AsuS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2016 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2016 Θα ήθελα να μου πείτε εαν το se630 της thermaltake αντέχει το σύστημα παρακάτω Ι5 6600Κ Ζ170 Pro gaming 16gb (4x4) 2666 r9 390 msi (αυτή η κάρτα είναι ο λόγως που κάνω αυτό το θέμα) ssd 120gb 1tb caviar blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Μάρτιος 18, 2016 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2016 Θα έλεγα πως χωρίς καν o/c, λίγο....δύσκολο.. εγώ προσωπικά θα το δοκίμαζα όμως. Αν δεν έχεις το τροφοδοτικό, μη το αγοράσεις καν. Πήγαινε σε κάτι πιο "ασφαλές". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isidorosis Μάρτιος 18, 2016 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2016 Ολόκληρο το σύστημα σου χωρίς την 390, ακόμα και με μέτριο oc, δεν θα πρέπει να περνάει τα 180-200watt οπότε πιστεύω θα είναι οκ Επίσης και γω προτείνω αν δεν έχεις το τροφοδοτικό που γράφεις, να προτιμήσεις κάτι καλύτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 18, 2016 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2016 @Delijohn με ποιο σκεπτικο; Το Smart SE 530 εχει φιλος με AMD 6300 , 6950 reference και δεν εχει κανενα προβλημα. Ειναι μια χαρα τροφοδοτικο στα λεφτα του. Επισης το συστημα μου ηταν επι πολυ καιρο με XFX TS 550, με το οποιο δοκιμαστηκε και το συστημα του φιλου παραπανω. Ξερω οτι ειναι κατωτερα τα υλικα του TT , αλλα... ...το τροφοδοτικο ειναι αψογο για ~75€ σε bronze. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Τα παιδια προφανως εννοουν την ποιοτητα των υλικων, caps κλπ , γι'αυτο προτεινουν κατι σε Gold, αλλα οι επιλογες σου σε sub 100€ , δεν ειναι πολλες (πχ αυτο για παραδειγμα ειναι αρκετα ποιοτικο, το leadex gold λιγο καλυτερο αν το βρεις, της EVGA G2 σειρα ακομη καλυτερα, της Corsair τα RMi - αλλα ολα πανω απο το κατοσταρικο). Αν εχεις αυτο το τροφοδοτικο εισαι μια χαρα παρολα αυτα. Αν δε το εχεις και δεν ειναι θεμα το οικονομικο, πας σε EVGA 650G2 ας πουμε , ή στο παραπανω της superflower ή σε οποιο ποιοτικο απο Gold. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Μάρτιος 18, 2016 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2016 Δεν θα κρίνω το τροφοδοτικό "για τα λεφτά του" αλλά για το σύστημα που θα πρέπει να στηρίζει. Επίσης, ΠΟΤΕ δεν παίρνουμε τροφοδοτικό που στηρίζει τσίμα τσίμα το σύστημά μας. Αν το υπόλοιπο σύστημα τραβάει 200w, η 390 μόνη της μπορεί να τραβήξει σε κάποιο peak 350w. Άνετα. Ε προσωπικά, δεν θα εμπιστευόμουν ένα thermaltake με 87% efficiency (όσο αληθινό κι αν είναι) να σηκώνει το σύστημά μου. Τα τροφοδοτικά δεν είναι καλό να δουλεύουν στο 90% των δυνατοτήτων τους για ώρες. Έτσι έχω ακούσει... δεν τα'χω τεστάρει σε εργαστήριο κ να'ρθω να πω τη γνώμη μου με στοιχεία. Και ζεσταίνονται κ δεν αντέχουν και οι πυκνωτές. Το σύστημα με τον amd και την 6950, είναι κλάσεις κατώτερο σε απαιτήσεις ρεύματος. Επίσης να μην αναφέρω καν το πιθανό o/c ή την πιθανή επιβάρυνση του συστήματος σε 1-2 χρόνια με κάτι άλλο. Με λίγο googling (αυτό με τρόμαξε λίγο) απλά βλέπω πως λίγοι έως κανένας θα εμπιστεύονταν την 390 με τόσα watt.. πόσο μάλλον με τέτοιας κλάσης thermaltake. Δεν παίζουν ρόλο τόσο τα watts όσο το πόσα amp μπορεί να δώσει η +12 γραμμή στην κάρτα σου. Το συγκεκριμένο λέει πως δίνει 49A. Με λίγο o/c, ο επεξεργαστής αμέσως θα ζητήσει παραπάνω από την ίδια γραμμή. Μια καλύτερη μάρκα π.