Jump to content

wireless networking

abarth

Recommended Posts

στην πολυκατοικια μου θα βαλουμε μια 'κοινη' τηλεφωνικη γραμμη pstn οπου θα γινει γραμμη adsl .Εκει θα συνδεθει αμεσα ενα modem router adsl over pstn WiFi ... και θα συνδεονται οι υπολογιστες μας wireless μεσω usb wifi . (πιστευω οτι ως εδω ολα καλα ε?)

Πως μπορουμε ΧΩΡΙΣ να μεσολαβει σερβερ υπολογιστης να μοιραζουμε το bandwidth ωστε να μην μπορω εγω να 'τιγκαρω' τη γραμμη (και φυσικα να μην μπορουν και οι αλλοι)?

φχαριστω...

Απο ότι καταλαβαίνω θέλεις να κάνεις traffic shaping με μία συσκευή Wireless/ADSL σωστά ?

(Sorry Spynet αλλα καμία σχεση δεν έχει το ΝΑΤ "Network Address Translation" που ουτος η άλλως θα πρεπει να κάνει για να δουλεύουν όλοι με μία εξωτερική IP)

Ρίξε μια ματια στο www.awmn.gr & www.adsl.com.gr όπως σου είπε και ο SpyNet

Αν θέλεις λύση όλα σε ένα κοίταξε το Prestige 650H Series που στα χαρακτηριστικά του αναφέρει Virtual Circuit Traffic Shaping-UBR,CBR "δεν το έχω δοκιμάσει και δέν ξέρω πως και άν δουλέυει".

Αν αποφασίσεις να βάλεις PC βάλε σε ένα αρχαίο Pcάκι με μια κάρτα δυκτίου, μια pstn Adsl pci και μια prism based pci ασύρματη. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζετε να πάρεις modem-router...

Κατέβασε και εγκατέστησε IPCOP ή Smouthwall και αυτόματα έχεις : Firewall-Proxy-IDS-Traffic shaping-Ip/Mac based Content Filtering(plug-in)...... και διαχείριση μέσω web interface!!!!!!!

www.ipcop.org

http://www.innosys.gr/central/index.php?id=22

Το δεύτερο το δουλεύω γύρω στους 6 μήνες και το προτείνω ανεπιφίλακτα.

Για πιο βαθια τα παρακάτω.....

http://www.linuxexposed.com/Articles/Networking/Traffic-shaping-and-bandwidth-management.html

http://www.faqs.org/docs/Linux-HOWTO/ADSL-Bandwidth-Management-HOWTO.html

συμφωνώ με τον mpel.

εμένα άλλη είναι η απορία μου:

για τι όγκο συνδέσεων μιλάμε?

έχεις δοκιμάσει αν όλα τα σπίτια που ενδιαφέρονται πιάνουν το ap?

γιατί δε νομίζω να περνάει μέσα από τόσους τοίχους.

επίσης δεν ξέρω και πόσα pc μπορούν να διαχειριστούν τα modem/router/wifi_ta_kanw_ola_meta_tis_dio

θα βάλετε πολλά ap? πραγματικά δεν έχω καταλάβει πως

το χετε σχεδιάσει.

πιο εύκολο θα ταν να τραβάγατε κάνα καλώδιο δικτύου εξωτερικά.

θα ειναι 2 οροφοι μονο .... 2 διαμερισματα

στο ενα θα ειναι ο ρουτερ/μοντεμ και στο αλλο απλα μια καρτα wifi ....

θα προτιμουσα η γραμμη να 'μπαινει' κατευθειαν στον ρουτερ και απο κει να μοιραζεται χωρις μεσολαβηση σερβερ γιατι τοτε θα εξαρταται παντα απο τον 'ιδιοκτητη' του σερβερ να τον ελεγχει , οταν φευγει να πρεπει να ειναι 100% σιγουρος οτι δεν θα πεσει (γιατι αλλιως ο αλλος δεν θα εχει νετ) κλπ ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.