Jump to content



Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1


sotiris

Η χειρότερη περίοδος διακυβέρνησης  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορείς καν να ξεκινήσεις συζητήσει με τους τούρκους αφού έχουν αποδειχθεί πολλάκις απατεώνες και το μόνο που συζητάνε είναι πόσα θα πάρουν χωρίς να θέλουν να δώσουν τίποτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.lifo.gr/now/politics/123066

 

Quote

«η Ελλάδα ανήκει σε μια νέα κατηγορία μελών και δεν πρόκειται να επανέλθει σε συγκεκριμένο και προβλέψιμο χρόνο στην κανονικότητα της ευρωζώνης». 

Quote

είναι παραπλανητικός ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι το 2018 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, αφού «αυτό έχει αντικατασταθεί από μια μόνιμη ρύθμιση» 

Quote

 

θεωρεί απίθανο ένα 4ο μνημόνιο, καθώς, όπως λέει, τα κράτη της Ε.Ε, δεν θα συμφωνήσουν σε νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας. ...

 

επισημαίνει ότι αν δεν βρεθούν χρήματα, είτε με νέο δάνειο, είτε με επιστροφή στις αγορές, τότε θα επακολουθήσει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιθανότατα, η πτώχευση.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος honda22 έγραψε:

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μέχρι τον Φεβρουάριο - Ειδήσεις - Ελλάδα - in.gr

 

Εντάξει μωρέ. Θα το δώσουν κατά το Μάιο να αγοράσουμε κάρβουνα για τη σούβλα.

@wrong method

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500118216

 

Παράθεση

Την ψήφιση πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ όχι μόνο το 2018, αλλά και καθένα από τα επόμενα χρόνια έως και το 2020, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που παρέδωσε η τρόικα στην κυβέρνηση και το οποίο δημοσιεύουν την Πέμπτη τα Νέα.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.zougla.gr/money/article/sas-krivoun-tin-ali8ia-gia-to-xreos

 

Πωλ Καζαριάν. Επενδυτής στο ελληνικό χρέος.

 

-Τα τελευταία δύο χρόνια είχατε ελάφρυνση χρέους 23 δις με τα νέα χαμηλότοκα δάνεια που πήρατε για να αποπληρώσετε παλιότερα με υψηλότερους τόκους. Αυτό που έλεγε και ο Τσίπρας. Το ΣΥΡΙΖΑ δεν το λέει ξεκάθαρα ότι έγινε ήδη ελάφρυνση χρέους γιατί με αυτόν τον τρόπο θα είναι σαν να παραδέχονται ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν κάτι παρόμοιο.

-Η Ελλάδα χρωστάει ένα 75% σε χώρες πλην την Γερμανίας, οι οποίες ξεχρεώνουν με διπλάσιο κόστος οπότε και δεν θα δεχτούν άλλη ελάφρυνση του ελληνικών πληρωμών για τόκους.

-Αν η Ελλάδα είχε πιο διάφανο λογιστικό σύστημα θα φαινόταν ότι μπορεί να αποπληρώσει το χρέος χωρίς απαραίτητα τόσο άγριες περικοπές. Εκείνος που δεν θέλει διάφανα λογιστικά πρότυπα και μεθοδολογία πιθανόν να θέλει να κρύψει πράγματα(άλλες κρυφές υποχρεώσεις, αλλά και περιουσιακά στοιχεία).

-Πάρτε έμπειρους μάνατζερ και λογιστές, όχι τους φίλους και γνωστούς σας.

-Επειδή αγοράσαμε φθηνά τα ελληνικά ομόλογα(ήτοι το fund του), μας πληρώνετε ουσιαστικά 7% επιτόκιο αντί για 1-2% όπως παρόμοιου ρίσκου χώρες. Σταματήστε να το κάνετε.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
Link to comment
Share on other sites

To φιτίλι άναψε στην Αθήνα και θα εκραγεί στη Γαλλία: Η Ε.Ε. δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

Παράθεση

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το «ΌΧΙ» και των Ιταλών, δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Σαφώς και είναι κλισέ η παραπάνω φράση. Δύο όμως είναι οι λόγοι για τους οποίους επικρατούν τα κλισέ που οδήγησαν στην παρακάτω-περιγραφόμενη κατάσταση:

 

1. Η προπαγάνδα της φαινομενικής πολιτικής ορθότητας και

 

2. Η έλλειψη λέξεων ικανών να περιγράψει τη κάθε νόσο –από τις αμέτρητες- από τις οποίες πάσχει η Ευρώπη. Ο υπόλοιπος κόσμος, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ανασυγκροτείται και μετασχηματίζεται προκειμένου να πάρει μια καλύτερη θέση στην «αρένα» ενός πολυπολικού κόσμου με πολλές δυνάμεις (όχι μόνο κρατικές) που όλο και πιο πολύ αποκρυσταλλώνεται. Σε αυτήν την αναδόμηση δεν μπορεί να πάρει μέρος η Ευρώπη καθώς βρίσκεται στο προηγούμενο στάδιο, της αποδόμησης. Η Ιστορία, όπως και η Γη, δεν είναι επίπεδη και δεν κυλά χρονικά με τον ίδιο τρόπο για όλους.

 

Το ελληνικό δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015, ήταν η νέα μορφή παράκαμψης του «θεσμικού φαντομά» (Eurogroup) αυτού του αναποτελεσματικού (διοικητικά) και ελλιπούς (δημοκρατικά) γραφειοκρατικού τερατουργήματος, της Ε.Ε. Από εκεί και μετά, το ένα δημοψήφισμα μετά το άλλο, δίνουν και παίρνουν. Όλοι θέλουν να κάνουν και από ένα! Λαϊκισμός; Είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε! Ενώ λαϊκισμός, δεν είναι η Κυρία Μέρκελ και ο Δρ. Σόϊμπλε να «ξεσηκώνουν» γερμανικές πένες του γερμανικού Τύπου να μιλούν για «μεσογειακά γουρούνια» που τρώνε από το «γερμανικό πιάτο».

 

Αποτέλεσμα της λυσσαλέας λογιστικής προσπάθειας του επικίνδυνου για όλην την Ευρώπη ανθρώπου, του Κυρίου Σοϊμπλε, είναι η Γαλλία να έχει πλέον ένα πολιτικό μέλλον που κυμαίνεται από τον Φιγιόν μέχρι την Λεπέν. Γερμανική εφημερίδα το καλοκαίρι του 2016, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «από τότε που μας μίσησαν οι Έλληνες, μας μισούν όλοι». Άλλος ένας τίτλος που οξύνει πνεύματα και που είναι συνηθισμένος για τη συνολική γερμανική εικόνα του Τύπου, από το 2009 και μετά. Η πραγματικότητα είναι πως οι διαδικασίες με τις οποίες «συνταγογραφήθηκε» και «χορηγήθηκε» το τρίτο ελληνικό «φάρμακο» (δε μιλούμε για τα λάθη όλων των κυβερνήσεων που ήταν πάμπολλα) έδειξαν το αληθινό πρόσωπο της «Ευρώπης του I <3 Juncker». Κανείς πλέον λαός στην Ευρώπη κατά πλειοψηφία,δε θέλει ούτε να λέγεται, ούτε να είναι (σημαντικότερο αυτό) Ευρωπαίος!

 

Link to comment
Share on other sites

 

Εκλογές ή νέα υποχώρηση

 

 

της Βασιλικής Σιούτη

 

Παράθεση

 

Όταν το Μέγαρο Μαξίμου βεβαιώθηκε ότι το ΔΝΤ, παρά την όποια ρητορική διαφοροποίηση, στην πράξη συντάσσεται πλέον με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση της Ελλάδας, τότε μπήκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που είχαν έτοιμο από καιρό. Αυτό δεν είναι άλλο από μία πιο επεξεργασμένη αυτή τη φορά, επανάληψη του Ιουλίου του 2015. Ζάρια δηλαδή κατά κάποιον τρόπο και πάλι, αν και αυτή τη φορά έχουν αλλάξει πολλά.

 
Ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε από την αρχή ότι για να κλείσει η αξιολόγηση οι δανειστές ζητούν “αίμα”. Όχι απλώς σκληρά μέτρα, αλλά τα σκληρότερα όλων των έως τώρα αξιολογήσεων σε μία χώρα που δεν αντέχει άλλη αφαίμαξη και που το ΑΕΠ της έχει μειωθεί σε ποσοστά που θυμίζουν χώρα σε πόλεμο, όπως παραδέχονται όλοι. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι το περιβόητο μέηλ Χαρδούβελη αφορούσε μέτρα λίγο κάτω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ τώρα μιλάμε για επιπλέον μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, από μία κυβέρνηση που θα σταματούσε τα μέτρα λιτότητας και θα αποκαθιστούσε τις παλαιότερες απώλειες.
 
Δεν είναι  λίγοι αυτοί που του έλεγαν εδώ και καιρό, ότι αν δεν πάει τώρα σε εκλογές -να διασώσει ότι διασώζεται από τα εκλογικά ποσοστά του- ώστε να παραμείνει με αξιώσεις στο πολιτικό παιχνίδι, υπάρχει ο κίνδυνος  όταν το κάνει, να βρεθεί στα παλιά ποσοστά, προ κρίσης. Για αυτό και το πολιτικό σχέδιο που ανέλαβε να υλοποιήσει ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, Αντώνης Κοτσακάς,  είναι η κατάληψη του χώρου που καταλάμβανε το ΠΑΣΟΚ πριν από  την αποσύνθεσή του.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται πιθανότατα μπροστά σε άλλη μία καταιγίδα. Το ότι έχει αρχίσει να τις συνηθίζει είναι θετικό από μία πλευρά,  καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος πανικός, από την άλλη όμως,  η υποτίμηση του κινδύνου μπορεί να οδηγήσει ενίοτε σε ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις.

 

 
Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2016 at 8:49 AM, ΓιαγκΤ said:

 

Η υπόθεση Ε.Ε. έχει προγραμματιστεί να λάβει τέλος απο την εποχή των δημοψηφισμάτων για το Ευρωσύνταγμα σε Γαλλία αρχικά και Δανία (αν θυμάμαι καλά) στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι αν εμείς αποφασίσουμε (δια των κυβερνήσεών μας), να λάβουμε τη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου, και την απομόνωση που αυτή επιφέρει, ή τα πράγματα να πάρουν τον ήδη προδιαγεγραμμένο δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν παρακολουθώ το thread, παίζει να έχει ξανά αναφερθεί κάπου, αλλά το παρακάτω αρθράκι δείχνει ενδιαφέρον.

 

Πιστωτικές κάρτες στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής λοιπόν ή μήπως υπάρχει και κακός δράκος στο παραμύθι;

 

Phoenix Capital: Θέλουν να αφανίσουν τα μετρητά για να κάνουν εύκολα bail in στις τράπεζες - bankingnews.gr

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Άντε να εξηγήσεις στους ε.ε. ότι το ηλεκτρονικό χρήμα είναι επακόλουθο του λατρεμένου τους ευρώ. Αφού χωρίς αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί πολιτική αρνητικών επιτοκίων, που είναι αναγκαίο σε τέτοιες ενώσεις. Πέρα από τα Bail ins. Δυστυχώς με τέτοιες υποδομές που φτιάχνουν στο τέλος θα αφανίσουν και τη δημοκρατία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Petrossortep said:

Άντε να εξηγήσεις στους ε.ε. ότι το ηλεκτρονικό χρήμα είναι επακόλουθο του λατρεμένου τους ευρώ. Αφού χωρίς αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί πολιτική αρνητικών επιτοκίων, που είναι αναγκαίο σε τέτοιες ενώσεις. Πέρα από τα Bail ins. Δυστυχώς με τέτοιες υποδομές που φτιάχνουν στο τέλος θα αφανίσουν και τη δημοκρατία.

Το ηλεκτρονικό χρήμα κυριαρχεί παντού στον πλανήτη αυτή τη στιγμή (θα σε εκπλήξω εδώ) ακόμα και σε χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα !!! Στις μόνες χώρες που δεν εφαρμόζεται, είναι σε αυτές που τα χαρονομίσματά τους περιλαμβάνουν απαραιτήτως τουλάχιστον 5 μηδενικά πίσω απο τη μονάδα.

Αυτό το λένε πρόοδο, και είναι ένας τρόπος να παταχθεί το μαυρο χρήμα, και η φοροδιαφυγή.

Και απο πότε η δημοκρατία απειλείται απο το νόμισμα και τη μορφή του ???? θες να μας πείς ότι οι 10 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη έχουν έλειμμα δημοκρατίας ??? Αν ξέρεις κάτι τέτοιο, πες το και εδώ στα παιδιά που αφήνουν τα σπίτια τους για να πάνε εκεί !! Μην πάνε απροετοίμαστοι .....

