javer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2016 Καλησπέρα σας , θα ήθελα την γνώμη σας έχω ένα 6 ετιάς Pc και έχει θέμα η μητρική(AMD x4 phenom 655 black edition, 10GB ram ddr3,τροφωδοτικο 750Watt & vga 750gtx(ποιο πρόσφατη)) τελευταία σκέφτομαι είτε να την αντικαταστήσω με νέα μητρική , άλλη εκδοχή που βρήκα είναι ένα μεταχειρισμένο i7-920+motherboard 150Ε και 3 σενάριο να κάνω νέο PC με i5-6400 και μητρική δεν ξέρω απλός θα ήθελα να έχει c-type usb3.1. Το χρησιμοποιώ για χαλαρό gamming και ανάπτυξη προγραμματισμού. Θα ήθελα να ξοδέψω τα ελάχιστα χρήματα ως μαξ και αν είναι ανάγκη για καλύτερη λύση έως 350Ε Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Μάρτιος 23, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2016 Αν είσαι σίγουρος οτι το θέμα το έχει η μητρική σου (και όχι για παράδειγμα το τροφοδοτικό αν είναι και αυτό 6ετίας). Μάλλον η καλύτερη λύση είναι να πας σε καινούριο. Η λύση του i7 920 είναι μεν δυνατότερη του 955 Black Edition αλλά δεν παύει να είναι και αυτό 5-6 ετών. Ποιός σου εγγυάται πόσο ακόμα θα κρατήσει η μητρική του 920; Μόλις "κλατάρει" θα είσαι πάλι στο ίδιο σημείο με τώρα, αλλά με -150€! Τώρα βέβαια για το καινούριο η ύπαρξη USB 3.1 σημαίνει αυτόματα μητρική 100-120€ τουλάχιστον, οπότε "σφίγγει" το budget των 350€. Γνώμη μου εφόσον πας σε Skylake i5 να προτιμήσεις τον i5 6500 αντί του i5 6400. Τουλάχιστον εγώ θα τα έδινα τα περίπου +20€ για 500Mhz παραπάνω (σε άλλες περιπτώσεις η Intel τα ζητάει για 100Mhz). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Nikiforos Μάρτιος 23, 2016 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2016 i5 6500 - G.skill ddr4 16gb - (asus-Asrock-gigabyte mobo με 70€) και εισαι αρχοντας. Για να εισαι με μηχανημα 6ετιας και να εχεις σαν ενδεχομενο την αναβαθμιση του, σημαινει οτι το type C και το usb3.1 δεν ειναι τοσο σημαντικα που να κρινουν τις αγορες σου. Χιλιες φορες να στησεις κατι πραγματικα καινουργιο και οταν εχεις χρημα πουλας αυτη τη μητρικουλα και παιρνεις καλυτερη με ολα τα futures που θελεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts