μας την μάθηση της υπευθυνότητας, της δημοκρατικότητας, της αυτοβοήθειας, της αλληλεγγύης. Η δημοκρατία στην τάξη, ο καθένας προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Μαθαίνει το παιδί να ζει ομαδικά, να αναπτύσσεται, να έχει γνώμη, να λαμβάνει αποφάσεις, να υποτάσσεται στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, να παίρνει τα πρώτα μαθήματα ενός υπεύθυνου πολίτη. Πραγματικά, ένας μαθητής συνεταιριστής είναι ήδη ένας υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος μικρός πολίτης του τόπου του.

Για την ιστορία

Θελήσαμε να διδάξουμε την νομιμότητα και την συνεταιριστική αγωγή στους μαθητές μας και απογοητευτήκαμε. Η καταστατική και σύννομη λειτουργία του Σχολικού Συνεταιρισμού απαιτεί Τραπεζικό Λογαριασμό που για να εκδοθεί χρειάζεται ΑΦΜ. Εδώ το νομικό πλαίσιο του ΥΠΠΕΘ έρχεται σε αντίθεση με του Υπουργείου Οικονομικών! διότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τους Σχολικούς Συνεταιρισμούς. Το Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη μόνο την λέξη «Συνεταιρισμός»  σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 3986/2011 έρχεται και επιβάλλει τέλος επιτηδεύματος 800 € στον «ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ»!! το οποίο έγινε γνωστό σε μας με την συμπλήρωση της Φορολογικής Δήλωσης του Συνεταιρισμού για το οικονομικό έτος 2017.

 

Δείγμα απο τα εγκλήματα των μικρών παρανόμων, εδώ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έλα τώρα οι μικροί φοροφυγάδες. Θέλουν και να μάθουν να καλλιεργούν οικολογικα. Τάμπλετ στο χέρι και πολύ τους είναι. 

 

Από την άλλη αν δεν ήταν βιολογικά και χρησιμοποιούσαν λίγο γλυφοσατη μπορεί να είχαν και υποστήριξη.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος colt3003 έγραψε:

Δείγμα απο τα εγκλήματα των μικρών παρανόμων, εδώ

 

"Συνεταιρισμός, σύμφωνα με τη Διεθνή Συνεταιριστική Συμμαχία, είναι μια: «αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεων τους, διαμέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης»"

επίσης

"Οικονομική δραστηριότητα, κατά την έννοια της διάταξης της παραγράφου 1 του άρθρου 3, θεωρείται οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες του παραγωγού, του εμπόρου ή αυτού που παρέχει υπηρεσίες.
Στις δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνονται και η εξόρυξη, οι δραστηριότητες των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και η εκμετάλλευση ενός ενσώματου ή άυλου αγαθού με σκοπό την απόκτηση από αυτό εσόδων.
"

Φάουλ που επιλέξανε την νομική μορφή του συνεταιρισμού και φάουλ επίσης που  πούλησαν τα λαχανικά τους.

Δεν αμφιβάλλω τις καλές προθέσεις που έχουν οι εμπλεκόμενοι, αλλά καλό είναι άλλη φορά να ρωτήσουν λογιστή πριν κάνουν κάτι το οποίο ενδέχεται να τους πλήξει οικονομικά.

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, astrolabos said:

 

Φάουλ που επιλέξανε την νομική μορφή του συνεταιρισμού και φάουλ επίσης που  πούλησαν τα λαχανικά τους.

Δεν αμφιβάλλω τις καλές προθέσεις που έχουν οι εμπλεκόμενοι, αλλά καλό είναι άλλη φορά να ρωτήσουν λογιστή πριν κάνουν κάτι το οποίο ενδέχεται να τους πλήξει οικονομικά.

 

 

Τα ανίψια μου στην Ιταλία, διδάσκονται επίσης την κατασκευή του λαχανόκηπου, και μάλιστα η παραγωγή τους, συνιστά μέρος του γεύματος τους το σχολείο.

Στην ψωροκώσταινα, ακόμα και ο μικρός παραγωγός, που θα βγάλει κασελάκι με 2 κρεμμύδια και 3 μαρούλια, στις παρυφές μιας λαϊκής αγοράς, απαλλάσσεται της έκδοσης σχετικής άδειας. Στο δημοτικό βρήκαν να εξαντλήσουν τις ετυμολογικές τους γνώσεις. 

Το πιθανότερο είναι, πως αν ήταν υπό την σκέπη της κατάλληλης ''συλλογικότητας'', τίποτα δεν θα συνέβαινε. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.