Link to comment
Share on other sites

τροφή για συζήτηση/σκέψη/αντίλογο:

 

Quote

O NTΙΓΚ ΚΙ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑ

Ο Nτιγκ ζει στο Ανόι και δουλεύει προγραμματιστής για μια αυστραλιανή εταιρεία. Κοστίζει δέκα φορές λιγότερο από τον αυστραλό συνάδελφό του. Ωφελείται η εταιρεία, που ελαττώνει το κόστος παραγωγής της. Ωφελείται κι ο Nτιγκ και η οικονομία του Βιετνάμ που καλπάζει με 6% το χρόνο.

Το λένε παγκοσμιοποίηση και είναι η μεγαλύτερη ιστορικά αναδιανομή πλούτου από τον πρώτο προς τον τρίτο κόσμο. Αυτό που υποσχόταν ο μαρξισμός, αυτό για το οποίο δολοφόνησε δεκάδες εκατομμύρια, το πέτυχε με τρόπο αθόρυβο η τεχνολογία κι η απελευθέρωση των αγορών.

Οι αριστεροί δείχνουν με το δάχτυλο την παγκοσμιοποίηση. Ίσως γιατί ευτέλισε το παραμύθι τους. Δείχνουν τα υπερκέρδη των εταιρειών αλλά ξεχνάνε την άνευ προηγουμένου αναβάθμιση της οικονομικής κατάστασης του Ντιγκ και της χώρας του.

Οι ακροδεξιοί κατηγορούν κι αυτοί την παγκοσμιοποίηση όχι όμως δείχνοντας τον Ντιγκ. Αυτοί δείχνουν τον Μουσταφά που ήρθε απ΄ το Αλγέρι για να βρει μια καλύτερη ζωή. Όμως ο ερχομός του Μουσταφά είναι μια άλλη ιστορία από αυτή της παγκοσμιοποίησης. Είναι η ιστορία της μετανάστευσης και υπάρχει χιλιετίες πριν από την παγκοσμιοποίηση. Και ο Μουσταφά προέρχεται σήμερα από ακριβώς εκείνες τις χώρες που αρνούνται να υιοθετήσουν την ελεύθερη οικονομία, δηλαδή την παγκοσμιοποίηση. Η καλύτερη λύση για τον έλεγχο της μετανάστευσης είναι ακριβώς η παγκοσμιοποίηση, ως εγγυητής της τοπικής ανάπτυξης.

Οι αριστεροδεξιοί κατηγορούν λοιπόν την παγκοσμιοποίηση παρόλο που είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος μηχανισμός κοινωνικής αναδιανομής και παρόλο που δρα ανασχετικά για τη μετανάστευση.

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, honda22 said:

Μπορεί να ισχύει, αλλά δεν τεκμαίρεται από το συγκεκριμένο έγγραφο της Επιτροπής. 

is expected to ≠ has agreed to

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, colt3003 said:

Το ηλεκτρονικό χρήμα κυριαρχεί παντού στον πλανήτη αυτή τη στιγμή (θα σε εκπλήξω εδώ) ακόμα και σε χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα !!! Στις μόνες χώρες που δεν εφαρμόζεται, είναι σε αυτές που τα χαρονομίσματά τους περιλαμβάνουν απαραιτήτως τουλάχιστον 5 μηδενικά πίσω απο τη μονάδα.

Αυτό το λένε πρόοδο, και είναι ένας τρόπος να παταχθεί το μαυρο χρήμα, και η φοροδιαφυγή.

Και απο πότε η δημοκρατία απειλείται απο το νόμισμα και τη μορφή του ???? θες να μας πείς ότι οι 10 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη έχουν έλειμμα δημοκρατίας ??? Αν ξέρεις κάτι τέτοιο, πες το και εδώ στα παιδιά που αφήνουν τα σπίτια τους για να πάνε εκεί !! Μην πάνε απροετοίμαστοι .....

 

Η δημοκρατία εύκολα γυρνά σε δικτατορία. Δεν χρειάζεται βέβαια να φτάσουμε ούτε εκεί αν καταλάβεις τί σημαίνει για μια κυβέρνηση να γνωρίζει όλο σου τον πλούτο και να μπορεί να κατασχέσει όποιο μέρος του θέλει για "ευγενείς" σκοπούς.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.