Vagouridis Μάρτιος 16, 2005 #121 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable Οσα δεν φτανει η αλεπου........ προσωπικα οταν εδινα κατακτηριες εφτανα και στα ΑΕΙ αλλα προτιμησα ΤΕΙ για πολλους λογους.Οταν εδωσα πανελληνιες εφτανα και πολυτεχνειο αλλα προτιμησα Μαθηματικο θεσσαλονικης.Αλλα το οτι καποιοι εγραψαν καλα καποτε δεν τους διαφοροποιει σε τιποτα απο αλλα παιδια που μπορει να ηταν ατυχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 16, 2005 #122 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable χεχεχεχε, οσο μπορουμε τουλαχιστον οσο πρεπει ειναι καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 16, 2005 #123 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis προσωπικα οταν εδινα κατακτηριες εφτανα και στα ΑΕΙ αλλα προτιμησα ΤΕΙ για πολλους λογους.Οταν εδωσα πανελληνιες εφτανα και πολυτεχνειο αλλα προτιμησα Μαθηματικο θεσσαλονικης.Αλλα το οτι καποιοι εγραψαν καλα καποτε δεν τους διαφοροποιει σε τιποτα απο αλλα παιδια που μπορει να ηταν ατυχα. Αλλο το οτι προτιμησες να μην πας και αλλο δεν καταφερες να πας λογω βαθμου, δεν λεμε το ιδιο πραγμα.Τωρα τι εννοεις ατυχια? Π.χ το οτι δεν εκατσαν τα θεματα δεν το δεχομαι. Δεχομαι ομως π.χ. το οτι δεν υπαρχει το τμημα που θες στον τοπο σου και δεν μπορεις να πας σε αλλη πολη διαφορους λογους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Μάρτιος 16, 2005 #124 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable Αλλο το οτι προτιμησες να μην πας και αλλο δεν καταφερες να πας λογω βαθμου, δεν λεμε το ιδιο πραγμα.Τωρα τι εννοεις ατυχια? Π.χ το οτι δεν εκατσαν τα θεματα δεν το δεχομαι. Δεχομαι ομως π.χ. το οτι δεν υπαρχει το τμημα που θες στον τοπο σου και δεν μπορεις να πας σε αλλη πολη διαφορους λογους. Λεγωντας ατυχια αναφερομαι κυριως στο θεμα ψυχολογιας , η πιεση που δεχομασταν εκεινη την περιοδο ηταν περα για περα ηλιθια ....πιεση υπερβολικη για ενα σετακι απο εξετασεις που για μενα μου φανηκαν γελοιες.Το αλλο κομματι ειναι το πως θα λειτουργησει εκεινη την ωρα το μυαλο σου για την λυση ενος προβληματος .Εχασα κοντα 1 μοναδα μαθηματικα και δεν εγραψα 20 για τον απλουστατο λογο οτι το μυαλο μου κολησε και δεν μπορουσα να καταλαβω τι σημαινε df/dx με το που βγηκα απο την αιθουσα αρκετα σπασμενος απλα το θυμηθηκα , γιατι ετυχε να το ηξερα σαν δx/δf ή θx/θf , τσπ προσωπικες γνωμες για τις πανελληνιες ειναι αυτες και τιποτα παραπανω......Επισης δεν δεχομαι το γεγονος την ατακα ηταν καλος μαθητης εξυπνος αλλα περασε ΤΕΙ , διοτι απλουστατα εαν ηταν τοσο καλος δεν θα χαθει ακομα και μεσα σε ενα ΤΕΙ και εφοσον ειναι καλος υπαρχουν και οι κατακτηριες τα μεταπτυχιακα και και..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάρτιος 16, 2005 #125 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Ξαναλέω ότι έχω ακούσει οτι τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων απο σχολές πληροφορικής θα κατωχυρωθούν για ΑΕΙ και ΤΕΙ στο μέλλον. Προσωπικά ειμαι υπέρ αυτού (γιατι είμαι και στον κλάδο πλέον). Δεν αμφιβάλω ότι κάποιος που γνωρίζει απο υπολογιστές μπορεί να κάνει καλή δουλεια χωρίς κανένα πτυχίο έτσι έχει γίνει σε όλους τους τομείς δεν βλέπω γιατί η πληροφορική να πρέπει να μείνει απ'έξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papabasi Μάρτιος 16, 2005 #126 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable...Δεχομαι ομως π.χ. το οτι δεν υπαρχει το τμημα που θες στον τοπο σου και δεν μπορεις να πας σε αλλη πολη διαφορους λογους... συνάδελφε, μην το ψάχνεις η κουβέντα έχει ξεφύγει. Όλοι πάντα βρίσκουν δίκιο από την πλευρά τους και πάντα θα υπάρχουν αδικημένοι. Δεν αναφέρομαι προσωπικά στην συζήτησή σας, αλλά πρέπει να σκεφτείτε ότι το θέμα είναι ένας global τρόπος εξετάσεων και σπουδών και όχι χλιαρές λύσεις για τα προβλήματα του καθενός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 16, 2005 #127 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 13:53] Ολοι κατοχυρωμενοι εκτος απο τους Μηχανικους Η/Υ:cry: Αδικημενο αγορι σε χτυπησε σκληρα η μοιρα.....Ουστ ρε!! Ζητατε 1 "χαρτι" για να βαλετε την τζιφρα σας οποτε στηνεται ενα δικτυο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
papabasi Μάρτιος 16, 2005 #128 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Αδικημενο αγορι σε χτυπησε σκληρα η μοιρα..... Ουστ ρε!! Ζητατε 1 "χαρτι" για να βαλετε την τζιφρα σας οποτε στηνεται ενα δικτυο..... Μήπως μας μπερδεύεις με τους Ηλεκτρολόγους?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 16, 2005 #129 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Για σας, το ειχα ακουσει απο δικο σας αποφοιτο.....Λες να χαιροταν αδικα ο κακομοιρης??? :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
papabasi Μάρτιος 16, 2005 #130 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αν είχαμε και εμείς κατοχυρωμένη υπογραφή ξέρεις τη μηχάνημα θα είχα (έτσι τα μετράμε τα λεφτά)Όχι ρε φίλε, αυτά είναι για τους ηλεκτρολόγους με τις μελέτες και τις εγκαταστάσεις τους...Αν σπούδασες κομπιουτερ (sic) δεν έχει τέτοια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 16, 2005 #131 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 να ξαναπώ ότι η πληροφορική δεν έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα λόγω της νεότητας του κλάδου, όπως ούτε και τα σπίτια είχαν κάποτε. μη θεοποιείς το να κτίσεις ένα σπίτι, δεν το χτίζει ο πολιτικός μηχανικός με το μυστρί, οι εργολάβοι το χτίζουν με την "επίβλεψη" του μηχανικού. Ξέρεις τι θα πει επίβλεψη? Είναι σαν να στήσω εγώ ένα δίκτυο και να έχω εσένα να με επιβλέπεις... κάθε βδομάδα.εσύ θεωρείς τον εαυτό σου κορυφή στα pcιά, δικαίωμά σου, πιάσε δουλειά σε μια εταιρία και θα χεις το 15άχρονο να αλωνίζει στο δίκτυό σου με το καινούριο του backport (backoffice etc.), αλλά θα λες "έχω επαγγελματικά δικαιώματα, δεν μπορείς να μου το κάνεις αυτό γιατί εσύ δεν έχεις". τα κατοχυρωμένα δικαιώματα φίλε billaras μην είσαι σίγουρος ότι οδηγούν και σε επαγγελματική αποκατάσταση. γενικά όπως λέει κι ο sln δεν φαίνεται ότι καταλαβαίνεις την κατάσταση, μάλλον θέλεις δικαιώματα επειδή έχεις ανασφάλειες. δικαιώματα σημαίνει ελεύθερη αγορά + δική σου επιχείρηση. Αυτό προϋποθέτει ότι θα χρειαστείς πελάτες κλπ κλπ κλπ. απλά εσύ θες να αποκλείσεις κάποιους από την αγορά, επειδή εσύ θεωρείς ότι είσαι καλύτερος από αυτούς. Και τι θα πει αυτό? Κι εγώ θεωρώ ότι είμαι καλύτερος από σένα, πρέπει να ζητάω να κατοχυρώσει το χημικό επαγγελματικά δικαιώματα στην πληροφορική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Μάρτιος 16, 2005 #132 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 [Χθες, στις 16:43] ρε φιλε τει ηλεκτρονικης χωρις παρεξηγηση ειναι απο τα χαμηλοτερα σε ζητηση τει,και εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι...οσοι πηγαινουν στο τει ηλεκτρονικης ειναι εκεινοι που δεν περνανε καπου αλλου και βαζουν κατα σειρα: τει ηλεκτρονικης,μηχανολογιας,και τι αλλο εχει κοντα στο 9(τωρινες βασεις)οχι οτι μεταξυ μας το δικο μας τει πληροφορικης ειναι καλυτερο..οταν περασα εγω η βαση ηταν 14,6 και τωρα εμαθα οτι ειναι 10,5.....ΚΑΛΟ Ε? Σε διαβεβαιώνω πως κάνεις λάθος.1)Το ΤΕΙ Ηλεκτρονικής είναι μετά το ΤΕΙ Πληροφορικής από τα πιο καλά και περιζήτητα ΤΕΙ2)Περνάνε πάρα πολλοί και όχι επειδή δεν περνάνε αλλού.Μια βόλτα από κοντά θα σε πείσει(από ΤΕΙ Αθηνών όπου έχω και φίλους)3)Η βαθμολογία του ΤΕΙ Ηλεκτρονικής είναι 12,5-13(ΤΕΙ Αθήνας) και 13,5-14,5 για ΤΕΙ Πληροφορικής ΑθήναςΣε γενικές γραμμές πάντως όποιος έχει όρεξη για δουλειά δε χάνεται.Για αυτό να είσαι σίγουρος.Και στο τέλος,ποιος σου είπε ότι εκεί που θα δουλέψεις θα κάνεις αυτά που έχεις σπουδάσει;;;Από γνωστό μου που δουλεύει σε εφοπλιστή και έχει τελειώσει Οικονομικό Αθηνών,το πόστο που του έχουν δώσει δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο με το οποίο τελείωσε και πήρε μέσα σε 2 μήνες από τότε που πήγε εκεί,αύξηση με αποτέλεσμα να παίρνει 1200 ευρώ.Και όλα αυτά μέσα σε 2 μήνες και χωρίς να ασχολείται με το αντικείμενο στο οποίο έχει σπουδάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Netrino Μάρτιος 16, 2005 #133 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Σιγουρα τα ΤΕΙ δε μπορουν να θεωρηθουν ισοδυναμα σε γενικες γραμμες με τε ΑΕΙ!Αλλα υπαρχουν ΤΕΙ & ΤΕΙ και ΑΕΙ & ΑΕΙ μη τα συγκρινουμε ολα μαζι!Το να μπεις σε ενα ΤΕΙ δε συμαινει οτι εισαι και τελειωμενος, το αντιθετο μαλιστα υπαρχουν πολυ δυνατα τμηματα!Εδω π.χ δε μπορει να να συγκριθει το Τει Ηλεκτρονικης Πειραια (που ειμαι εγω με το το αντοιστιχο Τει χαλκιδας ασ πουμε....Δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι ερχονται απο μετεγγραφη δε τουσ αναγνωριζουν ερκετα μαθηματα που ειχαν περασει στο προηγουμενο Τει τους.Ενας καθηγητης μας ειπε οτι καποια Ελληνικη ιδιωτικη ετερεια (γνωστη) πχ απο τους 100 ηλεκτρονικους που ειχε απο Τει οι 85 - 90 ηταν απο το Τει Πειραια και υπολοιποι απο τα αλλα ανεξαρτητως βαθμου πτυχιου. Δηλαδη ενας που θελει να παρει ενα ηλεκτρονικο θα πρωτιμισει να παρει απο το τει Πειραια και Αθηνας ας εχει βαθμο 5 παρα εναν απο αλλο Τει 7 και 8, υπαρχουν Τει και Τει..Και το οτι μπηκες σε ενα Τει δε σημαινει οτι και θα το τελειωσεις (για καπιους που το θεωρουν ευκολο)Μια στατιστικη εδειξε αν θυμαμαι καλα για το τμημα (ΗΥΣ) ηλεκτωνικα υπολογιστικα συστηματα του Τει Πειραια νομιζω και για εμας ισχυει κατι αντιστοιχο οτι πτυχιο περνει 1 στους 6-7 με μεσο ορο 6-7 χρονια.Δεν ειμαι απολυτος σιγουρος για τα νουμερα..Αυτο διχνει οτι μερικα Τει δεν ειναι για τον.. Οπως μερικοι μπορει να νομιζουν.Ενα ειναι σιγουρο οτι ο καλος αν ψαχθει δε χανεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 17, 2005 Author #134 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 ενα απογευμα ελειψα και γεμισαμε μιαμιση σελιδα ,χαιρομαι....@unstoppable φιλε ειληκρινα δεν ξερω με ποιο συστημα περασες αλλα εγω εδωσα 14 μαθηματα(μην καθομαι να τα ξαναλεω ποια ηταν ναι ναι μεχρι και θρησκευτικα)και οταν περασα η σχολη μου ειχε βαση 14 και το τει πληροφορικης θεσσαλονικης αν θυμαμαι καλα 15,5.σημερα τα μαθηματα εγιναν 6-7(αν δεν κανω λαθος) και το τει μου εχει βαση 10,5 και το θεσσαλονικης υπολογισε....ενταξει δικιο εχεις οτι δεν ειχα διαβασει για 19 για να μπω αριστοτελειο αλλα πρωτον βλεπεις μια αδικια με τις βασεις(αν ειχα γραψει σημερα αυτους τους βαθμους περνουσα και μαθηματικο) και δευτερον ρε φιλε ειμουνα καλος στα μαθηματικα οχι στα φιλολογικα...εσυ πως περασες...μην τολμησεις να πεις με τις δεσμες που σασ γλυφανε να περασετε(4 μαθηματα του αντικειμενου σας και με δικαιωμα να κρατατε βαθμολογια για 3 χρονια,δωσε 2 μαθηματα τον πρωτο χρονο,1 το δευτερο ,1 το τριτο και περασες ιατρικη...)@daospi λες 1200 ευρω ρε φιλε?ο αδερφος μου περνει 1200 ευρω χωρις κανενα πτυχιο σαν αντιπροσωπος εταιριας με πληρωμενο αμαξι ,κινητο,fax,βενζινες..με 3 χρονια υπηρεσια.οσον αφορα το τει ηλεκτρονικης θα πω οτι σε πιστευω και ζητω συγνωμη αν υποτιμησα το τει ηλεκτρονικης @Dj Netrino το δικο μας τει λειτουργει 6 χρονια και εβγαλε 20 αποφοιτους...τωρα αυτον σιγουρα δεν ειναι επιχειρημα για να πεις οτι ειναι καλη η σχολη αλλα για να πεισ οτι εχεις κομπλεξικους καθηγητες...@sotiris για αλλη μια φορα θα πω οτι το θεμα του 15χρονου δεν εχει καμια σημασια...για παραδειγμα ενας γιατρος παει και σπουδαζει σε μια (πες μια χωρα,χμμμμ βουλγαρια) γιατρος γυρναει περνει την αναγνωριση του δικατσα .αρα εχει τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με τον αποφοιτο ιατρικης αθηνων(πχ δουλευει σε νοσοκομειο) και ασ ξερει λιγοτερα (ολοι ξερουμε τι εστι βουλγαρια μην κρυβομαστε).τι θελω να σου πω ,δεν εχει σημασια τι ξερεις αλλα τι εχεις νομιμα αδεια να κανεις( ε και ναι ρε π#@@# απο την στιγμη που χρειαζεται πτυχιο για να ανοιξεις κρεοπωλειο απαιτω να χρειαζεται και πτυχιο για να ανοιξεις μαγαζι πωλησης υπολογιστων ,παει και ελληξε.)SLN "Αδικημενο αγορι σε χτυπησε σκληρα η μοιρα.....Ουστ ρε!! Ζητατε 1 "χαρτι" για να βαλετε την τζιφρα σας οποτε στηνεται ενα δικτυο....." καλα κανουνε ρε φιλε...εδω οι δομικοι εργων σηκωνουνε οικοδομες και πληρωνουν τους πολιτικους μηχανικους να βαλουν την τζιφρα τους (μια τζιφρα παει κοντα στα 3000 ευρω αυτο σημαινει κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα)...δεν καταλαβαινεις ρε φιλε το ποσο σημαντικη ειναι η τζιφρα?αυτο ειναι το μεγαλυτερο προσον που περνει κανεις οταν τελειωσει καποιες σχολες,το δικαιωμα να βαζει τζιφρες που οι αλλοι δεν το εχουνε..@Dj Netrino αν εισαι καλος δεν χανεσε,χμμμμ μεγαλη κουβεντα θελει πολυ συζητηση,γιατι στην ελλαδα χανει η μανα το παιδι και το παιδι την γιαγια.@ρε φιλε unstoppable πες μας με ποιο συστημα περασες και που ..αν περασες με 14 μαθηματα αριστοτελειο η καποιο αει πληροφορικης σου βγαζω το καπελο,αν ειναι κατι αλλο μην μιλασ περι αλεπουδες και κρεμασταρια γιατι δεν ξερεις..μαθητες του 19 περασαν σε σχολες του 15 ηταν πολυ πικρα τοτε.@sotiri "τα κατοχυρωμένα δικαιώματα φίλε billaras μην είσαι σίγουρος ότι οδηγούν και σε επαγγελματική αποκατάσταση." μαλλον πλακα κανεις,φυσικα και οδηγανε....σου ξαναλεω δες πολιτικους μηχανικους,ο αλλος σηκωνει μια οικοδομη καθε 1-2 χρονια βαζει και 4-5 τζιφρες σε δομικους και ζει κυριλε..