Jump to content



Χρεοκοπία Ευρώπης - The Euroskepticism Thread - Ευρωσκεπτικισμός v0.1


sotiris

Η χειρότερη περίοδος διακυβέρνησης  

103 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

45 minutes ago, TopCLR said:

Αν βολευόσουν με το 1/3 και λιγότερα (1/6 ιδανικά), κάτι θα μπορούσε να γίνει.

Προσωπικά αμφιβάλλω, γιατί το 30% της ανεργίας μάλλον καταδεικνύει ότι υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να δουλέψουν για 500€, χωρίς ωράριο και με το μόνιμο άγχος της απόλυσης και της επιστροφής στην ανεργία.

 

Οπότε, προς τι η έκπτωση; Οι ευχές τσάμπα είναι. Εγώ πχ θα ήθελα όλοι να πληρώνουν τον ΦΠΑ τους, ώστε να μην εμφανίζει εισπραξιμότητα μόλις 66%, με αποτέλεσμα να μοιραζόμαστε οι υπόλοιποι τα 7-8 δις που λείπουν σε φόρους.

 

Υποθέτω ότι και ο προλαλήσας, που τρέχει σαν μουρλός χωρίς να κερδίζει κάτι, το παθαίνει διότι είναι απόλυτα συνεπής στην καταβολή των φόρων του και των ασφαλιστικών εισφορών του, οπότε είναι λογικό να αισθάνεται αγανακτισμένος για το γεγονός ότι το Δημόσιο έχει καταστεί συνέταιρος στις επιχειρήσεις του.

 

Άρα το πρόβλημα είναι οι άλλοι, που δεν κόβουν αποδείξεις και δεν αποδίδουν ΦΠΑ, με τους οποίους μάλλον δε συναλλάσσεται κανείς μας. Πού είναι όλοι αυτοί που κυκλοφορούν με μαύρα μετρητά ή με πλαστές ταμειακές ή με εικονικά τιμολόγια και δεν τους ξέρει κανείς από όλους εμάς τους νομοταγείς; Πού είναι αυτοί που αποκρύπτουν εισοδήματα και ξέρουν τους εφοριακούς με τα μικρά τους ονόματα;

 

Μάλλον δεν είναι οι 80 στους 100 ελεύθερους επαγγελματίες ούτε οι 99 στους 100 αγρότες που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10 χιλιάδες €. Ίσως είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, που πληρώνουν ήδη πάνω από το 80% των φόρων, που έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά.

 

Στοιχηματίζω ότι αν τους ρωτήσεις αυτούς, κανείς δε θα θέλει μια δουλειά (9-5)χ5 που να πληρώνει μόνο 3k το μήνα, γιατί μάλλον βγάζουν περισσότερα... μαύρα.

Link to comment
Share on other sites

Νομότυπες τραπεζικές απάτες

Παράθεση

 

Το πόσο άρρωστο είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα τεκμηριώνεται από ένα παράλογο περιστατικό στην Ελβετία – στην οποία, όπως είναι γνωστό, οι τράπεζες πρέπει να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαια τους, μετά την κρίση του 2008. Στα πλαίσια αυτά, η Credit Suisse αποφάσισε να δημιουργήσει μόνη της τα κεφάλαια που χρειάζεται – με χρήματα από το πουθενά! (πηγή: DWN)

Ουσιαστικά βέβαια δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, αφού όλοι γνωρίζουμε πως οι εμπορικές τράπεζες δημιουργούν χρήματα από το πουθενά – μέσω της παροχής δανείων προς τους πελάτες τους (ανάλυση). Λογικά λοιπόν η ελβετική τράπεζα σκέφθηκε πως, αφού μπορεί να δημιουργεί χρήματα από το πουθενά για τους πελάτες της, γιατί όχι για τον εαυτό της – έτσι ώστε να αυξήσει τα ίδια κεφάλαια της.

Το μαγικό τέχνασμα τώρα λειτούργησε ως εξής: Η Credit Suisse ενέκρινε σε Άραβες επενδυτές ένα δάνειο της τάξης των 9 δις €. Για να το παρέχει, έπρεπε να διενεργήσει δύο μόνο λογιστικές εγγραφές στον ισολογισμό της: στην αριστερή πλευρά, στο ενεργητικό, τα 9 δις € εμφανίσθηκαν ως απαιτήσεις, ενώ δεξιά, στο παθητικό, ενεγράφη το ίδιο ποσόν ως κατάθεση των πλούσιων Αράβων επενδυτών. Όλα λογιστικά, «δημιουργικά», χωρίς να χρειαστούν πουθενά αληθινά χρήματα.

Η τράπεζα βέβαια έπρεπε να είναι σίγουρη πως οι Άραβες δεν θα έπαιρναν τα χρήματα, δεν θα δαπανούσαν δηλαδή το δάνειο που τους είχε εγκριθεί – γεγονός που το εξασφάλισε με την υποχρέωση των Αράβων να λάβουν έναντι των 9 δις € νέες προνομιούχες μετοχές της, τις οποίες θα εξέδιδε αμέσως μετά.

Για να το συμβεί δε αυτό χρειαζόταν μόνο μία ακόμη εγγραφή, η οποία ονομάζεται «παθητική ανταλλαγή» – κατά την οποία τα κατατεθειμένα 9 δις € που προέρχονταν από το δάνειο, οδηγήθηκαν στη θέση «Ίδια Κεφάλαια», τα οποία προέρχονταν από την έκδοση των νέων μετοχών που «αγόρασαν» οι Άραβες!

Πρόκειται βέβαια για μία εξαιρετικά αμφισβητήσιμη «συναλλαγή», η οποία όμως δεν είναι παράνομη – γεγονός που τεκμηριώνει πόσο ασύδοτες έχουν γίνει πλέον οι μεγάλες τράπεζες, οι οποίες γνωρίζουν πως δεν μπορούν να τιμωρηθούν, αφού έχουν κατηγοριοποιηθεί ως επικίνδυνες για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος!

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν καν οι μικρές τράπεζες, πόσο μάλλον οι ελληνικές – αφού θα κατηγορούνταν αμέσως για λογιστική απάτη, πρώτα από τους ίδιους τους Έλληνες.

Από τη χώρα που διακρίνεται, μεταξύ άλλων, από έναν απίστευτο μαζοχισμό, αφού είναι η μοναδική στον πλανήτη που κατηγορεί δημόσια τον εαυτό της (το δημόσιο, τους επιχειρηματίες και τους πολίτες της, ως φοροφυγάδες κλπ.) –  χωρίς όμως να κάνει απολύτως τίποτα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Μία χώρα που πιστεύει πως μόνο αυτή έχει απατεώνες και φοροφυγάδες, όταν σε όλες τις υπόλοιπες το «άθλημα» είναι τουλάχιστον ανάλογο – εάν όχι πολύ μεγαλύτερο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

33 minutes ago, orderlover said:

Πάντως ρε παληκάρια είναι θλιβερό το γεγονός άνθρωποι νέοι σπουδαγμένοι, γεμάτοι ζωντάνια να μην ασχολούνται με άλλα πολυ σοβαρότατα θέματα όπως ας πούμε την μη ύπαρξη συλλογικής σύμβασής εργασίας, το γαμήσι που πέφτει στον ιδιωτικό τομέα σε μισθούς- παροχές, το ψαλίδι σε συντάξεις, παροχές, υγεία, παιδεία, το μισθό ΜΑΛΑΚΑ Ελληνα που έχει πάει 600 ευρώ και εσύ μαλώνεις για κάρτες γραφικών των τριακοσίων πεντακοσίων και δεν ξέρω εγω τι άλλο  ευρώ...

Ξυπνάτε και βγείτε σε καμιά πορεία μπας και να σας πάρει στα σοβαρά κανένας, και αφήστε τις κοκορομαχίες για το πώς θα ξοδέψετε το επίδομα ανεργείας σε κάρτα των 300 ή 280 ευρώ, γιατί ο σκουπιδοτενεκές φαντάζει μακριά αλλάστην ουσία είναι πολύ κοντά!

 Σου απαντάω εδώ, γιατί είναι εκτός θέματος με το άλλο...

