ea6gka Μάρτιος 18, 2005 #241 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 ναι εκει ημουνα και εμενα στα south shields Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spooky Μάρτιος 18, 2005 #242 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 13:53] ναι εκει ημουνα και εμενα στα south shields Καλα το καταλαβα απο το nick. Φετος ειμαι sunderland για μαστερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάρτιος 18, 2005 #243 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 Μaster Ελλάδα εχει από όλα. Και να πληρώνεσαι και να σε πληρώνουν και τζάμπα αναλόγα με το πανεπιστήμιο/σχολή (αλλά μην τρελενόμαστε συνήθως δεν πληρώνεσαι. Εδω στο μακεδονίας δεν πληρώνουν ουτε τα διδακτορικά). Το μέσο δεν ειναι απαραίτητο. Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ δεν είναι ίσα και δεν ξέρω αν θα γίνουν ποτέ. Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι οτι οι άνθρωποι είναι ίσοι γι' αυτό μην ρίχνετε το επιπεδό σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 18, 2005 #244 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 Kι εμεις αυτο λεμε ρε Αλεξ τοσην ωρα αλλα δεν μας ακουει κανενας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 18, 2005 Author #245 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 @sotiris τις προαλες το ανεβασα πανω απο 190 και εριξα ενα καλο φιστικακι σε μια μπεμπα ποθ το παιζε μανγκας....ουλαλα@ea6gka τι εννοεις οι ελληνες θελουν να σε καταστρεψουν η οπως το εγραψες στην αγγλια?σου ετυχε κατι?και οσο για το τελειωμενο post ,ημουνα μεσα στο κλιμα του θεματος νομιζω αν κρινω απο τις πρωτες reply εστω....και οσο για το ΙΚΥ εκει και αν δεν θελει μεσον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Μάρτιος 18, 2005 #246 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2005 5 μέρες ban στον χρήστη billaras1234 για να ηρεμήσει λίγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battosai Μάρτιος 20, 2005 #247 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αφού το θέμα ξεπέρασε αισίως τις 10 σελίδες νομίζω έφτασε η ώρα να τοποθετηθώ. Πολλά έχουν ειπωθεί από πολλούς. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν άντεξα να διαβάσω όλα τα post που προηγήθηκαν και ίσως τα λόγια μου να μην ακουστούν πρωτότυπα ή ακόμα και να πλησιάσουν στο Off Topic.Αρχικά θεωρώ δεδομένο ότι καμία σχολή δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση. Στην ιδέα της δια βιου μαθησης κύριο λόγο στην αγορά εργασίας έχουν οι μετέπειτα [ ή οι κατά τη διάρκεια ] αποκτούμενες γνώσεις και όχι τόσο οι καθαυτές γνώσεις που προσφέρει η τετραετής πενταετής εκπαίδευση.Η πρώτη διαφορά που εντοπίζω στα δύο Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι ο στόχος της εκπαίδευσης. Στην περίπτωση των ΤΕΙ στόχος είναι η δημιουργία «έτοιμων» επαγγελματιών που να είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν προβλήματα πρακτικής [ κυρίως ] φύσης που έχουν να κάνουν με τις εκάστοτε σύγχρονες τεχνολογίες. Από την άλλη τα ΑΕΙ στοχεύουν όχι τόσο στην εκπαίδευση στις σύγχρονές τεχνολογίες αλλά στην «ορθή» αντιμετώπιση προβλημάτων. Πάλι στα πλαίσια της δια βιου μαθησης τα ΑΕΙ δεν εστιάζουν στην πλήρη εκμάθηση συγκεκριμένου πεδίου γνώσης αλλά δίνουν τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές. Για αυτό το αντικείμενο προσεγγίζεται περισσότερο από θεωρητική σκοπιά Έτσι ένας απόφοιτος τέτοιας σχολής μπορεί να μην είναι «έτοιμος» να αντιμετωπίσει τα απτά προβλήματα που προκύπτουν αλλά είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει [ αναπτύσσοντας καινούργια γνώση όπου είναι απαραίτητο ] μελλοντικά προβλήματα.Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν θα γίνουν ισάξια τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς πιστεύω ότι μοναδικός παράγοντας αξιολόγησης είναι η ίδια η αγορά εργασίας. Ας εξαιρέσουμε λίγο τον παράγοντα των ατομικών γνώσεων και εστιάσουμε αποκλειστικά στην βαρύτητα του πτυχίου. Η καθημερινότητα δείχνει ότι υπάρχει διαφορά στην εκτίμηση του πτυχίου όχι μόνο από ΑΕΙ σε ΤΕΙ αλλά και από ΑΕΙ σε ΑΕΙ και από ΤΕΙ σε ΤΕΙ. Δεν δημιουργούν τις ίδιες εντυπώσεις πτυχία του MIT ή του Harvard με άλλα αντίστοιχα εκπαιδευτήρια. Ακόμα και σε πιο απλές περιπτώσεις, το Proficiency που πήρε κάποιος στα 15 [ και έκτοτε δεν έχει χρησιμοποιήσει την γλώσσα παρά μόνο για να διαβάζει τους original τίτλους ξένων ταινιών ] δημιουργεί μεγαλύτερη εντύπωση από ένα απλό Advanced [ τι και αν εγώ διαβάζω Assimov από το πρωτότυπο και χρησιμοποιώ τη γλώσσα σε καθημερινή επικοινωνία ]. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Μάρτιος 20, 2005 #248 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 της ισόβιας εκπαίδευσης-->δια βιου μαθησηςΑκουγεται καλύτερο και ειναι και το σωστο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 20, 2005 #249 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από feanorian82 της ισόβιας εκπαίδευσης--> δια βιου μαθησης Ακουγεται καλύτερο και ειναι και το σωστο... μην το λες δια βίου εκπαίδευση, γιατί είναι νομοσχέδιο στο συγκεκριμένο, προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για την εκπαίδευσή τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Μάρτιος 20, 2005 #250 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 δια βιου μαθηση Σωτηρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Quarter Μάρτιος 20, 2005 #251 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 ^^^^ Ψυχάκια! :tongue: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 20, 2005 #252 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Συγγνώμη που χώνομαι σε κουβέντα για πτυχία, εγώ χημικός είμαι, αλλά: τα τελευταία 5 ποστ (6 με αυτό) είναι προϊόν γνωστής κλίκας, παρακαλείστε (οι υπόλοιποι) να μην τα λάβετε σοβαρά υπόψιν στη διαμόρφωση της άποψης σας πάνω στο θέμα ΑΕΙ vs ΤΕΙ. ( παρεπτόντως ΑΕΙ rulezzz no quarter ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Quarter Μάρτιος 20, 2005 #253 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Ρε Sotiris εγώ στο ερώτημα "AEI VS TEI" είμαι στο "Δεν ξέρω / Δεν απαντώ" καθώς εχώ την ιδιότητα να μην ανοίκω σε κανένα απο τα 2. Αν και τυπικά είμαι μέλλος ΤΕΙ. Τυπικά και μονο... :tongue: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GdamprXP Μάρτιος 20, 2005 #254 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Σπούδασα σε ΤΕΙ και συνέχισα σε ΑΕΙ. Δεν πρέπει να το βλέπετε σαν κόντρα. Και στα 2 μαθαίνετε ελάχιστα πράματα που το πιθανότερο είναι να μην σας χρειαστούνε πουθενά. Φυσικά δεν μιλάω για σχολές όπως η ιατρική κτλ. Ότι μάθεις θα το μάθεις από μόνος σου. Τώρα για το επίπεδο των παιδιών στα μεν και στα δε χωρίς να σημαίνει πως έχω και δίκιο.. Τα παιδία από τα ΤΕΙ είναι πιο πολύ στη λούφα αλλά δεν πετάνε στα σύννεφα όπως τα περισσότερα από ΑΕΙ. Εγώ έμαθα περισσότερα στο ΤΕΙ παρά στο ΑΕΙ και δυσκολεύτηκα να πάρω πτυχίο στο ΤΕΙ ενώ στο ΑΕΙ ήταν περίπατος, ούτε που κατάλαβα πως το πείρα χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό. Θεωρώ πως τα ΤΕΙ στο σύνολο τους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τα ΑΕΙ που παρότι παίρνουν πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με τα ΤΕΙ δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν ούτε στο 10%. Στην εποχή μας νομίζω πως αυτό που θα πρέπει να απασχολεί τον μέσο υποψήφιο είναι το που θα βρει δουλειά, και προσέξτε «τι δουλειά?» εδώ και τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ παίρνουν κόκκινη κάρτα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα φίλο μου που τελείωσε ΑΕΙ Οικονομικών και μετά μια εβδομάδα της απονομής του πτυχίου του μου είπε «ρε συ George πείρα πτυχίο αλλά δεν ξέρω τίποτα, αν δεν μπω στο δημόσιο κάπου με τι προσόντα θα με πάρει κάποιος στη δουλειά του?». Αυτά είχα να πω για το θέμα ελπίζω λίγο να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 20, 2005 #255 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Συγγνώμη που (ξανα)μιλάω σε θέμα για πτυχία, εγώ χημικός είμαι, αλλά πιστεύω ότι: σωστά αυτά. Όμως δεν είναι όλα τα ΑΕΙ για πλάκα. Και ΤΕΙ υπάρχουν δύσκολα. Ποια τελείωσες? Όσον αφορά την αφορά εργασίας, η κάθε σχολή σου προσφέρει ένα πακετάκι γνώσεων και λίγη/καθόλου εμπειρία. Στο χέρι σου είναι να το εκμεταλλευτείς κατάλληλα και να κάνεις ό,τι νομίζεις πως μπορείς. Τώρα αν νομίζεις ότι επειδή τελείωσες χημικό θα σε πάρουν διευθυντή στον μπουτάρη ( ) πλανάσαι. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί με τέτοια πιστεύω. ’λλωστε μην ξεχνάς τα μεταπτυχιακά κλπ, που και αυτά προσφέρουν κάποια γνώση (όχι πάντα χρήσιμη στην αγορά εργασίας!). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GdamprXP Μάρτιος 20, 2005 #256 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες.. Εγώ ένα παράδειγμα έδωσα. Δεν μίλησα για διευθυντές αλλά γενικά για μια άλλη νοοτροπία όσον αναφορά την αγορά εργασίας. Ας μην τραβάμε μια λέξη από τα μαλλιά και όπου φτάσει. Πολιτικές επιστήμες τελείωσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 20, 2005 #257 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από GdamprXP Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες.. Εγώ ένα παράδειγμα έδωσα. Δεν μίλησα για διευθυντές αλλά γενικά για μια άλλη νοοτροπία όσον αναφορά την αγορά εργασίας. Ας μην τραβάμε μια λέξη από τα μαλλιά και όπου φτάσει. Πολιτικές επιστήμες τελείωσα. ok, σαν παράδειγμα το έφερα, no offence :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 30, 2005 #258 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 εντ δε γινερ ιζ .............................................ΙΕΚ!Προεδρικό Διάταγμα που υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» κάλυψης θέσεων σε κλάδους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης του Δημοσίου από αποφοίτους μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΙΕΚ.Βάσει δημοσιεύματος του Έθνους της Τετάρτης, η ρύθμιση έχει προκαλέσει αναστάτωση κυρίως στο χώρο της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς για πρώτη φορά μπαίνουν «στην ίδια θέση» πτυχιούχοι πανεπιστημίων ή ΤΕΙ με αποφοίτους μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ) ή των αντίστοιχων τίτλων χωρών της ΕΕ.Η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα (αρ. 44), το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μέσω αυτού του ΠΔ, που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος, γίνονται τροποποιήσεις σε προηγούμενο Διάταγμα (50/2001) αναφορικά με τον καθορισμό προσόντων διορισμού σε θέσεις του Δημοσίου.Εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας και πολιτικοί επισημαίνουν στο Έθνος ότι το ΥΠΕΣ πρέπει να δώσει διευκρινίσεις επί της ρύθμισης. Ορισμένοι, μάλιστα, εκτιμούν ότι δεδομένης της ασάφειας της ρύθμισης μπορεί στον όρο μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση να περιέχονται και τα Κέντρα Ελεύθερων Σπουδών και όχι μόνο τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΕΚ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Μάρτιος 30, 2005 #259 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Έτσι Έτσι Έτσι Τώρα φοβάμαι πως άνοιξες καινούργιές αντιπαραθέσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 30, 2005 #260 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2005 Αρχική απάντηση από Kanonieris Έτσι Έτσι Έτσι Τώρα φοβάμαι πως άνοιξες καινούργιές αντιπαραθέσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.