χ. ένα seasonic ή ένα enermax/corsair (καλής ποιότητας) θα'ταν πιο σίγουρο. Έχω διαβάσει για καπνούς σε τροφοδοτικό που ήταν στο όριο μετά από ώρες gaming. Όπως κ να το κάνουμε, το τροφοδοτικό δίνει ζωή στο σύστημά μας κ θέλει να δώσουμε κάτι παραπάνω. Ειδικά όταν κ το υπόλοιπο σύστημα αξίζει. Μπορεί να παίζει minecraft ο φίλος μας, οπότε να μην "παιδεύει" το σύστημά του, μα θεωρώ πως μια 390 αγοράζεται για να δουλεύει στο όριο. Εγώ ρίχνω κι o/c πάντα.. Ωραίο post για τα επίπεδα ποιότητας κ υλικών στα τροφοδοτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 18, 2016 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2016 Nομιζω υπερβαλλεις στις περιπτωσεις του Wattage που θα τραβηξει ολο το συστημα μαζι. Σε κανα furmark + prime95 , μπορει (και παλι χλωμο το κοβω). Στο ποσα Α θα ζητησει , δε μπορω να ξερω ,ουτε ξερουμε αν θα κανει o/c ο ts. Αν υποθεσουμε οτι θα κανει , χρειαζεται σιγουρα κατι ποιοτικοτερο και εννοειται πως συμφωνω. Βεβαια αν ειναι κατοχος, σιγουρα δε θα χασει τπτ να δοκιμασει την καρτα στο συστημα του Δε πιστευω δηλαδη οτι ειναι "τσιμα τσιμα" , ωστε να αναζητησει αμεσα νεο τροφοδοτικο. Το ειχα δει αυτο που ποσταρεις, καθως και μερικες λιστες με τους κατασκευαστες που κρυβονται πισω απο καθε τροφοδοτικο!!! Παραδειγμα, να μια ωραια database 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Μάρτιος 18, 2016 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2016 Γι'αυτό κ ρώτησα αν το έχει το τροφοδοτικό ή πρόκειται να το πάρει. Το αν "αντέχει" το σύστημα αυτή η συσκευή, κρύβει πολλά εξαρτάται... Σίγουρα, αν πατήσει το κουμπί θα ανάψει το σύστημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 18, 2016 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2016 Ναι βρε, δεν ειπαμε μονο για να αναβει, αλλα για να κανει και gaming για το οποιο προφανως προοριζεται η 390 Προσωπικα πιστευω οτι δε θα εχει προβληματα αν ειναι ολα τα components κανονικα (απροβληματιστα δηλαδη). Αν ΔΕΝ το εχει , ας σκεφτει και κανα Gold 650-750 της EVGA, Corsair, Super Flower κλπ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Μάρτιος 19, 2016 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2016 Το τροφοδοτικό αντέχει αυτό το σύστημα αλλά όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα για κάρτα-μητρική-επεξεργαστή τσιγουνιές για το τροφοδοτικό που είναι το πιο σημαντικό ίσως part μου φαίνεται κάπως. Αν το έχεις ήδη μείνε με αυτό και βλέπεις αργότερα για καλύτερο 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 19, 2016 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2016 5 hours ago, pasjohn said: Το τροφοδοτικό αντέχει αυτό το σύστημα αλλά όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα για κάρτα-μητρική-επεξεργαστή τσιγουνιές για το τροφοδοτικό που είναι το πιο σημαντικό ίσως part μου φαίνεται κάπως. Αν το έχεις ήδη μείνε με αυτό και βλέπεις αργότερα για καλύτερο Ουτε μεσα στο μυαλο μου να ησουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Μάρτιος 19, 2016 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2016 (edited) Τα ονομαστικά 630w είναι αρκετά, αλλά το ζήτημα είναι το κατά πόσο ποιοτικό είναι το τροφοδοτικό. Στο σύστημα της υπογραφής μου, με prime95 (large ffts) και furmark (windowed) ταυτόχρονα, το corsair link έδειξε 416w draw και ο μετρητής στην πρίζα μου έβγαλε 350w παραπάνω κατανάλωση (cpu 4,3 - gpu oced also + 2 ssds + 2 hdds) Πόσο παραπάνω να είναι το σύστημα του παιδιού με την 390? Νομίζω πως έχει αρκετό headroom συνάρτηση με την ποιότητα του το psu. Πάντως πολύ σωστά λένε τα παιδιά παραπάνω, πως αν έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις το σύστημα που περιγράφεις τότε πρέπει να μην τσιγκουνευτείς με τπτ το τροφοδοτικό! (φώτο πριν το τέστ και μετά το τέστ) Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 19, 2016 από cyberdyne α 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 19, 2016 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2016 Πανω εχω 3xhdd, 3xssd , 5 fans , gtx 770 της palit (την 250ρα της δε την τρωει στο νερο; Ειναι και τα κλοκια της ψηλουτσικα απο μαμα) , εχω ενα ledακι, και 4Χ4 ram. Γενικως, ολο το συστημα επαιζε ανετα με 550W psu (ποιοτικο bronze , αυτο το xfx που ειναι στο 2ο μηχανημα). Και σε full load κλπ , δε μπορουσα να ξερω την καταναλωση, αλλα το XFX εχει μεσα seasonic. Tωρα για την HEC που κατασκευαζει τη σειρα αυτη των TT , δεν εχω ιδεα , απλα δοκιμασμενα το τροφοδοτικο ειναι μια χαρα. Προφανως και η τιμη του υποδηλωνει και την κατωτερη του ποιοτητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasjohn Μάρτιος 19, 2016 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2016 4 hours ago, tommybertsen said: Πανω εχω 3xhdd, 3xssd , 5 fans , gtx 770 της palit (την 250ρα της δε την τρωει στο νερο; Ειναι και τα κλοκια της ψηλουτσικα απο μαμα) , εχω ενα ledακι, και 4Χ4 ram. Γενικως, ολο το συστημα επαιζε ανετα με 550W psu (ποιοτικο bronze , αυτο το xfx που ειναι στο 2ο μηχανημα). Και σε full load κλπ , δε μπορουσα να ξερω την καταναλωση, αλλα το XFX εχει μεσα seasonic. Tωρα για την HEC που κατασκευαζει τη σειρα αυτη των TT , δεν εχω ιδεα , απλα δοκιμασμενα το τροφοδοτικο ειναι μια χαρα. Προφανως και η τιμη του υποδηλωνει και την κατωτερη του ποιοτητα... Η HEC κατασκευάσει κάποια της σειράς SMART και όχι της SMART SE. Έτσι όπως τα έχουν ονομάσει μας μπερδεύουν. Αλλά και πάλι τα smart se είναι δοκιμασμένα από πολλούς και προσωπικά δεν έχω ακούσει ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Delijohn σωστά γράφει για την κάρτα. Μπορεί να καταναλώσει αρκετά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsuS Μάρτιος 20, 2016 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2016 Το σύστημα το παράγγειλα και μετανιώνω για το τροφοδοτικό που πήρα αλλα εντάξει , κάρτα δεν έχω ακόμα σε κανα 2 μηνο θα πάρω λόγο budget αλλα αμα τελικά επιλέξω να παω σε 390 θα αλλάξω τροφοδοτικό αναγκαστικά αλλιώς μπορει να βάλω γτχ 970 (ή ρ9 380 ,γτχ 960) αναλόγως το budget πάντα ...το τροφοδοτικό αντέχει 960 η 380 η 970 έτσι ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 20, 2016 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2016 Εφοσον το εχεις αδερφε λεμε να μη το αλλαξεις. Παρε την καρτουλα , δε θα εχεις προβλημα θεωρω. Κανενα μαλιστα. ΑΛΛΑ , αν δεις οτι "τσιναει" , τοτε μονο αλλαξε το. Αν δεν εχεις στο νου οτι θα παρεις καρτα καποια amd 390 δεν φταις, ο.κ. Και εγω ειχα μια GTX 660 αρχικα στο pc , εχοντας ενα XFX TS 550W, και μετα εκανα τραμπα με της κοπελας μου την 770, που ελεγε οτι θελει μινιμουμ 600W τροφοδοτικο , και ανησυχουσα. Ουτε "τσινησε" το τροφοδοτικακι. Και 980ti αντεχει το τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsuS Μάρτιος 20, 2016 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2016 (edited) Σκεφτόμουν για γτχ 960 η και ρ9 380 στην αρχή αλλα μέτα επειδή μπορει να παιχτή κάτι μπορει να εχω μπατζετ για 390 και γτχ 970....970 ή 380 σίγουρα την σήκωνει ε?? Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 20, 2016 από AsuS Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Μάρτιος 20, 2016 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2016 ΚΑΙ την 390 τη σηκωνει. Δε πιστευω να εχεις προβλημα. Η 970 εχει χαμηλοτερη καταναλωση σιγουρα. Σε μεταχειρισμενα την βρισκεις και 300€ την 970. Αναλογα τι παιζεις, η 960 δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με τις 970/390. Οπως και η 380. Οποτε αν το μπατζετ σου το επιτρεπει , μη σκεφτεις οτι δε θα σηκωνει το τροφοδοτικο. Θα σηκωνει. ΑΠΛΩΣ , αν ειχες ενα Gold rated απο τα παραπανω, δε θα εκανες καν το θεμα πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isidorosis Μάρτιος 20, 2016 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2016 (edited) On 3/18/2016 at 10:01 PM, Delijohn said: Αν το υπόλοιπο σύστημα τραβάει 200w, η 390 μόνη της μπορεί να τραβήξει σε κάποιο peak 350w. Άνετα. Ε προσωπικά, δεν θα εμπιστευόμουν ένα thermaltake με 87% efficiency (όσο αληθινό κι αν είναι) να σηκώνει το σύστημά μου. Τα τροφοδοτικά δεν είναι καλό να δουλεύουν στο 90% των δυνατοτήτων τους για ώρες. απλά μια σημείωση.. τα watt που αναφέρει το τροφοδοτικό 'υποτίθεται' ότι τα δίνει όλα στο pc όχι ότι πρέπει να αφαιρούμε εμείς το efficiency για να τα βρούμε.. γιατί αυτό κατάλαβα ότι έγραψες @AsuS δες εδώ με i7 που καίει τα διπλά από τον δικό σου και με την 390χ σε τέρμα oc (1η, 2η και 6η σελίδα) msi_radeon_r9_390x Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 20, 2016 από Isidorosis add link 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts