sotiris Μάρτιος 12, 2005 #61 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 @f117 κοίτα, τώρα είμαι τελευταίο εξάμηνο και έχω πάρει όσο το δυνατόν λιγότερα εργαστήρια τα μεγάλα εργαστήρια ήταν: οργανική χημεία 3 κ 4, 2 5άωρα τη βδομάδα (συνεχόμενα 5άωρα, εργαστήριο χημείας) και αναλυτικές με 1 8άωρο συνεχόμενο (εντάξει, στις 5-6 ώρες το τελειώναμε αλλά δεν είναι και λίγες...). τώρα δε θυμάμαι με ακρίβεια να σου πω ώρες στα άλλα, πάντως γενικά δεν είναι όλα τα εργαστήρια ίσα κι όμοια, είχαμε και μερικά πανεύκολα. αλλά τα περισσότερα είχαν δουλειά. εννοείται ότι τα εργαστήρια έχουν απουσίες. δεν έχω χάσει κανένα απ'ότι θυμάμαι. πάντως δεν είναι οι ώρες του εργαστηρίου ανάλογες του βαθμού δυσκολίας, δηλαδή να μου πεις ότι κάνεις π.χ. τα διπλά εργαστήρια από εμένα δε σημαίνει ότι είναι και δύσκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 12, 2005 #62 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από crmaris [Σήμερα, στις 11:40] και ειναι η μόνη σχολή εκτός ιατρικής βέβαια που έχεις το δικαίωμα να κάνεις doctora κατευθείαν με το που θα πάρεις το πτυχίο. Τσου....Υπαρχουν αρκετες ακομα και εχει να κανει οχι με το επιπεδο σπουδων οσο με το τι εχει αποφασισει η καθε συνελευση καθηγητων της εκαστοτε σχολης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάρτιος 12, 2005 #63 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 πακέτο sotiris!εγώ τώρα που είμαι 5ο εξάμηνο έχω 2 ώρες ΣΑΕ 3 ώρες PLC και μικροελεγκτές 2 Βιομηχανικο Έλεγχο 2 ώρες Βέλτιστο Έλεχγο 2 ώρες Δομες και Βάσεις δεδομένων 2 ώρες Έλεγχο Ηλεκτρικών κινητήρων και 2 ώρες Τηλεπικοινωνιακα Συστήματα !αυτά ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 12, 2005 #64 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 οπα! για μισο λεπτο. time stop... 1)ειμαι ηλεκτρολογος τεχνολογος μηχανικος (αυτο ακριβως γραφει πανω το πτυχιο μου) ΤΕΙ Πατρας 2)εχω αδεια ασκησης επαγγελματος ηλεκτρολογου τεχνολογου μηχανικου Β ταξης. την πηρα με το που βγηκα απο τη σχολη. χωρις εξετασεις χωρις τιποτα. μονο με το πτυχιο και αυτο γινεται απο το 70 εποχης ΚΑΤΕΕ. 3)Εχω ψαξει τοσο πολυ το νομο που δε δεχομαι να γραφονται τετοιες ανακριβιες. προφανως το αρθρο το εγραψε ενας ασχετος. 4)δικαιωμα μελετης, υπογραφης και επιβλεψης εχουν οχι μονο οι μηχανικοι, υπομηχανικοι αλλα και απλοι ηλεκτροτεχνιτες με αδεια μεγαλυτερη απο 100ΚW (20 χρονια προυπηρεσια). με πολυ μειωμενα ΚW βεβαια αλλα φτανουν για οποιαδηποτε οικια. ξαναλεω!....δικαιωμα μελετης εγκαταστασεων οι Τεχνολογοι Μηχανικοι εχουν απο πολυ παλια! δεν το αποκτησανε τωρα με την "αναβαθμιση". το μονο που εγινε με την αναβαθμιση ειναι να μπορει ενας αποφοιτος τει να κανει μεταπτυχιακο εντος ελλαδας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Μάρτιος 12, 2005 #65 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 15:06] Τσου.... Υπαρχουν αρκετες ακομα και εχει να κανει οχι με το επιπεδο σπουδων οσο με το τι εχει αποφασισει η καθε συνελευση καθηγητων της εκαστοτε σχολης... αν ξέρεις καμιά για πες γιατί ψάχνομαι για κανα doctora του χρόνου με το που θα τελειώσω κατευθείαν και με ενα καθηγητή που μιλησα μου είπε ότι μονο οι αποφοιτοι του πολυτεχνείου έχουνε δικαιωμα να κανουνε κατευθείαν χωρις να πάρουνε μαστερ πρώτα. Ολοι οι άλλοι πρέπει να έχουνε απαραιτητα μαστερ πρώτα. Και στο δικό μου πανεπιστήμιο το ίδιο ισχύει. Κατι σε πληροφορική πλευρά ενδιαφέρομαι(τι άλλο ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Μάρτιος 12, 2005 #66 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2005 Ρε παιδες σορρυ για το ελαφρως off αλλα πιστευετε οτι υπαρχει μελλον για τους αποφοιτους ΤΕΙ πληροφορικης? Ειχα περασει Γεωπονιας & υδατινου περιβαλλοντος(Πανεπιστημιο Θεσσαλιας) αλλα δεν υπαρχει επαγγελματικη αποκατασταση απο οτι εμαθα εκ των υστερων και ετσι τωρα ή καθομαι εναμιση χρονο και δινω πανελλαδικες το 2006 ή περναω σε ΤΕΙ πληροφορικης με το 10%. Βασικα με ενδιαφερει αν θα μπορω να βρω δουλεια ευκολα και με ικανοποιητικη αμοιβη σε 4 χρονια που θα τελειωσω ή αν ειναι προτιμοτερο να σπαταλησω δυο χρονια ακομα προκειμενου να περασω σε ΑΕΙ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάρτιος 13, 2005 #67 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από abarth επιπλεον ειναι 3.5 χρονια θεωρια ή 3 (αλλο το ποσα γινονται τελικα) ? και ειναι υποχρεωτικο 100% το εξαμηνο πρακτικης ή μπορει να γινει και 'μουφα' ? Είναι 3,5 χρόνια θεωρία (κανονικά) και 1 εξάμηνο πρακτική.Μουφα στην πρακτική γίνεται μόνο αν έχει ο μπαμπάς κατάστημα. Η πιο κλάσσική μουφα είναι εναντίων του φοιτητή που συνήθως δουλεύει με τα μισά λεφτά απο αυτά που δικαιούται (γιατί δεν τα δίνουν οι εργοδότες )Αρχική απάντηση από tasosmos Ρε παιδες σορρυ για το ελαφρως off αλλα πιστευετε οτι υπαρχει μελλον για τους αποφοιτους ΤΕΙ πληροφορικης? Ειχα περασει Γεωπονιας & υδατινου περιβαλλοντος(Πανεπιστημιο Θεσσαλιας) αλλα δεν υπαρχει επαγγελματικη αποκατασταση απο οτι εμαθα εκ των υστερων και ετσι τωρα ή καθομαι εναμιση χρονο και δινω πανελλαδικες το 2006 ή περναω σε ΤΕΙ πληροφορικης με το 10%. Βασικα με ενδιαφερει αν θα μπορω να βρω δουλεια ευκολα και με ικανοποιητικη αμοιβη σε 4 χρονια που θα τελειωσω ή αν ειναι προτιμοτερο να σπαταλησω δυο χρονια ακομα προκειμενου να περασω σε ΑΕΙ. Χαλαρά υπάρχει μέλλον με ΤΕΙ πληροφορικής. Αν δεν εχεις σκοπό κάποιο ΑΕΙ με πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία το οποίο μπορείς να πετύχεις, πηγαινε εκει με το 10% και παράτα την γεωπονία. Στην τελική μετά το ΤΕΙ κάνεις και master Αγγλία (η Ελλάδα) αμα θές στον ίδιο καιρό που θα σου πάρει να ξαναδώσεις+να βγάλεις ΑΕΙ . (ρωτα τον Βαγκουρίδη που απο μαθηματικό πήγε με κατατακτήριες πληροφορική ΤΕΙ). Ολα αυτά γνώμη μου - ρώτα και άλλους πριν αποφασίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 13, 2005 #68 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 οσο αφορα την πληροφορικη και τον ιδιωτικο τομεα εχουν γινει ολα ισα και ομοια, ακομα και ΙΕΚ και διαφορες αλλες ιδιωτικες σχολες.αν ξερεις να κανεις αυτο που θελει ο εργοδοτης σε πληρωνει. Αν δε ξερεις, δε σε πληρωνει οσα τετοια πτυχια και να εχεις.αφου πληροφορικη ειναι μια σχολη χωρις κατωχηρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα.Ενας εργοδοτης μπορει να προσλαβει ακομα και εναν φαρμακοποιο να του κανει τη δουλεια αν τη ξερει. Δεν τον εμποδιζει κανεις.Μονο στο δημοσιο αξιζει ενα τετοιο χαρτι, και για δασκαλος σε γυμνασιο λυκειο,ΙΕΚ κ.τ.λ.Ομως μεχρι να τελειωσεις εσυ μπορει να εχει κορεστει και αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
daospi Μάρτιος 13, 2005 #69 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Tι διαφορά έχει το ΤΕΙ Πληροφορικής από το ΤΕΙ Ηλεκτρονικής;Αν δε κάνω λάθος,έχουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 13, 2005 #70 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas οσο αφορα την πληροφορικη και τον ιδιωτικο τομεα εχουν γινει ολα ισα και ομοια, ακομα και ΙΕΚ και διαφορες αλλες ιδιωτικες σχολες.αν ξερεις να κανεις αυτο που θελει ο εργοδοτης σε πληρωνει. Αν δε ξερεις, δε σε πληρωνει οσα τετοια πτυχια και να εχεις.αφου πληροφορικη ειναι μια σχολη χωρις κατωχηρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα.Ενας εργοδοτης μπορει να προσλαβει ακομα και εναν φαρμακοποιο να του κανει τη δουλεια αν τη ξερει. Δεν τον εμποδιζει κανεις.Μονο στο δημοσιο αξιζει ενα τετοιο χαρτι, και για δασκαλος σε γυμνασιο λυκειο,ΙΕΚ κ.τ.λ.Ομως μεχρι να τελειωσεις εσυ μπορει να εχει κορεστει και αυτο Σωστα ολα αυτα αλλα ενα καλο πτυχιο μετραει παντα, τουλαχιστον για τις καλες θεσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 14, 2005 #71 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable Σωστα ολα αυτα αλλα ενα καλο πτυχιο μετραει παντα, τουλαχιστον για τις καλες θεσεις. χμμ..δε ξερω... απο οσα εχω δει εγω για αυτες τις ειδικοτητες δε μετραει καθολου.η αγορα ειναι παντελως ελευθερη για αυτα τα επαγγελματα αφου δεν εχει προβλεψει τιποτα ο νομος.και ξερεις τι σημαινει ελευθερη αγορα. "παρε τα ποιο λιγα λεφτα και αν δε σου αρεσει φυγε. θα παρω αλλον στη θεση σου"και αν ξερεις καλα τη δουλεια και μου εισαι αναντικαταστατος και καλα λεφτα θα σου δωσω και θα παρεις και καλη θεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 14, 2005 #72 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από daospi Tι διαφορά έχει το ΤΕΙ Πληροφορικής από το ΤΕΙ Ηλεκτρονικής;Αν δε κάνω λάθος,έχουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα. οσο αφορα τα επαγγελματικα δικαιωματα εχω την εντυπωση οτι ο ηλεκτρονικος μπορει να βγαλει "αδεια ραδιοτεχνιτη" καπως ετσι τελωσπαντων, και ειναι απαραιτητος για τη λειτουργια ραδιοσταθμων, κεραιων, αναμεταδοτων κτλκατι κατωχυρωμενο εχει αυτος δηλαδη. το τει πληροφορικης δεν εχει απολυτως τιποτα.(ακομα, γιατι στο μελλον δε ξερεις τι γινεται. μπορει να βγαλουν "αδεια εγκαταστασης server" και μονο αυτος να εχει δικαιωμα να το κανει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 14, 2005 #73 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Αρχική απάντηση από stamatas χμμ..δε ξερω... απο οσα εχω δει εγω για αυτες τις ειδικοτητες δε μετραει καθολου........ Εγω απο τα λιγα που εχω δει αλλα εχω διαπιστωσει. Οπως ειπα μιλαω για τις καλες θεσεις και οχι θεσεις με 600-700 το μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Μάρτιος 14, 2005 #74 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Υπάρχουν στο ΦΕΚ τεύχος 158/1989 τα επαγγελματικά δικαιόματα αρκετών τμημάτων για διάφορες ειδικότητες αποφοίτων ΤΕΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 14, 2005 #75 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 http://www.ypepth.gr/el_ec_category1112.htm διαβασε εδω και συγκρινε αν θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάρτιος 14, 2005 #76 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 http://www.kep.gov.gr/categories/ergasia/adeies_epaggelmatos/index.aspδες και εδω ολες τις αδειες ασκησης επαγγελματος που υπαρχουν. αυτο δηλαδη που πραγματικα χρειαζεσαι για να ασκησεις ενα επαγγελμα και που ελπιζεις να αποκτησεις με το πτυχιο που θα παρεις.αν με το πτυχιο της σχολης σου δεν περνεις καμια απο τις παραπανω αδειες...να το χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Μάρτιος 14, 2005 #77 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 Ξεχνάτε το συμαντικότερο... Στα τει δεν βγαίνεις αναλυτής, μια ζωή θα μείνεις προγραμματιστής και αυτή είναι χαμαλοδουλειά. Δεν μπορείς να ανέβεις σε διοικητικές θέσεις σε εταιρία ή οργανισμό. Όταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ήδη είχα δουλειά αναλυτή απο το 4ο έτος και πληρώνει καλά (1000 ευρώ τον μήνα καθαρά και χωρίς πτυχίο...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάρτιος 14, 2005 #78 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2005 @Jogi : http://www.ypepth.gr/el_ec_page1113.htmΑπό ότι ξέρω στο μέλλον θα γίνει κατοχύρωση συγκεκριμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων στον χώρο των υπολογιστών. Δεν θα είναι ελεύθερο το επάγγελμα κάποτε. Όψωμεν Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 15, 2005 Author #79 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 παιδια ακουστηκαν διαφορες αποψεις,ενα δυο σημεια θελω να σημειωσω1->τα τει ειναι 4 χρονια(3,5+1 πρακτικη)2->τα εππαγγελματικα δικαιωματα ειναι δυσκολο (μαλλον απιθανο )να κατοχυροθουν γιατι ειναι η γνωστη ιστορια με την πιτα(ποιος θα παρει τα δικαιωματα ο τει η αει?)και γιατι ειναι και πρακτικα δυσκολο,αντε πες ενγχειρηση μπορει να κανει μονο ο γιατρος,στη πληροφορικη τι θα πουμε?οτι ιστοσελιδα μπορει να σηκωσει μονο ο πληροφορικαριος?πανε σηκωσε την σε ξενο σερβερ,η θα πουμε οτι για να καλωδιωσεις ενα κτηριο θελει πτυχιο?ειναι ψιλοδυσκολο και τα παραθυρακια θα ειναι απειρα(μονο στην εκπαιδευση μπορει κατι να γινεϊ:δηλαδη δικαιωμα για διδασκαλια σε ιδιωτικο/δημοσιο τομεα να εχουν μονο οι πληροφορικαριοι)..και σιγα μην γινει ποτε...αν κατοχυρωθουν αυτα τα δικαιωματα θα πρεπει την αλλη μερα να κλεισουν οι μισες ιδιωτικες σχολες πληροφορικης(που δινουν τα ecdl) και ξερετε τι πολιτικο κοστος ειναι αυτο...απλα ρε παιδια γιατι πρεπει να υπαρχει ο διαχωρισμος αει-τει?ασ παρουμε το παραδειγμα της αγγλιας που τα παει υπεροχα στον τομεα...ολα ειναι university..υπαρχουν εκεινα με χαμηλη βαση και εκεινα με υψηλη βαση...σιγουρα αν εχεις ενα πτυχιο απο το λονδινο (πεσ αριστοτελειο)θα σε θεωρησουν πιο καταρτισμενο απο οτι ενα πτυχιο απο την σκωτια(πες τει)...αλλα ολοι εχουν τα ιδια δικαιωματα...πτυχιο πανεπιστημιου εχουν!αυτος ο διαχωρισμος ειναι ψιλομουφα...καποιος ειπε για τις βασεις...μαλλον εδω επικρατει ενα μπερδεμα...γιατι δηλαδη η θεολογικη να ειναι αει,με χαμηλοτατη βαση γυρω στο 10,και να περνει και το επιδομα πτυχιου αει στο δημοσιο,ενω η πληροφορικη τει που εχει μεγαλυτερη βαση να θεωρειται κατωτερη και να περνει μικροτερο επιδομα?υπαρχουν δηλαδη και αει με χαμηλες βασεις,οπως και τει με υψηλες βασεις....η ουσια ειναι οτι ΣΙΓΟΥΡΑ το οτι περασες με 19 στις πανελλαδικες και δεν πατας ουτε μια μερα στο πανεπιστημιο επειδη δεν εχεις εργαστηρια(και οι πτυχιακες ανακυκλωνονται κτλ...) δεν σημαινει κατι...οπως και το οτι εγραψες για 12 στις πανελλαδικες και περασες στο τει και εκανες 50 εργαστηρια δεν σημαινει κατι....οποτε η ισοτητα αει τει ειναι μονοδρομος...ασ ακολουθησουμε μια φορα και εμεις οι βλακες οι ελληνες το παραδειγμα μεγαλων χωρων,(αγγλια,αμερικη κτλ.)και ναι πιστευω οτι πρεπει να γινουν ιδιωτικα τα πανεπιστηπια...γιατι?αν κοιταξετε τις τιμες τα πανεπιστημια για τι πρωτο πτυχιο (bachelor) στην αμερικη και αγγλια χρεωνουν γυρω στα 2000-3000 ευρω για τα 4χρονια....ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΧΑΛΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ!αλλα στην ελλαδα δεν δουλευει τιποτα σωστα...δηλαδη τι,στην αγγλια δεν εχουν προβλημα με τα εργασιακα δικαιωματα των φοιτητων της σκωτιας?ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?η προτοτυπια(=μ@λ@κι@)ειναι γενικο χαρακτηριστικο των ελληνων....ολη η γερμανια χρησιμοποιει ντηζελ αυτοκινητα ελευθερα εμεις λεμε οχι....ειναι ΓΕΓΟΝΟΣ οτι η ελλαδα δεν βοηθαει τα παιδια της στην εκπαιδευση...τα αναγκαζει να πηγαινουν σε ξενες χωρες να σταζουν τα λ7 τους....λενε οτι καθε χρονο περνουν 80000 παιδια αλλα παπαρια ,ουτε 20000 μπαινουν σε αει,οι υπολοιποι ειναι καταδικασμενοι ανεργοι χωρις επαγγελματικα δικαιωματα....κλαψτα χαραλαμπε...οποτε ερχετε το ερωτημανα χτυπησω μια αμερικη να παω για μεταπτυχιακο,να μεινω εκει να παρω πρασινη καρτα και να γραψω την ελλαδα στα π@π@ρι@ μου η οχι?εμεις οι ελληνες ειμαστε καλοι μονο για την μπαλα(αι να παρουμε κανα ευρωπαικο,ολυμπιακους αγωνες κτλ.)λες και αυτα χρειαζομαστε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 15, 2005 Author #80 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2005 παντως ενα πραγμα θελω να σημειωσω...το οτι η σχολη που περασα ειναι απαραδεκτη...ειμαι τει πληροφορικης σερρων,οταν μπηκα μασ ελεγαν οτι ειναι πολυ καλη σχολη,δεν υπαρχει αντιστοιχο αει(μεχρι που μασ ειπαν οτι η ιντρακομ ζηταει ατομα με τετοιο πτυχιο και δεν βρισκει!)..οσο περνουσαν τα εξαμηνα αυτα που διαπιστωσα ειναι:συνεχες αλλαγες καθηγητων,καθε εξαμηνο νεος,αλλαγες στην υλη των μαθηματων,αλλαγες στο προγραμμα σπουδων καθε 2 χρονια,ελλειψη καλων σημειωσεων,ελλειψη αιθουσων,καναμε μαθημα στα εργαστηρια αλλων σχολων,καθηγητες που εκοβαν παιδια σαν παλαβοι(μιλαμε να περναει 1-5 στους 300-400 και μην μου πειτε οτι δεν διαβαζαν οι αλλοι....εγω με σκονακια και κοπηκα!),μαθαμε και αυτην την αποφαση που σασ εδειξα στην αρχη ,εμαθα οτι για να μπω για μεταπτυχιακο στην ελλαδα θελω βισμα βουλευτη και πανω...,ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΦΥΓΕΙ ΑΓΓΛΙΑ..παλι καλα που τροποποιηθηκε ο νομος και μπορουμε να γινουμε καθηγητες σε γυμνασια-λυκεια...(η υπερτατη ξεφτιλα,μετα απο 4 χρονια σπουδες να διδασκω πως χρησιμοποιουν το ποντικι...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.