Jump to content

Ποιά μητρική να διαλέξω?

Whiteshadow

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειμαι νεος στον χωρο των PC και θελω να ασχοληθω με o/c.Οποτε ψαχνω για κατι οικονομικο για αρχη,γυρο στα 100€(λιγο παρπανω δεν μας πειραζει...ασ ειναι).H παλια μου μητρικη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528355 ΔΕΝ αφηνει πολλα περιθωρια για O/C.Θελω να μου προτεινεται μια mobo που να υποστηριζει ΠΛΗΡΩΣ O/C κατασταση σε οσο γινεται λογικη τιμη.Ο επεξεργαστης μου ειναι Pentium D915(2.8GHz) και Ram 1GB PC5300(θα αλλαχτει στο μελλον με κιτ 2*2GB ή 2*1,θα δω τοτε,στα 1066).Μιας που θα κανω αυτη την αγορα κοιταζω να εχει δυνατοτητες επεκτασης στο μελλον ωστε να μην μπαινω στην διαδικασια να ξανα αγορασω νεο mobo.Εγω σκεφτομουν για Αsus P5KC ή Gigabyte GA-EP35-DS3.Τι λετε;Ακουω γνωμες...

Αν είναι και για 24/7 εγώ θα πρότεινα με λίγα πιο πολλά λεφτά να πάρεις την asus p5e.

Εδώ είναι στα 140 πολύ καλή τιμή πιστεύω:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522577

Και από πλαίσιο στα ίδια λεφτά:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1021982

Και αν θες κάτι σε p35-----> Foxconn mars

Δυστυχώς δεν την βρήκα από ελληνικό μαγαζί

Asus P5K από μένα.. Προσφέρει τα μέγιστα για την τιμή της..;)

Εννοεις την P5K ,οχι την P5KC,σωστα;

Εννοεί αν είναι για κανονική χρήση(24 ώρες 7 ημέρες σημαίνει το 24/7) ή αν θα είναι για benches. Για τις P35 έχω ακούσει πως είναι πιο εύκολες στο clockarisma και δεν χρειάζονται τόσο ψάξιμο όσο το X38. Πάντως βγήκαν και μητρικές με P45 που πρέπει να είναι αρκετά καλές. Αν έπαιρνα σήμερα μητρική εγώ θα επέλεγα μία P5Q

Sorry ειμαι λιγο ασχετος.Οχι την θελω για ο/c.Mε ενδιαφερει να εχει δυνατοτητες στον τομεα αυτο.

Γενικά τα P35, X38, X48, P45 παρέχουν πάρα πολλές δυνατότητες.. Το p35 ήταν η αρχή, είναι πιο απλό και πιο εύκολο, X38, X48 περίπου τα ίδια είναι και ίσως να δίνουν κάτι περισσότερο από fsb. To p45 είναι πρόσφατο και δεν είδα και πολλά από αυτό, αλλά από τα λίγα που είδα καλά πάει και αυτό.

Για αυτήν εδώ λέω..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=970972

Η P5Kc είναι 'υβριδική' αφού πέρνει και ddr2 αλλά και ddr3. Αν δεν έχεις σκοπό να πάρεις ddr3 δεν υπάρχει κάποιος λόγος για αυτήν εδώ..

Εγώ πιστεύω ότι το p35 είναι υπέραρκετό για τον σκοπό που το θέλεις. Μιας και είσαι και πρωτάρης καλύτερα πάρε κάτι φθηνό, να μάθεις, και όταν γεμίσει η τσέπη σου καλά αλλάζεις σύστημα και πέρνεις κάτι καλύτερο (και πιο ακριβό).

Υ.Γ. σκέφτου και αυτό που σου είπα στο pm ;)

Δηλαδη η μονη διαφορα μεταξυ P5KC με την απλη P5K εστιαζεται στο γεγονος οτι η πρωτη παρεχει δυνατοτητα DDR3 ενω η δευτερη οχι;Η μηπως εχει και αλλα χαρακτηριστηκα;

Φίλε απ' ότι κατάλαβα δεν θες και πολλά πράγματα, θες ένα pc για κάθε μέρα και να μπορέσεις να κάνεις ένα χαλαρό oc, για να μάθεις τα βασικά.

Γι' αυτό κι εγώ θα πρότεινα κάτι σε p45 είναι κάτι νέο με αρκετές δυνατότητες απ' ότι έχω διαβάσει. Συγκεκριμένα θα σου πρότεινα την P5Q (P45,DDR2) είναι αρκετά καλή με τιμή κοντά στα λ7 που θές να δώσεις (120euro) από πλαίσιο και είναι ήδη διαθέσιμη και μπορούν να στη φέρουν στην Αθήνα που ρώτησα την επόμενη μέρα :rolleyes:

Δηλαδη η μονη διαφορα μεταξυ P5KC με την απλη P5K εστιαζεται στο γεγονος οτι η πρωτη παρεχει δυνατοτητα DDR3 ενω η δευτερη οχι;Η μηπως εχει και αλλα χαρακτηριστηκα;

Πάρολο που δεν άναφερεται που πτότα θα ήθελα να τόνισω ότι έχει την δύνατοτητα να πάρει μέχρι 4 γιγα ddr3 έτσι αν σκέφτεσε να μέταβεις σε ddr3 καλύτερα πάρε κάτι αποκλείστηκα για αυτά καθώς έτσι θα έχεις πιο πολύ χώρο για αλλαγές αν θελήσεις ποτέ σου να κάνεις κάποια.

Άλλα αν θα μεταβείς σε p35 θα σου πρότεινα την παλιά καλή abit ip35pro.

Ειδικά αν είσαι πρωτάρης πιστεύω σε βοηθάει πολύ η μητρική

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.