Τζώρτζης Μάρτιος 11, 2005 #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 να συμπληρώσω κάθε τμήμα έχει τα ζόρια του.Δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού τουλ σε προσωπικό επίπεδο.Στον ιδιωτικό τομέα σίγουρα όποιος αξίζει πραγματικά μένει και προσωράει μπροστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 11, 2005 #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 To '95 περασα στο ΤΕΙ Ηλεκτρονικης Αθηνας. Πηγα και παρακολουθησα το 1ο εξαμηνο (με σκοπο να ξαναδωσω Πανελληνιες τον αλλο Ιουνιο) καταλαβαινετε τι διαβασμα εριξα αφου ετσι κι αλλιως θα ξανεδινα εξετασεις για να φυγω απο κει. Ειχαμε 11 μαθηματα στο πρωτο εξαμηνο 6 θεωριες+5εργαστηρια. Με "0" διαβασμα περασα 10/11. Με εκοψαν σε μια θεωρια. Το 2ο εξαμηνο δεν εκατσα μπας και διαβασω για τις εξετασεις. Περασα στο Χημικο και λεω "Ωπα μεγαλε εδω ειμαστε... Αααααραααααξεεε" πρωτο εξαμηνο ειχαμε 7 μαθηματα (Δεν μετρανε ξεχωριστα τα εργαστηρια αφου και να τα περνουσα, παλι τα ξαναεκανα αμα κοβομουνα στη θεωρια, τα 3 ειχαν και εργαστηρια, ) . Τρελλο διαβασμα και εκει. Ωωωωωωρες πανω απο τα βιβλια.... Ταβλι, Καφεδουμπα+clubzzzz... Στη σχολη πηγαινα μονο για να γνωριστουμε με τα παιδια και για τα υποχρεωτικα εργαστηρια.... Απο τα 7 μαθηματα περασα 2 (Αγγλικα+υπολογιστες, οχι κατι σχετικο με χημεια ). Δευτερο εξαμηνο 1/6... Συνολο πρωτου ετους 3/13..... Δεν ανεφερα προσωπικη αποψη στο παραπανω, απλα παρεθεσα καποια γεγονοτα. Και κατι τελευταιο Οταν πρωτομπηκαμε στα ΤΕΙ/ΑΕΙ αρχικα καποιοι καθηγητες στα πρωτα μαθηματα μας μιλουσαν γενικα για τη σχολη που μπηκαμε, προοπτικες, κλπ κλπ ΤΕΙ- "Μπηκατε στην καλυτερη σχολη, Δεν υπαρχει αντιστοιχο ΑΕΙ σαν το δικο μας, ειμαστε περιζητητοι στην αγορα εργασιας, σκεφτονται να κανουν την σχολη μας ΑΕΙ και να παει στα 4 χρονια κλπ κλπ, δεν ειμαστε σαν τα αλλα ΤΕΙ που ξυνονται, εδω μαθαινουμε/δουλευουμε, δεν παιρνει πτυχιο οποιος να'ναι, εχουμε τους λιγοτερους αποφοιτους σε καθε ορκομωσια σε ολο το ΤΕΙ Αθηνων" ΑΕΙ- "Λογικα θα καταληξετε ανεργοι, δεν εχει ζητηση η επιστημη, σε κανα φροντιστηριο θα καταληξετε, χωρις μετ/κο δεν πατε πουθενα στον ιδιωτικο τομεα, ψιλοβλακεια κανατε που τη δηλωσατε...." Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 11, 2005 Author #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 αρχηγε εχεις εν μερει δικιο,πραγματι και εγω στο τει πληροφορικης τα πρωτα 3-4 εξαμηνα τα περασα με ελαχιστοτατο διαβασμα...τωρα ομως φιλε το τι διαβασμα ριχνω για να πιασω το πολυποθητο 5 δεν μπορεις να φανταστεις..επισης οτι η ανωτατη εκπαιδευση ειναι για γενικη μορφωση ειναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΑΖΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...λοιπον για να ληξει αυτη η χαζομαρα εχουμε τα εξης...ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ->ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΜΠΕΙΣ->ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΘΑ ΜΠΕΙΣ->ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΘΑ ΜΠΕΙΣ->ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣδηλαδη με απλα λογια βλεπεις τη σχεση "γενικης μορφωσης" με την "εξειδικευση"πραγματι λοιπον σου βαζουν εξετασεις γενικης μορφωσης ,σου διδασκουν πραγματα γενικης μορφωσης(σε αει και τει) για να σε κρινουν μετα αν εισαι ικανος για εξειδικευση(μαστερ και πανω)..οι πανελλαδικες δεν ειναι μεσο για να δοσουν γενικη μορφωση αλλα για να κοβουν τα παιδια απο το δρομο προς τις σχολες...σου λεει η ιατρικη περνει πχ 300 ατομα,δηλωνουν 3000 ατομα ..ποιοι θα μπουν ?αυτοι που θαγραψουν καλα σε φυσικη ,χημεια μαθηματικα, αλλα και σε ιστορια ,νεοελληνικα κειμενα,εκθεση κτλ...Ε ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΧΕΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ...!παντως εγω εδωσα και θρησκευτικα(την επομενη χρονια που αλλαξε ο υπουργος το κατεργησαν)το ποιο σωστο συστημα ηταν αυτο με τις δεσμες,4μαθηματα καθαρα ο κλαδος σου...να δουμε ποιος πραγματικα αξιζει,ε οχι ρε γαμωτο να ασχολουμε απο 1γυμνασιου με gwbasic ,με dos με τεχνικα πραγματα και να μην περναω αει πληροφορικης και να περνανε οι βρωμοφλωροι με 19+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaras1234 Μάρτιος 11, 2005 Author #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 αλλα κανεις σασ δεν ειπε λεξη για τα μεταπτυχιακα...ρε παιδια ακομη και στον ιδιωτικο τομεα αν εχει καποιος μεταπτυχιακο σιγουρα θα παει πιο μπροστα...οποτε οι τειτζιδες που δεν μπορουν να πανε σε μεταπτυχιακα ειναι καταδικασμενοι...εκτος αν τα σταξουν στον αγγλο τον ξυπνιο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάρτιος 11, 2005 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 ...ρε παιδια ακομη και στον ιδιωτικο τομεα αν εχει καποιος μεταπτυχιακο σιγουρα θα παει πιο μπροστα... λαθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 11, 2005 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Απλα παιζει (λεξη κλειδι το "παιζει", μην το κοβεις οτι γινεται και παντα) αν εχει πιο πολλες επιλογες απο τον αλλον χωρις μετ/κο.Αυτο το "σιγουρα" θα παει πιο μπροστα το καταλαβαινεις και μονος σου οτι δεν ισχυει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 11, 2005 #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 [Σήμερα, στις 14:00] αλλα κανεις σασ δεν ειπε λεξη για τα μεταπτυχιακα...ρε παιδια ακομη και στον ιδιωτικο τομεα αν εχει καποιος μεταπτυχιακο σιγουρα θα παει πιο μπροστα... τσουκ.. ισως απλα να σε καλεσουν πιο γρηγορα για συνεντευξη. αλλα αυτο δε λεει και τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 11, 2005 #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 κοίτα φίλε billaras, να σου πω τη δικιά μου εμπειρία: (είναι και μένα SLN type) έδωσα κι εγώ σαν εσένα την πρώτη φορά που άλλαξε το σύστημα. (το 2000) ήθελα να μπω βιολογία, γιατί είχα βαρεθεί τα pc, και μου άρεσε κιόλας. μπήκα οινολογία. ξέρεις, ξεκινάω ΤΕΙ, πήγα 1-2 βδομάδες και λέω οκ, θα ξαναδώσω! Ξαναδίνω με σκοπό να μπω κάνα πληροφορικοειδές (αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, ας κάνουμε αυτό που ξέρουμε ) Τελικά πέρασα χημικό στην αθήνα. Πάω ωραία και καλά, ξεκινάμε με ένα 0/5 (δεν έχουμε αγγλικά και ******** εμείς εδώ αθήνα ). Οκ, παραδέχομαι ότι δεν διάβασα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι και με διάβασμα δυσκολεύεσαι. Καμία σχέση με τα ΤΕΙ, γιατί 2 κολλητοί μου είναι ΤΕΙ και βλέπω τι κάνουνε. Υπάρχουν και στα ΤΕΙ πολύ δύσκολα μαθήματα, αλλά δεν φτάνουν στο επίπεδο ενός ΑΕΙ, και υπάρχουν και πάρα πολλά εύκολα. Παρ' όλ' αυτά, τώρα αν ήμουνα οινολογία θα έκανα πιθανότατα master, ενώ τώρα θέλω 1-2 χρόνια ακόμη τουλάχιστον για να πάρω το πτυχίο... Εν τω μεταξύ αυτό με τα ΤΕΙ όντως ισχύει, στην οινολογία άκουγες ατάκες: δεν υπάρχει αλλού τέτοια σχολή, έχουμε γίνει και 4 χρόνια, θα γίνουμε ανώτατοι και τέτοια, και στο ΑΕΙ: παιδιά, χημικοί υπάρχουν πολλοί, μάλλον για άνεργοι πάτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Μάρτιος 11, 2005 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 γενικά αν υπολογίσω πόσο εύκολα περνάει ο αδερφός μου τα μαθήματα χωρίς να διαβάζει στο ΤΕΙ εμπορίας διαφήμισης (συν το ατού της 2πλής εξεταστικής) είναι αυτονόητο πως το επίπεδο είναι πολύ χαμηλότερο...για μένα τα εφόδια από τη σχολή δεν είναι στενά οι όποιες γνώσεις έμειναν, διότι κι εγώ που τελείωσα ΑΕΙ (οικονομικό νομικής αθήνα) σπάνια πάταγα και φυσικά καφές-τάβλι ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα... όμως έστω και μόνο στην περίοδο της εξεταστικής και λίγο πριν, το ζόρι ήταν απείρως μεγαλύτερο... ήθελε διάβασμα... εδώ ο αδερφός και παίζει όλη μέρα ξμποξ, και έχει περάσει και μαθήματα επόμενων εξαμήνων χωρίς να τα παρακολουθήσει...από την άλλη οι γνώσεις οι περισσότερες που παίρνουμε και από τα 2 δεν έχουν πάντα πρακτική εφαρμογή στις δουλειές... άρα για μένα αυτό που μένει είναι μια βαθύτερη καλλιέργεια, εξάσκηση σκέψης και καλύτερο "ψήσιμο" όσων τελείωσαν ΑΕΙ λόγω δυσκολίας και όχι αναγκαστικά λόγω ποιότητας γιατί και το δικό μας μπουρδέλο ήταν με αδιάφορους καθηγητές (φυσικά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 11, 2005 #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Ρε Σωτηρη, αυτο με τους καθηγητες ασχετα με το ποιος εχει δικιο ή αδικο δειχνει για μενα το επιπεδο που βρισκεται ο καθηγητης. Ο ενας πιστευει για τους δικους του λογους (μπορει στην τελικη να το λενε αυτο για να "κρατησουν" τους φοιτητες και να μην παρατησουν την σχολη και ξαναδωσουν εξετασεις ή φυγουν εξωτερικο, που στην "εποχη μου " επαιζε πολυ σοβαρα) οτι κανει κατι σημαντικο και ειναι ο τρομερος. Ο αλλος πιστευω μιλαει πιο ειλικρινα. Και οι 2 ειναι δημ. υπαλληλοι και δεν τους κουναει κανενας και δεν "απαιτειται" να λενε αυτα τα πραγματα για να κρατησουν την καρεκλα τους. Αρα τα λενε επειδη τα πιστευουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 11, 2005 #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από SLN Ρε Σωτηρη, αυτο με τους καθηγητες ασχετα με το ποιος εχει δικιο ή αδικο δειχνει για μενα το επιπεδο που βρισκεται ο καθηγητης. Ο ενας πιστευει για τους δικους του λογους (μπορει στην τελικη να το λενε αυτο για να "κρατησουν" τους φοιτητες και να μην παρατησουν την σχολη και ξαναδωσουν εξετασεις ή φυγουν εξωτερικο, που στην "εποχη μου " επαιζε πολυ σοβαρα) οτι κανει κατι σημαντικο και ειναι ο τρομερος. Ο αλλος πιστευω μιλαει πιο ειλικρινα. Και οι 2 ειναι δημ. υπαλληλοι και δεν τους κουναει κανενας και δεν "απαιτειται" να λενε αυτα τα πραγματα για να κρατησουν την καρεκλα τους. Αρα τα λενε επειδη τα πιστευουν.... εγώ απλά πιστεύω ότι οι δικοί μας καθηγητές είναι λίγο πιο ρεαλιστές. το ότι δεν τους κουνάει κανένας σε πολλά ΤΕΙ δεν ισχύει, διότι υπάρχουν αρκετοί ωρομίσθιοι με συμβάσεις και τέτοια. και σε ΑΕΙ γίνεται αυτό, αλλά όχι σε μας. επίσης παίζει και αυτό που λες, ότι προσπαθούν να κρατήσουν φοιτητές. Π.χ. οινολογία είχα μπει 2ος τότε (είχα παρει και υποτροφία ), δηλαδή λίγοι είχαν μπει με καλό βαθμό (πάνω από 17). παρ'όλ'αυτά ποτέ δεν ξέρεις σήμερα τι θα κάνεις αύριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
papabasi Μάρτιος 11, 2005 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 14:17] ....από την άλλη οι γνώσεις οι περισσότερες που παίρνουμε και από τα 2 δεν έχουν πάντα πρακτική εφαρμογή στις δουλειές... άρα για μένα αυτό που μένει είναι μια βαθύτερη καλλιέργεια, εξάσκηση σκέψης και καλύτερο "ψήσιμο" όσων τελείωσαν ΑΕΙ λόγω δυσκολίας και όχι αναγκαστικά λόγω ποιότητας... Πολύ σωστό Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 11, 2005 #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 ανωτατη εκπαιδευση ειναι για γενικη μορφωση ειναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΑΖΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...Μάλλον έχεις μπερδέψει ποιά είναι η ανώτατη εκπαίδευση. Το Λύκειο δεν είναι ανώτατη εκπαίδευση και γι αυτό το λόγο πρέπει και θα παραμείνει να έχει χαρακτήρα γενικής εκπαίδευσης. Κανένας δεν μίλησε για γενική παιδεία στο Πανεπιστήμιο.οι πανελλαδικες δεν ειναι μεσο για να δοσουν γενικη μορφωση αλλα για να κοβουν τα παιδια απο το δρομο προς τις σχολες...σου λεει η ιατρικη περνει πχ 300 ατομα,δηλωνουν 3000 ατομα ..ποιοι θα μπουν ?αυτοι που θα γραψουν καλα σε φυσικη ,χημεια μαθηματικα, αλλα και σε ιστορια ,νεοελληνικα κειμενα,εκθεση κτλ...Ε ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΧΕΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ...!Πάλι μπερδεμένος είσαι. Αν παίρνουν 100 άτομα, τόσα θα πάρουν ανεξάρτητα από τα μαθήματα που θα δώσεις. Μακάρι να γινόταν όλοι να ακολουθούσαν αυτό που ήθελαν και να ξεκαθάριζαν στον δρόμο οι ικανοί, αλλά δυστυχώς ή ευυτυχώς δεν υπάρχει τέτοια υποδομή στα Πανεπιστήμια.Και ναι ο άλλος που έμαθε παπαγαλία την ιστορία κατ'εσέ και πέρασε στο τμήμα πληροφορικής το αξίζει περισσότερο από εσένα σε τελική ανάλυση γιατί ΔΕΝ εξετάζεσαι σε ένα μάθημα και όλοι δίνεται εξετάσεις κάτω από ΙΔΙΕΣ συνθήκες.το ποιο σωστο συστημα ηταν αυτο με τις δεσμες,4μαθηματα καθαρα ο κλαδος σου...να δουμε ποιος πραγματικα αξιζει,ε οχι ρε γαμωτο να ασχολουμε απο 1γυμνασιου με gwbasic ,με dos με τεχνικα πραγματα και να μην περναω αει πληροφορικης και να περνανε οι βρωμοφλωροι με 19+ Οι όροι του παιχνιδιού είναι ευτυχώς πάνω κάτω ίδιοι για όλους. Κακώς μετράει η βαθμολογία άλλων τάξεων. Το αν είναι δέσμες ή κορδόνια έχει μικρή σημασία. Αυτός που επιτυγχάνει πετυχαίνοντας καλύτερες βαθμολογίες σε μαθήματα που οι άλλοι περιφρονούν αποδεικνύει ότι όταν χρειαστεί θα κάνει και την αγγαρεία.Είναι πολύ εύκολο να είσαι καλός σε κάτι που σου αρέσει, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι η παιδεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάρτιος 11, 2005 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα. Ότι τα ΤΕΙ βγάζουν εφαρμοστές. Εμείς εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα ερευνών που κάνουν οι Πανεπιστημιακοί. Στην Ελλάδα όμως επειδη η έρευνα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, έχουμε αναγκαστεί στους υβριδισμούς (πανεπιστημιακός να κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ο τεχνολόγος και μετά όλοι να βρίζονται)Συνληθως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, έτσι αν δε δώσουν μια κλωτσιά στο κόλο στους πρύτανεις, κοσμήτορες και λοιπούς επιβήτορες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δε θα γινει τίποτα. Ο ένας από αναγκη καθαρά θα συνεχίζει να μπαίνει στα χωράφια του άλλου και θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα υπέρχο χάος.Το άλλο τώρα. Λογομαχείτε για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα ΠΣΕ που έχουν στις προκυρήξεις του δημοσίου την ίδια αναγνώριση με εμάς, δε σας πειράζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 11, 2005 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Panzos [Σήμερα, στις 12:51] Προφανως δεν εχεις σπουδασει στη ζωη σου εσυ !!!Εγω ειμαι τει τοπογραφιας στις Σερρες και εχω 30 ωρες εργαστηρια καθε εβδομαδα και αλλες ποσες θεωρις και αυτοι στο αριστοτελειο στο τοπογραφων δεν εχουν ουτε το 1/5 απο τα δικα μας...πλακα μας κανεις μου φενεται..... Προφανως ειμαι σε ΑΕΙ (πολυτεχνειο) και ξερω αρκετους απο ΤΕΙ και ποσο διαβασμα ριχνουν και ποσο ριχνω εγω. Ναι υπαρχουν ΤΕΙ πιο δυσκολα απο ΑΕΙ, αλλα δεν πιστευω τα ΤΕΙ που μπαινεις με 10 να εχουν σοβαρη δυσκολια για τον απλουστατο λογο οτι δεν θα ειχαν αποφοιτους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 11, 2005 #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από billaras1234 [Σήμερα, στις 13:55] αρχηγε εχεις εν μερει δικιο,πραγματι και εγω στο τει πληροφορικης τα πρωτα 3-4 εξαμηνα τα περασα με ελαχιστοτατο διαβασμα...τωρα ομως φιλε το τι διαβασμα ριχνω για να πιασω το πολυποθητο 5 δεν μπορεις να φανταστεις..επισης οτι η ανωτατη εκπαιδευση ειναι για γενικη μορφωση ειναι ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΑΖΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ...λοιπον για να ληξει αυτη η χαζομαρα εχουμε τα εξης...ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ->ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΜΠΕΙΣ->ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΘΑ ΜΠΕΙΣ->ΣΕ ΠΟΙΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΘΑ ΜΠΕΙΣ->ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣδηλαδη με απλα λογια βλεπεις τη σχεση "γενικης μορφωσης" με την "εξειδικευση"πραγματι λοιπον σου βαζουν εξετασεις γενικης μορφωσης ,σου διδασκουν πραγματα γενικης μορφωσης(σε αει και τει) για να σε κρινουν μετα αν εισαι ικανος για εξειδικευση(μαστερ και πανω)..οι πανελλαδικες δεν ειναι μεσο για να δοσουν γενικη μορφωση αλλα για να κοβουν τα παιδια απο το δρομο προς τις σχολες...σου λεει η ιατρικη περνει πχ 300 ατομα,δηλωνουν 3000 ατομα ..ποιοι θα μπουν ?αυτοι που θαγραψουν καλα σε φυσικη ,χημεια μαθηματικα, αλλα και σε ιστορια ,νεοελληνικα κειμενα,εκθεση κτλ...Ε ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΧΕΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ...!παντως εγω εδωσα και θρησκευτικα(την επομενη χρονια που αλλαξε ο υπουργος το κατεργησαν)το ποιο σωστο συστημα ηταν αυτο με τις δεσμες,4μαθηματα καθαρα ο κλαδος σου...να δουμε ποιος πραγματικα αξιζει,ε οχι ρε γαμωτο να ασχολουμε απο 1γυμνασιου με gwbasic ,με dos με τεχνικα πραγματα και να μην περναω αει πληροφορικης και να περνανε οι βρωμοφλωροι με 19+ Αν εισαι ικανος γραφεις τα 20αρακια σου σε μαθηματικα/φυσικη/χημεια ή οτι αλλο εχει στην τεχνολογικη.. , διαβαζεις και λιγο ιστορια και περνας χαλαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Μάρτιος 11, 2005 #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από astrolabos Δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα. Ότι τα ΤΕΙ βγάζουν εφαρμοστές. Εμείς εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα ερευνών που κάνουν οι Πανεπιστημιακοί. Στην Ελλάδα όμως επειδη η έρευνα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, έχουμε αναγκαστεί στους υβριδισμούς (πανεπιστημιακός να κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει ο τεχνολόγος και μετά όλοι να βρίζονται) αυτό είναι πολύ γενικόλογο. βασικά το ότι δεν έχουμε έρευνα είναι καραμέλα. επίσης ότι το πανεπιστήμιο κάνει την έρευνα και τα τει παίρνουν τα έργα(=δουλειά) είναι για μένα άτοπο. δηλαδή εμείς δεν μπορούμε να δουλέψουμε? εγώ π.χ. που είμαι χημικός (έστω θα γίνω) δεν μπορώ να κάνω τον οινολόγο? απλά ο οινολόγος ξέρει σίγουρα περισσότερα πάνω σε ποτά από μένα, όμως κι εγώ μπορώ να ασχοληθώ με αυτό γιατί ξέρω το background, δηλαδή χημεία (που ο οινολόγος παίζει και να μην ξέρει).Τα ΠΣΕ τι είναι????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_000 Μάρτιος 11, 2005 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Η κατάσταση είναι κρίμα για τα ΤΕΙ. Το πόσο ξεσκίζεται ενας ΤΕΙτζης συγκριτικά με εναν ΑΕΙτζη είναι άσχετο με το θέμα. (και η διαφορά είναι μικρότερη απο ότι περιγράφεται). Είναι κρίμα κάποιος που σπουδάζει κάτι να μην μπορεί να το εφαρμόσει στο μέλον πλήρως -εφ'όσον έχει την δυνατότητα - λόγω ενός χαρτιού που μπορεί να πήρε πρίν 20 χρόνια. Η εκπαίδευση δεν σταματάει στην σχολή (κάθε άλλο μάλιστα..). Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάρτιος 11, 2005 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 ...δεν μπορει να ειναι ισα κι ομοια ενας που εχει ξεσκιστει σε ενα ΑΕΙ με εναν που εβγαλε χαλαρα ενα ΤΕΙ πιανομαι απο αυτη την κουβεντα, χωρις να αποτελει προσωπικη μομφη.τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ειναι τοσο δυσκολα, οσο θελουν να τα κανουν οι καθηγητες που διδασκουν. δεν εχει να κανει με τον κοσμο που τρωει τα χρονια του εκει, και επιλεγεται μεσα απο ενα απιστευτο συστημα εξετασεων, που σε μερικα χρονια δε θα εχει κανενα νοημα, αφου θα μπαινουν ολοι καπου.και δε βλεπω κανενα λογο, που καποιος που τελειωσε ενα ΑΕΙ με τα χιλια ζορια με 5, να εχει το δικαιωμα να υπογραφει, ενω καποιος που τελειωσε ενα ΤΕΙ στο χαλαρο με 6, δεν εχει το δικαιωμα αυτο. ισως να επρεπε το δικαιωμα αυτο, να το αποκτα καποιος με εξετασεις, ανεξαρτητα βαθμιδας σχολης, ή τελος παντων, με ενα τροπο, που αφηνει εξω τα εκπαιδευτικα ιδρυματα απο τις επαγγελματικες αδειες. το οτι καποιος τελειωσε ενα ΑΕΙ, δε με διασφαλιζει πως δε θα μου πεσει το ταβανι στο κεφαλι. οπως επισης, το ιδιο δικαιωμα στο ταβανι (και κατα επεκταση στο κεφαλι μου), πρεπει εχει και ο αποφοιτος του ΤΕΙ.ΑΕΙ και ΤΕΙ, ειναι Εκπαιδευτικα Ιδρυματα, και οχι Επαγγελματικες Σχολες, για να δινουν επαγγελματικες αδειες. βεβαια, μια τετοια λυση, φυσικα δε συμφερει το ΤΕΕ, γι αυτο και δε μου φανηκε παραξενη η προσφυγη και η αποφαση της Ολομελειας του ΣτΕ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Μάρτιος 11, 2005 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Ξανα εξετασεις δηλαδη? Εξεταστηκαν αυτοι που μπηκαν σε ΤΕΙ και δεν μπορεσαν να περασουν, δικο τους το προβλημα. Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν πολυ ικανα ατομα σε ΤΕΙ και φυσικα και αχρηστοι σε ΑΕΙ, αλλα αυτοι αποτελουν εξαιρεσεις συνηθως. Την γενικη εικονα κοιταμε, παντα καποιος θα αδικειτε απο καποιο συστημα.(και ναι οσα λεω ειναι υποκειμενικα αφου βρισκομαι σε ΑΕΙ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.