οσο για το θεμα ανασφαλειας φυσικα και ισχυει...οταν εχουμε καθηγητες μεθηματικων να διδασκουν πληροφορικη στα σχολεια με 40 ωρες εκπαιδευση,εχουμε φυσικους χημικους κτλ να ανοιγουν μαγαζακια και να πουλανε υπολογιστες η να ανοιγουνε σχολες εκμαθησης ηλεκτρονικων υπολογιστων ,οταν εχουμε τον καθενα να μπορει να καθεται να γραφει προγραμματα και να τα πουλαει καταλαβαινεις ποιους πρεπει να ανταγωνιστουμε?ολο το κοσμο?γιατι λοιπον οι πολιτικοι μηχανικοι,οι αποφοιτητοι αγγλικης κτλ φιλολογιας να μην χρειαζεται να ανταγωνιστουν κανενα παρα τους εαυτους τους και εμεις να πρεπει να ανταγωνιστουμε ολο το κοσμο?καταλαβαινεις τι εννοω φιλε?και εγω ξερω πολυ καλα αγγλικα εχω πτυχια,αλλα ο νομος μου απαγορευει να φαω το ψωμι του αποφοιτου αγγλικης φιλολογιας..ρε παιδια ειναι τοσο παραλογο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Μάρτιος 17, 2005 #135 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Εγώ πάλι γιατί νομίζω πως οι σχολές που ασχολούνται με ηλεκτρονικα και υπολογιστές είναι καλύτερες στα ΤΕΙ.Δίχως παρεξήγηση,απ ότι μου είπαν απο το τμήμα πληροφορικής ΑΕΙ σπάνια θα βρείς εργαζόμενο σε εταιρεία.Οι περισσότεροι είναι απο το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του πολυτεχνείου και απο ΤΕΙ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 17, 2005 Author #136 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 δεν με απασχολει εμενα πια αλλα το ειδα και επαθα πλακακαλα ρε παιδια αυτοι ειναι εντελως παλαβοι.http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/preview_news_KALIMERA.asp?CATEGORY_id=82&NEWS_DATA_ID=68093θελουν να ξανααλλαξουν το συστημα και να μετριεται ο βαθμος και των τριων ταξεων του λυκειου.... δηλαδη να παιδια να αρχιζουν φροντιστηρια απο την τριτη γυμνασιου για να γραφουν καλα στις πανελλαδικες της 1ης,2ης,3ης, λυκειου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 17, 2005 #137 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 καθε χρονια αλλαζουν το συστημα , τα εχουνε μαμησει ολα δε καταλαβαινουν χρηστο οι ανθρωποι. Αλλα τι να πει κανεις, εχετε συνομιλησει με κανενα δημοσιο υπαλληλο που εχει κανει διδακτορικο και εχει διοικητικη θεση? εκει θα τα δειτε ολα και θα καταλαβετε πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 17, 2005 #138 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 2η χρονια με το νεο συστημα ημουν (λογικα μια χρονια μετα απο σενα), εδωσα 9-10 μαθηματα στην 3η λυκειου (δεν θυμαμαι ακριβως ποσα), 18850 μορια τοτε που τα επιανες ευκολα αφου τα θεματα ηταν γελοια (οπως και στην δικια σου χρονια ακομα περισσοτερο). Δεν εδωσα αρχαια και θρησκευτικα στην 3η λυκειου αλλα δεν ειναι και μαθηματα που θα σε καταστρεψουν. Μπορει να μην εγραφες 20 αλλα εγραφες ενα ικανοποιητικο βαθμο (15-17) με λιγο διαβασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Μάρτιος 17, 2005 #139 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 Α με το νεο συστημα ειστε πουλακια μου.......για αυτο τα λετε ολα αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 17, 2005 #140 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2005 noobs παιδι μου.... Δεν ζησανε την μαγεια των Πανελληνιων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.