SLN Μάρτιος 15, 2005 #81 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Μια μικρη παρατηρηση, ασχετα με το αν συμφωνω ή διαφωνω με την ισοτητα (ή την αναγκη για ισοτητα των ΑΕΙ-ΤΕΙ). Ενα πραγμα ειναι σιγουρο.... Η ισοτητα δεν προκειται να ερθει, και ΔΕΝ πρεπει/μπορει σε μια νυκτα επειδη το προηγουμενο βραδυ 300 ασχετοι με το ζητημα ανθρωποι στην πλατεια Συνταγματος ψηφισανε ενα νομοσχεδιο που αποφασιζει κατι τετοιο. Καλως ή κακως η ισοτητα πρεπει να ερθει επειδη αξιζει να ερθει και οχι για να (ξανα)ψηφισουνε οι γονεις μου το "καλο" κομμα που με εκανε "ανωτατο" σε μια βραδια ενω εγραψα 8 και οι καθηγητες μου ειναι καραγκιοζηδες και η πρωτογενης δουλεια τους στο ΤΕΙ δεν ειναι καν να ασχολουνται μαζι μου. Τουλαχιστον στο πανεπιστημιο οι καθηγητες εχουνε την αναγκη να ασχοληθουνε μαζι μου μπας και μπορεσουνε να μαζεψουνε κανα μετ/κο και παρουνε κανα φραγκο απο κανα προγραμμα. Αμα με εχουνε φτυσμενο δεν παιρνουνε κανεναν μετ/κο φοιτητη. Στη σχολη μας τουλαχιστον υπαρχουνε μετ/κα και δεν χρειαζεται ουτε κομματικο βυσμα, ουτε φιλημα κατουρημενης ποδιας για να κανεις master/PhD. Που ειναι ρε παιδα οι εγκαταστασεις για να γινουν ανωτατα τα ΤΕΙ? Που ειναι οι ανωτατοι καθηγητες???Συμφωνοι ενα χαρτι δεν κανει τον ανθρωπο αλλα δεν μπορει να θελει να διδαξει πανεπιστημιακου επιπεδου μαθημα ο κομπλεξικος απο την ΣΕΛΕΤΕ που μπηκε το 1990 και ενω πανηγυριζε την μια βραδια που τον κανανε ανωτατο (και θα επηζε στο φραγκο), την επομενη μερα εκλεινε το ΤΕΙ με καταληψη επειδη του ζητησανε ενα διπλωμα περα απο το απολυτηριο λυκειου!!! Δεν θα μπορεσει ποτε αυτος ο ανθρωπος να δωσει σωστες σημειωσεις αν το θελετε ετσι!!! Ουτε να κανει σωστο εργαστηριο, ουτε να μαζεψει 2-3 φοιτητες (που εκοβε με 3 για 8 εξαμηνα) και να κατσει να διαβασει 5 papers, να δωσει 5 σωστες κατευθυνσεις στους μετ/κους του, να κανει ενα σωστο μετ/κο, και να μαζεψει και 5 φραγκα στην τελικη!! Οπως την εχω κοψει την δουλεια αν η αναλογια καλων/κακων καθηγητων ειναι 80/20 (τουλαχιστον σε μας ετσι ειναι) στο ΤΕΙ ειναι 20/80. Οταν λεω καλους εννοω απλα, ατομα τα οποια ξερουνε 5 πραγματακια γυρω απο αυτο που διδασκουνε, μπορουνε να απαντησουνε 1-2 ερωτησουλες στον σπασικλα φοιτητη που εχει διαβασει και το επομενο κεφαλαιο, κανουνε μια ερευνουλα σωστη (δεν χρειαζεται να αλλαζουνε τον κοσμο με τις ανακαλυψεις τους), μαζευουνε 3-4 γκαφρα, εχουνε ανα πασα στιγμη 3-4 μετ/κους τους οποιους βρισκουνε και 300-600 ευρω να τους δινουνε τον περισσοτερο καιρο και να ζουνε αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα). "Κακους" εννοω απλα τους καθηγητες που το 10-12 που εχουν μαθημα/εργαστηριο ειναι ο μοναδικος λογος που πατανε/βρισκονται στο πανεπιστημιο/ΤΕΙ. Το μαθηματακι τους, η καρεκλιτσα τους και μετα σπιτι γιατι παιζει ο γαυρος και εχουμε και πιο σοβαρα πραγματα να κανουμε. Βρειτε ποια ειναι αυτη η αναλογια (στο Ηλεκτρονικης ξερω οτι δεν ειναι) και αν ειναι ιδια να γινουν ισοτιμα τα ΤΕΙ, αυριο. Και αν δεν γινεται λοιπον να γινουν ολα αυτα αυριο γιατι πρεπει να βρεθουνε λεφτα να αναβαθμιστουνε εργαστηρια, μαθηματα, εκπαιδευτικο προσωπικο, γραμματεις+φαρισσαιοι, μετ/κα προγραμματα, τοτε ας γινει μια μελετη, να βρεθουνε ενα μερος αυτος των χρηματων σε 5-10 χρονια, να γινουν 5 πραγματα να ερθει ενας (αριθμητικα :1) απο τους 300 να δει οτι εγιναν αυτα, και να αποφασιστει η ισοτιμια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Μάρτιος 15, 2005 #82 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 "παλι καλα που τροποποιηθηκε ο νομος και μπορουμε να γινουμε καθηγητες σε γυμνασια-λυκεια...(η υπερτατη ξεφτιλα,μετα απο 4 χρονια σπουδες να διδασκω πως χρησιμοποιουν το ποντικι...)"ε οχι και ξεφτιλα ολοι απο καπου ξεκινανε .... ετσι και οι μαθητες .. δεν ειναι υποχρεωτικο να γινεις καθηγητης ... απλα εχεις και αυτη την επιλογη και πιστεψε με οταν θα ερθεις στο προβλημα της 'ανεργιας' (μακαρι ποτε να μην σου συμβει αυτο) θα το εκτιμησεις ΠΑΡΑ πολυ .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 15, 2005 Author #83 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 SLN ΠΡΟΦΑΝΩς εσυ φιλε μου οταν λεμε αει,σου ερχεται στο μυαλο το αριστοτελειο(πανε στην μυτιληνη να δεις αει γεωγραφιας και ελα να μου πεις),ενω οταν λες τει σου ερχετε στο μυαλο τει ιχθυοκαλιεργειας με βαση 7....με αυτο το σκεπτικο τι συζηταμε τωρα?η σχολη μου ειναι για τον π!@ αλλα τουλαχιστον οι μονιμοι καθηγητες (που ειναι μολις 5-6)ειναι ολοι με διδακτορικα και δημοσιευσεις,και απλα για ενημερωτικους λογους ΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ Η ΕΣΤΩ ΔΕΥΤΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ(2 ΜΑΣΤΕΡ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΕΛΕΤΕ,αυτες τις βλακειες λενε οι πρυτανεις των πανεπιστημιων για να κρατησουν τα ερυενητικα προγραμματα(=πολλα λεφτα)για την παρτυ τους...αβαρτη δεν εχεισ και αδικο,απο την πεινα και η διδασκαλια του notepad καλη ειναι..οσο για τα μεταπτυχιακα στα αει φιλε μου ,,αστο ..ξερουμε πολυ καλα πως μπαινουνε σε αυτα,μεσον καθηγητη η βουλευτη και βλεπουμε και αφιστε τα σαπια,,,ξερω παρα πολλες περιπτωσεις ...μην καθομαι να τις ανεφερω...και σιγα στο αει για την αναλογια...λες και δεν ξερουμε την σαπιλα που επικρατει εκει...το τι βισμα πεφτει και χαρεσ για να τσιμπησουν επιδοτησεις ειναι γνωστα...το τι κανουν τα βραδυα πολλοι απο τους αει καθηγητες της αθηνας(για παραδειγμα)τα ξερουμε...μην μας τους βγαζετε και αγιους...και οι μεν και οι δε ειναι οτι να ναι...και οσο για τις σπουδες των καθηγητων των αει ισχυει το ιδιο με των τει (στη πληροφορικν μιλαμε)..ολοι τελειωσαν την εποχη του 8086,αυτον ξερουνε αυτον διδασκουνε...εδω μιλουσα με καθηγητη και μου ελεγε οτι στο αριστοτελειο το 90% των φοιτητων δεν ξερει τιποτα απο προγραμματισμο εξαιτιας τις ελλειψης εργαστηριων και τις ελεαχιστες ασκησεις που τους βαζουν ειναι τυπου κανε bubblesort,δεντρα και τετιοια ενω σε αρκετα τει διδασκουν java k visual programming....δεν λεω οτι οι καθηγητες των τει ειναι καλοι...το αντιθετο μαλιστα..ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ =ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,μπηκαν με μεσον και στα αρ@!@!@! τους (ναι παιδια με μεσον μπαινεις,και μαλιστα χοντρο μεσον)..κανενας δεν νοιαζεται για να αναβαθμιστει τιποτα...οποτε γιατι να μην ειμαστε ισοι και ομιοι?α ρε αυτοι οι αγγλοι,γαλλοι,γερμανοι,αμερικανοι...τι παραπανω εχουν και σκεφτονται καλυτερα?χαιρομαι παντως ειλικρινα που το ΑΕΙ ΜΥΤΗΛΗΝΗΣ ΓΕΩΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και αλλεσ πολλες τετοιες σχολες ειναι αει και ΤΑ ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗς ειναι τει...ετσι θα παμε μπροστα παιδια ...ειμαστε η χωρα του παραδοξου...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΠΙΟΥ ΕΙΔΟΥς ΠΛΑΦΟΝ,πχ οσες σχολες πανω απο 15 αει,οσες κατω τει...οχι να εχουμε τει με 15 και αει με 12 και να χαιρομαστε για την διακριση αει τει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 15, 2005 #84 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Προφανως μιλαω απο αυτα που εχω ζησει ή απο αυτα που εχω δει με τα ματια μου. Αλλιως αναφερω οτι "εχω ακουσει το ταδε...."Προφανως οταν μιλαω για ΤΕΙ εννοω το ΤΕΙ Ηλεκτρονικης στην Αθηνα.... και οταν μιλαω για ΑΕΙ εννοω το Χημικο στην Πατρα... Το ενα ειναι (ηταν) απο τα υψηλοτερα ΤΕΙ στην Ελλαδα (οταν ειχα μπει τοτε ηταν 60 μορια κατω μονο απο το ΤΕΙ Πληροφορικης και πανω απο το Μαθηματικο στο Καρλοβασι) και το αλλο ειναι ενα απλο μεσο ΑΕΙ χωρις τιποτα το ξεχωριστο... Ιστοριες απο αλλα σχολες ιδρυματα, ΙΕΚ, ΑΣΕΠ, Αγγλιες, Βουλγαριες, Ρουμανιες εχω ακουσει (δοξα τω θεο 10 χρονια σε ΤΕΙ-ΑΕΙ) οσες θελεις και καθομαστε να τις συζηταμε μεχρι αυριο.... Αλλα αυτα που λεω τα εχω ζησει και δεν τα ακουσα απο φιλο μου που ο μπατζανακης της συννυφαδας του ειχε ακουσει απο τον ξαδερφο της κουμπαρας του για εναν φοιτητη που......Αμα δεν με πιστευεις ειναι αλλο θεμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 15, 2005 Author #85 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 ρε φιλε τει ηλεκτρονικης χωρις παρεξηγηση ειναι απο τα χαμηλοτερα σε ζητηση τει,και εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι...οσοι πηγαινουν στο τει ηλεκτρονικης ειναι εκεινοι που δεν περνανε καπου αλλου και βαζουν κατα σειρα: τει ηλεκτρονικης,μηχανολογιας,και τι αλλο εχει κοντα στο 9(τωρινες βασεις)οχι οτι μεταξυ μας το δικο μας τει πληροφορικης ειναι καλυτερο..οταν περασα εγω η βαση ηταν 14,6 και τωρα εμαθα οτι ειναι 10,5.....ΚΑΛΟ Ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 15, 2005 #86 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 [Σήμερα, στις 16:43] ρε φιλε τει ηλεκτρονικης χωρις παρεξηγηση ειναι απο τα χαμηλοτερα σε ζητηση τει,και εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι...οσοι πηγαινουν στο τει ηλεκτρονικης ειναι εκεινοι που δεν περνανε καπου αλλου και βαζουν κατα σειρα: τει ηλεκτρονικης,μηχανολογιας,και τι αλλο εχει κοντα στο 9(τωρινες βασεις)οχι οτι μεταξυ μας το δικο μας τει πληροφορικης ειναι καλυτερο..οταν περασα εγω η βαση ηταν 14,6 και τωρα εμαθα οτι ειναι 10,5.....ΚΑΛΟ Ε? Και αυτο το παραδειγμα που ανεφερες τι σημαινει ακριβως?? Οτι το ΤΕΙ εφοσον ειναι χαμηλο σε ζητηση, πρεπει (??) να ειναι και αναλογα χαμηλο σε επιπεδο??? Εγω για επιπεδο μιλησα. Ας πουμε λοιπον οτι ειναι ετσι.... με την δικια σου λογικη εβγαλες και σκαρτα και μηχανολογιας και παει λεγοντας.... Αρα ποιο ΤΕΙ εμεινε "στον αφρο"??? Το ΤΕΙ πληροφορικης ???? Αρα δηλαδη για ενα τμημα ΤΕΙ που αξιζει, πρεπει ολα να γινουν ισοτιμα??????? Ετσι οπως το λες ουτε το Πληροφορικης αξιζει!! Αρα για ποια ισοτιμια μιλας???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Μάρτιος 15, 2005 #87 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 [Σήμερα, στις 15:43] οσο για τα μεταπτυχιακα στα αει φιλε μου ,,αστο ..ξερουμε πολυ καλα πως μπαινουνε σε αυτα,μεσον καθηγητη η βουλευτη και βλεπουμε και αφιστε τα σαπια,,,ξερω παρα πολλες περιπτωσεις ...μην καθομαι να τις ανεφερω... καλά αυτά ποιός σας τα λέει? τι νομίζετε ότι είναι το μεταπτυχιακό? καμία θέση στο δημόσιο που κάθεσαι αραχτός και πληρώνεσαι και παίρνεις και ένα χαρτί στο τέλος? χαμαλίκι είναι και μάλιστα άσχημο σε όλες τις πολυτεχνικές-θετικών επιστημών σχολές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 15, 2005 #88 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Βασικα εχει δικιο ο billaras οτι ετσι εχει το πραγμα σε καποιες σχολες οπου δεν παιζει ερευνα... Αμα δεν παιζει ερευνα, δεν παιζουν γκαφρα απο προγραμματα, αμα δεν παιζει μαρουλι, γιατι να καθεται να σκοτιζεται με μεταπτυχιακους. Παιρνει μερικους επειδη "πρεπει" για να στηριξει την εδρα του, επειδη ξερει τον μπαμπα, επειδη ειναι κομματικα κουμαντα στη μεση και τελειωνει η ιστορια. Τοπογραφων μηχανικων ΑΠΘ (πολυτεχνειο, θετικες επιστημες μεν, αλλα τί ερευνα να κανεις δε??) Ποια εταιρια θα δωσει φραγκα για να ανακαλυψει κατι αυτο το τμημα??? Α ναι ξεχασα επιχορηγουνται απο το Ελληνικο κρατος....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 15, 2005 #89 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 ρε φιλε τει ηλεκτρονικης χωρις παρεξηγηση ειναι απο τα χαμηλοτερα σε ζητηση τει,και εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι...οσοι πηγαινουν στο τει ηλεκτρονικης ειναι εκεινοι που δεν περνανε καπου αλλου και βαζουν κατα σειρα: τει ηλεκτρονικης,μηχανολογιας οταν τελιωσεις το ΤΕΙ ηλεκτρονικης θα παρεις αυτη την αδεια http://www.kep.gov.gr/categories/ergasia/adeies_epaggelmatos/0939.aspκαι αν τελιωσεις μηχανολογος ΤΕΙ θα παρεις αυτηνhttp://www.kep.gov.gr/categories/ergasia/adeies_epaggelmatos/0686.aspθες να σου πω τι θα παρεις αν τελειωσεις μια σχολη πληροφορικης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 15, 2005 #90 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 @billaras καταρχάς εγώ συμφωνώ με τον SLN (λόγω κοινού συμφέροντος ) κατά δεύτερον: ΑΕΙ πληροφορικής υπάρχει. αν δεν σου αρέσει το ΤΕΙ, να έμπαινες εκεί. Το ΤΕΙ καλώς ή κακώς έχει κάποια μειονεκτήματα σαν αυτά που αναφέρεις. Επίσης μην θεοποιείς το εργαστήριο, καλά είναι και τα εργαστήρια αλλά αν δεν καθίσεις μόνος σου να μάθεις 5 πράματα δε θα στα μάθει κανείς. Τέλος, τα ΤΕΙ όπως καταλαβαίνεις δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Αυτό είναι και το αγγλικό σύστημα που λες ότι δεν έχει ΤΕΙ. Απλά εδώ στην Ελλάδα θέλουμε όλοι να μπούμε σε "πανεπιστήμιο" άσχετα από το αν αυτό έχει στην τελική κάποιο αντίκρυσμα, και έχει γεμίσει ο κόσμος εκπαιδευτικά ιδρύματα "καρναβαλιστές πάτρας". Δηλαδή ο οινολόγος με το χημικό θες να μου πεις ότι πρέπει να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα? Η αγορά εργασίας είναι πολύ δύσκολη, και εγώ υποτιμώ το καθηγητηλίκι αλλά δεν παύει να είναι μια διέξοδος, οπότε να είσαι χαρούμενος γι' αυτό. Τέλος, αν εγώ ξέρω περισσότερα από εσένα πληροφορική (κι ας είμαι χημικός) και έχω και τα connait, πιθανότατα να σου φάω τη δουλειά. Αυτό γιατί δεν έχει (όπως αναφέρει και ο σταμάτας) συγκεκριμένα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, και λογικό είναι γιατί + πολύς κόσμος ασχολείται με το θέμα + έχει ένα τεράστιο πεδίο εφαρμογών. Τέλος όταν συγκρίνεις το καλύτερο ΤΕΙ με το χειρότερο ΑΕΙ, πρέπει να συγκρίνεις και το χειρότερο ΤΕΙ με το καλύτερο ΑΕΙ για να είσαι δίκαιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 15, 2005 Author #91 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 Α ρε σταματασ μου εδειξες τις αδειες των δυο τει,μην σου πω τι τις κανουν τις αδειες αυτες οι αποφοιτοι των τμηματων..κορνιζα στον τοιχο..ηερω και την δικη μου θα την κανω κορνιζα με καλο γυαλι...οσο για το τι γινετε σε καθε τμημα δεν σημαινει οτι το ξερεις..μου λες οτι εισαι στο χημικο και ξερεις αυτα που ξερεις...εγω ημουν 7 εξαμηνα και δεν εμαθα τιποτα για το τει..οταν μετα μπηκα σε δουλεια μεσα στο τει και μετα πρακτικη τοτε εμαθα τι πραγματικα παιζει στο κυκλωμα...και το εχω μαθει απο πρωτο χερι τι σημαινει ελληνικο δημοσιο...σοτιρι εχεισ δικιο για την τελευτεα γραμμη,απλα μην ξεχνας οτι συνηθως συμβαινει το αντιθετο..οτι συκρινουν το καλυτερο τει με το χειροτερο αει(ακουσες κανεναν να συκρινει αει θεολογιας με τει πληροφορικης?οχι,αλλα σιγουρα ακουσες να σιγκρινουν πολυτεχνειο και ιατρικη με τει αυτοματισμου...)οσο για το τι ειναι τα μεταπτυχιακα στην ελλαδα ρε φιλε dpresv τα ξερουμε απο πρωτο χερι(εγω ο ιδιος εγραψα την εργασια μαστερ σε ενα παλικαρι ο οποιος την εστειλε με κουριερ στην υπευθυνη καθηγητρια χωρις ουτε καν να την παρουσιασει και φυσικα πηρε 10,μιλαμε για το 2ο καλυτερο αει της χωρας στα οικονομικα..)..ρε φιλε SLN ειπεσ πια τει ειναι στον αφρο,ποια αει ειναι στον αφρο?αει μαθηματικων,φυσικης,χημειας,βιολογιας?(ανεργια 80%?)τα αει πληροφορικης,ιατρικης,νομικης(το συζηταμε),πολιτικων μηχανικων(το συζηταμε),αρχιτεκτονων...τι νομιζεις ολα τα αει εχουν τεραστια ζητηση και ειναι στον αφρο?τα ιδια ειναι και στα τει...και ναι ρε φιλε SLN για ενα τει πληροφορικης(δεν ειναι ενα ειναι αρκετα) αξιζει να γινειγιατι δηλαδη το αει θεολογιας και γεωγραφιας να ειναι αει και εμεις οχι? αντε ρε φιλε σοβαρα?μου φαινετε κοιτατε αφτα που σας βολευουν μονο..τελος σοτιρι εχεις αδικο οταν λες οτι ειναι" λογικό είναι γιατί + πολύς κόσμος ασχολείται με το θέμα + έχει ένα τεράστιο πεδίο εφαρμογών"γιατι ασ πουμε οτι εγω εχω μπαμπα αρχιτεκτονα και μαθαινω απο πρωτο χερι να σχεδιαζω οικοδομες...και γινομαι αστερι σε αυτο,τι σημαινει οτι πρεπει να βαζω σφραγιδες για τις πολυκατοικιες χωρις πτυχιο?ενταξει μπορει να εζησα στην αγγλια και να ξερω καλυτερα αγγλικα απο καποιον ελληνα πτυχιουχο,αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να γινουμε καθηγητες αγγλικων χωρις πτυχια μονο και μονο επειδη εχουμε τεραστο ευρος γνωσεων στα αγγλικα!παντος εχεις απολυτο δικιο για το καθηγητιλικη,η αγορα ειναι δυσκολη.και τελος ενα σημειο sln εχεις απολυτο δικιο,καμια ελληνικη εταιρεια δεν χρηματοδοτει ερευνητικα προγραμματα στα πανεπιστημια(καλα χαζοι ειναι?αφου δουλεια δεν γινετε)..τοσα περιοδικα-αρθρα εχω διαβασει καμια αναφορα σε αποτελεσματα ερευνητικων προγραμματων της ελλαδας,ολα ειναι ξενα..πανε αγγλια αυστραλια αμερικη..εκει οι εταιρεις συνεργαζονται στενοτατα με τα πανεπιστημια γιατι υπαρχει ανταγωνισμος ..σου λεει πρεπει το πανεπιστημιο να φαει τα αλλα πανεπιστημια στο θεμα φημη..στην ελλαδα τι τον νοιαζει τον δημοσιο υπαλληο του απθ?μηνας μπαινει μηνας βγαινει....και τελος ρε φιλε μου σοτιρι γραφεις"ΑΕΙ πληροφορικής υπάρχει. αν δεν σου αρέσει το ΤΕΙ, να έμπαινες εκεί"ρε φιλε τωρα αυτο τι ηταν?μας ξεσκισε το συστημα οχι δεν θελαμε να μπουμε εκει..αρκετες φορες δεν εχει σημασια τι θελεις αλλα που σε βαζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 16, 2005 #92 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Βασικα, ενα μονο πραγμα... αποφασισε για τί θελεις να συζητησουμε. Για επιπεδο σπουδων, καθηγητων, μεταπτυχιακων και ερευνας ή για ζητηση στην αγορα εργασιας...Ή μηπως για μια μεση "σαλατα" και των 2 αυτων?Ναι ρε φιλε τα φυσικα/χημικα εχουνε 80%ανεργια. Για ελα να δεις ομως 5 καθηγητες και 5 εργαστηρια και τι δουλεια γινεται, να δεις προγραμματα μετ/κα που δεν γλυφεις για να περασεις. Καθεσαι σαν ανθρωπος να συζητησεις με τον καθηγητη σου και ξερεις οτι δεν εχει μεινει στην ανακαλυψη της ραδιενεργειας γιατι τοτε πηρε το διδακτορικο του, εβγαλε τις δημοσιευσεις του, πηρε την εδρα του στο ΤΕΙ και αραξε. Μη με παρεξηγησεις υπαρχουνε ενα σωρο τετοιοι στο πανεπιστημιο απλα δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση η αναλογια τους σε σχεση με τα ΤΕΙ! Για ελα να χαζεψεις κανα Χημικο Μηχανικο, μηχανολογο Μηχανικο να δεις παλι ενα καρο ατομα σε μεταπτυχιακα χωρις βυσμα! Και μαλιστα σε επαγγελματα χωρις 80%ανεργια. Λεφτα απο το κρατος δεν παιρνουνε. Αρα τρεχουνε οι καθηγητες να γλυψουνε κανα μαντζαραιο δοιηκητικο στελεχος να δωσει κανα φραγκο, να πληρωσουνε τους μετ/κους τους, να αγορασουνε 5 οργανα για να δουλεψουνε οι μετ/κοι τους... Αρα απλα ενδιαφερονται!! Διαστημικα σου ακουγονται ολα αυτα?? Εισαι ψιλοισοπεδωτικος και συνεχιζεις να "αποδεικνυεις" τα λεγομενα σου με την χρηση του ΑΕΙ Θεολογιας και Γεωγραφιας!! Ξεκολλα απο αυτη την καραμελλα. ΔΕΝ σου εχω πει οτι δεν θελω να γινουνε τα ΤΕΙ ανωτατα!! Σου εχω πει οτι δεν θελω να γινουν ΑΥΤΑ τα ΤΕΙ (ετσι οπως τα εζησα εγω) ανωτατα!! Και οχι επειδη θα μου παρει την δουλεια ο οινολογος..., και θελω να προφυλαξω τον πισινο μου, αλλα επειδη ειμαι 99% σιγουρος οτι ο οινολογος που βγαινει απο εκει ΔΕΝ ξερει τα ιδια πραγματα με μενα (ή μαλλον για να το θεσουμε πιο σωστα ΔΕΝ "ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝΕ" ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΟΥΝΕ τα ιδια πραγματα που "προσπαθησανε" να μαθουνε σε μενα). Το αν το πετυχανε ειναι αλλο ζητημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 16, 2005 #93 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 billaras, κατ' αρχάς αν έχεις σπουδάσει έξω έχεις νομίζω επάρκεια να διδάξεις τη γλώσσα της χώρας που σπούδασες. όχι να πιάσεις δουλειά στο δημόσιο (λογικά), αλλά π.χ. σε φροντιστήριο νόμιμα. οπότε άτοπο το παράδειγμα, και είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με πληροφορική. γενικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα μετράνε πιο πολύ στο δημόσιο. όσον αφορά τις σχολές, εγώ προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα αν τα ΤΕΙ ήταν σε επίπεδο ΑΕΙ, αλλά τότε θα έπαυαν να είναι ΤΕΙ και μάλλον όπως αρχικά σου είπε ο SLN δε θα τελείωνε κανείς. Επιμένω, μην θεωρείς μέσο όρο των ΤΕΙ το δικό σου τμήμα, είσαι η "ελίτ" του ΤΕΙ, και μην το συγκρίνεις με το ΑΕΙ γεωγραφίας. Στο κάτω κάτω (επειδή το ζητάει ο οργανισμός σου! ) η γεωγραφία που της τα χώνεις είναι μια επιστήμη που υπάρχει περίπου 3000 χρόνια πριν κατασκευαστεί ο ENIAC οπότε δικαιολογείται να έχει πανεπιστημιακό τμήμα. Το ίδιο και η θεολογία, και για κάποιον που τον ενδιαφέρουν είναι πολύ σοβαρές επιστήμες. Το αν έχουν δουλειά μετά δεν έχει σχέση με το αν αξίζουν σαν επιστήμες, δηλαδή θεωρείς τη γεωγραφία άχρηστη? ε, τότε άχρηστη και η χημεία, άχρηστη η φυσική, άχρηστα και τα non-boulean μαθηματικά, κάτσε γράφε κώδικα σε cobol να κάνεις τον κόσμο καλύτερο (που λέει κι ο χημικός ) Επίσης άλλη μία παρατήρηση, στο πανεπιστήμιο παίρνεις πολλές θεωρητικές βάσεις, κι αυτό είναι και το χαρακτηριστικό - σκεπτικό του. ΔΕΝ σου λέω ότι είναι χρήσιμες κάπου, αλλά τις έχεις. Τώρα σύγκριση ΑΕΙ-ΤΕΙ πληροφορικής δεν μπορώ να κάνω (που εσύ για αυτό μιλάς συνέχεια) αλλά ούτε εσύ μπορείς να κάνεις συγκρίνοντας τα προγράμματα σπουδών. Πήγαινε μετά το ΤΕΙ να κάνεις και το ΑΕΙ να μας πεις πιο είναι πιο δύσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 16, 2005 Author #94 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 ρε σοτιρι μιλαμε η απαντηση σου με καλυψε εντελως...η γεωγραφια και η θεολογια ειναι επιστημες που υπαρχουν για χιλιαδες χρονια οποτε να τα κανουμε αει και η πληροφορικη οχι οποτε ασ υπαρχουνκαι μερικα τει....ρε φιλε τι ηταν τουτο?ξερεις και η κηπουρικι και μαγειρικη υπαρχει εκατονταδες χρονια πριν τον ενιαc οποτε ασ την κανουμε και αει και αυτην!εχεις ισως δικιο για εκεινο το σημειο με το θεμα ελιτ οπως το αναφερεις.ο sln ειπε "Λεφτα απο το κρατος δεν παιρνουνε. Αρα τρεχουνε οι καθηγητες να γλυψουνε κανα μαντζαραιο δοιηκητικο στελεχος να δωσει κανα φραγκο" ρε φιλε απο αυτο και μονο καταλαβαινω απολυτα το οτι δεν εχεις μπλεχτει καθολου ουτε σε δουλειες στο ιδρυμα που βρισκεσε ουτε σε κομματικα για να μαθεις τι παιζει πραγματικα..τα λεφτα που αναφερεις ουτε το 50%φτανει στα χερεια των φοιτητων με την μορφη θεσεων η βιβλιων κτλ...απλο παραδειγμα για να σε πεισω:μεχρι πριν 1-2χρονια οι καθηγητες επαιρναν χρηματα (επιχορηγησεις)για να βγαζουν σημειωσεις...οποτε καθε καθηγητης εβγαζε καθε χρονο τις ιδιες σημειωσεις με αλλο εξωφυλλο για να παρει τα λ7 (για τον κοπο του ασ πουμε).τωρα αυτο καταργηθηκε και χρηματα δινουν μονο για βιβλια εμποριου,οποτε τι κανουν οι καθηγητες?το πιο απλο:κανουν συμφωνιες με εκδοτικους οικους(συνηθως τοπικους) και εκδιδουν τα βιβλια τους,τα βιβλια περνανε απο το συμβουλιο των καθηγητων (αφου ειναι 6-7 μονιμοι που ψηφιζουν τα δικα τους βιβλια)τα πηγαινουν στον προεδρο του ιδρυματος για υπογραφη(που φυσικα την βαζει αφου οι μονιμοι τον ψηφιζουν σε ενα σημειο για να βγει)και τσουπ τοσο απλα το ιδρυμα προμηθευεται 500 και βαλε βιβλια του καθηγητη.τι κερδιζει ο καθηγητης?απο τα χρηματα που ειναι να αγοραστουν τα βιβλια περνει μιζα,δηλαδη ασ πουμε οτι ο εκδοτικος οικος λεει οτι εγω θελω για καθε βιβλιο 15 ευρω,ο καθηγητης το "πουλαει"στο ιδρυμα για 25 ευρω και περνει τα αλλα 10 ευρω στην τσεπη(το κερδος πολλες φορες ειναι και παραπανω)..αυτο γινεται καθε χρονο...μετα με τις γνωριμιες το προοωθουνε και σε αλλα ιδρυματα.γι αυτο σε πολλες σχολες βλεπεις βιβλια καθηγητων και οχι για παραδειγμα βιβλια διεθνων επιστημονων αναγνωρισμενων στην διεθνη κοινοτητα...αυτο ειναι ενα μονο πολυ απλο παραδειγμα του τι γινεται...παρομοιως ισχυει και στα χρηματα για ερευνα ,εξοπλισμους κτλ...τι θελω να σου πω για να μην σε πρηζω..οτι το οτι δεν ξερεις και δεν εχεις δει ακομη την σαπιλα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει..αν θες να μαθεις την αληθεις για το ιδρυμα σου ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,μαθε απο αλλου,η απλα χωσου και εσυ και δες απο πρωτο χερι.τελος sln το οτι εμαθες εσυ τις τοσες χημικες αντιδρασεις δεν σημαινει οτι μπορεις να κανεις την δουλεια του οινολογου,απλα σημαινει οτι εχεις μια πολυ καλη βαση για να μαθεις την δουλεια του οινολογου.και το για τελος το θεικο"Λεφτα απο το κρατος δεν παιρνουνε"..ρε φιλε πλακα μου κανεις?τα αει περνουνε τις διπλασιες απιχορηγησεις απο το κρατος..αρκετα τει δουλευαν με επιχορηγησεις απο την ευρωπαικη ενωση και τωρα που κοπηκαν ψαχνονται και κανουνε απεργιες,ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΕΙ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥς ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΝΩ ΤΑ ΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΛΛΕΙΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ?τα αει περνουνε λ7 για τα εξοδα λειτουργιας,επιχορηγηση για τους ωρομισθιους,επιχορηγησεις για μεταπτυχιακα και ερευνητικα..τα τει περνουν μονο τα πρωτα(και ειναι λιγοτερα),γιατι νομιζες εκαναν απεργιες οι ωρομισθιοι καθηγητες των τει(εχουν να πληρωθουν 10-12 μηνες)...με ολα αυτα θελω απλα να σου δειξω οτι δεν ξερεις τι γινεται στο ιδρυμα σου και οτι απλα ακους τι λενε οι καθηγητες σου που φυσικα το παιζουν καλοι και εσυ τουσ πιστευεις,ουτε εγω ξερω τι γινεται στο δικο μου,αλλα πραγματικα απο αυτα τα λιγα που εμαθα ειμαστε για κλαματα.α ειπεσ και το αλλο "Ξεκολλα απο αυτη την καραμελλα. "ε ναι ρε φιλε μια καραμελα μαθαμε εμεις και την λεμε,εσεις τι,μια καραμελα δεν ξερετε?περνετε για παραδειγμα το τει κωλοπετινιτσας και το χρησιμοποιειτε για να πεισετε τον κοσμο,μια καραμελα εσεις μια καραμελα εμεις...τι κολλας?απειδη δεν ξερεις να απαντησεις?και φυσικα ρε φιλε στο τει οι καθηγητες σου ελεγαν οτι "ειναι ολυ καλο τει κτλ"ηθελαν να μαζεψουν κοσμο για να παρουν επιχορηγησεις,στο χημικο που εισαι δεν εχουν αναγκη να το κανουν,περνουνε τα λ7 που χρειαζονται ουτωσηαλλωςα και σοτιρι κανεις λαθος στην πρωτη γραμμηγ σου,αν δεν εχεις proficiency η πτυχιο αει δεν μπορεισ να διδαξεις νομιμα ξενη γλωσσα σε φροντιστηριο,το οτι εζησες στην αγγλια για 5,10 ,20 χρονια δεν σου παρεχει αδεια ασκησεως επαγγελματος και λες και το"γενικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα μετράνε πιο πολύ στο δημόσιο."το ακριβως αντιθετο συμβαινει1)δεν μπορει να χτιστει πολυκατοικια χωρις υπογραφη πολιτικου μηχανικου2)μελετες για δημοσια εργα χρειαζονται υπογραφη του αντιστοιχου αειιτζη3)δεν μπορεισ να γραφεις συνταγες για φαρμακα χωρις να εχεις πτυχιο γιατρου,4)δεν μπορεισ να λειτουργεις ιδιοκτητο φροντιστηριο ξενων γλωσσων χωρις να εχεις πτυχιο φιλολογιας,και ουτε να διδαξεις αν δεν εχεις εστω Proficiency(Για τα αγγλικα)5)μπορεις ομως να δικτυωσεις και μια ολοκληρη πολη εχοντας μονο πτυχιο δημοτικου..καταλαβες?τα γενικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα μετράνε πιο πολύ ιδιωτικο τομεα και οχι στο δημοσιο,μπορω να σου γραψω δεκαδες παραδειγματα..σκεψου το λιγονα μην ξεχνατε οτι ολα ειναι μια αλυσιδα,τι εππαγγελματικα δικαιωματα εχεις,ποσα λεφτα περνει το ιδρυμα για τα εξοδα του,ποσο πληρωνονται οι καθηγητες,ποσες θεσεις δικαιουσε σε μεταπτυχιακα προγραμματα,τι επιδομα θα περνεις στο δημοσιο σαν αποφοιτος...ολα ειναι μια αλυσιδα το ενα φερνει το αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 16, 2005 #95 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 ρε billaras, έχεις ξεφύγει λίγο. ΞΑΝΑΛΕΩ: υπάρχουν στην αθήνα 4 (ολογράφως: τέσσερα) ΑΕΙ πληροφορικής που μπορώ να θυμιθώ με τη μία (κατευθείαν). 1) ΕΚΠΑ: Πληροφορική 2) ΑΣΣΟΕ: Πληροφορική 3) ΠαΠει: Πληροφορική 4) ΠαΠει: Διδακτική Τεχνολογίας-Ψηφιακά Συστήματα Πρόσεξε, δεν έχω πιάσει πολυτεχνείο έτσι? Προσωπικά, είχα περάσει (με 10%) στο 4) DTPS και επέλεξα να συνεχίσω χημικό. Καλώς ή κακώς, τότε αυτό επέλεξα. Οπότε 1 ΑΕΙ γεωγραφίας κατ' εμέ δικαιολογείται. Αν θέλει κάποιος να δικτυώσει μια πόλη, λογικά θα απευθυνθεί και θα δώσει μια μελέτη σε έναν Ηλ. Μηχ. με κάποια μεταπτυχιακά/ master στον τομέα. Επίσης, αν έχεις πτυχίο ξένης χώρας, παίρνεις επάρκεια να διδάξεις τη γλώσσα στη χώρα σου. Αυτό λέω. Λοιπόν, για μένα το ΤΕΙ πληροφορικής έπρεπε να έχει έναν πιο εξειδικευμένο ρόλο (π.χ. σε service υπολογιστών, σε software θέματα, κλπ). Επίσης σου ξαναλέω ότι ασχολείται πολύς κόσμος με πληροφορική, οπότε δεν μπορείς να αποκλείεις άλλους από τον τομέα. Θες παράδειγμα? π.χ. θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα κάτι στη χημεία, θα πάρω εσένα να μου το φτιάξεις ή θα το κάνω μόνος μου? πες μου ένα λόγο για να σε προτιμήσω. δηλαδή είναι παράνομο να προγραμματίζεις αν δεν έχεις πτυχίο προγραμματιστή (πληροφορικής)? Σαν να μου λες ότι δεν μπορείς να μαγειρέψεις αν δεν έχεις πτυχίο χημικού ( aka Βέφα ). Αν το πρόγραμμα που φτιάξω μπορώ να το πουλήσω μετά, εσύ έχεις πρόβλημα από αυτό? Εσύ δεν μπορέις να πουλάς τυρόπιτες δηλαδή επειδή είσαι πληροφορικάριος? Κάπως έτσι είσαι άκυρος για τα δίκτυα που λες, εφ' όσον είναι θέμα software και έτοιμου hardware, ένας με γνώσεις μπορεί να το κάνει. Οι μελέτες στα έργα που λες αφορούν κυρίως μηχανολόγους και γενικά πολυτεχνείο. Σου ξαναλέω, υπάρχουν σχολές και σχολές, επειδή είσαι σε ένα καλό ΤΕΙ δε σημαίνει ότι τα ΤΕΙ έχουν φτάσει σε σημείο να μπορούν να γίνουν ανώτατα. Γιατί για να γίνει η σχολή σου ανώτατη, πρέπει να γίνει ανώτατος και ο -συμπαθής- ιχθυοκαλλιεργητής. Εκτός βέβαια αν προτείνεις στη σχολή σου να αποσχισθείτε από το υπόλοιπο ΤΕΙ και να πάτε ένα βήμα πιο μπροστά, μικρό για τον άνθρωπο, μεγάλο για την ανθρωπότητα... Στο κενό Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 16, 2005 Author #96 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 καλο το τελευτεο,One small step for man,one big step for mankind,σε εκεινο με τα εππαγγελματικα δικαιωματα εχεις απολυτο ΑΔΙΚΟ,το ξερεις οτι για να γινεις ταριφας δινεις εξετασεις και ασ εχεις διπλωμα οδηγησης?το ξερεις οτι για να γινεις κρεωποωλης χρειαζεσε διπλωμα?(μιλαω σοβαροτατα)..και ναι ρε φιλε αν ο καθενας μπορει να ,-φτιαχνει δικτυα-φτιαχνει προγραμματα-προσφερει γενικα hardware services-ανοιγει φροντιστηρια για εκμαθηση ηλεκτρονικων υπολογιστωνκτλε τοτε εμεις τι θα κανουμε ρε φιλε?ε τοτε ασ τις κλεισουμε τις σχολες να τελειωνει η υποθεση..και λες παλι το θειικο" Αν το πρόγραμμα που φτιάξω μπορώ να το πουλήσω μετά, εσύ έχεις πρόβλημα από αυτό? " ε ναι ρε φιλε αυτο σημαινει εππαγγελματικα δικαιωματα...και εγω μπορει να εχω μπαμπα πολιτικο μηχανικο που μου εμαθε τη δουλεια,να εχω και φραγκα ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,παει και εληξε...δεν ισχυει αυτο που λες οτι ενας με γνωσεις μπορει να το κανει..ΟΧΙ ,επειδη απο μικρος ασχολεισαι με τα αμαξια και εμαθες να τα διορθωνεις δεν σημαινει οτι θα παρεις αδεια να ανοιξεις συνεργειο,ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ ΠΤΥΧΙΟ!που ειναι το παραξενο?τι πρεπει να κανω να σου πω ολα τα επαγγελματα για να σε πεισω?και δεν ισχυει το "ασχολείται πολύς κόσμος με πληροφορική"..και πολυς κοσμος ασχολειται με τα αμαξια αλλα παλι χρειαζεσε πτυχιο ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ...σου ξαναλεω σκεψου λιγο....και για να πουλαω τυροπιτες δεν χρειζετε πτυχιο,αλλα για να τις φτιαχνω δεν ξερω αν χρειαζετε θα το ψαξω και θα σου πω...(αυτο με το κρεωπολη σου μιλαω σοβαροτατα,ετσι ειναι πιστεψε το )δεν ισχυει το αφου εχω τις γνωσεις μπορω να το κανω...ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ εχω δουλεψει πακετας,ξερω απο εξω τους δρομους,εχω και διπλωμα οδηγησης για αμαξι αρα παω καο οδηγαω ταξι...ΟΧΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟ,ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΕΣ ΤΟ ΟΠΩς ΘΕΣ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpresv Μάρτιος 16, 2005 #97 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 [Σήμερα, στις 00:41] οσο για το τι ειναι τα μεταπτυχιακα στην ελλαδα ρε φιλε dpresv τα ξερουμε απο πρωτο χερι(εγω ο ιδιος εγραψα την εργασια μαστερ σε ενα παλικαρι ο οποιος την εστειλε με κουριερ στην υπευθυνη καθηγητρια χωρις ουτε καν να την παρουσιασει και φυσικα πηρε 10,μιλαμε για το 2ο καλυτερο αει της χωρας στα οικονομικα..).. αφού ρε φίλε είσαι τόσο μάγκας, έλα να γράψεις και το δικό μου, και να στήσεις και την πειραματική συσκευή που παλεύω τόσο καιρό. πρέπει να είναι πολύ εύκολο για σένα. στους χημικούς μηχανικούς της πάτρας θα με βρεις...εγώ σου μίλησα για πολυτεχνείο-θετικών επιστημών και εσύ μου λές για οικονομικά, τι να σου πω...και τελοσπάντων δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις εδώ και 2-3 σελίδες, μπορείς να μου το εξηγήσεις? έχεις απαξιώσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 16, 2005 Author #98 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 δεν σου ειπα ρε οτι ειναι ευκολο,και εγω για πτυχιακη εχω να κανω ενα προγραμμα peer to peer τυπου Kazaa,κανενας απθ να με βοηθησει ?τεσπα καταλαβαινουμε απλα και συνοψιζουμε οτι επειδη τα συμφεροντα ειναι αντικρουομενα δεν προκειται να βρεθει ποτε λυση οσος διαλογος και αν γινει...αυτη ειναι η αληθεια,θα πρεπει παλι η ευρωπαιικη ενωση να ερθει και να μασ βαλει το παλουκι στο κ@λ@ οπως γινεται συνηθως(δες υποθεση με φορολογηση αυτοκινητων απο το εξωτερικο,δεν βασικο μετοχο,δεσ δεσ δες δες δες...)..μονο ετσι θα γινει η δουλεια .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 16, 2005 #99 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 και εμενα μου ζητησαν να γραψω μια πτυχιακη , πηρε τα απαυτα μου ομως :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 16, 2005 #100 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2005 κοίτα, αλλού είναι το θέμα. ότι η πληροφορική είναι νέος κλάδος και οι καθηγητές πληροφορικής πάνω από κάποια ηλικία αποκλείεται να έχουν τελειώσει πληροφορική γιατί απλά δεν υπήρχε. αυτό σου λέω. όταν ο άλλος είναι 40 χρονών και στήνει δίκτυα 10-15 χρόνια, χωρίς πτυχίο πληροφορικής σημαίνει ότι δεν ξέρει τη δουλειά του? ή ότι δεν την κάνει καλά? νομίζεις ότι εσύ θα την κάνεις καλύτερα? αυτό θέλω να σου πω, ότι υπάρχει ΠΑΡΑ πολύς κόσμος που ασχολείται με πληροφορική, ΠΟΛΥ αξιόλογος ο οποίος ΔΕΝ έχει πτυχίο πληροφορικής. Δεν μπορείς να βγαίνεις εσύ και να λες ότι επειδή έχεις τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής είσαι ο γ@μιάς της πληροφορικής, αυτό σου λέω. Ούτε σημαίνει και τίποτα η σχολή που είσαι για το αν ασχολείσαι εσύ προσωπικά. Π.χ. εσύ μπορεί να είσαι ΘΕΟΣ, ισχύει το ίδιο για τους συμφοιτητές σου? έτσι πρέπει να το βλέπεις, όχι μόνο προσωπικά, γιατί στη σχολή δεν μετράς εσύ αλλά το σύνολο των φοιτητών + οι καθηγητές σας. επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι σε άλλες σχολές δεν υπάρχουν ΘΕΟΙ σαν εσένα στον τομέα? αυτό σου λέω, δηλαδή να είσαι λίγο πιο συγκαταβατικός, καλή και η αυτοπεποίθηση αλλά πρέπει να έχεις και λίγη αυτογνωσία. Αν όντως είσαι τόσο καλός όσο πιστεύεις και νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, φύγε εξωτερικό σε σοβαρό πανεπιστήμιο για master, και περιμένουμε το νέο bittorrent εμείς οι απλοί χρήστες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.