 

Υπάρχει ένα πολύ ωραίο site που δείνχει realtime τι γράφεται στο twitter σε όλο τον κόσμο. Αν κάτσεις και το παρακολουθήσεις λίγο, ειδικά όταν γίνονται μεγάλα γεγονότα, πχ, τρομοκρατική ενέργεια, brexit, κλπ, θα γελάσεις (ή θα κλάψεις) με τα trends που επικρατούν στην Ελλάδα. Από εκεί φαίνεται με τι ασχολείται ο κόσμος και πόσο καίγεται για τα προβλήματα γύρω του, που αφορούν και τον ίδιο. Ο ωχαδερφισμός σε όλο του το μεγαλείο, με στατιστικά.

 

http://trendsmap.com

 

Αν το κοιτάξεις σήμερα, λίγο πολύ μιλάνε όλοι για το ποδόσφαιρο. Λογικό. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, δε συμβαίνει αυτό. Το φαινόμενο δε, είναι ακόμα πιό ορατό το χειμώνα. Γιατί; Γιατί μου έκανε εντύπωση, ενώ όλοι μιλούσαν για το αεροπλάνο που χάθηκε στην Κάρπαθο πχ, στην Ελλάδα τα διασημότερα trends ήταν το #eleni (Μενεγάκη), το #kainourgiou (Κατερίνα Καινούριου), το #tsimtsili (Τσιμτσιλή) και οι εκπομπές τους...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, εγώ βλέπω σήμερα όλοι να ασχολούνται με το Dallas. Αλλά κι αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα. Τα likes δε σώζουν παιδάκια στην Αφρική και τα retweets δε λύνουν κοινωνικά προβλήματα.

 

Εδώ φιλοξενούμαστε όλοι σε ένα τεχνολογικό φόρουμ, εξαιτίας της εργασίας μας ή του χόμπυ μας. Συνήθως μάλιστα καταφεύγουμε εδώ ως ανάπαυλα από τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητάς μας, για να βοηθήσουμε κάποιον ή για να βρούμε βοήθεια για κάποιο από τα πιο επιλύσιμα τεχνικά μας ζητήματα. Όχι για να λύσουμε το εθνικό πρόβλημα της ανεργίας ή της μείωσης των συντάξεων ή απουσίας αναπτυξιακής πολιτικής.

 

Το Off-Topic γενικά φιλοξενεί κάποιες σχετικά πολιτισμένες συζητήσεις για τα ευρύτερα κοινωνικά θέματα και καλύπτει αυτήν την περιστασιακή ανάγκη, αλλά υπάρχουν καλύτεροι δίαυλοι για τις υπαρξιακές μας ανησυχίες από το Lab. Όποιος θέλει από αυτό το βήμα να καλέσει σε πορείες, διαδηλώσεις ή ό,τι άλλο, μπορεί να το κάνει, αλλά δεν μπορεί να απαιτεί όλοι να συμμερίζονται την ίδια οπτική.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, acct said:

Καταρχάς, εγώ βλέπω σήμερα όλοι να ασχολούνται με το Dallas. Αλλά κι αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα. Τα likes δε σώζουν παιδάκια στην Αφρική και τα retweets δε λύνουν κοινωνικά προβλήματα.

1. Δεν έχει να κάνει με likes. Το twitter είναι δημόσιο βήμα γνώμης. Βλέπεις τι λένε, τι σκέφτονται, τι τους απασχολεί. Αν το παρακολουθήσεις, θα δεις ότι συμβαδίζει με τα γεγονότα στον πλανήτη.

2. Σήμερα δε βλέπεις σωστή εικόνα. Τα πρωινάδικα έκλεισαν για καλοκαίρι και παίζουν επαναλήψεις...

Link to comment
Share on other sites

Η Ραχήλ Μακρή «καρφώνει» Καμμένο, Σπίρτζη, Παππά: Οι κουμπάροι του Καλογρίτσα και οι τηλεοπτικές άδειες

Παράθεση

 

«Συμπτώσεις ρε παιδί μου..

Αίτηση για κανάλι, κατέθεσε και ο Χρήστος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Πάνου Καμμένου, κουμπάρος του Χρήστου Σπίρτζη, αδελφικός φίλος του Νίκου Παππά, ιδιοκτήτης της GPO, της κατασκευαστικής που εξαγόρασε την εταιρεία ΜΕΔΟΥΣΑ , την εταιρεία ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΤΕ του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη. Ιδιοκτήτης της εταιρείας που «χτύπησε» την ΕΥΑΘ που ξεπουλάνε και θα υπογράψουν όλοι αυτοί. Και βέβαια, υποθέτω, ότι το κανάλι που θα του δώσουν θα το χειρίζεται ο ο άλλος κουμπάρος μεγαλοδημοσιογράφος...».

 

 

 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χτες έκατσα να κάνω μερικές αναζητήσεις στις λίστες με τους μεγαλο-οφειλέτες. Η λίστα των φυσικών προσώπων δεν προσφέρεται για ομαδοποιήσεις, αλλά εκείνη των νομικών προσώπων έχει ένα ενδιαφέρον.

 

Πχ έβλεπα συχνά μερικούς ΤΚ και αναρωτήθηκα σε ποιες περιοχές χρωστούν αθροιστικά πάνω από 500 εκ €.

(δεν αφαίρεσα τα 8.5 δις της "Ακρόπολις", γιατί σε αρκετούς ΤΚ υπάρχουν 1-2 "μεγάλοι" που ξεχωρίζουν, οπότε δεν τίθεται θέμα outlier)

large.Ofeiles_TK.png

 

Επίσης έχει ενδιαφέρον η κατανομή χρεών ανά νομική μορφή:

large.Ofeiles_NM.png

 

Όρεξη να έχει κανείς για να μοιράζει τα 83 δις που χρωστούν αθροιστικά οι άνω των 150k (εταιρείες και ιδιώτες). Συγκριτικά, το ΑΕΠ έχει πέσει στα ~180 δις.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, deninho said:

Ζωγράφου 8,5 δις; wtf, τα καφέ & τα φαγάδικα χρωστάνε τόσα, ή έχει κι άλλες επιχειρήσεις εκεί; :p

"Ακρόπολις Χρηματιστηριακή". Είναι το ~10% του συνόλου των οφειλών προς το Δημόσιο και είναι ακόμη ανείσπρακτα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μικρή μαφιόζικη ιστορία νεοελληνικής ανάπτυξης

 

Παράθεση

 

Στο χωριό Βολισσός της ΒΔ Χίου, όπου ζω τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένας υδροβιότοπος, τον οποίον η ελληνική νομοθεσία προστατεύει αυστηρά. Κατ’ απαίτηση όμως μερίδας κατοίκων του χωριού, οι οποίοι δεν λογαριάζουν τίποτε μπροστά στην προσωπική τους διευκόλυνση, ο Δήμος συνήθιζε επί πολλά χρόνια κάθε καλοκαίρι να μπαζώνει με χώμα και βράχια τον υδροβιότοπο, να τον αποξηραίνει και να κατασκευάζει πρόχειρο δρόμο επί της παραλίας για να περνούν με τα οχήματά τους οι διερχόμενοι

 

Τα τελευταία δύο χρόνια οι σφοδρές αντιδράσεις άλλης μερίδας κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν αποτέλεσμα να σταματήσει το μπάζωμα του υδροβιότοπου αλλά να αρχίσουν οι γκρίνιες, οι κατάρες, οι ύβρεις και οι απειλές για τους συγκεκριμένους “οικολόγους που κάνουν κουμάντο στο χωριό και δεν αφήνουν τον Δήμο να κάνει τον δρόμο”.

 

Όλα αυτά μέχρι χθες, που ασυνείδητοι εμπρηστές έβαλαν φωτιά μέσα στην καρδιά του υδροβιότοπου, με 7 μποφόρ βοριά και τον έκαψαν, όπως και όλη τη γύρω περιοχή, με κίνδυνο να κάψουν ανθρώπους, σπίτια και κτήματα, κατόπιν δε, μέσα στην αναμπουμπούλα και όταν τελείωσε αργά τη νύχτα η πυροσβεστική επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα με πολλά οχήματα και με ελικόπτερο διότι η πυρκαγιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, “κάποιοι” έφεραν το γκρέιντερ του δήμου και μπάζωσαν τον υδροβιότοπο στο γνωστό σημείο για να κάνουν ξανά τον συνήθη δρόμο – μνημείον αυθαιρεσίας και νεοελληνικής αναπτύξεως.

 

 
Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης της Ευρώπης


 

Παράθεση

 

Τώρα, ένας αφελής, θα μπορούσε να αναρωτηθεί: υπό ποιο τίτλο ο Soros μιλά στο ευρωκοινοβούλιο, με πρόσκληση του ίδιου του κοινοβουλίου; Σε μία Ευρώπη που βρίσκεται σε »συνεχές πένθος» για το ολοκαύτωμα, και σε άγρυπνη »αντιφασιστική» επιφυλακή, το άτομο αυτό θα έπρεπε να είχε συλληφθεί για ναζιστικά εγκλήματα και αντισημιτισμό: όπως ο ίδιος έχει πει πολλές φορές, το 1944 στην Βουδαπέστη μαζί με τον αγαπημένο του πατέρα, βοήθησε τους αξιωματούχους του Τρίτου Ράιχ να κατάσχουν την περιουσία των εβραίων οι οποίοι μετά στέλνονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Υποστήριξε μάλιστα ότι εκείνη η περίοδος ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής του. Και πάλι ένας αφελής, θα μπορούσε να αναρωτηθεί πως το εβραϊκό σύστημα που κυνηγά τους ναζιστές  και τους συνεργάτες τους, αφήνει να του ξεφύγει ένα τόσο μεγάλο »ψάρι» και δεν του ζητά αποζημιώσεις και όλα τα σχετικά, όπως κάνει με τους γερμανούς φορολογούμενους. Και όμως αυτός ο κύριος είναι ελεύθερος και κυρίαρχος, παρόλο που κρέμεται από πάνω ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης που ζητήθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη χρηματοδότηση εσωτερικής υπονόμευσης στη Ρωσία.

 

Μα φυσικά δεν είμαστε αφελείς. Στο ευρωκοινοβούλιο, ο ναζιστής εγκληματίας Soros δεν μίλησε ως ιδιώτης δισεκατομμυριούχος και κερδοσκόπος, αλλά ως… ιδιοκτήτης!...

 

 

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

http://www.kathimerini.gr/866821/article/epikairothta/ellada/sklhrh-glwssa-ierwnymoy-kata-mnhmoniwn-daneistwn

 

Quote

Και συμπλήρωσε: «Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να σέβονται τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα ήθη και τις συνήθειες του κάθε λαού. Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Οι ξένοι δεν θα φύγουν από την Ελλάδα μέχρι η ιστορία της χώρας μας να αποχρωματιστεί, ο λαός μας να πάψει να θρησκεύει, να αποκοπούμε από τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, να μπούμε σε αυτό που λέγεται νέος κύκλος της ιστορίας»

 

Υπάρχει όντως κλίμα αποστασιοποίησης στα σχολικά βιβλία σχετικά με τα θέματα της ελληνικής ιστορίας και θρησκείας ακόμα και προπαγάνδα για τους δήθεν πρόσφυγες. Το γνωστό "εθνόμετρο" της Αναγνωστοπούλου.  Άσχετα με το πώς το βλέπει κανείς, αυτός ο αποχρωματισμός δεν υπήρχε παλιότερα στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Λογικά πράγματα πάντως. Όταν δημιουργείται μια αυτοκρατορία με τις αποικίες της, οι εθνικές ταυτότητες υποχωρούν για να αναδειχθεί η νέα του υπερκράτους(η ευρωπαϊκή).

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.protothema.gr/world/article/593901/obama-i-litotita-apogoiteuei-tous-europaious/

 

Quote

«Οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί της ΕΕ οφείλουν να δείξουν ότι έχουν επαφή με τις καθημερινές έννοιες των πολιτών» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ζητώντας πολιτικές που τονώνουν τη ζήτηση.

 

-Γιατί η κυβέρνηση δεν κόβει μόνο μισθούς ΔΥ και συντάξεις αντί να επιβάλλει παράλληλα δυσβάστακτη φορολογία;

-Γιατί οι "θεσμοί" κάνουν πως δεν θέλουν τους νέους φόρους αλλά τους υπογράφουν;

-Γιατί οι "θεσμοί" συνέχεια επανέρχονται στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα και ζητούν μείωση του κατώτατου μισθού. Μόνο οι βρωμιάρηδες ΔΥ δεν φταίνει;

-Γιατί σε όλη την Ευρώπη ακούμε για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και συλλογικών συμβάσεων;

 

Αυτά τα ερωτήματα στριφογυρίζουν στο μυαλό των αναγνωστών του capital.gr(εκτός ίσως από το τελευταίο), αλλά ο Στούπας και οι λοιποί συντάκτες δεν φαίνεται να έχουν απάντηση. Λένε ότι μόνο η ισοπέδωση των ΔΥ και των συνταξιούχων θα σώσει τους ΙΥ και ε.ε.. Έχουν δίκιο σε αυτό που λένε; Μπορείς να μειώνεις το μισθό του ΔΥ χωρίς να επηρεάζεται ο ιδιώτης;

 

Ως γνωστόν υπάρχουν δύο τρόποι ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας μιας οικονομίας(πέρα από τις επενδύσεις στην τεχνολογία και την εκπαίδευση). Ο ένας είναι η εξωτερική υποτίμηση και ο άλλος η εσωτερική υποτίμηση. Η εσωτερική υποτίμηση εκτός από μονόδρομος για τα κράτη της ευρωζώνης είναι και η αγαπημένη του ΔΝΤ. Το ξέρουμε επειδή αυτήν εφαρμόζει όπου παρεμβαίνει.

 

Μόνο αν διαβάσει κάποιος για τις δύο αυτές μεθόδους θα καταλάβει α) προς τί τόση ύφεση, ανεργία και φοροπαράνοια και β) γιατί οι φιλελεύθεροι προτιμούν την εσωτερική(hint: ποιούς θίγει περισσότερο σε σχέση με την εξωτερική).

 

Ενδεικτικά το παράδειγμα μιας θεωρούμενης ως επιτυχημένης εσωτερικής υποτίμησης στη Λετονία:

 

http://i.fidhouse.com/fidelitynews/wp-content/uploads/2013/07/latvia-2011-12.pdf

http://www.economicshelp.org/blog/2495/economics/internal-devaluation-definition/

 

Quote

The decline in Latvia GDP is a near record fall of 25%

Θυμίζει καθόλου αποτυχημένα μνημόνια;

 

Quote

 

How to Pursue Internal Devaluation

The government could increase VAT (expenditure tax) and reduce payroll taxes like National Insurance. This leaves overall tax intake the same, but reduces the cost of hiring labour.

Secondly the government could reduce public sector wages and put pressure on other wages to decrease.

 

Αυξάνεις ΦΠΑ που δεν αυξάνει το εργοδοτικό κόστος. Μειώνεις τους μισθούς των ΔΥ, μαζί με τη δημιουργία ύφεσης και ανεργίας, για να πιεστούν και οι μισθοί των ΙΥ προς τα κάτω(=πρόσεχε τί εύχεσαι για τον ΔΥ) κάτι που δεν συμβαίνει πάντα στο βαθμό και στους τομείς όπου απαιτείται.

 

http://silverberg-on-meltdown-economics.blogspot.gr/2011/11/internal-vs-external-devaluation-debate.html

 

Quote

In an interview he gave in the Austrian "Der Standard" after resigning as chief economist for the ECB, Jürgen Stark argued that Greece should be subjected to the same demanding but "successful" policies that had worked so well in Latvia. Evidently Nouriel Roubini and Jürgen Stark have been living on very different economic planets these last few years.

 

Αυτά για να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε από πού πηγάζει το πρόβλημα της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης. Με αφορμή τα όσα σωστά είπε ο Μπάμιας και τα οποία δεν γίνονται υπό το παρόν καθεστώς.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή κάτι θα αλλάξει και θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα και όσοι έφαγαν λεφτά, θα πληρώσουν.

Oh wait...

 

http://www.iefimerida.gr/news/277682/anavlithike-ep-aoriston-i-diki-tis-siemens-giati-den-metefrasan-ta-katigoritiria

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.