Darap21 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2016 (edited) Καλησπέρα..Κάηκε ο επεξεργαστής μου κ πρέπει να αγοράσω καινούργιο..Φυσικά θα πάω σε INTEL και οχι AMD...Θέλω να μ προτείνεται ενα καλό σετ Επεξεργαστή Μητρική Ραμ... Η βασική χρήση ειναι για game και σερφαρισμα και ερασιτεχνική επεξεργασία βιντεο..Λεφτά δεν έχω τώρα για να τα πάρω όλα μαζί..εχω μόνο 400€ Είδα τον i7-6700K για επεξεργαστή.. MSI Z170A Gaming M7 για μητρική Για ραμ δεν ξέρω τι να πάρω... Ευχαριστώ..:) Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 21, 2016 από rastafari caps removed from topic title Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Μάρτιος 21, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Λογω αναγκης και εν ελλειψη χρηματων αναγκαστικα διαλεγεις 6700k; Τοσες φορες σου εχουμε πει εδω μεσα οτι σχεδον σε καθε σου σκεψη σκορπας ενα σωρο λεφτα αδικα και κυριως αχρειαστα. Τον 6700k αστον για αυτους που τον χρειαζονται. Και τη μητρικη με τα 220 ευρω τι θες να την κανεις; Για ποιο λογο; Και με τα 400 που εχεις μπορεις να παρεις αξιοπρεπεστατο σετ cpu mobo ram. http://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html http://www.skroutz.gr/s/6313478/HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html Και μια μητρικη στην ταξη των 100 ευρω περιπου και εισαι ετοιμος. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν θα σ αρεσει και παλι θα θελεις οτι πιο ακριβο δει το ματι σου αλλα θα σου προτεινω να θεσεις σαν ανωτατο οριο μια τετοια συνθεση.. http://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html http://www.skroutz.gr/s/7411884/Asrock-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4.html http://www.skroutz.gr/s/6313478/HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html Εχε υποψην σου και για τις δυο συνθεσεις οτι θα χρειαστεις μια εξτρα ψυχτρα. Και αληθεια σου λεω δε χρειαζεται να ειναι καμια corsair υδροψυξη των 150 ευρω. Με ενα πενηνταρικο παιρνεις τζαματες αεροψυχτρες και δουλευουν αριστα. Καλη τυχη! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Μάρτιος 21, 2016 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Βρε θα μαζέψω κ αλλα λεφτά..Δεν ειναι αυτο το θέμα..Απλά αυτο π θέλω ειναι να μην κάνω πάλι λάθος αγορα....Εγω είπα να δώσω κανα 600-700... Στην δεύτερη σύνθεση θα μπορούσα να βάλω αντι για Asrock MSI??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Μάρτιος 21, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Θεωρητικα μπορεις να μαζεψεις και λεφτα για ferarri. Αξιζει να πας να την παρεις ομως; Ναι μπορεις να βαλεις και msi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Πολυ σωστες προτασεις του Γιωργου. Η ASrock ειναι εγγυηση φιλε μου. Και ειναι πολυ δελεαστικη η παραπανω που προτεινει ο Γιωργος. USb 3.1 type-c να εχει για να εισαι "future proof" , και να κοιτας αν σε βολευουν οι συνδεσεις της (sata 3, usb 3 κλπ). Ο 6600k ειναι "χρυση τομη" , και μιας και εχεις noctua nh-d15 οπως βλεπω, εισαι πενα και για ενα πολυ καλο o/c. Το μονο drawback ειναι οτι δεν υποστηριζει SLI (λες και θα κανεις ποτέ ) Μπορω να ρωτησω πως καηκε ο επεξεργαστης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Μάρτιος 21, 2016 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 πριν 1 ώρα, το μέλος tommybertsen έγραψε: Πολυ σωστες προτασεις του Γιωργου. Η ASrock ειναι εγγυηση φιλε μου. Και ειναι πολυ δελεαστικη η παραπανω που προτεινει ο Γιωργος. USb 3.1 type-c να εχει για να εισαι "future proof" , και να κοιτας αν σε βολευουν οι συνδεσεις της (sata 3, usb 3 κλπ). Ο 6600k ειναι "χρυση τομη" , και μιας και εχεις noctua nh-d15 οπως βλεπω, εισαι πενα και για ενα πολυ καλο o/c. Το μονο drawback ειναι οτι δεν υποστηριζει SLI (λες και θα κανεις ποτέ ) Μπορω να ρωτησω πως καηκε ο επεξεργαστης; Τα έφαγε τα ψωμιά του.. Τον άφησα ανοιχτό για να κατεβάζω κάτι ταινίες κ όταν γύρισα σπίτι καπουτ..:P Το SLI είναι ανα θέλω να βάλω 2 κάρτες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Ναι. SLI = 2 ή περισσοτερες ιδιες καρτες nVidia, Crossfire (cf) = 2 ή περισσοτερες ιδιες καρτες AMD. Η συγκεκριμενη μητρικη αναφερει οτι κανει μονο CF. Αλλα νομιζω ρ9 290 εχεις ετσι δεν ειναι; Οποτε κλαιν μαιν. Δε νομιζω να σε ενδιαφερει. Μα δεν καιγεται ετσι απλα ενας επεξεργαστης μαν! Πολυ περιεργο! Δεν εχεις εγγυηση; Τουλαχιστον να γλιτωσεις καποια λεφτα απο εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Μάρτιος 21, 2016 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Η R9 290 που έχω θα αλλαχτεί το καλοκαίρι...Θα πάω σε Nvidia.. Είχα κάνει πέρσυ μια μ@μ@κι@ όταν τα έβγαλα μονος μ και μάλλον απο εκει έγινε η ζημιά...όχι δεν έχω εγγύηση..:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Θυμαμαι κατι για τα pins του επεξεργαστη να λες, αμυδρα. Σε οτι και αν πας , φροντισε να μη πεταξεις τα λεφτα σου οπως λεει πολυ σωστα ο Γιωργος. Αν θες με το στανοιω i7, σκεψου το αρκετα πριν προχωρησεις (αν τον εχεις πραγματικη αναγκη). Θα κανει διαφορα σε λιγα games , θα ειναι δυνατο εργαλειο , πιο δυνατο απο εναν i5, αλλα το ερωτημα ειναι ΑΝ τον χρειαζεσαι. Σε καλυπτει πιστευω ευκολα ενας 6600K με λιγο OC , και μια καλη καρτα γραφικων (απο καλοκαιρι θα εχουμε και νεες κυκλοφοριες και ισως να παρεις κατι νεοτερο, ισως να βρισκεις σε λιγο καλυτερες τιμες καποιες παλιοτερες καρτες , που σε υπερκαλυπτουν). Μητρικη δε χρειαζεται να κοστιζει 200€. ~130-150 και πολλα λεω, σου κανει ανετα τη δουλεια που θες, εχει ολα τα καλουδια. Τωρα αν θες και debug led, παρε την Extreme 4 της Asrock (εχει και αλλες επιλογες, msi,asus κλπ ) , στα 145-150€. Μνημες θεωρω οτι καλυτερο θα ηταν να παρεις 2666+ Mhz, δινουν μια ελαχιστη βελτιωση σε διαφορετικες εργασιες οι μεγαλυτερες συχνοτητες στις DDR4 (αναλογα και τι θες, αν ειναι μονο gaming , ειναι ελαχιστη η διαφορα που κανουν - κανενα benchmark που βλεπω δε με πειθει σχετικα με το gaming ). Αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Μάρτιος 21, 2016 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Ναι αυτο με τα pins ελεγα...Η αλήθεια ειναι οτι θα ήθελα κ κανα ledaki...μ αρέσει ο φωτισμός σε αυτα..:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Αφου εχει το Luxe , δεν εχει; Το LED που λεω , δεν ειναι για καγκουρια και φωτισμους, ειναι για να βλεπεις τι error βγαζει η μητρικη αν δε μπουταρει το συστημα για παραδειγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Μάρτιος 21, 2016 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 ααααα...εγω λέω όπως ειναι κάποια ΜΒ asus που έχουν φωτεινό το σήμα πάνω στην ΜΒ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Ρε αδερφε , που να μη σου λεγαμε να μη πετας τα λεφτα σου. Ξεχνα τα καγκουριλικια , και εστιασε στην ουσια του πραγματος! Αυτα που ζητας , συνηθως υπερκοστολογουνται... Δικη σου η τσεπη , θα μου πεις, αλλα πραγματικα , δεν ειναι αναγκη να ενισχυσουμε την μανια σου για ανουσιες αγορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Μάρτιος 21, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Είπα μήπως υπάρχει σε αυτες της τιμες π λέτε...Αλλά εντάξει αφου δεν υπάρχει δεν θα σκάσω κιόλας..:) Άρα έχουμε κ λέμε... 1) https://www.skroutz.gr/s/7289835/Intel-Core-i5-6600K-Box.html 2) https://www.skroutz.gr/s/7411884/Asrock-Fatal1ty-Z170-Gaming-K4.html 3) https://www.skroutz.gr/s/6313478/HyperX-Fury-Black-16GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK2-16.html Υπάρχουν μήπως σε κόκκινο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Παρε αυτες να ξεμπερδευεις Μητρικη κοιτα και αυτη. Aν και θα σε χαλασει το χρωμα ξερω γω. Κατα τ'αλλα μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Μάρτιος 21, 2016 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 πριν 2 ώρες, το μέλος Darap21 έγραψε: Η R9 290 που έχω θα αλλαχτεί το καλοκαίρι...Θα πάω σε Nvidia.. Ε βεβαια, να το κανεις αφου ολοι εχουν nvidia πρεπει να παρεις κι εσυ. Δεν εχει σημασια το οτι η 290 παιζει αξιοπρεπεστατα τα παντα και θα συνεχιζει για καιρο να τα παιζει, σημασια εχει να εχουμε καρτα nvidia. Το "μην σκορπας τσαμπα λεφτα" πρεπει να το μισεις να το ακους ε;; Για τις μνημες τωρα, η gskill βγαζει αρκετα σετακια σε κοκκινο χρωμα Πχ http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-2400c15q-16gvr-16gb-4x4gb-ddr4-2400mhz-ripjaws-v-quad-channel-kit-p-PER.557674 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 Just now, giorgos2187 said: Ε βεβαια, να το κανεις αφου ολοι εχουν nvidia πρεπει να παρεις κι εσυ. Δεν εχει σημασια το οτι η 290 παιζει αξιοπρεπεστατα τα παντα και θα συνεχιζει για καιρο να τα παιζει, σημασια εχει να εχουμε καρτα nvidia. Το "μην σκορπας τσαμπα λεφτα" πρεπει να το μισεις να το ακους ε;; Για τις μνημες τωρα, η gskill βγαζει αρκετα σετακια σε κοκκινο χρωμα Πχ http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-2400c15q-16gvr-16gb-4x4gb-ddr4-2400mhz-ripjaws-v-quad-channel-kit-p-PER.557674 χαχα +1 , απλως καλυτερα το σετακι να το παρει σε 2Χ8 και οχι σε 4Χ4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos2187 Μάρτιος 21, 2016 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 πριν 8 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε: χαχα +1 , απλως καλυτερα το σετακι να το παρει σε 2Χ8 και οχι σε 4Χ4 Πιπερι στο στομα tom. 4χ4 εννοειται. Πιο φαντεζι και πιο πουλ μουρ αρα απαραιτητο! Σταματω το καυστικο χουμορ γιατι λογικα θα πλησιαζω στο να φαω μπαν! Εγω παντως θα το διαλεγα το 4χ4 οπως και το εχω ηδη διαλεξει περα απο την πλακα. Οχι οτι υπαρχει ουσιωδης και μετρησιμη διαφορα βεβαια.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darap21 Μάρτιος 21, 2016 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 πριν 12 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε: Παρε αυτες να ξεμπερδευεις Μητρικη κοιτα και αυτη. Aν και θα σε χαλασει το χρωμα ξερω γω. Κατα τ'αλλα μια χαρα. Μια χαρα είναι το χρώμα..μαύρο..:P Αλλα γτι να μην την άλλη π είπες..έχει κ παραπάνω usb υποδοχές.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 21, 2016 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2016 4χ4 εχω και εγω ακριβως επειδη ειχα 2Χ4 αρχικα Ας πουμε το 2Χ8 το διαλεγει για την περιπτωση 4Χ8 στο πολυυυυυυυ μελλον 1 minute ago, Darap21 said: Μια χαρα είναι το χρώμα..μαύρο..:P Αλλα γτι να μην την άλλη π είπες..έχει κ παραπάνω usb υποδοχές.. Ποια ειπα; asrock extreme 4 εχει ιδιες usb με την fatality κ4. Απλα η Κ4 εχει τις 2 πανω οπισθιες υποδοχες σε usb2.0 , χρησιμο οταν κανεις την πρωτη εγκατασταση, οπου πολλα ποντικια-πληκτρολογια δεν αναγνωριζονται αμεσως στις usb 3.0. Δε βρισκω αλλες διαφορες περα απο το debug led ,το χρωμα, δε ξερω αν παιζει κατι στην ποιοτητα υλικων. Οποια σου καθεται καλυτερα, αυτην αγορασε. Αν το κοκκινο ειναι αυτο που θες να κανεις, παιρνεις την κ4 που ειναι και φθηνοτερη. Αμφοτερες εχουν usb 3.1 type-c . (αυτο το ελλιψοειδες usb ειναι το 3.1 type c ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts